Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAS Institute A00-203 Exam - Cheat-Test.com

Free A00-203 Sample Questions:

Q: 1 Which of the following helps to reduce the I/O for a procedure that requires every row of a SAS table to be processed?
A. indexing the SAS table
B. using the SQL procedure
C. partitioning the SAS table
D. compressing the SAS data set
Answer: D

Q: 2 A star schema has been defined using surrogate keys for all dimensions.
Changed data capture is being used to provide updates to the SALES fact table and to the PRODUCT and CUSTOMER dimension tables. Which of the following is the correct load sequence for processing the new data?
A. 1. Update the SALES table with new data.
2. Update the PRODUCT and CUSTOMER tables.
3. Assign surrogate keys to the new SALES records.
B. 1. Update the PRODUCT and CUSTOMER tables.
2. Update the SALES table with new data.
3. Assign surrogate keys to the new SALES records.
C. 1. Update the PRODUCT and CUSTOMER tables.
2. Assign surrogate keys to the new SALES records.
3. Update the SALES table with new data.
D. 1. Update the SALES table with new data.
2. Assign surrogate keys to the new SALES records.
3. Update the PRODUCT and CUSTOMER tables.
Answer: C

Q: 3 According to the SAS Rapid Warehousing Methodology, in which of the following phases must the acceptance test criteria be defined?
A. final test
B. assessment
C. deployment
D. requirements
Answer: D

Q: 4 For which of the following should metadata be captured?
A. data exploitation and data storage only
B. extract, transform, and load (ETL) processes only
C. data storage and extract, transform, and load (ETL) processes only
D. data exploitation, data storage, and the extract, transform, and load (ETL) processes
Answer: D

Q: 5 Which of the following should be stored in the metadata for a data warehouse?
A. business rules, logical model, and transformation rules
B. business rules, conventions and target table data values
C. derived data values, subject model and transformation rules
D. business rules, target table data values and transformation rules
Answer: A

Q: 6 Which of the following must be considered when designing unit tests for the target load process?
I. access capabilities to source data
II. predefined test cases that check transformation rules
III. validity of the data extracted from the operational data store (ODS)
IV. test plan with conditions and results that match the design specification
A. II and IV only
B. I, II, and IV only
C. II, III, and IV only
D. I, II, III, and IV
Answer: A

Q: 7 Which of the following backup scenarios least impacts the data warehouse host?
A. using network filers for storage
B. using directly attached devices
C. running the backup software on a separate host with a high speed NFS connection
D. using a storage area network and running the backup software on a separate host
Answer: D

Q: 8 Which of the following describes the dimension tables in a star schema logical design?
A. They are normalized and can join only through the fact table.
B. They are denormalized and can join only through the fact table.
C. They are normalized and can join through the fact table or each other.
D. They are denormalized and can join through the fact table or each other.
Answer: B

Q: 9 Which of the following steps are necessary to implement job dependencies in a SAS data warehouse?
I.Deploy the job in SAS ETL Studio.
II.Define job dependencies in SAS ETL Studio.
III.Create a Job Flow in SAS Management Console.
IV.Schedule the Job Flow in SAS Management Console.
A. II only
B. I and II only
C. III and IV only
D. I, III and IV only
Answer: D

Q: 10 All possible test cases according to the business rules are run using generated data. Which of the following is the impact of using this data in the initial testing and development process?
A. The physical data model of the warehouse can be tested.
B. The developer can predict the production storage requirements.
C. The developer can predict the results of the input source processes.
D. Integrity problems in the source data can be identified early in the development life cycle.
Answer: A

Q: 11 When performing table loads, which of the following automatic data step variables can be used for error checking?
A. _IORC_ and _SYSRC_
B. _ERROR_ and _IORC_
C. _ERROR_ and _SYSERR_
D. _SYSERR_ and _SYSRC_
Answer: B

Q: 12 Which of the following are considered metadata standards?
A. DDE and XML
B. OMG and XML
C. JMS and OMG
D. COM and DCOM
Answer: B

Q: 13 A star schema design requires that history information is accurately maintained for a CUSTOMER dimension. According to The Data Warehouse Lifecycle Toolkit, by Ralph Kimball, which of the following slowly changing dimension techniques is the most appropriate to update the CUSTOMER dimension?
A. Type I
B. Type II
C. Type III
D. Type IV
Answer: B

Q: 14 Which of the following is a true statement regarding backup strategies for SAS data sets after the load has been completed?
A. metadata must be synced
B. file system-level backups are sufficient
C. warehouse must be taken off-line to perform backup
D. incremental backups can be performed based on SAS data set metadata
Answer: B

Q: 15 Which of the following validate the transfer of binary files between systems?
A. using a checksum and checking the file size
B. using a checksum and comparing the first and last N records
C. using record counts and comparing a random sample of records
D. checking the file size and comparing a random sample of records
Answer: A

Q: 16 According to The Data Warehouse Lifecycle Toolkit, by Ralph Kimball, which of the following represent best practices when deploying a data warehouse?
I. Enable warehouse access for all valid users at the same time.
II. Deny warehouse access to end-users who have not received warehouse training.
III. Provide end-users resource support for warehouse to legacy system reconciliation.
IV. End-user education can begin shortly before the production deployment of the warehouse.
A. III and IV only
B. I, II and III only
C. I, II and IV only
D. II, III and IV only
Answer: D

Q: 17 In SAS ETL Studio, which one of the following transformations can be used to generate code for accessing data sources located on different hosts?
A. Data Transfer
B. Data Download
C. Remote Connect
D. Remote Services
Answer: A

Q: 18 The on-line data retention policy for the warehouse requires that 36 months of data be available. There is an additional requirement that up to 60 months worth of detail data must
be able to be restored on-line consistent with the on-line version. Assume that the monthly load cycle has no out of time period transaction problems. Which of the following fails to meet the requirement for 60 months of data?
A. For a Type I dimensional star schema: Remove the facts older than 36 months, archive to tape, and snapshot the dimension tables.
B. For a Type II dimensional star schema: Remove the facts older than 36 months, archive to tape, and snapshot the dimension tables.
C. For a Type III dimensional star schema: Remove the facts older than 36 months, archive to tape, and snapshot the dimension tables.
D. For a Type II dimensional star schema: Remove the facts older than 36 months and archive to tape. There is no need to snapshot the dimension tables.
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved