Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Hyperion Solutions 4H0-020 Exam - Cheat-Test.com

Free 4H0-020 Sample Questions:

Q: 1 A custom Dimension called "Sales" has Sales Person at level 0. Sales Persons are each associated with a single Sales Channel and a single Geography. Your client would like to see a report showing Sales Channel in the columns and Geography in the rows. How can this reporting need be best satisfied?
A. Sales dimension hierarchy for geography and attribute dimension for sales channel
B. Sales dimension hierarchy for geography and alternate hierarchy for sales channel
C. Sales dimension hierarchy for geography and dimension for sales channel
D. Sales dimension hierarchy for sales channel and alternate rollup for geography
Answer: A

Q: 2 How does a Planning application get the latest list of users and groups from the User Management console? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. When an interactive user runs the ProvisionUsers utility through a command line interface.
B. When the application is refreshed on the Planning Desktop with security filters selected.
C. When a power manager clicks the Refresh Users and Groups button from within Planning.
D. When users are added using Essbase.
Answer: B, C

Q: 3 It is more appropriate to use versions over scenarios when: (SELECT ALL THAT APPLY) NOTE: If there is no difference in functionality, do NOT select the member.
A. data must be input at an upper level member.
B. a smart list tag must be applied.
C. different exchange rates must be utilized for a currency application.
D. access must be restricted across different time periods and years
E. When Read Only vs Read/Write security must be applied.
Answer: A

Q: 4 Which point(s) are applicable when determining whether to include more than one plan type within an application? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. The ESSSVR process will share resources across multiple plan types
B. Including multiple plan types in one application requires less maintenance than multiple applications with a single plan type in each
C. Having multiple plan types in multiple applications requires additional licensing
Answer: A, B, C

Q: 5 It is more appropriate to use scenarios over versions when: (SELECT ALL THAT APPLY) NOTE: If there is no difference in functionality, do NOT select the member.
A. data must be input at an upper level member.
B. a smart list tag must be applied.
C. different exchange rates must be utilized for a currency application.
D. access must be restricted across different time periods and years
E. Read Only vs Read/Write security must be applied.
Answer: C, D

Q: 6 The Entity dimension is organized by regions, with locations rolling to regions. "Projects" is added as a custom dimension. Which option will impact application performance most adversely?
A. Add an attribute dimension to the Project dimension to assign projects as "New" or "Existing".
B. Add a custom dimension called Project Type with the members "New" and "Existing".
C. Create shared rollups in the project dimension based on new and existing projects.
D. Add projects to the project dimension under the parents "New" and "Existing".
Answer: B

Q: 7 When using Shared Services for data integration, a dimension is eligible to be moved to the dynamic POV when which condition(s) are met? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. The dimension is sparse.
B. The dimension is dense.
C. No other dimensions exist in the dynamic POV.
D. The members in the dimension are selected explicitly.
E. The members in the dimension are selected by function.
F. The dimension has a large number of members and must be updated often.
Answer: A, C, D

Q: 8 What methods are available to move data between different applications? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Shared Services
B. Shared Members
C. Data export/import
D. Copy Versions
E. Partitioning
Answer: A, C, E

Q: 9 Which methods are available to move data between databases within a single application? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Partitioning
B. Xref in calc script
C. Hyperion Application Link
D. Visual Basic
E. Report Scripts and Data Load Rules
F. SQL Query
G. Essbase Retrieve and Lock and Send
H. Hyperion Master Data Manager
I. Essbase Integration Server
Answer: A, B, C, D, E, G

Q: 10 The user takes a form offline on Friday. The administrator updates the web form over the weekend and deletes several accounts from the form. What happens when the user synchronizes the form on Monday?
A. A synchronization error will occur with no update to the data.
B. The synchronization message will be generated with no update to the data.
C. The synchronization will occur to existing cells with a message that some cells may not be saved.
D. (none of the above)
Answer: C

Q: 11 A client would like the page member selection on a web form for one dimension to determine the page members available for a second dimension. How could this be accomplished?
A. Define the page member relationship in the web form definition
B. Through java script customizations
C. Assign UDA's to the dimension in the second page drop down
D. (can not be done)
Answer: B

Q: 12 Which of the following statements are true regarding currencies? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Base currencies are assigned to entities
B. One entity can have input in multiple currencies
C. Base currencies are assigned to accounts
D. One account can have input in multiple currencies
Answer: A, B, D

Q: 13 Which statement(s) is/are correct regarding the administrative Copy Data feature available in the Planning Web? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Data can be copied between versions only, for select scenarios
B. Data can be copied between scenarios only, for selected versions
C. Data can be copied between any dimensional intersection, assuming all dimensions and members are present in the selected plan types
D. Cell Text is copied
E. Account Annotations are copied
F. Supporting detail is copied
G. Planning Unit Annotations are copied
H. You are prevented from copying to Planning Units that have been approved
Answer: C, D, E, F

Q: 14 FNV Company allocates actual G&A expenses to specific lines of business based on planned headcount in their annual strategic plan. Indicate the most appropriate calculation order to arrive at a consolidated income statement. (SELECT THE BEST STATEMENT)
A). Aggregate/Consolidate database
B). Run allocation process
C). Calculate Salary & Benefits
D). Calculate Total Assets
E). Calculate Total Expenses
A. A,C,E,D,B
B. C,E,D,A,B
C. E,C,A,B
D. C,E,B,A
E. C,D,E,B,A
Answer: D

Q: 15 When currency exchange rates are pushed to Essbase, they are initially stored at the following intersections. (SELECT ONE)
A. Specified Members: Period, Year, Scenario, and HSP_Rates
Generation 1 Members: Entity, Version, Currency, and Other Custom Dimension
B. Specified Members: Period, Year, Scenario, and HSP_Rates
Level 0 Members: Entity, Version, Currency, and Other Custom Dimension
C. Generation 1 Members: Period, Year, Scenario, and HSP_Rates
Members: Entity, Version, Currency, and Other Custom Dimension
D. Level 1 Members: Period, Year, Scenario, and HSP_Rates
Specified Members: Entity, Version, Currency, and Other Custom Dimension
Answer: A

Q: 16 Which of the following features are advantages of business rules over calculation scripts? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Run-time prompts
B. Run on save
C. Run on save with run-time prompts
D. Organize content into projects
E. Larger calculation function library
Answer: A, C, D

Q: 17 Your client has also requested the inclusion of several scenario dimension members to perform favorable/unfavorable variance calculations. Which item(s) must be known prior to successfully writing these calculations? (SELECT ALL THAT APPLY) NOTE: Assume that every dimension has at least one dynamically calculated member, and that a default calc has just been run on the database.
A. The dense/sparse configuration of the dimensions in the outline.
B. The order of the dimensions in the outline.
C. The dynamic two-pass calc status of members in the outline.
D. The stored dimension member formulas of members in the outline.
E. Which dimension is tagged as entities.
F. Whether or not the application is enabled for multiple currencies.
Answer: A, B, C

Q: 18 Your client has requested the inclusion of several reporting metrics and ratios, such as Gross Margin %, Net Income %, and ROI. Assuming a Financial plan type only using the standard planning dimensions, with Account and Period dense, and everything else sparse, the best-practice way to implement these calculations is via _____.
A. calc scripts
B. business rules
C. stored member formulas
D. dynamic calc formulas
E. dynamic calc two-pass member formulas
Answer: E

Q: 19 The client defines a business requirement to email scheduled budget reports to executives that are not in the Planning system. Select the best method for delivery.
A. Hyperion Reports
B. Excel
C. Analyzer
D. Third-party tools
E. (none of the above)
Answer: A

Q: 20 After security has been configured for a user, the user logs into their Planning form, and sees that all of the line items that he/she is supposed to enter data into are grayed-out, indicating the cells are all read-only. Which item(s) might be the cause of this? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Write-based security for this user has not been granted to the scenario dimension member used on the form
B. Write-based security for this user has not been granted to the version dimension member used on the form
C. Write-based security for this user has not been granted to the period dimension members used on this form
D. The Planning Unit has not been started
E. The Planning Unit has a 1st-Pass Status
F. The Planning unit has been started, and is owned by another user
G. The system administrator has put the Planning system into Maintenance Mode
H. Only upper level members exist on the form, and the scenario has not been tagged as a "Target" scenario
I. Only upper level members exist on the form, and the version has not been tagged as a "Target" version
Answer: A, B, F, I

Q: 21 Select all available options for viewing Smart List text selections: (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Financial Reporting
B. Smart View
C. Excel Add-In
D. Planning Web
Answer: A, B, D

Q: 22 Hyperion Planning allows users to input textual information in a variety of ways. Which forms of textual information can NOT be viewed in Hyperion Financial Reporting? (SELECT ALL THAT APPLY)
A. Planning Unit Annotations
B. Account Annotations
C. Supporting Detail
D. Cell Text
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved