Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sybase 510-306 Exam - Cheat-Test.com

Free 510-306 Sample Questions:

Q: 1 You write a script that uses dot notation to manipulate a DataWindow column property. What is the behavior when the property name is misspelled? (For example: dw_1.Object.emp_name.Visibl = "0")
A. The script will not compile.
B. The script will compile, but the code in the DBError event will execute at run time.
C. The script will compile, but the code in the Error event for dw_1 will execute at run time.
D. The script will compile, but the code in the ItemError event for dw_1 will execute at run time.
Answer: C

Q: 2 Select three examples of script that correctly enable sharing of data among three DataWindows: the primary DataWindow that contains the data (dw_primary), and two secondary DataWindows that will display the same data (dw_secondary1 and dw_secondary2).
A. dw_primary.SetTransObject(SQLCA)
dw_primary.Retrieve( )
dw_primary.ShareData( dw_secondary1 )
dw_primary.ShareData( dw_secondary2 )
B. dw_primary.SetTransObject(SQLCA)
dw_primary.ShareData( dw_secondary1 )
dw_secondary1.ShareData( dw_secondary2 )
dw_primary.Retrieve( )
C. dw_primary.SetTransObject(SQLCA)
dw_primary.ShareData( dw_secondary1 )
dw_primary.ShareData( dw_secondary2 )
dw_primary.Retrieve( )
D. dw_primary.SetTransObject(SQLCA)
dw_primary.Retrieve( )
dw_secondary1.ShareData( dw_primary )
dw_secondary2.ShareData( dw_primary )
Answer: A, B, C

Q: 3 In a DataWindow control, if the user clicks on a row other than the current row, which event should be used to determine both the current row and the new row?
A. RowChanged
B. ItemChanged
C. RowFocusChanged
D. ItemFocusChanged
E. RowFocusChanging
Answer: E

Q: 4 Which painter is used to associate a datawindow object with a datawindow control at design time?
A. application painter
B. datawindow painter
C. library painter
D. database painter
E. window painter
Answer: E

Q: 5 Which of the following Targets are considered Web Targets?
A. EAServer Component
B. Dynamo WebSite
C. WebSite
D. Migrate PowerSite 7.1 Project(s)
Answer: B, C, D

Q: 6 For which two controls does GetItemAtPointer( ) return a reference to the item under the cursor?
A. ListBox
B. ListView
C. TreeView
D. DropDownListBox
Answer: B, C

Q: 7 Which is NOT a built-in global variable of an application?
A. SQLCA
B. Error
C. Transaction
D. Message
Answer: C

Q: 8 Which project is indicated for building a client application to access an EAServer component?
A. Application Wizard
B. Connection Object Wizard
C. EAServer Component Wizard
D. EAServer Proxy Wizard
Answer: D

Q: 9 What function is called to dynamically add a tab control to a window?
A. Show()
B. OpenTab()
C. OpenSheet()
D. InsertObject()
E. OpenUserObject()
Answer: E

Q: 10 Two object-level functions with the same name but with argument lists that vary in number or in datatype are said to be _____.
A. extended
B. overlayed
C. overridden
D. overloaded
Answer: D

Q: 11 What type of data source can be used with a DataWindow but not with a Pipeline?
A. query
B. SQL select statement
C. external
D. stored procedure
Answer: C

Q: 12 The Timer event of a window can be initialized with which function?
A. Start()
B. Idle()
C. Sleep()
D. Timer()
Answer: D

Q: 13 Which of following will center a main window, w_sheet, opened as a sheet within a MDI frame, w_mdi?
A. At design time, select the center property checkbox of w_sheet.
B. In the open event of w_sheet, set this.center = TRUE.
C. In the open event of w_sheet, set w_mdi.center = TRUE.
D. Sheets cannot be centered within an MDI frame.
Answer: B

Q: 14 The Throws clause of a method signature should include:
A. A list of the checked exceptions that are caught by the method.
B. A list of the checked exceptions that may be thrown by the method.
C. A list of the checked exceptions that are either caught or thrown by the method.
D. A list of all exceptions that are either caught or thrown by the method, regardless of their type.
Answer: B

Q: 15 Which of the following presentation styles are NOT supported by the WEB DataWindows?
A. Composite
B. Crosstab
C. Freeform
D. Graph
E. Group
F. N-Up
Answer: A, D

Q: 16 If multiple sheets are open in an MDI Frame and the user selects a different open sheet, what Window event would the developer code to re-initialize any instance variables on the sheet before allowing user access?
A. Show
B. Key
C. Activate
D. Open
Answer: C

Q: 17 Which of the following display an objects inheritance hierarchy? (choose two)
A. Browser
B. Library Painter
C. System Tree
D. Script View
E. Debugger
Answer: A, D

Q: 18 Using listbox lb_1 to show the order in which events are executed for a datawindow control, the following line of code is added to each event of the datawindow control:
lb_1.AddItem(<event_name>) // where event_name is the name of the event
For example, the constructor event starts with:
lb_1.AddItem(constructor)
Which of the following properties should also be set for the listbox control lb_1?
A. Sorted = False
B. BringToTop = False
C. VScrollBar = True
D. Enabled = True
Answer: A

Q: 19 Examine the following code:
long ll_retval
ll_retval = 7
CloseWithReturn(this, ll_retval)
Where is the return value after the CloseWithReturn is executed?
A. Message.WordParm
B. Message.DoubleParm
C. Message.StringParm
D. Message.PowerObjectParm
Answer: B

Q: 20 If you code the following (given emp_id is a valid integer column name)
what will happen?
integer li_i
li_i=dw_1.object.emp_id.selected
A. This code will not compile.
B. li_i will contain the number of rows selected.
C. li_i will contain an array of the selected emp_id's.
D. This code will successfully compile, but will return an error at run time.
Answer: D

Q: 21 What type of object can a PowerBuilder client application use to communicate with a component hosted in an application server?
A. interface
B. adapter
C. skeleton
D. proxy
Answer: D

Q: 22 Which menu event scripts are valid?
A. ParentWindow.title = Home Loans
B. ll_Loan = ParentWindow.of_CalculateLoan()
C. ParentWindow.width=250
D. ls_Class = ParentWindow.classname()
Answer: A, C, D

Q: 23 What can be inherited in PowerBuilder?
A. windows
B. menus
C. applications
D. user objects
Answer: A, B, D

Q: 24 Assume you deployed a Web DataWindow container from a target that also contained windows, menus, user objects and datawindows. Which objects would be deployed?
A. windows
B. menus
C. user objects
D. datawindows
Answer: D

Q: 25 Which three statements about setting the tab order for controls on a PowerBuilder window are true?
A. PowerBuilder automatically assigns a default tab order when a control is added.
B. PowerBuilder allows tab order to be changed.
C. PowerBuilder prevents a user from activating a control with the mouse if the tab order is 0 (zero).
D. PowerBuilder renumbers the tab order each time tab order values are modified.
Answer: A, B, D

Q: 26 Which standard Menu event can be triggered?
A. Help
B. Open
C. LoseFocus
D. Constructor
E. DoubleClicked
Answer: A

Q: 27 What is NOT valid in the debugger?
A. modifying a script
B. viewing ancestor scripts
C. searching for text within a script
D. setting a breakpoint based upon a conditional expression
Answer: A

Q: 28 Consider the code fragment written in the clicked event of a command button to enable the user to choose a directory:
// result and path are properly defined and initialized variables
result = GetFolder( "Choose a folder", path )
sle_1.text= X
What should X be replaced with to return a string containing the folder that the user has selected?
A. Replace X with result.
B. Replace X with path.
C. We cannot get the folder that the user has selected.
Answer: B

Q: 29 You want to encapsulate some internal business rules as methods. How would you implement your methods if your aim is to restrict access to those methods within the object itself?
A. Use functions.
B. Use events.
C. You can use either functions or events.
Answer: A

Q: 30 While debugging the following fragment of code (yellow arrow cursor is on the first line of code), which two options would be equivalent after the developer clicks on the second line of code?
lnv_connectserv.of_Connect(DB)
open(w_genapp_frame)
A. continue
B. step over
C. run to cursor
D. set next statement
Answer: B, C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved