Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Hyperion Solutions 4H0-100 Exam - Cheat-Test.com

Free 4H0-100 Sample Questions:

Q: 1 What does the Data File Cache contain?
A. Compressed data blocks
B. Uncompressed data blocks
C. The addresses of data blocks on the disk
D. A record of recently accessed data blocks
Answer: A

Q: 2 How can query retrieval of databases that contain Attribute dimensions be optimized? (Choose two.)
A. Order Attribute dimensions smallest to largest
B. Place Base dimensions before other Sparse dimensions
C. Place the most-queried Base dimension at the end of the Sparse dimensions
D. Place Attribute dimensions in the outline after all Dense and Sparse dimensions
Answer: B, D

Q: 3 Given the following Essbase.cfg file, which command is used in a calculation script to create an Event log entry at 2% intervals?
CALCNOTICELOW 5
CALCNOTICEHIGH 50
CALCNOTICEDEFAULT 20
A. SET NOTICE 2;
B. SET NOTICE LOW;
C. SET NOTICE HIGH;
D. SET NOTICE DEFAULT;
Answer: C

Q: 4 Which two statements about Attribute dimensions are true? (Choose two.)
A. Attribute dimensions can contain hierarchies.
B. Attribute dimensions can be based on dense dimensions.
C. Attribute dimensions can be used by multiple Base dimensions.
D. Attribute dimensions are dynamically calculated at query time.
E. Attribute dimensions track historical changes to the associated base members.
Answer: A, D

Q: 5 Which option lists the cache settings from the highest priority to the lowest priority for optimal performance?
A. Index Page size, Data File Cache size, Index Cache size, Data Cache size
B. Data File Cache size, Index Cache size, Data Cache size, Index Page size
C. Data Cache size, Index Cache size, Data File Cache size, Index Page size
D. Index Cache size, Index Page size, Data File Cache size, Data Cache size
Answer: D

Q: 6 In which file is a record of all modifications made to the source outline saved?
A. .chg
B. .ddb
C. .ind
D. .mod
E. .par
Answer: A

Q: 7 Which two statements describe the relationship between Base dimension member associations and Attribute dimensions? (Choose two.)
A. All Base members must be associated with an Attribute member.
B. Base members must be associated with a level-0 Attribute member.
C. All Base members assigned to a given Attribute dimension must be from the same level.
D. A Base member can be associated with multiple members in a given Attribute dimension.
Answer: B, C

Q: 8 Which two statements are true when using Attribute dimension members in calculation functions? (Choose two.)
A. Attribute dimension members cannot be assigned calculated data.
B. The FIX command can contain Attribute dimension members only.
C. The CALC DIM command can be used to aggregate an Attribute dimension.
D. The FIX command can contain Attribute functions to derive Base dimension member lists.
Answer: A, D

Q: 9 Which type of member cannot have a User-Defined Attribute (UDA)?
A. Time
B. Shared
C. Account
D. Dynamic Calc
Answer: B

Q: 10 Given the following calculation script and a total of 32 data blocks, how many blocks will be calculated?
SET CLEARUPDATESTATUS ONLY
CALC ALL;
A. 0
B. 8
C. 16
D. 32
Answer: A

Q: 11 What creates fragmentation in a database?
A. Renaming a member in the outline
B. Deleting a member from a Dense dimension
C. Deleting a member from a Sparse dimension
D. Deleting a shared member from a Dense dimension
Answer: C

Q: 12 The BEGINARCHIVE and ENDARCHIVE commands are used to _____.
A. export only a partial area of a database
B. back up Essbase files while Essbase is still running
C. back up Essbase files after Essbase has been shut down
D. shut down Essbase and make a complete backup of the current database
Answer: B

Q: 13 Given the following:
Committed access
Pre-image disabled
Wait time equal to 0
What happens if a spreadsheet retrieval is attempted while a calculation is being performed?
A. The data are retrieved.
B. A Time Out message is displayed.
C. Precalculated data are retrieved.
D. The user waits a specified number of seconds.
Answer: B

Q: 14 When would you select User-Defined Attribute (UDA) functionality, as opposed to Attribute dimension functionality? (Choose two.)
A. When providing crosstab reports
B. When providing filtering on Dense dimensions
C. When utilizing Attribute Calculations dimensions
D. When attributes need to be applied across multiple dimensions
Answer: B, D

Q: 15 Which statement describes the @ATTRIBUTEVAL function?
A. It is used for NUMERIC and BOOLEAN Attribute types only.
B. It returns the numeric value associated with level-0 Attribute members.
C. It returns a list of all Base members that are associated with a specific Attribute member name.
D. It returns a list of all Attribute dimension members that are associated with a specific Base member name.
Answer: B

Q: 16 Which file should be deleted when repairing a corrupted partition?
A. *.db
B. *.dbb
C. *.ddb
D. *.par
Answer: C

Q: 17 In the Member Selection Dialog available in the Essbase spreadsheet add-in, what should you use to select members based on User-Defined Attributes (UDAs) and Attribute dimensions?
A. Find
B. Subset
C. Generation Name
D. Member Information
Answer: B

Q: 18 Within Database | Information | Statistics, what does block density indicate?
A. The actual number of blocks existing within the database
B. The average percentage of data cells within each block that contain data
C. The maximum possible number of blocks that could exist for this database
D. The percentage of blocks that exist compared to the total potential number of blocks
Answer: B

Q: 19 How can you ensure that blocks will be created during calculations that use a FIX statement on a Sparse member?
A. By restructuring prior to running calculation
B. By ensuring that all Sparse blocks are marked dirty
C. By using the SETCLEARUPDATESTATUS command
D. By copying data to the Sparse member in the calculation
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved