Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sybase 510-308 Exam - Cheat-Test.com

Free 510-308 Sample Questions:

Q: 1 What statements are TRUE for menus in an MDI? (Choose 2)
A. A menu associated with a frame can also be used by sheets.
B. Sheets that appear within a frame can have their own menus.
C. A menu associated with a frame cannot use the ParentWindow pronoun.
D. A menu cannot be dynamically assigned to a sheet.
Answer: A, B

Q: 2 How many events does the PowerObject system class have?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 0
Answer: D

Q: 3 The default events for a Custom Class user object are:
A. activate and deactivate
B. constructor and destructor
C. open and close
D. idle and systemerror
Answer: B

Q: 4 By default PowerBuilder provides one global instance of what types of standard class user objects? (Choose 3)
A. Message object
B. Error object
C. DynamicStagingArea object
D. Pipeline object
E. TraceObject object
Answer: A, B, C

Q: 5 Calling the DataWindow controls AcceptText() method (Choose 3)
A. from a GetFocus event may cause an infinite loop.
B. may trigger an ItemChanged event.
C. from a LoseFocus event may cause an infinite loop.
D. may trigger an ItemError event.
Answer: B, C, D

Q: 6 Which of the following identifies the PowerScript code to access a block of data specified by rows and columns?
Any la_data
A. la_data = dw_1.object.column_one[1,1,3,4]
B. la_data = dw_1.data[1,1,3,4]
C. la_data = dw_1.object.data[1,1,3,4]
D. la_data = dw_1.object.column_one.primary.current[1,3]
Answer: C

Q: 7 Select the CORRECT Update statement that will perform an AcceptText() and keep the update flags on a DataWindow Control, dw_1.
A. dw_1.update (TRUE, TRUE)
B. dw_1.update (TRUE, FALSE)
C. dw_1.update (FALSE, TRUE)
D. dw_1.update (FALSE, FALSE)
Answer: B

Q: 8 The DataWindow Control function SelectRow _____________.
A. highlights or removes highlights for a row and makes it the current row.
B. allows the user to select one or more rows.
C. works only with DataWindow controls and not DataStore objects.
D. allows the user to select one and only one row.
Answer: B

Q: 9 Which of the following DataWindow control functions will cause database activity to occur? (Choose 2)
A. SelectRow()
B. ReselectRow()
C. DeleteRow()
D. SetTransObject()
E. Update()
Answer: B, E

Q: 10 Which functions EXIST on the DataStore object? (Choose 3)
A. SelectRow()
B. GenerateResultSet()
C. GetItemFormattedString()
D. SetRowFocusIndicator()
Answer: A, B, C

Q: 11 After executing the following script for DataWindow control dw_1, which row in dw_1 is the current row?
dw_1.SelectRow(99, FALSE)
dw_1.ScrollToRow(20)
dw_1.SelectRow(21, TRUE)
A. 99
B. 20
C. 21
D. No row is current
Answer: B

Q: 12 How can you generate HTML from a DataWindow?
Stringls_htmldoc
A. ls_htmldoc = dw_control.object.DataWindow.HTMLGen.Browser
B. ls_htmldoc = dw_control.object.DataWindow.HTMLDW
C. ls_htmldoc = dw_control.object.DataWindow.HTML
D. ls_htmldoc = dw_control.object.DataWindow.Data.HTML
Answer: D

Q: 13 After inserting or modifying rows in a grouped DataWindow, what
functions should be called to ensure proper display?
A. SetSort() then Sort()
B. Sort() then GroupCalc()
C. FindCategory() then RowsMove()
D. GetChanges() then Move()
E. Reset() then Move()
Answer: B

Q: 14 A Library List can be set for which of the following items?
A. Window Painter
B. Workspace
C. PowerBuilder Library
D. Target
E. Project
Answer: D

Q: 15 Which of the following can be used to search for text across a multi-library PowerBuilder application? (Choose 2)
A. Object Browser
B. Library Painter
C. Workspace Tab of System Tree
D. Clip Window
Answer: B, C

Q: 16 The CloseQuery Window event:
A. is executed immediately after the Close Window event.
B. is executed immediately before the Close Window event.
C. is NOT executed if the window was closed with the Windows Close box.
D. returns a value of 1 if the intent is to close the window.
Answer: B

Q: 17 Which are VALID parameter types for OpenSheetWithParm()? (Choose 3)
A. A numeric value
B. A string value
C. Any PowerBuilder object
D. A date value
Answer: A, B, C

Q: 18 Which of the following is NOT an event of the custom class user object created by the EAServer Component Wizard?
A. activate
B. constructor
C. canbepooled
D. deactivate
Answer: C

Q: 19 Which properties of a PB component can be set when deployed from the project painter? (Choose 3)
A. Component type
B. Instance pooling
C. Minimum pooled instances
D. Maximum pooled instances
E. Transaction support
F. Transaction outcome
Answer: A, B, E

Q: 20 Choose the CORRECT answer in relation to PowerBuilder support for XML?
A. Available for both DataWindows and DataStores
B. Available for DataWindows only
C. Available for DataStores only
D. DataWindows only support export as XML
Answer: A

Q: 21 How can you call a PowerBuilder component from a 4GL JSP Page? (Choose 3)
A. Bind controls on the JSP page to a PowerBuilder component
B. Access a PowerBuilder component directly from client side script
C. Access a PowerBuilder component directly from server side script
D. Access a PowerBuilder component through a Web Service wrapper
Answer: A, C, D

Q: 22 Where do you assign a .PBR file to specify additional resources to package with your application?
A. Library painter
B. Application painter
C. Project painter
D. Target Properties dialog
Answer: C

Q: 23 Identify the way to bypass compiler validation.
A. Call the method using the POST keyword
B. In the script for an event, right click and uncheck the "Extend Ancestor Script" menu item
C. Trigger the method using the SUPER pronoun
D. Check the value of the AncestorReturnValue variable
E. Use the DYNAMIC keyword in the method invocation
Answer: E

Q: 24 How can a non-visual object be instantiated? (Choose 2)
n_nvo lnv_object
A. Open(lnv_object, "n_nvo")
B. lnv_object = CREATE n_nvo
C. OpenUserObject(lnv_object)
D. lnv_object = CREATE USING n_nvo
Answer: B, D

Q: 25 Assuming a local variable ls_string which of the following is the CORRECT syntax?
A. Select firstName from Customer into :ls_string using SQLCA;
B. Select firstName from Customer into ls_string using SQLCA;
C. Select firstName into :ls_string from Customer using SQLCA;
D. Select firstName into ls_string from Customer using SQLCA;
Answer: C

Q: 26 An object function that can only be called from a class that defines it has been declared as a ________ function.
A. public
B. global
C. private
D. protected
Answer: C

Q: 27 Object n_cst_a has two functions declared as:
of_foo(string as_source, string as_dest)
of_foo(string as_source, string as_dest, long al_type)
Function of_foo is:
A. virtual
B. overridden
C. overloaded
D. encapsulated
Answer: C

Q: 28 PostEvent differs from TriggerEvent in that: (Choose 2)
A. TriggerEvent is executed immediately
B. TriggerEvent is asynchronous
C. PostEvent can reference return values
D. PostEvent is asynchronous
Answer: A, D

Q: 29 Given a global function f_retrieve ( _____ , a_datacontrol ) that will invoke Retrieve on either a DataStore or a DataWindow control reference parameter. The data type of the passed reference parameter a_datacontrol must be a:
A. DataStore
B. GraphicObject
C. NonVisualObject
D. PowerObject
Answer: D

Q: 30 Consider the window hierarchy: w_3 inherited from w_2 inherited from w_1. Each level defines its own version of the function of_foo( ) returns long. How do you refer to the of_foo function of w_1 from code in w_3?
longll_return
A. ll_return = getParent().getParent().of_foo( )
B. ll_return = parent.parent.of_foo( )
C. ll_return = super.super.of_foo( )
D. ll_return = w_1::of_foo( )
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved