Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sybase 510-014 Exam - Cheat-Test.com

Free 510-014 Sample Questions:

1. A manual checkpoint issued in a user database:
A. Writes a checkpoint record to each user log cache.
B. Flushes the tempdb database.
C. Writes dirty log and dirty data pages of the current database to disk.
D. Commits all current transactions.
Answer: C

2. After issuing the dbcc engine(offline) command, if that engine tasks cannot be migrated to another engine within approximately 5 minutes, then:
A. The tasks are killed.
B. The command is aborted.
C. Only an error message is returned.
D. The tasks are put into a state of recv sleep.
Answer: A

3. Given the following command: create database test
Which master database table will be affected by this command?
A. sysobjects
B. syscomments
C. sysindexes
D. sysdatabases
Answer: D

4. Which of the following can NOT be done with segments to improve performance?
A. You can place heavily used objects on physical disks dedicated to those objects.
B. You can split large tables across several disks.
C. You can put a heavily used table on one disk and its nonclustered indexes on a separate disk.
D. You can put a heavily used table on one disk and its clustered index on a separate disk.
Answer: D

5. Cursors outside a stored procedure are optimized and compiled when:
A. the program starts
B. they are declared
C. they are opened
D. the first row is fetched
Answer: C

6. The minimum size of a named cache is
A. 512 Kb
B. 1024 Kb
C. 5.0 Mb
D. 10 extents
E. There is no enforced minimum size
Answer: A

7. Which databases are required for a properly functioning ASE 12.0?
A. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsystemdb
B. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsecurity
C. master, model, tempdb, sybsystemdb, sybsecurity, dbccdb
D. master, model, tempdb, dbccdb, sybsystemprocs
Answer: A

8. ASE has the following locking schemes: (Choose 3)
A. allpages - index page(s) and data page(s) are locked for the duration of the modification transaction
B. datapages - locks just data page(s) for the duration of the modification transaction
C. datapages - locks just data page(s) and index row(s) for the duration of the modification transaction
D. datarows - locks only data row(s) and index row(s) for the duration of the modification transaction
E. datarows - locks only data row(s) for the duration of the modification transaction
Answer: ABE

9. The database sybsystemdb provides support for:
A. advanced security
B. high availability failover
C. java classes and stored procedures
D. distributed transaction management
E. system stored procedures
Answer: D

10. To change the locking scheme for an existing table you must:
A. unload target database using bcp out, use alter database, load the data back using bcp in
B. use the alter table command
C. change the server configuration for locking schemes
D. none of the above
Answer: B

11. The premium features in ASE 12.0 consist of:
A. Java in the database, High Availability, Distributed Transaction Management, Advanced Security Mechanisms
B. Java in the database, High Availability, Distributed Transaction Management, Server to Server Communications
C. Distributed Transaction Management, Advanced Security Mechanisms, Server to Server Communications
D. High Availability, Distributed Transaction Management, Advanced Security Mechanisms, Homogeneous Component Integration Services
Answer: A

12. Which system database is used to store intermediate results from queries?
A. master
B. model
C. tempdb
D. sybsystemprocs
Answer: C

13. When the server has an additional connection attempt beyond what you are licensed for, what action does the license monitor take?
A. the connection hangs until someone else disconnects
B. ASE sends an error to the user notifying them of the license restriction, and asks them to try later
C. ASE executes an extended stored procedure that pages the local SYBASE sales rep, but allows the connection attempt to succeed
D. ASE locks the violating login from using the server until an SSO unlocks this violating login
E. none of the above
Answer: E

14. Which three segments are created when a database is created? (Choose 3)
A. system
B. logsegment
C. dbdevice
D. default
Answer: ABD

15. What is the default user-defined ole behavior at login time?
A. All the user-defined roles are OFF.
B. All the user-defined roles are ON.
C. Only user-defined roles with password are ON.
D. Only user-defined roles without password are ON.
Answer: A

16. Which databases are required for a properly functioning ASE?
A. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsystemdb
B. master, model, tempdb, sybsystemprocs, sybsecurity
C. master, model, tempdb, sybsystemdb, sybsecurity, dbccdb
D. master, model, tempdb, dbccdb, sybsystemprocs
Answer: A

17. When are data pages written from memory to disk?
A. when a user issues a begin transtatement
B. when a user issues a save transtatement
C. when a user issues a commit transtatement
D. when a checkpoint occurs
E. when the user ends the client connection
Answer: D

18. To perform a routine backup of the transaction log for a critical production database called prod_db use
A. dump transaction prod_db
B. dump transaction prod_db with no_truncate
C. dump transaction prod_db with truncate_only
D. dump transaction prod_db with no_log
E. Set the database option 'trunc log on chkpt' to true so that the transaction log will automatically be backed up
Answer: A

19. Table A has the following characteristics: Datarows locking No indexes 5000 rows 400 data pages no partitions Table B has the following characteristics: Allpages locking No indexes 5000 rows 400 data pages no partitions Using default session settings, which of the following queries will run successfully? (Choose 3)
A. select * from A at isolation 1
B. select * from B at isolation 0
C. select * from B at isolation 1
D. select * from A at isolation 0
Answer: ACD

20. Given:
Create table A ( a int, b int)
This table has 10,000 rows
Which of the following is the most log-intensive activity?
A. insert A values ( 5, 7 )
B. truncate table A
C. delete A
D. select * into B from A
E. The initial 'create table' command
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved