Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Hyperion Solutions 4H0-110 Exam - Cheat-Test.com

Free 4H0-110 Sample Questions:

1. Given the following statistics:
Dimension
Dimensions D/S Actual/Stored Type
Measures Dense 20/20 Accounts
Time Dense 16/16 Time
Material Dense 20/20 None
Department Sparse 35/35 None
Products Sparse 1000/1000 None
Current Block size : 51,200 bytes
Five members of Measures dimension are changed to be Dynamic Calc and a Dynamic Time Series for YTD is added. What is the new block size?
A. 36,000
B. 38,400
C. 48,000
D. 51,200
Answer: B

2. Incremental Restructuring is enabled. Product and Market are the only Sparse dimensions.
If you reverse the order of these two Sparse dimensions, what is the incremental restructuring implication?
A. None
B. Restructure deferred
C. Overrides incremental restructuring and restructures data files only
D. Overrides incremental restructuring and restructures index files only
E. Overrides incremental restructuring and restructures both index and data files
Answer: D

3. If Product and Market are the only Sparse dimensions, which file(s) would be restructured if a new member were added to the Product dimension?
A. None
B. Data files only
C. Index files only
D. Both index and data files
Answer: C

4. Which two are valid filter settings? (Choose two.)
A. Read
B. Write
C. Modify
D. Calculate
Answer: AB

5. An Essbase database's isolation level is set to COMMITTED. Which three statements are true? (Choose three.)
A. Roll back is possible.
B. Locks are held for the duration of transaction.
C. Synchronization points for blocks or rows can be set.
D. Only one transaction at a time can update data blocks.
Answer: ABD

6. When will a default calc (CALC ALL) calculate Two-Pass members in one pass?
A. When Time is dense and Accounts is sparse
B. When the Account and Time dimensions are dense
C. When the Time tag is used and the dimension is dense
D. When the Accounts tag is used and the dimension is dense
Answer: B

7. Which type of member is associated with the most efficient use of multiple FIX commands in a calculation script?
A. Dense
B. Sparse
C. Locked
D. Unlocked
Answer: B

8. Which development tool should be used to construct a complex read/write budgeting application that requires the capability to add members to the outline on the server?
A. Custom application using the Essbase API
B. Basic Spreadsheet Add-In with template files
C. Hyperion Wired for OLAP deployed over their intranet
D. Basic Spreadsheet Add-In with template files and Extended Spreadsheet Macros
Answer: A

9. What cannot be linked to a cell with Linked Reporting Objects (LRO)?
A. A text note
B. A sound file
C. An Excel file
D. A link to www.hyperion.com
E. A link to another cell in the same database
Answer: E

10. Which spreadsheet(s) in the exhibits are retrievable?
A. Spreadsheet A only
B. Spreadsheet B only
C. Both spreadsheets A and B
D. Neither spreadsheet A nor B
Answer: D

11. Given the following dense/sparse configuration:
Dimension Storage
Total Year dense
Measures dense
Scenario dense
Product sparse
Market sparse
Which calculation script minimizes the number of passes through the database?
A. Fix (Jan)
Budget = Actual;
Endfix;
Fix (Feb)
Budget = Actual*1.5;
Endfix;
B. Budget (IF(@ISMBR (Jan))
Budget = Actual;
ELSEIF
(@ISMBR(Feb)
Budget = Actual * 1.5;
ENDIF;)
C. DATACOPY Actual to Budget;
Fix (Feb)
Budget = Actual* 1.5
Endfix;
Answer: B

12. In the Member Selection Dialog available in the Essbase Spreadsheet add-in, what should you use to select members based on User Defined Attributes and Attribute dimensions?
A. Find
B. Subset
C. Generation Name
D. Member Information
Answer: B

13. Where do you set the default time period to use with Dynamic Time Series in a spreadsheet?
A. In the Outline Editor
B. In the Essbase Options screen in Spreadsheet add-in
C. In the Database Settings screen in Application Manager
D. In the Application Settings screen in Application Manager
Answer: B

14. When creating Data Filtering in the Essbase Query Designer, which kind of data values cannot be used for the filter criteria?
A. Zero data values
B. Fixed data values
C. #MISSING data values
D. Date-type data values
Answer: D

15. Given the following settings:
Dimensions D/S Actual/Stored Dimension Type
Year Dense 20/12 Time
Measures Dense 16/8 Accounts
Product Sparse 22/19 None
Market Sparse 250/250 None
Scenario Dense 5/2 None
What is the optimal outline order?
A. Measures, Year, Scenario, Product, Market
B. Product, Market, Scenario, Year, Measures
C. Scenario, Measures, Year, Market, Product
D. Year, Measures, Product, Market, Scenario
Answer: A

16. Given the following settings:
Dimensions D/S Actual/Stored Dimension Type
Measures Dense 25/20 Accounts
Time Period Dense 17/17 Time
Years Dense 5/4 None
Products Sparse 1000/9000 None
Clients Sparse 800/800 None
What is the optimal outline order?
A. Measures, Time Period, Years, Clients, Products
B. Measures, Time Period, Years, Products, Clients
C. Years, Time Period, Clients, Measures, Products
D. Years, Time Period, Measures, Products, Clients
Answer: A

17. Given the following settings:
Dimensions D/S Actual/Stored Dimension Type
Measures Dense 60/60 Accounts
Dept Dense 10/10 None
Material Type Dense 20/20 None
Time Sparse 35/35 Time
Products Sparse 1000/1000 None
What is the optimal outline order for calculation performance?
A. Dept, Material Type, Measures, Products, Time
B. Dept, Material Type, Measures, Time, Products
C. Measures, Material Type, Dept, Products, Time
D. Measures, Material Type, Time, Dept, Products
Answer: B

18. What does the Data File Cache contain?
A. Compressed data blocks
B. Uncompressed data blocks
C. A record of recently accessed data blocks
D. The addresses of data blocks on the disk
Answer: A

19. Which statement about the Data File Cache is true?
A. It is not configurable by the Administrator.
B. It is used in conjunction with the System File Cache to hold data files.
C. It is the amount of dedicated memory space used by an Essbase database.
D. It is used during data loading and dimension building to cache the input data file.
Answer: C

20. What is the effect of deleting the sparse shared member Diet Cola assuming data values exist?
A. The outline file shrinks.
B. The page file size shrinks.
C. There is smaller block size.
D. The block density increases.
E. The existing number of blocks decreases.
Answer: A

21. How can you optimize query retrieval of databases that contain Attribute dimensions? (Choose two.)
A. Order Attribute dimensions from smallest to largest
B. Place Base dimensions before other Sparse dimensions
C. Place the most-queried Base dimension at the end of the Sparse dimensions
D. Place Attribute dimensions in the outline after all Dense and Sparse dimensions
Answer: BD

22. When optimizing your database, which type of members are optimal candidates for the Dynamic Calc tags?
A. Parent level with a label only tag
B. Parent level member on a large Sparse dimension
C. Level 0 members with formulas on a Dense dimension
D. Level 0 members without formulas on a Sparse dimension
Answer: C

23. You should consider using Dynamic Calc and Store when you have _____.
A. a level 0 Dense dimension member
B. a level 0 Sparse dimension member
C. a Sparse dimension member with a complex formula
D. an upper level Sparse dimension member with 1000 children
Answer: C

24. Given the following statistics:
Dimension
Dimensions D/S Actual/Stored Type
Measures Dense 20/20 Accounts
Time Dense 16/16 Time
Material Type Dense 20/20 None
Department Sparse 35/35 None
Products Sparse 1000/1000 None
Current Block size : 51,200 bytes
Five members of Measures dimension are changed to be Dynamic Calc and Store and a Dynamic Time Series for YTD is added. What is the new block size?
A. 36,000
B. 38,400
C. 48,000
D. 51,200
Answer: D

25. Which command allows you to optimize formula calculations in Sparse dimensions on large outlines?
A. CALCCACHE
B. SET FRMLBOTTOMUP
C. CALCOPTCALCHASHTBL
D. SET CLEARUPDATESTATUS
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved