Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sybase 510-020 Exam - Cheat-Test.com

Free 510-020 Sample Questions:

1. What is the purpose of the dbccdb database?
A. It is required for running any dbcc command
B. It is required for running the dbcc checkstorage command
C. It is required for running the dbcc memusage command
D. It is required for running dbcc trace
E. It is not required for anything
Answer: B

2. The sybsecurity database is only needed if you plan on using:
A. auditing
B. user defined roles
C. user defined groups
D. row level access control
Answer: A

3. The system table sysindexes exists in which of the following databases? (choose all that apply):
A. master
B. sybsystemprocs
C. tempdb
D. any user database
Answer: ABCD

4. Identify the segment names that are common to all databases.
A. system
B. table
C. logsegment
D. default
E. index
F. user
G. data
Answer: ACD

5. Which databases are required for a properly functioning ASE?
A. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsystemdb
B. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsecurity
C. master, model, tempdb, sybsystemdb, sybsecurity, dbccdb
D. master, model, tempdb, dbccdb, sybsystemprocs
Answer: A

6. In order to use the unichar and univarchar datatypes to store Unicode data, the ASE default character set must be set to: (choose one)
A. iso_1
B. roman8
C. cp850
D. utf8
E. cp437
Answer: D

7. With the create database command you can specify database size in (choose all that apply):
A. megabytes
B. kilobytes
C. gigabytes
D. pages
Answer: ABC

8. With the disk init command you can specify database device size in (choose all that apply):
A. megabytes
B. kilobytes
C. gigabytes
D. pages
Answer: ABCD

9. What is true of the master device (choose three):
A. The master database can be extended only on to the master device.
B. The master device must be left as a default device
C. The master device has a virtual device number of 0
D. The master device location is an optional parameter to the dataserver program on Unix (or the sqlsrvr.exe program on Microsoft Windows) when starting the server
E. The master device is created by the database administrator executing the "disk init" command
F. The master device's minimum size increases as the logical page size increases
Answer: ACF

10. The logical page size can be set
A. when creating the server
B. when upgrading the server
C. when creating a database
D. when loading the database
Answer: A

11. Prior to upgrading a server, the upgrade program’s eligibility test ensures that (Choose three):
A. there is enough free space in each database
B. the requisite system databases (such as master, model, tempdb) exist
C. no other users are currently logged on
D. no object names are found on the reserved keyword list
E. all stored procedures have been recompiled
Answer: ABD

12. ASE configuration parameters can be modified as follows (choose all that apply):
A. By logins with sa_role (all parameters except those related to system security)
B. By logins with sso_role (all parameters related to system security)
C. By database administrators who do not have sa_role or sso_role (for parameters related to their database)
D. By object owners who do not have sa_role or sso_role (for parameters related to their objects)
Answer: AB

13. The disk init command requires which parameters (Choose three):
A. name
B. physname
C. vdevno
D. size
E. dsync
F. vstart
Answer: ABD

14. Sybase recommends that the master device
A. be spread across multiple physical disks
B. be mirrored
C. be used as a default device when creating new databases
D. not be used for user databases
Answer: BD

15. Which statements about ASE 12.5 devices are TRUE (choose ALL that apply)?
A. Creating a new device inserts a row into master..sysdevices
B. Creating a new mirror for a device inserts a row into master..sysdevices
C. User-initialized devices can store user databases.
D. User-initialized devices can store system databases including master
E. Dropping a device makes its vdevno immediately available for reuse
F. Dropping a device built on a file deletes the file from the operating system
Answer: ACE

16. Scheduling priority is a direct attribute of which of the following:
A Engine Group
B Execution Class
C Application
D Stored procedure
E Database
Answer: B

17. Which of the following are valid size options for the creation of a 4M device?
A. size=‘4M’
B. size=4
C. size=2048
D. size=4096
Answer: AC

18. Given a valid path and available disk space, would the following disk init command succeed on a 16K page server?
disk init name="data_test1", physname="/usr/val/data_test1.dat", vdevno=3, size="2M"
A. The minimum size of a disk device on a 16K server is 4Mb, so the above command would fail
B. The command will succeed
C. The minimum size of a disk device on a 16K server is 8Mb, so the above command would fail
D. The minimum size of a disk device on a 16K server is 2Mb, so the above command would succeed
Answer: A

19. The segment-to-device mapping is maintained by
A. the master database's sysdevices table
B. the local database’s syssegments table
C. the master database's syssegments table
D. the local database’s sysindexes.segment column
E. the master database's sysusages.segmap column
Answer: E

20. A transaction log (choose two)
A. is a separate entity from the database
B. can be broken down into sections: redo and undo
C. is the system table syslogs
D. exists once for the whole ASE
E. is on the segment logsegment
Answer: CE

21. When you create a database how many segments are created?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
E. 4
F. 32
Answer: D

22. Which of the following is/are true about an ASE database?
A. It can never be expanded; it must be dropped and recreated larger
B. It can be expanded, but the data must be copied out first
C. Only the log portion of the database can be expanded
D. Only the data portion can be expanded
E. Data and log portions can be expanded
Answer: E

23. ASE provides resource limits to help system administrators prevent queries and transactions from monopolizing server resources. Which three scenarios can this feature prevent? (Choose three.)
A. An individual login or application exceeding estimated or actual I/O costs
B. A query returning a high number of rows
C. A query/transaction exceeding a given elapsed time
D. A query performing more than 6 table joins
E. A stored procedure inserting a high number of rows into a temporary table
Answer: ABC

24. Which of the following statements are true of table statistics: (Choose 2)
A. Creating statistics on unindexed columns can improve the performance of some queries.
B. Truncating a table deletes the column-level statistics in sysstatistics.
C. Dropping an index will drop statistics on its column(s).
D. Histograms are kept on a per-column basis.
Answer: AD

25. How many page sizes can a single ASE support:
A. 1
B. 2
C. 4
D. Depends on platform
Answer: A

26. Which of the following statements are true about estimating the log size when creating a database? The log segment size: (Choose 2)
A. depends on the number of rows in the tables
B. depends on the size and quantity of transactions
C. depends on the frequency of log truncations
D. can be dynamically increased or reduced
Answer: BC

27. Which of the following are dump database options for dumping to tape? (Choose all that apply.)
A. with init
B. with truncate_only
C. with headeronly
D. with file = filename
E. with capacity = size
Answer: ADE

28. In order to load a database dump from server A into server B, which of the following must be true? (Choose all that apply.)
A. Server B must have the same character set and sort order as server A
B. The size of the database on server B must be equal to or larger than the size of the database on server A
C. The database on server B must not already exist
D. The database name on server B must match the database name on server A
E. The device names on server B must match the device names on server A
Answer: AB

29. Automatic recovery means: (Choose all that apply.)
A. The ASE will try to recover from hardware and network problems
B. The ASE will try to recover from user errors
C. Upon dataserver startup, the ASE will roll back transactions that were not committed
D. Upon dataserver startup, the ASE will roll forward transactions that were committed
E. Upon dataserver startup, the ASE will roll forward transactions that were in progress
Answer: CD

30. Recovery occurs
A. After data is loaded using bcp
B. After a database is restored from backup and brought online
C. Before a transaction log is dumped
D. When the server is started
Answer: BD


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved