Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Microsoft 70-236 Exam - Cheat-Test.com

Free 70-236 Sample Questions:

Q: 1 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Human Resources manager at Hi-Tech.com required a list of all the newly appointed staff members.
You complied with his request and provided him with an automatically generated CSV file that lists the newly appointed staff members. This file contains the data needed to create the mailboxes for newly appointed staff members. These newly appointed staff members have to be assigned user account and mailboxes. You thus need to create new user accounts as well as mailboxes directly from the CSV file.
What should you do?
A. The output of the Import-CSV cmdlet should be redirected to the Enable-Mailbox cmdlet with the suitable parameters
B. The output of the Import-Alias cmdlet should be redirected to the New-Mailbox cmdlet with the suitable parameters
C. The output of the Import-CSV cmdlet should be redirected to the New-Mailbox cmdlet with the suitable parameters
D. The output of the Export-CSV cmdlet should be redirected to the New-Mailbox cmdlet with the suitable parameters.
Answer: C

Q: 2 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Hi-Tech.com network contains an Exchange Server 2007 Mailbox server named Server01. During routine maintenance you notice that an inappropriate message with the subject line of Exchange is sent to all clients on Server01. You need to ensure that the message is deleted from the mailboxes on Server01.
What should you do?
A. First create a new mailbox named SalesBox that contains a folder named Export. Then run the Get-Mailbox -Server Server01 | Export-Mailbox - TargetMailbox SalesBox - TargetFolder Export
-SubjectKeywords "Exchange"-DeleteContent cmdlet
B. First locate the message ID of the original message on Server01. Then run the Export-Message -Identity<IDnumber> c:\temp cmdlet. Then delete the messages in the directory
C. First create a new transport rule named SalesRule from the Exchange Management Console. Then set the condition to "when the Subject field contains SalesRule". Then set the action to "silently drop the message".
D. First locate the message ID of the original message on Server01. Then run the Remove-Message -Identity <IDnumber> cmdlet.
Answer: A

Q: 3 Setup /M:RecoverServer is a great tool to rebuild your Exchange servers.
Which of the following statements is not true about this tool?
A. Setup /M:RecoverServer extracts server configuration information from the Configuration node of Active Directory and applies it to your Exchange servers
B. For Setup /M:RecoverServer to recover a server, you need to build the server with the same server name as the server you are recovering.
C. To run Setup /M:RecoverServer, you need to have the Exchange Server 2007 server installation files.
D. Setup /M:RecoverServer can rebuild the following server roles: CAS, Edge Transport, and Mailbox. It cannot be used to recover a Hub Transport server.
Answer: D

Q: 4 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
You decide to install a two-node Single Copy Cluster (SCC) Mailbox server on the Exchange Server 2007 organization of Hi-Tech.com. You then name the network adapters APPublic and APPrivate.
You have received instruction from the Manager to configure the TCP/IP binding order for the cluster servers.
What should you do?
A. You should move the Public connection to the top of the Adapters and Bindings tab
B. You should move the Private connection to the top of the Adapters and Bindings tab
C. You should open the properties of the cluster and move the APPrivate network to the top of the Network Priority tab.
D. You should open the properties of the cluster and move the APPublic network to the top of the Network Priority tab
Answer: A

Q: 5 Which of the following checks should you perform using the Exchange Best Practices Analyzer prior to deploying Exchange Server 2007 in a new network environment?
A. Health check
B. Permissions check
C. Connectivity test
D. Baseline
E. Exchange 2007 readiness check
Answer: E

Q: 6 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
You need to create a report on the Exchange Server 2007 servers that are currently on the company network. In your report you need to take a number of aspects into consideration. These are: the amount of storage groups, the total physical memory, the operating system version, the amount of processors as well as the amount of mailbox databases.
What should you do?
A. Generate the report you need by running the Test-SystemHealth cmdlet
B. Generate the report you need by running the Health Check scan in the Exchange Best Practices Analyzer
C. Generate the report you need by running the Get-ExchangeServer | Format-List cmdlet
D. Generate the report you need by running the Get-OrganizationConfig cmdlet.
Answer: B

Q: 7 To view the properties of a specific message in any queue that has a subject of "RE:Lunch with vendor" use the following cmdlet:
Get-Message -Filter {Subject - eq "RE: Lunch with vendor?"} | format-list.
A. True
B. False
Answer: A

Q: 8 You work as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization that has four Exchange servers.
Two of the Exchange servers host the Mailbox server role, and the other two Exchange servers host the Hub Transport server role.
A user in the marketing department sent an e-mail message to a customer outside the Hi-Tech.com network. The e-mail address of the customer is roryallen@Test-Tech.com. The e-mail message contains the latest product line.
However the e-mail never reached the intended recipient. You need to determine whether the e-mail did indeed leave the Hi-Tech.com Exchange organization.
What should you do?
A. You should run the Get-Queue - Filter {status - eq "retry" cmdlet.
B. You should run the Get- Recipient - Filter { PrimarySmtpAddress - eq roryallen@Test-Tech.com} cmdlet.
C. You should run the Get-Queue -Filter { NextHopDomain - eq "Test-Tech.com"} cmdlet.
D. You should run the Get-Message -Filter {Subject - eq "Latest Production Line"} cmdlet
Answer: D

Q: 9 On which Exchange Server 2007 transport roles does Queue Viewer focus?(Choose all that apply.)
A. Hub Transport role
B. Client Access role
C. Mailbox role
D. Edge Transport role
E. Unified Messaging role
Answer: D

Q: 10 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Research and Development department is located at a remote site. They make use of their mobile workstations to log onto the company network by making use of Outlook Anywhere. The mobile workstations are all configured to run Microsoft Office Outlook 2007.
Top Management wants you to ensure that the personnel in the Research and Development department have access to the company network. You need to ensure that the Research and Development personnel maintain the performance set by Hi-Tech.com.
What should you do? (Each correct answer presents part of the solution. Choose TWO.)
A. You should run the Test- ServiceHealth cmdlet
B. You should run the Test- MAPIConnectivity cmdlet
C. You should run the Get-MailboxDatabase cmdlet
D. You should run the Get- MailboxStatistics cmdlet
E. You should run the Test- WebServicesConnectivity cmdlet
Answer: B, E

Q: 11 You can specify multiple criteria by using the -and logical operator. Property values that are not expressed as an integer must be enclosed in quotation marks. You can retry all the queues on the default server that have a status of retry by entering the following command
Click here to input the answer.
Answer: Retry-Queue -Filter {status -eq "Retry"}

Q: 12 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
A short network outage occurred on the Hi-Tech.com network. Soon after the outage you receive numerous alerts from the monitoring system bringing to your attention that there are quite a number of sent e-mails were queued up. This is evident in the number of SMTP queues on the Hub Transport server that are being displayed in a retry status. You need to force the Hub Transport server in order to send the queued e-mail without delay.
What should you do?
A. You should make use of the Resume-queue -filter {status - eq "retry"} cmdlet
B. You should make use of the Resume-queue -filter {status - eq "suspended"} cmdlet.
C. You should make use of the Retry-queue -filter {status - eq "retry"} cmdlet.
D. You should make use of the Retry-queue -filter {status - eq "suspended"} cmdlet
Answer: C

Q: 13 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
Paul Hanks is marketing manager of Hi-Tech.com. Thomas Knepper is promoted as the assistant of Paul Hanks. You have received instruction from the Manager to ensure that Thomas Knepper will be capable of viewing the folders and subfolders in the mailbox of Paul Hanks. One of the job functions of Thomas Knepper is to open and respond to the e-mails the marketing manager receives.
For security reasons and to subscribe to the principle of least privilege you need to ensure that Thomas Knepper is assigned only the necessary permissions that will allow her to complete her tasks.
What should you do?
A. You should assign Thomas Knepper the Allow-Full Control permission for the user account of Paul Hanks in the Active Directory Users and Computers
B. You should run the Add-ADPermission -Identity PaulHanks-User ThomasKnepper-AccessRights
Self-ExtendedRights Send-As cmdlet
C. You should run the Add-MailboxPermission-Identity PaulHanks-User ThomasKnepper-AccessRights ExternalAccount cmdlet
D. You should run the Add-MailboxPermissions -Identity PaulHanks- User ThomasKnepper-AccessRights FullAccess cmdlet
Answer: D

Q: 14 Written company policy has recently been changed and now states that the contents of the Subject line should no longer be recorded in message tracking logs.
What command do you use on an Exchange Server 2007 server named Edinburgh with the Edge Transport role installed to implement this change?
A. Set-TransportServer Edinburgh-MessageTrackingLogSubjectLoggingEnabled $False
B. Set-TransportServer Edinburgh-MessageTrackingLogSubjectLoggingEnabled $True
C. Set-MailboxServer Edinburgh-MessageTrackingLogSubjectLoggingEnabled $False
D. Set-MailboxServer Edinburgh-MessageTrackingLogSubjectLoggingEnabled $True
Answer: A

Q: 15 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Hi-Tech.com network contains an Exchange Server 2007 computer named Server01. The Hub Transport server role resides on Server01.
You notice that message tracking is enabled on Server01. A new Hi-Tech.com directive regarding
company privacy policy states that the subject line of e-mail messages should be not stored in the tracking log. You need to track the e-mail messages from Server01 whilst ensuring that you comply with the Hi-Tech.com privacy policy.
What should you do?
A. You should make use of the Set- ReceiveConnector - ProtocolLoggingLevel None cmdlet
B. You should make use of the Set- TransportServer Server01 - MessageTrackingLogEnabled : $false cmdlet
C. You should make use of the Get- MessageTrackingLog -Subject None cmdlet
D. You should make use of the Set- Transport Server Server01 C
MessageTrackingLogSubjectLoggingEnabled : $false cmdlet
Answer: D

Q: 16 To view the sizes of all mailboxes in your Exchange organization, what three Exchange Management Shell cmdlets must you use? (Choose three correct answers.)
A. Show-Information
B. Get-MailboxStatistics
C. Get-MailboxInformation
D. Get-Mailbox
E. Show-MailboxStatistics
F. Select-Object
G. List-Mailbox
Answer: B, D, F

Q: 17 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The manager of the Hi-Tech.com IP department wants to know the total size of the mailboxes. You need to supply the relevant information.
What should you do?
A. You should run the Get-Mailbox cmdlet
B. You should run the Database Troubleshooter in the Exchange Troubleshooting Assistant
C. You should run the Get-MailboxDatabase cmdlet
D. You should run the Get-MailboxStatistics cmdlet
Answer: D

Q: 18 You come to work and find that one of your Mailbox servers has crashed.
After further inspection, you determine that nothing is recoverable from the Mailbox server. To provide dial tone to the users whose mailboxes were on the failed server, you've decided to create new dial-tone databases on an existing Mailbox server in your Exchange organization. To do this, what Exchange Management Shell command would you run?
A. Move-Mailbox -<Mailbox_Name> -DialToneMove -MailboxDatabase <Destination_database>
B. Get-MailboxStatistics -Database <Missing_Database_Name> | Move-Mailbox-ConfigurationOnly -TargetDatabase <New_Database_Name>
C. Move-Mailbox -Database <Missing_Database_Name> -TargetDatabase <New_Database_Name>
D. Move-Mailbox -ConfigurationOnly -Database <Missing_Database_Name> -TargetDatabase <New_Database_Name>
Answer: D

Q: 19 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Hi-Tech.com network contains an Exchange Server 2007 Mailbox server named Server01. You must collect data regarding Server01 user connectivity. You need to produce a report of all the Server01 mailboxes on the Hi-Tech.com network that shows the most recent logon time.
What should you do?
A. Generate the report you need by running the Get-MailboxDatabase -Server Server01 cmdlet
B. Generate the report you need by running the Get-MailboxServer Server01 cmdlet
C. Generate the report you need by running the Get-LogonStatistics -Server Server01 cmdlet
D. Generate the report you need by running the Set-Mailbox cmdlet
E. Generate the report you need by running the Get-MailboxStatistics -Server Server01 cmdlet
Answer: E

Q: 20 Which queue holds all messages that are received by a transport server before processing?
A. Unreachable queue
B. Remote delivery queue
C. Mailbox delivery queue
D. Submission queue
Answer: D

Q: 21 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Exchange 2007 Organization of Hi-Tech.com network contains a server named Server01 that holds the Mailbox server role and a server named Server02 that holds the Hub Transport server role. All the Hi-Tech.com Exchange servers are located on subnet3.
All Hi-Tech.com users have been assigned mailboxes on Server01. Two users named Martin Sheen and Rory Allen must communicate regularly via their mailboxes since Martin Sheen is located on subnet1 and Rory Allen on subnet2. Martin Sheen informs you that he sent an e-mail message to Rory Allen which was never delivered. You need to troubleshoot the situation. Thus you check and discover that the message left the Martin Sheen Outbox and was listed in the Sent Items folder. You need to identify the reason for the error.
What should you do?
A. You should run the Test-MAPIConnectivity -Server Server01 cmdlet on Server01
B. You should run the Test-MAPIConnectivity -Server Server01 cmdlet on a workstation on subnet1.
C. You should run the Test-ServiceHealth cmdlet on Server01.
D. You should run the Test-ServiceHealth cmdlet on Server02.
Answer: D

Q: 22 Which of the following Exchange Management Shell commands tells you whether POP3 is enabled for the don.hall@tailspintoys.internal mailbox?
A. Get-Mailbox -Identity don.hall@tailspintoys.internal
B. Get-MailboxStatistics -Identity don.hall@tailspintoys.internal
C. Get-MessageTrackingLog -Recipients don.hall@tailspintoys.internal
D. Get-CASMailbox -Identity don.hall@tailspintoys.internal
Answer: D

Q: 23 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
The Exchange organization of Hi-Tech.com contains a Hub Transport server named Server01 as well as numerous mailbox servers. One Exchange server named Server02 holds the Edge Transport server role. At present the message tracking logs are retained for twenty-two days.
A Mailbox server role is configured on a server named Server03. A Hi-Tech.com user named Martin Sheen has an SMTP address of Martinsheen@ Hi-Tech.com and has his mailbox on Server03. It is required of you to create a report that will specify the number of messages Andy sent during the last twenty-two day period.
What should you do?
A. You should consider running the Get-MailboxStatistics -Identity Martinsheen | export-csv -path
c:\tmp\Martinsheen.csv cmdlet on Server01.
B. You should consider running the Get-MailboxFolderStatistics -Identity Martinsheen -FolderScope
SentItems | export-csv -c:\tmp\Martinsheen.csv cmdlet on Server01
C. You should consider running the Get-MailboxTrackingLog -Sender Martinsheen@ Hi-Tech.com -EventId "Receive" | export-csv -c:\tmp\Martinsheen.csv cmdlet on Server01.
D. You should consider running the Get-MessageTrackingLog -Sender Martinsheen@ Hi-Tech.com -EventId "Receive" | export-csv -c:\tmp\Martinsheen.csv cmdlet on Server02.
E. You should consider running the Get-MessageTrackingLog -Sender Martinsheen@ Hi-Tech.com -EventId "Receive" | export-csv -c:\tmp\Martinsheen.csv cmdlet on Server01
Answer: E

Q: 24 Your Exchange Server 2007 organization has a resource mailbox named ExecConfRm . All users are able to schedule meetings for ExecConfRm . You need to modify the ExecConfRm settings to ensure that only two users named Maria and Marc are able to schedule meetings for ExecConfRm .
Which cmdlet should you run?
A. Set- MailboxCalendarSettings -Identity " ExecConf Rm " - BookInPolicy Marc , Maria - AllBookInPolicy $false
B. Set- MailboxCalendarSettings -Identity " ExecConf Rm " - Request InPolicy Marc , Maria
C. Set- MailboxCalendarSettings -Identity " ExecConf Rm " - RequestOutof Policy Marc , Maria - AllBookInPolicy $false
D. Set- MailboxCalendarSettings -Identity " ExecConf Rm " - ResourceDelegates Marc , Maria
Answer: A

Q: 25 You have several Edge Transport servers for which you need to use edge cloning. Your Edge Transport servers are not configured to use EdgeSync. Which of the following commands would you need to use from the Exchange Management Shell to configure the answer file for the import process?
A. ImportEdgeConfig -CloneConfigData:"F:\CloneConfigData.xml" -IsImport $true
-CloneConfigAnswer:"F:\CloneConfigAnswer.xml"
B. ImportEdgeConfig -CloneConfigData:"F:\CloneConfigData.xml" -IsImport $false
-CloneConfigAnswer:"F:\CloneConfigAnswer.xml"
C. ExportEdgeConfig -CloneConfigData:"F:\CloneConfigData.xml"
D. ExportEdgeConfig -CloneConfigData:"F:\CloneConfigData.xml" -IsImport $false
-CloneConfigAnswer:"F:\CloneConfigAnswer.xml"
Answer: B

Q: 26 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange Server 2007 Organization. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com
A server named Server01 has Exchange Server 2007 installed. You have received instruction from the Manager to create a backup of the Edge Transport role that is currently on Server01.
What should you do?
A. You should run the ExportEdgeConfig.ps1 script with the -CloneConfigAnswer parameter
B. You should select the Microsoft Exchange server option in the Microsoft Windows Backup utility
C. You should select the file system location \TransportRoles\data\* option in the Microsoft Windows Backup Utility.
D. You should run the ExportEdgeConfig.ps1 script with the -CloneConfigData parameter
Answer: D

Q: 27 A clustered mailbox server is shut down by an administrator issuing the Stop- ClusteredMailboxServer command. Which of the following steps should the administrator take to restart the clustered mailbox server?
A. Restart the server
B. Use the Move-ClusteredMailboxServer cmdlet
C. Use the Start-ClusteredMailboxServer cmdlet
D. Use the Stop-ClusteredMailboxServer cmdlet
Answer: B, D

Q: 28 You are employed as the exchange administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com Exchange Server network has just been migrated to Exchange Server 2007. You are responsible for managing the Exchange network for Hi-Tech.com.
Every mailbox server on the Hi-Tech.com network is configured with two storage groups as well as two databases for each of the storage groups. You have received instruction from the Manager to ensure that the Hi-Tech.com Exchange Server network is fault tolerant. You thus decide to implement local continuous replication (LCR). Now you need to configure the Mailbox server with LCR.
What should you do?
A. First change the ratio to a single database per storage group. Then run the Enable-DatabaseCopy cmdlet.
Then run the Enable-StorageGroupCopy cmdlet.
B. First run the Disable-StorageGroupCopy cmdlet. Then change the databases into a single storage group.
Then run the Enable-StorageGroupCopy cmdlet
C. First change the database ratio to a single database per storage group. Then run the Disable-StorageGroupCopy cmdlet. Then run the Enable-DatabaseCopy cmdlet
D. First run the Disable-StorageGroupCopy cmdlet. Then change the databases ratio into a single storage group. Then run the Enable-DatabaseCopy cmdlet
Answer: A

Q: 29 You are planning to upgrade your current Exchange Server 2003 organization to Exchange Server 2007. Your company uses public folders extensively and is not ready to move them into Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) just yet. What are your options regarding creating a CCR cluster of mailbox servers in Exchange Server 2007? (Choose all that apply; each answer presents a complete solution.)
A. Create one or more Exchange Server 2007 mailbox servers that house public folders only, without any mailbox databases. Create a CCR cluster with additional Exchange Server 2007 mailbox servers that have only mailbox databases
B. Leave the public folders on Exchange Server 2003 servers. Create a CCR cluster with additional Exchange Server 2007 mailbox servers that have only mailbox databases
C. Move all public folders to an Exchange Server 2007 mailbox server, configuring no replicas for the public folders. Create a CCR cluster that includes this server.
D. Move all public folders to an Exchange Server 2007 mailbox server, configuring multiple replicas for the public folders. Create a CCR cluster with additional Exchange Server 2007 mailbox servers that have only mailbox databases
Answer: A, B, C

Q: 30 You work as an Exchange Administrator at Hi-Tech.com. The Hi-Tech.com network contains an Exchange Server 2007 environment that is configured with cluster continuous replication (CCR).
The Microsoft Windows Cluster service (MSCS) runs on two servers named Server01 and Server02 and the default cluster MSCS is named DECluster. The cluster mailbox server (CMS) for the DECluster is named EXServer02. Both DECluster and EXServer02 are configured to run on the Server01 cluster node. However, the CCR replica is configured to run on the Server02 cluster node. You must backup the CCR replica.
What should you do?
A. You should specify EXServer02 in the backup operation
B. You should specify Server01 in the backup operation
C. You should specify DECluster in the backup operation
D. You should specify Server02 in the backup operation
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved