Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Microsoft 70-561 Exam - Cheat-Test.com

Free 70-561 Sample Questions:

1. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
You need to ensure that the application can connect to any type of database.
What should you do?
A. Set the database driver name in the connection string of the application, and then create the connection object in the following manner.
DbConnection connection = new OdbcConnection(connectionString);
B. Set the database provider name in the connection string of the application, and then create the
connection object in the following manner.
DbConnection connection = new OleDbConnection(connectionString);
C. Create the connection object in the following manner.
DbProviderFactory factory =
DbProviderFactories.GetFactory("System.Data.Odbc");
DbConnection connection = factory.CreateConnection();
D. Create the connection object in the following manner.
DbProviderFactory factory =
DbProviderFactories.GetFactory(databaseProviderName);
DbConnection connection = factory.CreateConnection();
Answer: D

2. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The application throws an exception when the SQL Connection object is used.
You need to handle the exception.
Which code segment should you use?
A. try
{
if(null!=conn)
conn.Close();
// code for the query
}
catch (Exception ex)
{
// handle exception
}
finally
{
if(null==conn)
conn.Open();
}
B. try
{
conn.Close();
// code for the query
}
catch (Exception ex)
{
// handle exception
}
finally
{
if(null!=conn)
conn.Open();
}
C. try
{
conn.Open();
// code for the query
}
catch (Exception ex)
{
// handle exception
}
finally
{
if(null!=conn)
conn.Close();
}
D. try
{
conn.Open();
// code for the query
}
catch (Exception ex)
{
// handle exception
}
finally
{
if(null==conn)
conn.Close();
}
Answer: C

3. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You need to separate the security-related exceptions from the other exceptions for database operations at run time.
Which code segment should you use?
A. catch (System.Security.SecurityException ex)
{
//Handle all database security related exceptions.
}
B. catch (System.Data.SqlClient.SqlException ex)
{
for (int i = 0; i < ex.Errors.Count; i++){
if (ex.Errors[i].Class.ToString() == "14") {
//Handle all database security related exceptions.
}
else{
//Handle other exceptions
}
}
}
C. catch (System.Data.SqlClient.SqlException ex)
{
for (int i = 0; i < ex.Errors.Count; i++){
if (ex.Errors[i].Number == 14){
//Handle all database security related exceptions.
}
else{
//Handle other exceptions
}
}
}
D. catch (System.Data.SqlClient.SqlException ex)
{
for (int i = 0; i < ex.Errors.Count; i++){
if (ex.Errors[i].Message.Contains("Security")){
//Handle all database security related exceptions.
}
else{
//Handle other exceptions
}
}
}
Answer: B

4. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment.
string queryString = "Select Name, Age from dbo.Table_1";
SqlCommand command = new SqlCommand(queryString,
(SqlConnection)connection));
You need to get the value that is contained in the first column of the first row of the result set returned by the query.
Which code segment should you use?
A. var value = command.ExecuteScalar();
string requiredValue = value.ToString();
B. var value = command.ExecuteNonQuery();
string requiredValue = value.ToString();
C. var value = command.ExecuteReader(CommandBehavior.SingleRow);
string requiredValue = value[0].ToString();
D. var value = command.ExecuteReader(CommandBehavior.SingleRow);
string requiredValue = value[1].ToString();
Answer: A

5. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 using (SqlConnection connection = new
SqlConnection(connectionString)) {
02 SqlCommand cmd = new SqlCommand(queryString, connection);
03 connection.Open();
04
05 while (sdrdr.Read()){
06 // use the data in the reader
07 }
08 }
You need to ensure that the memory is used efficiently when retrieving BLOBs from the database.
Which code segment should you insert at line 04?
A. SqlDataReader sdrdr =
cmd.ExecuteReader();
B. SqlDataReader sdrdr =
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.Default);
C. SqlDataReader sdrdr =
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.SchemaOnly);
D. SqlDataReader sdrdr =
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.SequentialAccess);
Answer: D

6. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment.
string query = "Select EmpNo, EmpName from dbo.Table_1;
select Name,Age from dbo.Table_2";
SqlCommand command = new SqlCommand(query, connection);
SqlDataReader reader = command.ExecuteReader();
You need to ensure that the application reads all the rows returned by the code segment.
Which code segment should you use?
A. while (reader.NextResult())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
reader.Read();
}
B. while (reader.Read())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
reader.NextResult();
}
C. while (reader.Read())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
}
reader.NextResult();
while (reader.Read())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
}
D. while (reader.NextResult())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
}
reader.Read();
while (reader.NextResult())
{
Console.WriteLine(String.Format("{0}, {1}",reader[0], reader[1]));
}
Answer: C

7. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application has a DataTable object named OrderDetailTable. The object has the following columns:
·ID
·OrderID
·ProductID
·Quantity
·LineTotal
The OrderDetailTable object is populated with data provided by a business partner. Some of the records contain a null value in the LineTotal field and 0 in the Quantity field.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 DataColumn col = new DataColumn("UnitPrice", typeof(decimal));
02
03 OrderDetailTable.Columns.Add(col);
You need to add a DataColumn named UnitPrice to the OrderDetailTable object.
Which line of code should you insert at line 02?
A. col.Expression = "LineTotal/Quantity";
B. col.Expression = "LineTotal/ISNULL(Quantity, 1)";
C. col.Expression = "LineTotal.Value/ISNULL(Quantity.Value,1)";
D. col.Expression = "iif(Quantity > 0, LineTotal/Quantity, 0)";
Answer: D

8. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a DataSet object named orderDS. The object contains a table named Order as shown in the following exhibit.

The application uses a SqlDataAdapter object named daOrder to populate the Order table.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 private void FillOrderTable(int pageIndex) {
02 int pageSize = 5;
03
04 }
You need to fill the Order table with the next set of 5 records for each increase in the pageIndex value.
Which code segment should you insert at line 03?
A. string sql = "SELECT SalesOrderID, CustomerID, OrderDate FROM
Sales.SalesOrderHeader";
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql;
daOrder.Fill(orderDS, pageIndex, pageSize, "Order");
B. int startRecord = (pageIndex - 1) * pageSize;
string sql = "SELECT SalesOrderID, CustomerID, OrderDate FROM
Sales.SalesOrderHeader";
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql;
daOrder.Fill(orderDS, startRecord, pageSize, "Order");
C. string sql = string.Format("SELECT TOP {0} SalesOrderID,
customerID,
orderDate FROM Sales.SalesOrderHeader WHERE SalesOrderID > {1}",
pageSize, pageIndex);
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql;
daOrder.Fill(orderDS, "Order");
D. int startRecord = (pageIndex - 1) * pageSize;
string sql = string.Format("SELECT TOP {0} SalesOrderID, CustomerID,
orderDate FROM Sales.SalesOrderHeader WHERE SalesOrderID > {1}",
pageSize, startRecord);
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql;
daOrder.Fill(orderDS, "Order");
Answer: B

9. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a TextBox control named txtProductID. The application will return a list of active products that have the ProductID field equal to the txtProductID.Text property.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 private DataSet GetProducts(SqlConnection cn) {
02 SqlCommand cmd = new SqlCommand();
03 cmd.Connection = cn;
04 SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd);
05 DataSet ds = new DataSet();
06
07 da.Fill(ds);
08 return ds;
09 }
You need to populate the DataSet object with product records while avoiding possible SQL injection attacks.
Which code segment should you insert at line 06?
A. cmd.CommandText = string.Format("sp_sqlexec 'SELECT ProductID,
Name FROM Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1'", txtProductID.Text);
B. cmd.CommandText = string.Format("SELECT ProductID, Name FROM
Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1", txtProductID.Text);
cmd.Prepare();
C. cmd.CommandText = string.Format("SELECT ProductID, Name FROM
Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1", txtProductID.Text);
cmd.CommandType = CommandType.TableDirect;
D. cmd.CommandText = "SELECT ProductID, Name FROM Product WHERE
ProductID=@productID AND IsActive=1";
cmd.Parameters.AddWithValue("@productID", txtProductID.Text);
Answer: D

10. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The application analyzes large amounts of transaction data that are stored in a different database.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 using (SqlConnection connection = new
SqlConnection(sourceConnectionString))
02 using (SqlConnection connection2 = new
SqlConnection(destinationConnectionString))
03 using (SqlCommand command = new SqlCommand())
04 {
05 connection.Open();
06 connection2.Open();
07 using (SqlDataReader reader = command.ExecuteReader())
08 {
09 using (SqlBulkCopy bulkCopy = new
SqlBulkCopy(connection2))
10 {
11
12 }
13 }
14 }
You need to copy the transaction data to the database of the application.
Which code segment should you insert at line 11?
A. reader.Read()
bulkCopy.WriteToServer(reader);
B. bulkCopy.DestinationTableName = "Transactions";
bulkCopy.WriteToServer(reader);
C. bulkCopy.DestinationTableName = "Transactions";
bulkCopy.SqlRowsCopied += new
SqlRowsCopiedEventHandler(bulkCopy_SqlRowsCopied);
D. while (reader.Read())
{
bulkCopy.WriteToServer(reader);
}
Answer: B

11. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application uses Microsoft SQL Server 2005.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 String myConnString = "User
02 ID=<username>;password=<strong password>;Initial
03 Catalog=pubs;Data Source=myServer";
04 SqlConnection myConnection = new
05 SqlConnection(myConnString);
06 SqlCommand myCommand = new SqlCommand();
07 DbDataReader myReader;
08 myCommand.CommandType =
09 commandType.Text;
10 myCommand.Connection = myConnection;
11 myCommand.CommandText = "Select * from Table1;
Select * from Table2;";
12 int RecordCount = 0;
13 try
14 {
15 myConnection.Open();
16
17 }
18 catch (Exception ex)
19 {
20 }
21 finally
22 {
23 myConnection.Close();
24 }
You need to compute the total number of records processed by the Select queries in the RecordCount variable.
Which code segment should you insert at line 16?
A. myReader = myCommand.ExecuteReader();
RecordCount = myReader.RecordsAffected;
B. while (myReader.Read())
{
//Write logic to process data for the first result.
}
RecordCount = myReader.RecordsAffected;
C. while (myReader.HasRows)
{
while (myReader.Read())
{
//Write logic to process data for the second result.
RecordCount = RecordCount + 1;
myReader.NextResult();
}
}
D. while (myReader.HasRows)
{
while (myReader.Read())
{
//Write logic to process data for the second result.
RecordCount = RecordCount + 1;
}
myReader.NextResult();
}
Answer: D

12. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application uses data from a Microsoft SQL Server 2005 database table. A Web page of the application contains a GridView server control.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 private void LoadGrid()
02 {
03 using (SqlCommand command = new SqlCommand())
04 {
05 command.Connection = connection;
06 command.CommandText = "SELECT * FROM Customers";
07 connection.Open();
08
09 }
10 }
You need to retrieve the data from the database table and bind the data to the DataSource property of the GridView server control.
Which code segment should you insert at line 08?
A. SqlDataReader rdr = command.ExecuteReader();
connection.Close();
GridView1.DataSource = rdr;
GridView1.DataBind();
B. SqlDataReader rdr = command.ExecuteReader();
GridView1.DataSource = rdr.Read();
GridView1.DataBind();
connection.Close();
C. SqlDataReader rdr = command.ExecuteReader();
Object[] values = new Object[rdr.FieldCount];
GridView1.DataSource = rdr.GetValues(values);
GridView1.DataBind();
connection.Close();
D. DataTable dt = new DataTable();
using (SqlDataReader reader = command.ExecuteReader())
{
dt.Load(reader);
}
connection.Close();
GridView1.DataSource = dt;
GridView1.DataBind();
Answer: D

13. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a DataSet object named OrderDS that has the Order and OrderDetail tables as shown in the following exhibit.

You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 private void GetOrders(SqlDataConnection cn) {
02 SqlCommand cmd = cn.CreateCommand();
03 cmd.CommandText = "Select * from [Order];
Select * from [OrderDetail];";
04 SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd);
05
06 }
You need to ensure that the Order and the OrderDetail tables are populated.
Which code segment should you insert at line 05?
A. da.Fill(OrderDS);
B. da.Fill(OrderDS.Order);
da.Fill(OrderDS.OrderDetail);
C. da.TableMappings.AddRange(new DataTableMapping[] {
new DataTableMapping("Table", "Order"),
new DataTableMapping("Table1", "OrderDetail")});
da.Fill(OrderDS);
D. DataTableMapping mapOrder = new DataTableMapping();
mapOrder.DataSetTable = "Order";
DataTableMapping mapOrderDetail = new DataTableMapping();
mapOrder.DataSetTable = "OrderDetail";
da.TableMappings.AddRange(new DataTableMapping[]
{ mapOrder, mapOrderDetail });
Da.Fill(OrderDS);
Answer: C

14. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a SqlDataAdapter object named daOrder. The SelectCommand property of the daOrder object is set.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 private void ModifyDataAdapter() {
02
03 }
You need to ensure that the daOrder object can also handle updates.
Which code segment should you insert at line 02?
A. SqlCommandBuilder cb = new SqlCommandBuilder(daOrder);
cb.RefreshSchema();
B. SqlCommandBuilder cb = new SqlCommandBuilder(daOrder);
cb.SetAllValues = true;
C. SqlCommandBuilder cb = new SqlCommandBuilder(daOrder);
daOrder.DeleteCommand = cb.GetDeleteCommand();
daOrder.InsertCommand = cb.GetInsertCommand();
daOrder.UpdateCommand = cb.GetUpdateCommand();
D. SqlCommandBuilder cb = new SqlCommandBuilder(daOrder);
cb.RefreshSchema();
cb.GetDeleteCommand();
cb.GetInsertCommand();
cb.GetUpdateCommand();
Answer: C

15. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The connection string of the application is defined in the following manner.
"Server=Prod;Database=WingtipToys;Integrated
Security=SSPI;Asynchronous Processing=true"
The application contains the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 protected void UpdateData(SqlCommand cmd) {
02 cmd.Connection.Open();
03
04 lblResult.Text = "Updating ...";
05 }
The cmd object takes a long time to execute.
You need to ensure that the application continues to execute while cmd is executing.
What should you do?
A. Insert the following code segment at line 03.
cmd.BeginExecuteNonQuery(new AsyncCallback(UpdateComplete), cmd);
Add the following code segment.
private void UpdateComplete (IAsyncResult ar) {
int count = (int)ar.AsyncState;
LogResults(count);
}
B. Insert the following code segment at line 03.
cmd.BeginExecuteNonQuery(new AsyncCallback(UpdateComplete), cmd);
Add the following code segment.
private void UpdateComplete (IAsyncResult ar) {
SqlCommand cmd = (SqlCommand)ar.AsyncState;
int count = cmd.EndExecuteNonQuery(ar);
LogResults(count);
}
C. Insert the following code segment at line 03.
cmd.StatementCompleted += new
StatementCompletedEventHandler(UpdateComplete);
cmd.ExecuteNonQuery();
Add the following code segment.
private void UpdateComplete (object sender, StatementCompletedEventArgs e) {
int count = e.RecordCount;
LogResults(count);
}
D. Insert the following code segment at line 03.
SqlNotificationRequest notification = new
SqlNotificationRequest("UpdateComplete", "", 10000);
cmd.Notification = notification;
cmd.ExecuteNonQuery();
Add the following code segment.
private void UpdateComplete(SqlNotificationRequest notice) {
int count = int.Parse(notice.UserData);
LogResults(count);
}
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved