Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sybase 510-026 Exam - Cheat-Test.com

Free 510-026 Sample Questions:

Q: 1 Which of the following statistics are NOT captured by QP Metrics?
A. elapsed time
B. logical I/O
C. physical I/O
D. subquery caching
Answer: D

Q: 2 In which of the following partition types is data distributed in order of operation?
A. hash
B. range
C. list
D. round robin
Answer: D

Q: 3 Which of the following are TRUE about the cursor fetch statement? (Choose 2)
A. The row number starts at 0.
B. If fetch behavior is not specified, the next row is assumed by default.
C. For a scrollable cursor, @@rowcount cannot exceed the total number of rows in the result set.
D. @@fetch_status=0 implies the last fetch was successful.
Answer: B, D

Q: 4 Which function measures the amount of change in the data distribution since update statistics?
A. data_pages
B. count
C. datachange
D. used_pgs
Answer: C

Q: 5 Global indexes can be clustered on
A. round robin partitioned tables only.
B. round robin or range partitioned tables.
C. round robin, range or hash partitioned tables.
D. list partitioned tables only.
Answer: A

Q: 6 The allrows_oltp optimization goal considers
A. bushy trees.
B. hash joins.
C. merge joins.
D. nested loop joins.
E. parallelism.
F. all optimization methods.
Answer: D

Q: 7 An operator tree is displayed as a result of which command?
A. set showplan on
B. set option show_lio on
C. set statistics plancost on
D. set option show long
Answer: C

Q: 8 Metrics capture gives the administrator the ability to see which query performed (Choose 2)
A. the most physical I/O.
B. the least logical I/O.
C. a table scan.
D. a clustered index scan.
E. large I/O.
Answer: A, B

Q: 9 Which type of join requires outer and inner tables sorted in join key order?
A. Nested Loop
B. Merge
C. Hash
D. N-ary Nested Loop
Answer: B

Q: 10 In which of the following clauses of a SELECT are subqueries permitted? (Choose 3)
A. SELECT
B. WHERE
C. GROUP BY
D. FROM
E. ORDER BY
Answer: A, B, D

Q: 11 Which operator returns a single result set that combines the result of two or more queries?
A. IN
B. UNION
C. LIKE
D. AND
Answer: B

Q: 12 Which of the following is TRUE about correlated subqueries?
A. The two statements can be resolved independently of one another.
B. The subqueries can be run in any order.
C. The subqueries can be rewritten as joins.
D. The inner query is dependent on the outer query.
Answer: D

Q: 13 Isolation level 2
A. decreases the duration of shared locks.
B. decreases the duration of exclusive locks.
C. increases the duration of shared locks.
D. only applies to All Pages locking schemes.
Answer: C

Q: 14 What lock type will prevent a series of shared locks from blocking an exclusive lock?
A. demand
B. intent
C. next-key
D. range-key
E. update
Answer: A

Q: 15 When using the READPAST keyword, when do rows/pages with conflicting locks get read?
A. As soon as blocking locks are released
B. At the end of each read operation
C. At the end of the transaction
D. Depends on the value of lock wait
E. Never
Answer: E

Q: 16 Locks escalate from (Choose 2)
A. latch to page.
B. latch to row.
C. page to table.
D. row to page.
E. row to table.
Answer: C, E

Q: 17 Which of the following options is FALSE about unchained mode in ASE?
A. A commit tran is always implied for every transaction.
B. Unchained mode is the default mode in ASE
C. The server does not issue the begin tran implicity
D. The value of @@tranchained is 0
Answer: A

Q: 18 Given the following command sequence:
create table publishers
(pub_id    char(4)    not null,
pub_name  varchar(40)   null,
city      varchar(20)   null,
state     char(2)      null)
go
create default def_ca as CA
go
create default def_ny as NY
go
sp_bindefault def_ca, publishers.state
go
sp_bindefault def_ny, publishers.state
go
insert publishers (pub_id, pub_name, city, state)
values (0736, New Age Books, Berkeley, null)
go
What will be the result? (Choose 2)
A. The state column will have the value CA.
B. The state column will have the value NY.
C. The sp_bindefault def_ca command will generate an error.
D. The sp_bindefault def_ny command will generate an error.
E. The state column will be null.
F. The insert command will generate an error.
Answer: D, E

Q: 19 Which of the following structures can be used to enforce entity integrity? (Choose 2)
A. Trigger
B. sp_primarykey
C. Check constraint
D. References constraint
E. Primary key constraint
Answer: A, E

Q: 20 What methods are available to enforce entity integrity?
A. check constraints
B. primary key constraints
C. reference constraints
D. rules
Answer: B

Q: 21 Which normal forms require that non-key columns be functionally dependent solely on the primary key? (Choose 3)
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
E. BoyceCodd
Answer: C, D, E

Q: 22 What is the effect of creating a stored procedure with recompile?
A. the stored procedure will not pass output parameters
B. the stored procedure will be re-optimized each time it is executed
C. the stored procedure query tree will not be saved in the sysprocedures table
D. the stored procedure will not fire any triggers
Answer: B

Q: 23 Which of the following statements are TRUE regarding the rollback trigger statement? (Choose 2)
A. may modify the value of @@error
B. allows the trigger to finish executing before rolling back
C. rolls back the entire transaction that contains the trigger
D. rolls back work done by the trigger and the firing statement
E. rolls back only work done by the trigger, not the firing statement
Answer: A, D

Q: 24 Which of the following commands can be used to receive a return status from a stored procedure?
A. select @status = exec proc_name @parm1
B. exec @status = proc_name @parm1
C. exec proc_name @parm1
select @status = @parm1
D. exec proc_name @parm1
select @status = @@sqlstatus
E. exec pro_name @status = @parm1
Answer: B

Q: 25 When a view is used within a procedure, how is the view referenced within the query tree?
A. by object id
B. by the view name
C. by the internal binary reference number assigned to derived objects
D. by the names of the objects referenced by the view when it was created
Answer: A

Q: 26 Which of the following statistics is NOT simulated?
A. cache pools
B. max parallel degree
C. table level statistics
D. column statistics
Answer: D

Q: 27 What is the command-line utility for viewing, writing and simulating statistics?
A. sybmigrate
B. optdiag
C. sqldbgr
D. bcp
Answer: B

Q: 28 What is used to determine how many rows qualify for the search argument?
A. histogram
B. forwarded rows
C. data cluster ratio
D. index cluster ratio
Answer: A

Q: 29 The modulos operator (%) CANNOT be used on the _____ datatype.
A. tinyint
B. money
C. float
D. smallint
Answer: B

Q: 30 Which of the following statements are FALSE about identity columns? (Choose 2)
A. The identity_insert command allows the user to put in duplicate values in the column.
B. The identity column can use any integer as its datatype.
C. When the identity column is created a unique index is also created.
D. The identity column can be updated.
Answer: C, D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved