Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Hyperion Solutions 4H0-002 Exam - Cheat-Test.com

Free 4H0-002 Sample Questions:

Q: 1 What is the most efficient development tool to use for rapid deployment of formatted reports without requiring coding?
A. Essbase Objects application
B. basic Spreadsheet Add-In with template files
C. Essbase Web Gateway deployed over their Intranet
D. basic Spreadsheet Add-In with template files and Extended Spreadsheet Macros
Answer: B

Q: 2 What optimizes a dataload?
A. Add to existing values.
B. Use commas for field delimiters.
C. Sort data file in order by dense dimensions.
D. Sort data file in order by sparse dimensions.
E. Place a dense dimension across columns.
Answer: D, E

Q: 3 Given that Product and Market are the only sparse dimensions, which file(s) would be restructured if a new member were added to the Product dimension?
A. none
B. data files only
C. index files only
D. both index and data files
Answer: C

Q: 4 What is the minimum level of security that allows the administration of Linked Reporting Objects?
A. Read/Write
B. Calculate
C. Supervisor
D. Database Designer
E. Application Designer
Answer: D

Q: 5 If the average block density is between 10% and 90% and there are few consecutive repeating values or zeros, which data compression type is recommended?
A. RLE
B. Bit-Map
C. No Compression
Answer: B

Q: 6 When would disabling data compression be recommended?
A. when the average block density is very low (<3%).
B. when the average block density is very high (>95%) and few consecutive repeating values exist.
C. when the database contains many consecutive zero values or other consecutive repeating values.
Answer: B

Q: 7 Which statements are true about substitution variables?
A. They are stored in the database page file.
B. They can be set as global server settings.
C. They are available for queries in a spreadsheet.
D. They can be set specifically for each application or database.
Answer: B, C, D

Q: 8 During calculation, what is the calculator cache used for?
A. for storing blocks
B. for tracking index page usage
C. for storing dynamically calculated values
D. for tracking calculation progress through the blocks
Answer: D

Q: 9 Given the following database statistics, what is the block size?
Dimension Name   Dense/Sparse   Number of Members   Number of Stored Members
Year           Dense           20              12
Measures        Dense           16               8
Product         Sparse           22              19
Market          Sparse           25              25
Scenario         Dense            5               2
A. 192 bytes
B. 1536 bytes
C. 1600 bytes
D. 12800 bytes
Answer: B

Q: 10 If Committed Access is being used, which statements are true?
A. It retains redundant data until a transaction commits.
B. It acquires and releases Write locks as needed during the transaction.
C. It retains Write locks on all affected blocks until the transaction commits.
D. It does not restrict Read/Write access on data blocks during the transaction.
Answer: A, C

Q: 11 Within Database | Statistics, what does block density indicate?
A. the actual number of blocks existing within the database
B. the average percentage of data cells within each block that contain data
C. the maximum possible number of blocks that could exist for this database
D. the percentage of blocks that exist compared to the total potential number of blocks
Answer: B

Q: 12 What would defragment defrag a fragmented database?
A. adding a dense member to the outline
B. adding a sparse member to the outline
C. changing a member formula in the outline
D. redefining a Stored dense dimension member as Dynamic Calc and Store
Answer: A

Q: 13 What would cause fragmentation in a database?
A. deleting a dense member from the outline
B. deleting a sparse member from the outline
C. changing a member formula in the outline
D. redefining a Stored dense dimension member as Dynamic Calc (Non-Store)
Answer: B

Q: 14 The stored members in the dense dimension Scenario are Actual and Budget. Database A has Actual and Budget data loaded for all products in all markets. Database B has only the Budget data loaded. Which statement is true about Database B?
A. The index would be half as large as Database A.
B. Half the number of blocks exist as in Database A.
C. Block density is reduced by 50% from Database A.
D. Fifty percent fewer blocks would fit in the Data Cache as in Database A.
Answer: C

Q: 15 If you have a production database named Sales, which files should be backed up to perform a complete system backup?
A. sales.db
B. sales.otn
C. essbase.sec
D. ess00001.ind
Answer: A, C, D

Q: 16 An application on a test server is ready to be put into production.
The production server already has three applications. What should you do to move the application from development to production?
A. Use the Application | Copy command.
B. Export data from the development application.
C. Copy the Essbase.sec file from development to production.
D. Copy the application directories from development to production.
Answer: B

Q: 17 What does the setting NETDELAY 500 represent?
A. the number of times the network will retry a connection before failing and reporting an error
B. the amount of time in seconds allowed to a Named Pipes network to establish a connection to your server
C. the amount of time in milliseconds an unsuccessful operation waits before Essbase retries the operation
D. the number of seconds an Agent thread waits for a resource to become available so it can perform a specific action
Answer: C

Q: 18 Which file descriptions are correct?
A. basic.otl contains the outline
B. ess00001.ind stores data blocks
C. basic.esm is a storage manager file
D. basic.mdb is a partition definition file
E. ess00001.pag stores the database index
Answer: A, C

Q: 19 What occurs upon execution of DISABLELOGIN in ESSCMD?
A. All server logins are disabled.
B. Logins to a specific database are disabled.
C. Logins to a specific application are disabled.
D. It logs out any users currently on a specific database.
Answer: C

Q: 20 The BeginArchive and EndArchive commands are used for which procedure?
A. Exporting only a partial area of a database.
B. Backing up Essbase files while Essbase is still running.
C. Backing up Essbase files after Essbase has been shut down.
D. Shutting down Essbase and making a complete backup of the current database.
Answer: B

Q: 21 Which statements are true about how IFERROR operates in ESSCMD?
A. IFERROR may be used only once in a batch script.
B. IFERROR may be used after every statement in a batch script.
C. If a previously executed command fails, IFERROR skips to a predefined label where it resumes execution.
D. If an executed command after the IFERROR statement fails, IFERROR skips to a predefined label where it resumes execution.
Answer: B, C

Q: 22 Which level of access can limit a user to a subsection of a database?
A. Filter
B. Read
C. Read/Write
D. Calculate
E. Database Designer
Answer: A

Q: 23 What is maximum size for each database page file?
A. 2 GB
B. 3.99 GB
C. 64 GB
D. 256 GB
Answer: A

Q: 24 What is the result of enabling the Aggregate Missing Values setting?
A. It will require data to be input at upper levels.
B. It will permit a dataload to delete existing values.
C. It will overwrite upper level data during calculation.
D. It will not overwrite upper level data during calculation.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved