Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAS Institute A00-202 Exam - Cheat-Test.com

Free A00-202 Sample Questions:

Q: 1
Which of the following statement(s) in the DATASETS procedure alters the name of a SAS data set stored in a SAS data library?

A. RENAME statement only
B. CHANGE statement only
C. MODIFY and RENAME statements
D. MODIFY and CHANGE statements

Answer: B

Q: 2
The following SAS program is submitted:
<insert statement here>;
%let development = ontime;
proc print data = sasuser.highway;
title "For &dept";
title2 "This project was completed &development";
run;
Which one of the following statements completes the above and resolves title1 to "For research&development"?

A. %let dept = %str(research&development);
B. %let dept = %str(research%&development);
C. %let dept = %nrstr(research&development);
D. %let dept = %nrstr(research%&development);

Answer: C

Q: 3
Which one of the following options controls the pagesize of a SAS data set?

A. SIZE=
B. BUFNO=
C. BUFSIZE=
D. PAGESIZE=

Answer: C

Q: 4
Given the following SAS data set ONE:
ONE
REP COST
SMITH 200
SMITH 400
JONES 100
SMITH 600
JONES 100
JONES 200
JONES 400
SMITH 800
JONES 100
JONES 300
The following SAS program is submitted:
proc sql;
select rep, avg(cost) as AVERAGE
from one
group by rep
having avg(cost) > (select avg(cost) from one);
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. REP AVERAGE
JONES 200
B. REP AVERAGE
JONES 320
C. REP AVERAGE
SMITH 320
D. REP AVERAGE
SMITH 500

Answer: D

Q: 5
The following SAS program is submitted:
proc sort data = sales tagsort;
by month year;
run;
Which of the following resource(s) is the TAGSORT option reducing?

A. I/O usage only
B. CPU usage only
C. I/O and CPU usage
D. temporary disk usage

Answer: D

Q 6:
The following SAS program is submitted:
data one;
do i = 1 to 10;
ptobs =ceil(ranuni(0) * totobs);
set temp point = ptobs
nobs = totobs;
output;
end;
stop;
run;
The SAS data set TEMP contains 2,500,000 observations. Which one of the following represents the possible values for PTOBS?

A. any integer between 1 and 10
B. any real number between 0 and 1
C. any integer between 1 and 2,500,000
D. any real number between 1 and 2,500,000

Answer: C

Q: 7
Which one of the following programs contains a syntax error?

A. proc sql;
select product.*, cost.unitcost, sales.quantity
from product p, cost c, sales s
where p.item = c.item and
p.item = s.item;
quit;
B. proc sql;
select product.*, cost.unitcost, sales.quantity
from product, cost, sales
where product.item = cost.item and
product.item = sales.item;
quit;
C. proc sql;
select p.*, c.unitcost, s.quantity
from product as p, cost as c, sales as s
where p.item = c.item and
p.item = s.item;
quit;
D. proc sql;
select p.*, c.unitcost, s.quantity
from product, cost, sales
where product.item = cost.item and
product.item = sales.item;
quit;

Answer: D

Q: 8
The following SAS code is submitted:
%macro houses(dsn = houses, sub = RANCH);
data &dsn;
set sasuser.houses;
if style = "&sub";
run;
%mend;
%houses(sub = SPLIT)
%houses(dsn = ranch)
%houses(sub = TWOSTORY)
Which one of the following is the value of the automatic macro variable SYSLAST?

A. work.ranch
B. work.houses
C. WORK.RANCH
D. WORK.HOUSES

Answer: D

Q: 9
Given the following SAS data sets ONE and TWO:
ONE TWO
NUM COUNTRY NUM CITY
1 CANADA 3 BERLIN
2 FRANCE 5 TOKYO
3 GERMANY 4 BELGIUM
5 JAPAN
The following SAS program is submitted:
proc sql;
select country
from one
where not exists
(select *
from two
where one.num = two.num);
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. COUNTRY
---------------
GERMANY
JAPAN
B. COUNTRY
----------------
FRANCE
BELGIUM
C. COUNTRY
--------------
CANADA
FRANCE
BELGIUM
D. COUNTRY
--------------
CANADA
FRANCE
GERMANY

Answer: C

Q: 10
Which one of the following statements is true?

A. The WHERE statement can be executed conditionally as part of an IF statement.
B. The WHERE statement selects observations before they are brought into the PDV.
C. The subsetting IF statement works on observations before they are read into the PDV.
D. The WHERE and subsetting IF statements can be used interchangeably in all SAS
programs.

Answer: B

Q: 11
The variable attributes of SAS data sets ONE and TWO are shown below:
ONE TWO
# Variable Type Len Pos # Variable Type Len Pos
2 sales Num 8 8 2 budget Num 8 8
1 year Num 8 0 3 sales Char 8 16
1 year Num 8 0
Data set ONE contains 100 observations. Data set TWO contains 50 observations. Both data sets are sorted by the variable YEAR.
The following SAS program is submitted:
data three;
merge one two;
by year;
run;
Which one of the following is the result of the program execution?

A. No messages are written to the SAS log.
B. ERROR and WARNING messages are written to the SAS log.
C. Data set THREE is created with two variables and 50 observations.
D. Data set THREE is created with three variables and 100 observations.

Answer: B

Q: 12
Given the following SAS statement:
%let idcode = Prod567;
Which one of the following statements stores the value 567 in the macro variable
CODENUM?

A. %let coenum = substr(&idcode,length(&idcode)-2);
B. %let coenum = substr(&idcode,length(&idcode)-3);
C. %let coenum = %substr(&idcode,%length(&idcode)-2);
D. %let coenum = %substr(&idcode,%length(&idcode)-3);

Answer: C

Q: 13
The following SAS program is submitted:
data new (bufsize = 6144 bufno = 4);
set old;
run;
Which one of the following describes the difference between the usage of BUFSIZE=
and BUFNO= options?

A. BUFSIZE= specifies the size of the input buffer in bytes; BUFNO= specifies the number of input buffers.
B. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in bytes; BUFNO= specifies the number of output buffers.
C. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in kilobytes; BUFNO= specifies the number of input buffers.
D. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in kilobytes; BUFNO= specifies the number of output buffers.

Answer: B

Q: 14
Consider the following SAS log:
229 data sasuser.ranch sasuser.condo / view = sasuser.ranch;
230 set sasuser.houses;
231 if style = 'RANCH' then output sasuser.ranch;
232 else if style = 'CONDO'then output sasuser.condo;
233 run;
NOTE: DATA STEP view saved on file SASUSER.RANCH.
NOTE: A stored DATA STEP view cannot run under a different operating system.
234
235 proc print data= sasuser.condo;
ERROR: File SASUSER.CONDO.DATA does not exist.
236 run;
NOTE: The SAS System stopped processing this step because of errors.
Which one of the following explains why the PRINT procedure fails?

A. SASUSER.CONDO is a stored DATA step program.
B. A SAS data file and SAS data view cannot be created in the same DATA step.
C. A second VIEW=SASUSER.CONDO option was omitted on the DATA statement.
D. The view SASUSER.RANCH must be processed before SASUSER.CONDO is created.

Answer: D

Q: 15
Which one of the following is an advantage of creating and using a SAS DATA step view?

A. It can store an index.
B. It always accesses the most current data.
C. It works quickly through multiple passes of the data.
D. It is useful when the underlying data file structure changes.

Answer: B

Q: 16
Given the following SAS data sets ONE and TWO:
ONE TWO
YEAR QTR BUDGET YEAR QTR SALES
------------------------------ ----------------------------
2001 3 500 2001 4 300
2001 4 400 2002 1 600
2002 1 700
The following SAS program is submitted:
proc sql;
select one.*, sales
from one, two;
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. YEAR QTR BUDGET SALES
------------------------------------------
2001 4 400 300
2002 1 700 600
B. YEAR QTR BUDGET SALES
---------------------------------------------
2001 3 500 .
2001 4 400 300
2002 1 700 600
C. YEAR QTR BUDGET SALES
-----------------------------------------
2001 3 500 300
2001 4 400 300
2002 1 700 600
D. YEAR QTR BUDGET SALES
------------------------------------------
2001 3 500 300
2001 4 400 300
2002 1 700 300
2001 3 500 600
2001 4 400 600
2002 1 700 600

Answer: D

Q: 17
Given the following SAS data set ONE:
ONE
NUM VAR
------------------
1 A
2 B
3 C
Which one of the following SQL programs deletes the SAS data set ONE?

A. proc sql;
delete table on e;
quit;
B. proc sql;
alter table one
drop num, var;
quit;
C. proc sql;
drop table one;
quit;
D. proc sql;
delete from one;
quit;

Answer: C

Q: 18
Given the following SAS data sets ONE and TWO:
ONE TWO
YEAR QTR BUDGET YEAR QTR SALES
------------------------------- ---------------------------------
2001 3 500 2001 4 300
2001 4 400 2002 1 600 ]
2002 1 700
The following SAS program is submitted:
proc sql
select one.*, sales
from one, two
where one.year = two.year;
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. YEAR QTR BUDGET SALES
-------------------------------------------
2001 4 400 300
2002 1 700 600
B. YEAR QTR BUDGET SALES
--------------------------------------------
2001 3 500 .
2001 4 400 300
2002 1 700 600
C. YEAR QTR BUDGET SALES
--------------------------------------------
2001 3 500 300
2001 4 400 300
2002 1 700 600
D. YEAR QTR BUDGET SALES
-------------------------------------------
2001 3 500 300
2001 4 400 300
2002 1 700 300
2001 3 500 600
2001 4 400 600
2002 1 700 600

Answer: C

Q: 19
The SAS data set TEMP has the following distribution of values for variable A:
A Frequency
1 500,000
2 500,000
6 7,000,000
8 3,000
Which one of the following SAS programs requires the least CPU time to be processed?

A. data new;
set temp;
if a = 8 then/
b= 'Small';
else if a in(1, 2) then
b= 'Medium';
else if a = 6 then
b= 'Large';
run;
B. data new;
set temp;
if a in (1, 2) then
b= 'Medium';
else if a = 8 then
b= 'Small';
else if a = 6 then
b= 'Large';
run;
C. data new;
set temp;
if a = 6 then
b= 'Large';
else if a in (1, 2) then
b= 'Medium';
else if a = 8 then
b= 'Small';
D. data new;
set temp;
if a = 6 then
b = 'Large';
if a in (1, 2) then
b = 'Small';
run;

Answer: C

Q: 20
The following SAS program is submitted:
%let value = 9;
%let value2 = 5;
%let newval = %eval(&value / &value2);
Which one of the following is the resulting value of the macro variable NEWVAL?

A. 1
B. 2
C. 1.8
D. null

Answer: A

Q: 21
The following SAS program is submitted:
%let lib = %upcase(sasuser);
proc sql;
select nvar
from dictionary.tables
where libname = "&lib";
quit;
Given that several SAS data sets exist in the SASUSER library, which one of the following is generated as output?

A. no result set
B. a syntax error in the log
C. a report showing the names of each table in SASUSER
D. a report showing the number of columns in each table in SASUSER

Answer: D

Q: 22
Given the following SAS data set ONE:
ONE
GROUP SUM
-------------------------
A 765
B 123
C 564
The following SAS program is submitted:
data_null_;
set one;
call symput(group,sum);
run;
Which one of the following is the result when the program finishes execution?

A. Macro variable C has a value of 564.
B. Macro variable C has a value of 1452.
C. Macro variable GROUP has a value of 564.
D. Macro variable GROUP has a value of 1452.

Answer: A

Q: 23
The SAS data set ONE consists of five million observations and has 25 variables. Which one of the following SAS programs successfully creates three new variables
TOTREV, TOTCOST, and PROFIT and requires the least CPU time to be processed?

A. data two;
set one;
totrev = sum(price * quantity);
totcost = sum(fixed, variable);
profit = sum(totrev,otcost);
if totrev > 1000;
run;
B. data two;
set one;
totrev = sum(price * quantity);
if totrev > 1000;
totcost = sum(fixed, variable);
profit = sum(totrev,otcost);
run;
C. data two;
set one;
totrev = sum(price * quantity);
where totrev > 1000;
totcost = sum(fixed, variable);
profit = sum(totrev,otcost);
run;
D. data two;
set one;
where totrev > 1000;
totrev = sum(price * quantity);
totcost = sum(fixed, variable);
profit = sum(totrev,otcost);
run;

Answer: B

Q: 24
Given the following SAS data set ONE:
ONE
COUNTRY CITY VISIT
-----------------------------------------
USA BOSTON 10
UK LONDON 5
USA DALLAS 10
UK MARLOW 10
USA BOSTON 20
UK LONDON 15
USA DALLAS 10
The following SAS program is submitted:
proc sql;
select country, city, sum(visit) as TOTAL
from one
group by country, city
order by country, total desc;
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. COUNTRY CITY TOTAL
-----------------------------------------
UK MARLOW 10
UK LONDON 20
USA BOSTON 50
USA DALLAS 20
B. COUNTRY CITY TOTAL
----------------------------------------
UK LONDON 20
UK MARLOW 10
USA BOSTON 50
USA DALLAS 20
C. COUNTRY CITY TOTAL
-----------------------------------------
USA BOSTON 50
D. COUNTRY CITY TOTAL
-----------------------------------------
UK MARLOW 10
UK LONDON 20
USA DALLAS 20
USA BOSTON 50

Answer: B

Q: 25
Given the following SAS data sets ONE and TWO:
ONE TWO
NUM CHAR1 NUM CHAR2
------------------- ------------------------
1 A 2 X
2 B 3 Y
4 D 5 V
The following SAS program is submitted creating the output table THREE:
data three;
set one two;
run;
THREE
NUM CHAR1 CHAR2
---------------------------------------
1 A
2 B
4 D
2 X
3 Y
5 V
Which one of the following SQL programs creates an equivalent SAS data set THREE?

A. proc sql;
create table three as
select *
from one
outer union corr
select *
from two;
quit;
B. proc sql;
create table three as
select *
from one
outer union
select *
from two;
quit;
C. proc sql;
create table three as
select *
from one
outer union
select * quit;
D. proc sql;
create table three as
select *
from one
union corr
select *
from two;
quit;

Answer: A

Q: 26
Which one of the following automatic SAS macro variables contains the return code from a previously executed step?

A. &RC
B. &ERR
C. &SYSRC
D. &SYSERR

Answer: D

Q: 27
The SAS data set ONE has a variable X on which an index has been created. The data sets ONE and THREE are sorted by X.
Which one of the following SAS programs uses the index to select observations from the data set ONE?

A. data two;
set three;
set one key = X;
run;
B. data two;
set three key = X;
set one;
run;
C. data two;
set one;
set three key = X;
run;
D. data two;
set three;
set one (key = X);
run;

Answer: A

Q: 28
Given the following SAS data set ONE:
ONE
REP AREA COST
------------------------------------ SMITH NORTH 100
SMITH SOUTH 200
JONES EAST 100
SMITH NORTH 300
JONES WEST 100
JONES NORTH 200
JONES NORTH 400
SMITH NORTH 400
JONES WEST 100
JONES WEST 300
The following SAS program is submitted:
proc sql;
select rep, area, count(*) as TOTAL
from one
group by rep, area;
quit;
Which one of the following reports is generated?

A. REP AREA COUNT
---------------------------------
JONES EAST 100
JONES NORTH 600
JONES WEST 500
SMITH NORTH 800
SMITH SOUTH 200
B. REP AREA TOTAL
----------------------------------
JONES EAST 100
JONES NORTH 600
JONES WEST 500
SMITH NORTH 800
SMITH SOUTH 200
C. REP AREA TOTAL
-------------------------------
JONES EAST 1
JONES NORTH 2
JONES WEST 3
SMITH NORTH 3
JONES WEST 3
SMITH NORTH 3
SMITH SOUTH 1
D. REP AREA TOTAL
------------------------------------
JONES EAST 1
JONES NORTH 2
JONES WEST 3
SMITH NORTH 3
SMITH SOUTH 1
SMITH NORTH 3
SMITH SOUTH 1

Answer: C,D

Q: 29
Which one of the following SAS procedures changes a permanent format of a variable stored in a SAS data set?

A. MODIFY
B. FORMAT
C. CONTENTS
D. DATASETS

Answer: D

Q: 30
Given the following SAS data set SASUSER.HIGHWAY:
SASUSER.HIGHWAY
STEERING SEATBELT SPEED STATUS COUNT
-------------------------
absent no 0-29 serious 31
absent no 0-29 not 1419
absent no 30-49 serious 191
absent no 30-49 not 2004
absent no 50+ serious 216
The following SAS program is submitted:
%macro highway;
proc sql noprint;
select count(distinct status)
into :numgrp
from sasuser.highway;
%let numgrp = &numgrp;
select distinct status
into :group1-:group&numgrp
from sasuser.highway;
quit;
%do i = 1 %to &numgrp;
proc print data = sasuser.highway;
where status = "&&group&i" ;
run;
%end;
%mend;
%highway
How many reports are produced by the above program?

A. 0
B. 1
C. 2
D. 5

Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved