Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Microsoft 70-561(VB) Exam - Cheat-Test.com

Free 70-561(VB) Sample Questions:

1. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
You need to ensure that the application can connect to any type of database.
What should you do?
A. Set the database driver name in the connection string of the application, and then create the connection object in the following manner.
Dim connection As DbConnection = _
New OdbcConnection(connectionString)
B. Set the database provider name in the connection string of the application, and then create the
connection object in the following manner.
Dim connection As DbConnection = _
New OleDbConnection(connectionString)
C. Create the connection object in the following manner.
Dim factory As DbProviderFactory = _
DbProviderFactories.GetFactory("System.Data.Odbc")
Dim connection As DbConnection = _
factory.CreateConnection()
D. Create the connection object in the following manner.
Dim factory As DbProviderFactory = _
DbProviderFactories.GetFactory(databaseProviderName)
Dim connection As DbConnection = factory.CreateConnection()
Answer: D

2. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The application throws an exception when the SQL Connection object is used.
You need to handle the exception.
Which code segment should you use?
A. Try
If conn IsNot Nothing Then
conn.Close()
' code for the query
End If
Catch ex As Exception
' handle exception
Finally
If conn Is Nothing Then
conn.Open()
End If
End Try
B. Try
' code for the query
conn.Close()
Catch ex As Exception
' handle exception
Finally
If conn IsNot Nothing Then
conn.Open()
End If
End Try
C. Try
' code for the query
conn.Open()
Catch ex As Exception
' handle exception
Finally
If conn IsNot Nothing Then
conn.Close()
End If
End Try
D. Try
' code for the query
conn.Open()
Catch ex As Exception
' handle exception
Finally
If conn Is Nothing Then
conn.Close()
End If
End Try
Answer: C

3. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You need to separate the security-related exceptions from the other exceptions for database operations at run time.
Which code segment should you use?
A. Catch ex As System.Security.SecurityException
'Handle all database security related exceptions.
End Try
B. Catch ex As System.Data.SqlClient.SqlException
For i As Integer = 0 To ex.Errors.Count - 1
If ex.Errors(i).[Class].ToString() = "14" Then
'Handle all database security related exceptions.
Else
'Handle other exceptions
End If
Next
End Try
C. Catch ex As System.Data.SqlClient.SqlException
For i As Integer = 0 To ex.Errors.Count - 1
If ex.Errors(i).Number = 14 Then
'Handle all database security related exceptions.
Else
'Handle other exceptions
End If
Next
End Try
D. Catch ex As System.Data.SqlClient.SqlException
For i As Integer = 0 To ex.Errors.Count - 1
If ex.Errors(i).Message.Contains("Security") Then
'Handle all database security related exceptions.
Else
'Handle other exceptions
End If
Next
End Try
Answer: B

4. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment.
Dim queryString As String = "Select Name, Age from dbo.Table_1"
Dim command As New _
SqlCommand(queryString, DirectCast(connection, SqlConnection))
You need to get the value that is contained in the first column of the first row of the result set returned by the query.
Which code segment should you use?
A. Dim value As Object = command.ExecuteScalar()
Dim requiredValue As String = value.ToString()
B. Dim value As Integer = command.ExecuteNonQuery()
Dim requiredValue As String = value.ToString()
C. Dim value As SqlDataReader = _
command.ExecuteReader(CommandBehavior.SingleRow)
Dim requiredValue As String = value(0).ToString()
D. Dim value As SqlDataReader = _
command.ExecuteReader(CommandBehavior.SingleRow)
Dim requiredValue As String = value(1).ToString()
Answer: A

5. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Using connection As New SqlConnection(connectionString)
02 Dim cmd As New SqlCommand(queryString, connection)
03 connection.Open()
04
05 While sdrdr.Read()
06 ' use the data in the reader
07 End While
08 End Using
You need to ensure that the memory is used efficiently when retrieving BLOBs from the database.
Which code segment should you insert at line 04?
A. Dim sdrdr As SqlDataReader = _
cmd.ExecuteReader()
B. Dim sdrdr As SqlDataReader = _
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.[Default])
C. Dim sdrdr As SqlDataReader = _
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.SchemaOnly)
D. Dim sdrdr As SqlDataReader = _
cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.SequentialAccess)
Answer: D

6. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
You write the following code segment.
Dim query As String = _
"Select EmpNo, EmpName from dbo.Table_1; " + _
"select Name,Age from dbo.Table_2"
Dim command As New SqlCommand(query, connection)
Dim reader As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
You need to ensure that the application reads all the rows returned by the code segment.
Which code segment should you use?
A. While reader.NextResult()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
reader.Read()
End While
B. While reader.Read()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
reader.NextResult()
End While
C. While reader.Read()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
End While
reader.NextResult()
While reader.Read()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
End While
D. While reader.NextResult()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
End While
reader.Read()
While reader.NextResult()
Console.WriteLine([String].Format("{0}, {1}", reader(0), reader(1)))
End While
Answer: C

7. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application has a DataTable object named OrderDetailTable.
The object has the following columns:
·ID
·OrderID
·ProductID
·Quantity
·LineTotal
The OrderDetailTable object is populated with data provided by a business partner. Some of the records contain a null value in the LineTotal field and 0 in the Quantity field.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Dim col As New DataColumn("UnitPrice", GetType(Decimal))
02
03 OrderDetailTable.Columns.Add(col)
You need to add a DataColumn named UnitPrice to the OrderDetailTable object.
Which line of code should you insert at line 02?
A. col.Expression = "LineTotal/Quantity"
B. col.Expression = "LineTotal/ISNULL(Quantity, 1)"
C. col.Expression = "LineTotal.Value/ISNULL(Quantity.Value, 1)"
D. col.Expression = "iif(Quantity > 0, LineTotal/Quantity, 0)"
Answer: D

8. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a DataSet object named orderDS. The object contains a table named Order as shown in the following exhibit.

The application uses a SqlDataAdapter object named daOrder to populate the Order table.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Private Sub FillOrderTable(ByVal pageIndex As Integer)
02 Dim pageSize As Integer = 5
03
04 End Sub
You need to fill the Order table with the next set of 5 records for each increase in the pageIndex value.
Which code segment should you insert at line 03?
A. Dim sql As String = "SELECT SalesOrderID, CustomerID, " + _
"OrderDate FROM Sales.SalesOrderHeader"
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql
daOrder.Fill(orderDS, pageIndex, pageSize, "Order")
B. Dim startRecord As Integer = (pageIndex - 1) * pageSize
Dim sql As String = "SELECT SalesOrderID, CustomerID, " + _
"OrderDate FROM Sales.SalesOrderHeader"
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql
daOrder.Fill(orderDS, startRecord, pageSize, "Order")
C. Dim sql As String = _
String.Format("SELECT TOP {0} SalesOrderID, " + _
"CustomerID, OrderDate FROM Sales.SalesOrderHeader " + _
"WHERE SalesOrderID > {1}", pageSize, pageIndex)
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql
daOrder.Fill(orderDS, "Order")
D. Dim startRecord As Integer = (pageIndex - 1) * pageSize
Dim sql As String = _
String.Format("SELECT TOP {0} SalesOrderID, " + _
"CustomerID, OrderDate FROM Sales.SalesOrderHeader " + _
"WHERE SalesOrderID > {1}", pageSize, startRecord)
daOrder.SelectCommand.CommandText = sql
daOrder.Fill(orderDS, "Order")
Answer: B

9. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a TextBox control named txtProductID. The application will return a list of active products that have the ProductID field equal to the txtProductID.Text property.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Private Function GetProducts(ByVal cn _
As SqlConnection) As DataSet
02 Dim cmd As New SqlCommand()
03 cmd.Connection = cn
04 Dim da As New SqlDataAdapter(cmd)
05 Dim ds As New DataSet()
06
07 da.Fill(ds)
08 Return ds
09 End Function
You need to populate the DataSet object with product records while avoiding possible SQL injection attacks.
Which code segment should you insert at line 06?
A. cmd.CommandText = _
String.Format("sp_sqlexec 'SELECT ProductID, " + _
"Name FROM Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1'", _
txtProductID.Text)
B. cmd.CommandText = _
String.Format("SELECT ProductID, " + _
"Name FROM Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1", _
txtProductID.Text)
cmd.Prepare()
C. cmd.CommandText = _
String.Format("SELECT ProductID, " + _
"Name FROM Product WHERE ProductID={0} AND IsActive=1", _
txtProductID.Text)
cmd.CommandType = CommandType.TableDirect
D. cmd.CommandText = "SELECT ProductID, " + _
"Name FROM Product WHERE ProductID=@productID AND IsActive=1"
cmd.Parameters.AddWithValue("@productID", txtProductID.Text)
Answer: D

10. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The application analyzes large amounts of transaction data that are stored in a different database.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Using connection As New SqlConnection(sourceConnectionString)
02 Using connection2 As _
New SqlConnection(destinationConnectionString)
03 Using command As New SqlCommand()
04 connection.Open()
05 connection2.Open()
06 Using reader As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
07 Using bulkCopy As New SqlBulkCopy(connection2)
08
09 End Using
10 End Using
11 End Using
12 End Using
13 End Using
You need to copy the transaction data to the database of the application.
Which code segment should you insert at line 08?
A. reader.Read()
bulkCopy.WriteToServer(reader)
B. bulkCopy.DestinationTableName = "Transactions"
bulkCopy.WriteToServer(reader)
C. bulkCopy.DestinationTableName = "Transactions"
AddHandler bulkCopy.SqlRowsCopied, _
AddressOf bulkCopy_SqlRowsCopied
D. While reader.Read()
bulkCopy.WriteToServer(reader)
End While
Answer: B

11. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application uses Microsoft SQL Server 2005.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Dim myConnString As String = _
02 "User ID=<username>;password=<strong password>;" + _
03 "Initial Catalog=pubs;Data Source=myServer"
04 Dim myConnection As New SqlConnection(myConnString)
05 Dim myCommand As New SqlCommand()
06 Dim myReader As DbDataReader
07 myCommand.CommandType = CommandType.Text
08 myCommand.Connection = myConnection
09 myCommand.CommandText = _
10 "Select * from Table1;Select * from Table2;"
11 Dim RecordCount As Integer = 0
12 Try
13 myConnection.Open()
14
15 Catch ex As Exception
16 Finally
17 myConnection.Close()
18 End Try
You need to compute the total number of records processed by the Select queries in the RecordCount variable.
Which code segment should you insert at line 14?
A. myReader = myCommand.ExecuteReader()
RecordCount = myReader.RecordsAffected
B. While myReader.Read()
'Write logic to process data for the first result.
End While
RecordCount = myReader.RecordsAffected
C. While myReader.HasRows
while myReader.Read()
'Write logic to process data for the second result.
RecordCount = RecordCount + 1
myReader.NextResult()
End While
End While
D. While myReader.HasRows
while myReader.Read()
'Write logic to process data for the second result.
RecordCount = RecordCount + 1
End While
myReader.NextResult()
End While
Answer: D

12. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application uses data from a Microsoft SQL Server 2005 database table. A Web page of the application contains a GridView server control.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Private Sub LoadGrid()
02 Using command As New SqlCommand()
03 command.Connection = connection
04 command.CommandText = "SELECT * FROM Customers"
05 connection.Open()
06
07 End Using
08 End Sub
You need to retrieve the data from the database table and bind the data to the DataSource property of the GridView server control.
Which code segment should you insert at line 06?
A. Dim rdr As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
connection.Close()
GridView1.DataSource = rdr
GridView1.DataBind()
B. Dim rdr As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
GridView1.DataSource = rdr.Read()
GridView1.DataBind()
connection.Close()
C. Dim rdr As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
Dim values As Object() = New Object(rdr.FieldCount - 1) {}
GridView1.DataSource = rdr.GetValues(values)
GridView1.DataBind()
D. Dim dt As New DataTable()
Using reader As SqlDataReader = command.ExecuteReader()
dt.Load(reader)
End Using
connection.Close()
GridView1.DataSource = dt
GridView1.DataBind()
Answer: D

13. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a DataSet object named OrderDS that has the Order and OrderDetail tables as shown in the following exhibit.

You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Private Sub GetOrders(ByVal cn As SqlConnection)
02 Dim cmd As SqlCommand = cn.CreateCommand()
03 cmd.CommandText = "Select * from [Order]; " + _
"Select * from [OrderDetail];"
04 Dim da As New SqlDataAdapter(cmd)
05
06 End Sub
You need to ensure that the Order and the OrderDetail tables are populated.
Which code segment should you insert at line 05?
A. da.Fill(OrderDS)
B. da.Fill(OrderDS.Order)
da.Fill(OrderDS.OrderDetail)
C. da.TableMappings.AddRange(New DataTableMapping() _
{New DataTableMapping("Table", "Order"), _
New DataTableMapping("Table1", "OrderDetail")})
da.Fill(OrderDS)
D. Dim mapOrder As New DataTableMapping()
mapOrder.DataSetTable = "Order"
Dim mapOrderDetail As New DataTableMapping()
mapOrder.DataSetTable = "OrderDetail"
da.TableMappings.AddRange(New DataTableMapping() _
{mapOrder, mapOrderDetail})
da.Fill(OrderDS)
Answer: C

14. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET.
The application contains a SqlDataAdapter object named daOrder. The SelectCommand property of the daOrder object is set.
You write the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Private Sub ModifyDataAdapter()
02
03 End Sub
You need to ensure that the daOrder object can also handle updates.
Which code segment should you insert at line 02?
A. Dim cb As New SqlCommandBuilder(daOrder)
cb.RefreshSchema()
B. Dim cb As New SqlCommandBuilder(daOrder)
cb.SetAllValues = True
C. Dim cb As New SqlCommandBuilder(daOrder)
daOrder.DeleteCommand = cb.GetDeleteCommand()
daOrder.InsertCommand = cb.GetInsertCommand()
daOrder.UpdateCommand = cb.GetUpdateCommand()
D. Dim cb As New SqlCommandBuilder(daOrder)
cb.RefreshSchema()
cb.GetDeleteCommand()
cb.GetInsertCommand()
cb.GetUpdateCommand()
Answer: C

15. You create an application by using the Microsoft .NET Framework 3.5 and Microsoft ADO.NET. The application connects to a Microsoft SQL Server 2005 database.
The connection string of the application is defined in the following manner.
"Server=Prod;Database=WingtipToys;Integrated
Security=SSPI;Asynchronous Processing=true"
The application contains the following code segment. (Line numbers are included for reference only.)
01 Protected Sub UpdateData(ByVal cmd As SqlCommand)
02 cmd.Connection.Open()
03
04 lblResult.Text = "Updating ..."
05 End Sub
The cmd object takes a long time to execute.
You need to ensure that the application continues to execute while cmd is executing.
What should you do?
A. Insert the following code segment at line 03.
cmd.BeginExecuteNonQuery(New AsyncCallback( _
AddressOf UpdateComplete), cmd)
Add the following code segment.
Private Sub UpdateComplete (ByVal ar As IAsyncResult)
Dim count As Integer = CInt(ar.AsyncState)
LogResults(count)
End Sub
B. Insert the following code segment at line 03.
cmd.BeginExecuteNonQuery(New AsyncCallback( _
AddressOf UpdateComplete), cmd)
Add the following code segment.
Private Sub UpdateComplete(ByVal ar As IAsyncResult)
Dim cmd As SqlCommand = DirectCast(ar.AsyncState, SqlCommand)
Dim count As Integer = cmd.EndExecuteNonQuery(ar)
LogResults(count)
End Sub
C. Insert the following code segment at line 03.
AddHandler cmd.StatementCompleted, AddressOf UpdateComplete
cmd.ExecuteNonQuery()
Add the following code segment.
Private Sub UpdateComplete(ByVal sender As Object, _
ByVal e As StatementCompletedEventArgs)
Dim count As Integer = e.RecordCount
LogResults(count)
End Sub
D. Insert the following code segment at line 03.
Dim notification As New _
SqlNotificationRequest("UpdateComplete ", "", 10000)
cmd.Notification = notification
cmd.ExecuteNonQuery()
Add the following code segment.
Private Sub UpdateComplete (ByVal notice As SqlNotificationRequest)
Dim count As Integer = Integer.Parse(notice.UserData)
LogResults(count)
End Sub
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved