Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAIR 3X0-203 Exam - Cheat-Test.com

Free 3X0-203 Sample Questions:

1. Nicolas, an administrator, needs to create a new log file for each client computer connecting to the Samba server. In the past, Nicolas entered each client computer name into smb.conf, but now he is looking for a faster method to direct Samba to the correct log file for each computer. Which log path can Nicolas use so he does not have to manually enter each individual NetBIOS name?
A. /var/logs/samba.%n
B. /var/logs/samba.%g
C. /var/logs/samba.%h
D. /var/logs/samba.%m
Answer: D

2. A system administrator adds the lines below to the system's /etc/printcap file. Which of the following best describes this section of the printcap file?
smb:sd=/var/spool/smb:mx#0:sh:if=/usr/bin/sbprint:af=/var/spool/smb/acct:lp=/dev/null:
A. It spools a blank page to the Windows printer when the printer "smb" is used.
B. It allows the system to print to a Windows printer via the smbprint script.
C. It sends print jobs to a Windows client, using sh to execute any macros present in the print job.
D. It uses /dev/null to print a blank header page on a Windows client before all print jobs are processed.
E. It sends unprocessed print jobs to /var/spool/smb/acct.
Answer: B

3. Anita is trying to make Samba use a WINS server. The server's IP address is 193.168.0.1. Which of the following can Anita do to accomplish this?
A. Edit the smb.conf file to include the line "wins server = 193.168.0.1"
B. Edit the resolv.conf file to include the line "wins server 193.168.0.1"
C. Edit the nsswitch.conf file to include "hosts: files wins dns"
D. Edit the hosts.conf file to include the line "wins server = 193.168.0.1"
Answer: A

4. Palmer, an administrator working on a Linux/Windows NT network, has issued the command below. What is he doing?
rpcclient -S '\\NTmachine' -U administrator -W NTDOM
A. He is connecting to a Windows NT machine called "NTmachine" as administrator.
B. He is adding a Windows NT machine called "NTmachine" to Samba's list of secure systems.
C. He is defining the method by which RPCs connect to and communicate with the Samba server; in this case using a login and password combination.
D. He is resetting the password and login on "NTmachine" to "NTDOM" and "administrator," respectively.
Answer: A

5. After installing Samba on her machine, Jenny uses the ./configure command with the "--with-smbmount" option. Why does she need the smbmount command if there are Windows machines on her network?
A. She needs it to mount Windows shares.
B. She needs it so Samba will work with LDAP servers.
C. She needs it to use Samba with Secure Sockets Layer.
D. She needs it to make a backup of the Windows share.
Answer: A

6. Daniella is installing the TCP/IP protocol on Windows. She right-clicked on the Network Neighborhood icon. In the window that appeared, she clicked the tab labeled "Configuration." TCP/IP did not appear in the dialog box, so she added it by selecting "Add." Next, she selected "Protocol" and "Add" again. Which of the following correctly outlines the final steps Daniella must take in the Select Network Protocol window?
A. Select Banyan on the left-hand side and TCP/IP on the right-hand side, then select OK.
B. Select Novell on the left-hand side and TCP/IP on the right hand side, then select OK.
C. Select Microsoft on the left-hand side and TCP/IP on the right-hand side, then select OK.
D. Select IBM on the left-hand side and TCP/IP on the right-hand side, then select OK.
Answer: C

7. In the smb.conf file for the Samba server running at Company X, the encrypt passwords parameter is enabled and the security parameter is set to "user." All workstations at Company X are Windows 2000 machines. Why isn't the password encryption working correctly?
A. In order for password encryption to work correctly on Windows2000 machines, you need to change a registry entry.
B. In order for password encryption to work correctly, smbd must have access to a local smbpasswd file or the security parameter must be set to "domain" or "server."
C. In order for password encryption to work correctly on Windows 2000 machines, you need to change a registry entry. Also, nmbd must have access to a local smbpasswd file or the security parameter must be set to "all."
D. In order for password encryption to work correctly, nmbd must have access to a local smbpasswd file or the security parameter must be set to "all."
Answer: B

8. Frank, the system administrator, configured Samba to be the Primary Domain Controller in its domain. Now Ellen, who uses Windows 98, cannot log in. How can Frank solve this problem without changing smb.conf?
A. Hack the Windows registry to force all of the Windows machines to use plain text passwords.
B. Add a unique registry entry on each Windows machine that will force those machines to lose the PDC election to the Samba server.
C. Hack the Windows registry to force all of the Windows machines to use encrypted passwords.
D. Add a unique registry entry on each Windows machine that will force those machines to win the PDC election to the Samba server.
Answer: A

9. Annie is using Windows 95. In order for her to connect to the Samba server, she needs to run the regedit program and add an entry to the Windows registry. What type of registry entry should Annie add, and what should its value be?
A. Enter a new DWORD Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of one.
B. Enter a new String Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of zero.
C. Enter a new Binary Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of one.
D. Enter a new Host Value named "EnablePlainTextPassword" with a value of zero.
Answer: A

10. An administrator would like his Samba server to automatically determine the list of Domain controllers to use for authentication. Which of the following parameters in the [global] section of his smb.conf file will accomplish this?
A. password server = DOMPDC
B. password server = AUTO
C. password server = ""
D. password server = *
Answer: D

11. Melissa needs to reconfigure a Samba server to include an additional share. How can she do this?
A. Edit the smb.conf file or use SWAT.
B. Edit the smbshare.conf file or use WebSMB.
C. Edit the smbpasswd.conf file or use SMBAdmin.
D. Edit the smbaccess.conf file or use BigBrother.
Answer: A

12. Which of the following does SWAT provide for administrators maintaining a Samba server?
A. An easy-to-use, Web-based tool
B. A powerful security system
C. A simple command-line sharing monitor
D. An alternative to Samba
Answer: A

13. Liz wants to grant administrative access to the users sam, bob, and erica. How should she edit the smb.conf file?
A. users = sam, bob, erica
B. superusers = sam, bob, erica
C. root users = sam, bob, erica
D. admin users = sam, bob, erica
Answer: D

14. Ron, a Windows user on his local network, asked his co-worker Ned to save a file on the file server (a Linux machine). Ned saves the file in the specified directory and sends Ron a message to tell him it is there. Ron looks in the file server share, but he cannot find the file until he checks it 20 minutes later. Why is Ron having this problem?
A. The "deadtime" parameter of the smb.conf file is set to 1200.
B. The "browseable" parameter of the smb.conf file is set to 1200.
C. The "change notify timeout" parameter of the smb.conf file is set to 1200.
D. The "browse list" parameter of the smb.conf file is set to 1200.
Answer: C

15. Sabine is a system administrator at a new company. While setting up Samba services, she creates a custom configuration file and saves it as "/usr/local/samba/lib/smb.conf.sunshine". What parameter can Sabine use to make sure that the configuration file is used by Samba?
A. In the smb.conf file, include the line "config file = /usr/local/samba/lib/smb.conf.sunshine".
B. In the /etc/rc.d/init.d/smb script, include the line "config file = /usr/local/samba/lib/smb.conf.sunshine".
C. In the smb.conf.sunshine file, include the line "config file = /etc/smb.conf".
D. In the /etc/rc.d/init.d/smb script, include the line "config file = /etc/smb.conf".
Answer: A

16. There are both Windows and Linux machines on Jerry's network. When a Windows machine is using Windows Explorer, it opens a connection with the Samba server but does not close this connection, even after Explorer is closed. Jerry is concerned that these open connections will exhaust system resources on his Linux machine. Which parameter can Jerry use in the smb.conf file to automatically close these connections after 20 minutes if no file is open on the connection?
A. keep connect alive = 20
B. deadtime = 20
C. change notify timeout = 1200
D. available = 1200
Answer: B

17. Which of the following does the "create mask" parameter allow Samba to do?
A. It allows Samba to map Unix permissions to MS-DOS modes.
B. It allows Samba to map MS-DOS modes to Unix permissions.
C. It allows Samba to override Unix and MS-DOS permissions.
D. It allows authentication for MS-DOS with Unix.
E. It allows authentication for Unix with MS-DOS.
Answer: B

18. Jack, an administrator, needs to create a user ("webmaster") on the Samba server, and he needs the account to expire after one month (6/22/01). Which command would Jack need to use?
A. useradd -e 06/22/01 webmaster
B. useradd webmaster -f 06/22/01
C. adduser webmaster --expire 06/22/01
D. adduser -p 06/22/01 webmaster
Answer: A

19. In order for encrypted passwords to be available to Samba, which of the following lines should appear in smb.conf? (Choose two.)
A. encrypt passwd = yes
B. encrypt passwords = yes
C. smb passwd file = /usr/local/etc/smbpasswd
D. encrypt = /etc/shadow
E. encryptpass = /usr/local/etc/smbpasswd
Answer: BC

20. Dora, an administrator, would like to temporarily disable a share so she can change its contents. Which of the following should she add to smb.conf in the share's section to do this?
A. comment = off
B. browseable = false
C. fstype = no
D. available = no
E. public = no
Answer: D

21. Caroline, an administrator working with a hybrid cross-subnet, wants to force Samba to send server announcements between subnets. Which of the following should Caroline add to smb.conf to implement this?
A. remote browse sync = <remote LMB IP address>
B. subnet announce = force
C. announce = force <IP subnet list>
D. remote announce = <IP subnet list>
E. lm announce = auto
Answer: D

22. Sabine, a member of a workgroup, wants access to the CD-ROM drive on the Samba server. Assuming the desired CD is in the drive, what smb.conf parameter could the system administrator use to automatically run the mount command for the CD-ROM share when Sabine first accesses the Samba server?
A. root postexec=mount /cdrom
B. root preexec=mount /cdrom
C. root mount=/cdrom
D. root automount=/cdrom
E. root mediamount=/cdrom
Answer: B

23. Diego, an administrator, has set up a Samba server to provide Windows users access to their Linux home directories. In the [homes] share, which of the following should he use to define the path of the home directories as "/home/samba/<user name>"?
A. path = /home/samba/%l
B. path = /home/samba/%h
C. path = /home/samba/%n
D. path = /home/samba/%u
Answer: D

24. Many smb.conf parameters take list arguments such as the hide files parameter. From the following, select the "hide files" parameter with the proper syntax that would prevent users from accessing files with .mbx extensions and files beginning with samba.
A. hide files = .mbx, samba.
B. hide files = *.mbx, samba.*
C. hide files = "*.mbx","samba.*"
D. hide files = *.mbx / samba.*
E. hide files = .mbx / samba.
Answer: D

25. A company has purchased 20 licenses of a proprietary program that is accessed and run by client machines via Samba. The license restricts the use of the program to 20 users at one time, and you (the administrator) must find a way to prevent license violation through Samba. Which of the following could you add to the proprietary program's share section of smb.conf to accomplish this?
A. limit share = 20
B. limit user = 20
C. max connections = 20
D. max share = 20
E. max user = 20
Answer: C

26. Consider the following excerpt from smb.conf. Which of the following statements is FALSE regarding the excerpt?
[global]
load printers = yes
printing = SYSV
printcap name = lpstat
[printer one]
comment = printer one
printer = lp
path = /var/spool/printers
writeable = no
guest ok = yes
printable = yes
A. The set of available printers is browsable by users.
B. Neither regular users nor guests can write to the printer share.
C. Samba invokes lpstat to get a list of available printers.
D. Public access for printer use is available.
E. The printer share must have additional parameters in order to print.
Answer: E

27. You are a system administrator and have two machines on your LAN. One is a Linux box running Samba and the other is a Windows 9x machine. The Linux box has the configuration options below in smb.conf for the /share directory. A user on the Windows machine can see the Linux machine in the Network Neighborhood but is prompted for a password when trying to access the Samba share. Which of the options below will allow this user to access the share without explicitly entering a password?
[share]
path = /share
public = yes
writable = yes
printable = no
guest ok = yes
A. Make one of the Windows machines a Domain Master Browser.
B. In the [globals] section of smb.conf, add the line "security = share".
C. Disable the IPX protocol on the three Windows machines.
D. In the [share] section of smb.conf, change "public=yes" to "public=all".
E. In /etc/hosts.allow, add "smbd: ALL".
Answer: B

28. Which of the following best describes the trade-off involved with setting the log level parameter in Samba to a low number instead of a high number?
A. If the number is low, Samba's performance could increase because it will spend less time writing to files. However, if problems arise, debugging could take longer.
B. If the number is low, Samba's performance could decrease because it will spend more time writing to files. However, if problems arise, there will be more debugging information.
C. If the number is low, Samba's log files will not be very verbose. If the number is high, the log files will be very verbose. The file size, however, will be the same.
D. If the number is low, Samba's log files will be very verbose. If the number is high, the log files will not be very verbose. The file size, however, will be the same.
Answer: A

29. Sharon has the share modes parameter in her smb.conf file set to "no." Given this information, which of the following is TRUE?
A. No remote Windows clients can access her Samba shares.
B. No remote Linux clients can access her Samba shares.
C. No remote guest accounts can access her Samba shares.
D. No network clients can access her Samba shares.
Answer: A

30. Which of the following best describes the function of the global max xmit parameter in smb.conf?
A. It defines the maximum packet size that Samba exchanges with a client.
B. It defines the maximum number of packets that are stored in RAM before they are written to disk.
C. It defines the maximum number of TCP ACKs the server can transmit to the clients.
D. It defines the maximum NetBIOS queries a server can accept.
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved