Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAS Institute A00-201 Exam - Cheat-Test.com

Free A00-201 Sample Questions:

1. In the following SAS program, the input data files are sorted by the NAMES variable:
libname temp 'SAS-data-library';
data temp.sales;
merge temp.sales
work.receipt;
by names;
run;
Which one of the following results occurs when this program is submitted?
A. The program executes successfully and a temporary SAS data set is created.
B. The program executes successfully and a permanent SAS data set is created.
C. The program fails execution because the same SAS data set is referenced for both read and write operations.
D. The program fails execution because the SAS data sets on the MERGE statement are in two different libraries.
Answer: B

2. When the following SAS program is submitted, the data set SASDATA.PRDSALES contains 5000 observations:
libname sasdata 'SAS-data-library';
options obs = 500;
proc print data = sasdata.prdsales (firstobs = 100);
run;
options obs = max;
proc means data = sasdata.prdsales (firstobs = 500);
run;
How many observations are processed by each procedure?
A. 400 for PROC PRINT
4500 for PROC MEANS
B. 401 for PROC PRINT
4501 for PROC MEANS
C. 401 for PROC PRINT
4500 for PROC MEANS
D. 500 for PROC PRINT
5000 for PROC MEANS
Answer: B

3. The following SAS program is submitted:
data work.new;
length word $7;
amount = 7;
if amount = 5 then word = 'CAT';
else if amount = 7 then word = 'DOG';
else word = 'NONE!!!';
amount = 5;
run;
Which one of the following represents the values of the AMOUNT and WORD variables?
A. amount word
5 DOG
B. amount word
5 CAT
C. amount word
7 DOG
D. amount word
7 ' ' (missing character value)
Answer: A

4. Which one of the following is true of the SUM statement in a SAS DATA step program?
A. It is only valid in conjunction with a SUM function.
B. It is not valid with the SET, MERGE and UPDATE statements.
C. It adds the value of an expression to an accumulator variable and ignores missing values.
D. It does not retain the accumulator variable value from one iteration of the SAS DATA step to the next.
Answer: C

5. The following SAS program is submitted:
data work.sets;
do until (prod gt 6);
prod + 1;
end;
run;
Which one of the following is the value of the variable PROD in the output data set?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer: C

6. The following SAS program is submitted:
proc print data = sasuser.houses;
run;
<insert OPTIONS statement here>
proc means data = sasuser.shoes;
run;
Which one of the following OPTIONS statements resets the page number to 1 for the second report?
A. options pageno = 1;
B. options pagenum = 1;
C. options reset pageno = 1;
D. options reset pagenum = 1;
Answer: A

7. The contents of the raw data file PRODUCT are listed below:
----|----10---|----20---|----30
24613 $25.31
The following SAS program is submitted:
data inventory;
infile 'product';
input idnum 5. @10 price;
run;
Which one of the following is the value of the PRICE variable?
A. 25.31
B. $25.31
C. . (missing numeric value)
D. No value is stored as the program fails to execute due to errors.
Answer: C

8. The contents of the raw data file TYPECOLOR are listed below:
----|----10---|----20---|----30
daisyyellow
The following SAS program is submitted:
data flowers;
infile 'typecolor';
input type $ 1-5 +1 color $;
run;
Which one of the following represents the values of the variables TYPE and COLOR?
A. type color
daisy yellow
B. type color
daisy ellow
C. type color
daisyyellow (missing character value)
D. No values are stored as the program fails to execute due to syntax errors.
Answer: B

9. A raw data record is listed below:
----|----10---|----20---|----30
son,Travis,
The following output is desired:
relation firstname
son Travis
Which one of the following SAS programs reads the data correctly?
A. data family / dlm = ',';
infile 'file-specification';
input relation $ firstname $;
run;
B. options dlm = ',';
data family;
infile 'file-specification';
input relation $ firstname $;
run;
C. data family;
infile 'file-specification' dlm = ',';
input relation $ firstname $;
run;
D. data family;
infile 'file-specification';
input relation $ firstname $ / dlm = ',';
run;
Answer: C

10. The following SAS program is submitted:
libname rawdata1 'location of SAS data library';
filename rawdata2 'location of raw data file';
data work.testdata;
infile <insert item here>
input sales1 sales2;
run;
Which one of the following is needed to complete the program correctly?
A. rawdata1
B. rawdata2
C. 'rawdata1'
D. 'rawdata2'
Answer: B

11. The following SAS program is submitted and reads 100 records from a raw data file:
data work.total;
infile 'file-specification' end = eof;
input name $ salary;
totsal + salary;
<insert IF statement here>
run;
Which one of the following IF statements writes the last observation to the output data set?
A. if end = 0;
B. if eof = 0;
C. if end = 1;
D. if eof = 1;
Answer: D

12. The contents of the raw data file FURNITURE are listed below:
----|----10---|----20---|----30
chair,,table
chair,couch,table
The following SAS program is submitted:
data stock;
infile 'furniture' dsd;
input item1 $ item2 $ item3 $;
run;
Which one of the following is the value of the variable named ITEM2 in the first observation of the output data set?
A. table
B. ,table
C. . (missing numeric value)
D. ' ' (missing character value)
Answer: D

13. A raw data file is listed below:
RANCH,1250,2,1,Sheppard Avenue,"$64,000"
SPLIT,1190,1,1,Rand Street,"$65,850"
CONDO,1400,2,1.5,Market Street,"80,050"
TWOSTORY,1810,4,3,Garris Street,"$107,250"
RANCH,1500,3,3,Kemble Avenue,"$86,650"
SPLIT,1615,4,3,West Drive,"94,450"
SPLIT,1305,3,1.5,Graham Avenue,"$73,650"
The following SAS program is submitted using the raw data file as input:
data work.condo_ranch;
infile 'file-specification' dsd;
input style $ @;
if style = 'CONDO' or style = 'RANCH' then
input sqfeet bedrooms baths street $ price : dollar10.;
run;
How many observations does the WORK.CONDO_RANCH data set contain?
A. 0
B. 3
C. 5
D. 7
Answer: D

14. A raw data file is listed below:
RANCH,1250,2,1,Sheppard Avenue,"$64,000"
SPLIT,1190,1,1,Rand Street,"$65,850"
CONDO,1400,2,1.5,Market Street,"80,050"
TWOSTORY,1810,4,3,Garris Street,"$107,250"
RANCH,1500,3,3,Kemble Avenue,"$86,650"
SPLIT,1615,4,3,West Drive,"94,450"
SPLIT,1305,3,1.5,Graham Avenue,"$73,650"
The following SAS program is submitted using the raw data file as input:
data work.condo_ranch;
infile 'file-specification' dsd;
input style $ @;
if style = 'CONDO' or style = 'RANCH';
input sqfeet bedrooms baths street $ price : dollar10.;
run;
How many observations will the output data set contain?
A. 0
B. 3
C. 5
D. 7
Answer: B

15. The following SAS program is submitted:
data numrecords;
infile 'file-specification';
input @1 patient $15.
relative $ 16-26 @;
if relative = 'children' then
input @54 diagnosis $15. @;
else if relative = 'parents' then
input @28 doctor $15.
clinic $ 44-53
@54 diagnosis $15. @;
input age;
run;
How many raw data records are read during each iteration of the DATA step during execution?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: A

16. The following SAS program is submitted:
data work.empsalary;
set work.people (in = inemp)
work.money (in = insal);
if insal and inemp;
run;
The SAS data set WORK.PEOPLE has 5 observations, and the data set WORK.MONEY has 7 observations.
How many observations will the data set WORK.EMPSALARY contain?
A. 0
B. 5
C. 7
D. 12
Answer: A

17. The contents of two SAS data sets named EMPLOYEE and SALARY are listed below:
EMPLOYEE SALARY
name age name salary
Bruce 30 Bruce 40000
Dan 35 Bruce 35000
Dan 37000
Dan .
The following SAS program is submitted:
data work.empsalary;
merge work.employee (in = inemp)
work.salary (in = insal);
by name;
if inemp and insal;
run;
How many observations will the data set WORK.EMPSALARY contain?
A. 2
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: B

18. The SAS data sets WORK.EMPLOYEE and WORK.SALARY are listed below:
WORK.EMPLOYEE WORK.SALARY
fname age fname salary
Bruce 30 Bruce 25000
Dan 40 Bruce 35000
Dan 25000
The following SAS program is submitted:
data work.empdata;
merge work.employee
work.salary;
by fname;
totsal + salary;
run;
How many variables are output to the WORK.EMPDATA data set?
A. 3
B. 4
C. 5
D. No variables are output to the data set as the program fails to execute due to errors.
Answer: B

19. The SAS data sets WORK.EMPLOYEE and WORK.SALARY are shown below:
WORK.EMPLOYEE WORK.SALARY
fname age name salary
Bruce 30 Bruce 25000
Dan 40 Bruce 35000
Dan 25000
The following SAS program is submitted:
data work.empdata;
<insert MERGE statement here>
by fname;
totsal + salary;
run;
Which one of the following statements completes the merge of the two data sets by the FNAME variable?
A. merge work.employee
work.salary (fname = name);
B. merge work.employee
work.salary (name = fname);
C. merge work.employee
work.salary (rename = (fname = name));
D. merge work.employee
work.salary (rename = (name = fname));
Answer: D

20. The following SAS program is submitted:
proc sort data=work.employee;
by descending fname;
proc sort data=work.salary;
by descending fname;
data work.empdata;
merge work.employee
work.salary;
by fname;
run;
Which one of the following statements explains why the program failed execution?
A. The SORT procedures contain invalid syntax.
B. The merged data sets are not permanent SAS data sets.
C. The data sets were not merged in the order by which they were sorted.
D. The RUN statements were omitted after each of the SORT procedures.
Answer: C

21. The following SAS SORT procedure step generates an output data set:
proc sort data = sasuser.houses out = report;
by style;
run;
In which library is the output data set stored?
A. WORK
B. REPORT
C. HOUSES
D. SASUSER
Answer: A

22. The following SAS DATA step is submitted:
libname temp 'SAS-data-library';
data temp.report;
set sasuser.houses;
newvar = price * 1.04;
run;
Which one of the following statements is true regarding the program above?
A. The program is reading from a temporary data set and writing to a temporary data set.
B. The program is reading from a temporary data set and writing to a permanent data set.
C. The program is reading from a permanent data set and writing to a temporary data set.
D. The program is reading from a permanent data set and writing to a permanent data set.
Answer: D

23. Which one of the following SAS DATA steps saves the temporary data set named MYDATA as a permanent data set?
A. libname sasdata 'SAS-data-library';
data sasdata.mydata;
copy mydata;
run;
B. libname sasdata 'SAS-data-library';
data sasdata.mydata;
keep mydata;
run;
C. libname sasdata 'SAS-data-library';
data sasdata.mydata;
save mydata;
run;
D. libname sasdata 'SAS-data-library';
data sasdata.mydata;
set mydata;
run;
Answer: D

24. The following SAS DATA step is submitted:
data sasdata.atlanta
sasdata.boston
work.portland
work.phoenix;
set company.prdsales;
if region = 'NE' then output boston;
if region = 'SE' then output atlanta;
if region = 'SW' then output phoenix;
if region = 'NW' then output portland;
run;
Which one of the following is true regarding the output data sets?
A. No library references are required.
B. The data sets listed on all the IF statements require a library reference.
C. The data sets listed in the last two IF statements require a library reference.
D. The data sets listed in the first two IF statements require a library reference.
Answer: D

25. The following SAS DATA step executes on Monday, April 25, 2000:
data newstaff;
set staff;
start_date = today();
run;
Which one of the following is the value of the variable START_DATE in the output data set?
A. a character string with the value '04/25/2000'
B. a character string with the value 'Monday, April 25, 2000'
C. the numeric value 14725, representing the SAS date for April 25, 2000
D. the numeric value 04252000, representing the SAS date for April 25, 2000
Answer: C

26. The following SAS program is submitted:
data work.new;
mon = 3;
day = 23;
year = 2000;
date = mdy(mon,day,year);
run;
Which one of the following is the value of the DATE variable?
A. a character string with the value '23mar2000'
B. a character string with the value '03/23/2000'
C. a numeric value of 14692, which represents the SAS date value for March 23, 2000
D. a numeric value of 3232000, which represents the SAS date value for March 23, 2000
Answer: C

27. The following SAS program is submitted:
data revenue;
set year_1;
var1 = mdy(1,15,1960);
run;
Which one of the following values does the variable named VAR1 contain?
A. 14
B. 15
C. 1151960
D. '1/15/1960'
Answer: A

28. The following SAS program is submitted:
data work.report;
set work.sales_info;
if qtr(sales_date) ge 3;
run;
The SAS data set WORK.SALES_INFO has one observation for each month in the year 2000 and the variable SALES_DATE which contains a SAS date value for each of the twelve months.
How many of the original twelve observations in WORK.SALES_INFO are written to the WORK.REPORT data set?
A. 2
B. 3
C. 6
D. 9
Answer: C

29. The following SAS program is submitted:
libname temp 'SAS-data-library';
data work.new;
set temp.jobs;
format newdate mmddyy10.;
qdate = qtr(newdate);
ddate = weekday(newdate);
run;
proc print data = work.new;
run;
The variable NEWDATE contains the SAS date value for April 15, 2000.
What output is produced if April 15, 2000 falls on a Saturday?
A. Obs newdate qdate ddate
1 APR152000 2 6
B. Obs newdate qdate ddate
1 04/15/2000 2 6
C. Obs newdate qdate ddate
1 APR152000 2 7
D. Obs newdate qdate ddate
1 04/15/2000 2 7
Answer: D

30. A raw data record is shown below:
07Jan2002
Which one of the following informats would read this value and store it as a SAS date value?
A. date9.
B. ddmonyy9.
C. ddMMMyy9.
D. ddmmmyyyy9.
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved