Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Hyperion Solutions 4H0-028 Exam - Cheat-Test.com

Free 4H0-028 Sample Questions:

Q: 1 Which three predefined types of base time periods can be established when creating the calendar? (CHOOSE THREE)
A. Weekly
B. Monthly
C. Quarterly
D. Yearly
E. Custom
Answer: B, C, E

Q: 2 Plan Type 1 is specified as the source plan type for a member. This member is selected on a form associated with Plan Type 2. Which statement is true?
A. Assuming write access to the member, the user can enter data to the member on the form.
B. Assuming the planning unit is promoted to the user, the user can enter data to the member on the form.
C. The member is not displayed on the form.
D. The user will see the member displayed as read-only on the form.
Answer: D

Q: 3 When should you use multiple plan types?
A. When detailed revenue information must be separate from high-level P and L summary accounts
B. When multiple currencies must be kept in a separate database
C. When exchange rates must be kept in a separate database
D. When data cannot be shared across an organization
Answer: A

Q: 4 Which element can be changed after the Hyperion Planning application has been created?
A. weekly distribution spread
B. default currency
C. number of years
D. number of plan types
E. starting fiscal year and month
Answer: C

Q: 5 What action creates the HSP_Rates dimension?
A. Creating a new Exchange Rate table and refreshing the application
B. Setting up an application that supports multiple currencies
C. Creating a new currency and refreshing the application
D. Running a Currency Conversion CalcScript during a refresh
Answer: B

Q: 6 When defining the base time period and weekly distribution methods, which statement is true?
A. If you select a Weekly distribution method, Hyperion Planning sets every account member to that distribution method.
B. The weekly distribution pattern options are available only if you select the base time period option 12 Months.
C. If you select the 4-4-5 pattern, Hyperion Planning treats the first month in a quarter as if it has four weeks, and the last two months in the quarter as if they have five weeks.
D. Hyperion Planning allows you to set up weekly distribution patterns, which determine how values are spread when the base time period is monthly.
E. Hyperion Planning automatically distributes the value over the base time periods that make up the summary time period.
Answer: E

Q: 7 During the initial application setup, two plan types were created. The administrator now wants to add a third plan type. How can this be accomplished?
A. After the application has been created, the number of plan types cannot be changed via the Planning Desktop.
B. Go to Manage Database and create a new plan type.
C. Go into Analytic Administration Services and create a new database for this application.
D. Walk through Setup Application again for the same application.
Answer: A

Q: 8 Which two statements are true? (CHOOSE TWO)
A. You can assign only aggregation options to User-defined custom dimension members.
B. You can assign plan types and aggregation options to User-defined custom dimension members.
C. You can assign only aggregation options to Entity dimension members.
D. You can assign plan types and aggregation options to Entity dimension members.
Answer: A, D

Q: 9 Which two statements are true about assigning members to plan types? (CHOOSE TWO)
A. If User-defined custom dimension has been assigned to a plan type in the application, you cannot assign which members are valid in that plan type.
B. If the plan type is not assigned to a member, that member's children will not have access to that plan type or its aggregation options.
C. If you have more than one plan type in an application, you cannot assign more than one plan type to an individual dimension member.
D. If you use a User-defined custom dimension, you can specify the source plan type for the members.
Answer: A, B

Q: 10 The Create Blocks component within Hyperion Business Rules (HBR) is used for the purpose of creating blocks for:
A. dense member combinations
B. sparse member combinations
C. dynamically calculated and stored member combinations
D. attribute member combinations
Answer: B

Q: 11 A Hyperion Business Rule is launched from a Web form. What will Hyperion Planning utilize to provide a valid list of members for a run-time prompt?
A. Members defined on a Hyperion Planning web form
B. Hyperion Planning Metadata security
C. Hyperion Business Rules run-time prompt security
D. Hyperion Analytic Services Security Filters
Answer: B

Q: 12 What must be done prior to using the Create Blocks action in a Hyperion Business Rule (HBR)?
A. Analytic Services database settings Create Blocks on Equation must be selected.
B. Analytic Services configuration file (essbase.cfg) must have the Create Blocks option turned on.
C. Data must be loaded to the blocks prior to running the Hyperion Business Rule.
D. Analytic Services Information must be validated for the potential number of blocks.
Answer: A

Q: 13 What option contributes to making an Enhanced Calc Script more flexible over a native Calc Script?
A. Run on save
B. @CALCMODE function
C. Run-time prompts
D. Can be run from the Planning web
Answer: C

Q: 14 Which three statements are true about using the formula Variable component in Hyperion Business Rules (HBR)? (CHOOSE THREE)
A. Can apply to multiple business rules
B. Can be derived from a calculation
C. Multiple variables can be used within a single business rule
D. Represents a single numeric value
Answer: B, C, D

Q: 15 What are three aggregation options available within Hyperion Business Rules (HBR)? (CHOOSE THREE)
A. Calculate Database with Dynamic Calc and Store
B. Calculate Database Dynamically
C. Calculate Entire Database
D. Calculate Data with Two Pass Calculations
E. Calculate the Portion of the Database Specified Below
Answer: C, D, E

Q: 16 What is the danger in using the Create Blocks action?
A. Calculations on Sparse members will return the number missing.
B. It causes corruption in the database.
C. It overrides your data stored in these blocks.
D. The database potentially grows with unneeded blocks.
Answer: D

Q: 17 In a multi-currency application using a Target Version, what calculation options should be used with the Aggregate Data component?
A. Aggregate Missing Values, Aggregate Data up to Local Currency, and Optimize the Calculation of Formulas on Sparse Dimensions
B. Aggregate Missing Values, Optimize the Calculation of Formulas on Sparse Dimensions, and Use Calculator Cache
C. Aggregate Data up to Local Currency, Optimize the Calculation of Formulas on Sparse Dimensions, and Use Calculator Cache
D. Aggregate Data up to Local Currency, Aggregate Missing Values, and Use Calculator Cache
Answer: C

Q: 18 What are three ways to enhance calculations within Hyperion Planning beyond Hyperion Business Rules (HBR)? (CHOOSE THREE)
A. Create a member formula within the Analytic Administration Services
B. Create a formula in the Essbase Spreadsheet Add-in and Lock and Send
C. Create an Essbase calc script via the Analytic Administration Services
D. Convert the business rules to an enhanced calc script
Answer: A, C, D

Q: 19 The administrator needs to execute several calculations sequentially against two different databases. Which three execution options are appropriate? (CHOOSE THREE)
A. Batch file
B. Esscmd
C. Business Rule Sequence
D. Calc script
Answer: A, B, C

Q: 20 In an application outline, Product is a custom dimension, Accounts is dense, and the summary time periods (Quarters and Year Total) on the Time Periods dimension are set to Dynamic Calc. How can an administrator accurately build a calculation for Gross Margin % by product for all Time Periods?
A. Use Hyperion Analytic Services MaxL
B. Use a Hyperion Business Rule (HBR)
C. Use a member formula with dynamic calc storage
D. Use an Analytic Services calc script
Answer: C

Q: 21 If a Hyperion Business Rule has run-time prompts and the administrator wants the default member selection on the run-time prompt window to leverage the Use Members on Form option, in which sections of the Web form grid can prompted dimensions reside?
A. page and POV axes
B. page and column axes
C. POV axis only
D. POV and column axes
E. page axis only
Answer: A

Q: 22 Which Action can be used to create Level zero blocks within Hyperion Business Rules (HBR)?
A. Aggregate Data
B. Copy Formula
C. Copy Data
D. Clear Data
Answer: C

Q: 23 Which action component within Hyperion Business Rules (HBR) allows for creation of all sparse member combinations within a slice of the database?
A. Clear Data component
B. Aggregate Data component
C. Custom component
D. Create Blocks component
Answer: D

Q: 24 If you choose the Use Calculator Cache option in the Aggregate Data component, what two statements are true? (CHOOSE TWO)
A. It only improves calculation performance on two pass calculations.
B. It can significantly improve calculation performance.
C. In the Analytic Services setting, the CALCCACHE setting must be selected.
D. The CALCCACHE setting must be included in the Essbase.cfg file.
Answer: B, D

Q: 25 A Hyperion Business Rule (HBR) is being created to calculate benefit expense by Entity based on total salaries, which have been calculated for individual employees. Total Entity benefits need to be displayed when the calculation is complete. What is the correct sequence order of the components within HBR?
A. custom calculation, aggregate benefits, aggregate salaries
B. aggregate benefits, aggregate salaries, custom calculations
C. custom calculations, aggregate salaries, aggregate benefits
D. aggregate salaries, custom calculation, aggregate benefits
Answer: D

Q: 26 Where would a planner specify the number of members to trigger page drop-down search?
A. Form Management; Page/Point of View Layout
B. Form Management; Display
C. Preferences; Application Settings
D. Preferences; Display
Answer: D

Q: 27 What is an example of an optimal Web Form design assuming three dense dimensions?
A. Dense Dimensions in Rows and Columns, Sparse Dimensions in Page and POV
B. Dense Dimensions in Page and Columns, Sparse Dimensions in Rows and POV
C. Dense Dimensions in Rows and POV, Sparse Dimensions in Page and Columns
D. Dense Dimensions in POV and Columns, Sparse Dimensions in Page and Rows
Answer: A

Q: 28 When would account annotations be available?
A. When the Web form is designed to using the proper layout
B. Only when the Web form is designed by an administrator
C. When the user has write access to all dimension selections on the Web form
D. When the option is turned on in the application setup
Answer: A

Q: 29 The budget manager would like the data values in the data entry form to be validated during the save. If the plan data is below prior year amounts by 10%, then the data is saved. If it is equal or over 10%, the planner would see a pop up notification that the data values are not within target and the data is not saved and remains in the data entry form for the planner to modify. Which is the best method?
A. Modify code in the ValidateData.js file
B. Modify code in the EnterData.js file
C. Create a Custom Defined Function and associate it to the appropriate data entry form
D. Create a Business Rule with Run-Time Prompt and associate it to the appropriate data entry form
Answer: A

Q: 30 Where would an administrator enable the ability to display custom attributes next to the member name/alias in a data entry form?
A. Preferences; User Variable Options
B. Preferences; Display Options
C. Form Management; Row/Column Layout
D. Form Management; Display Options
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved