Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

ACI 3I0-010 Exam - Cheat-Test.com

Free 3I0-010 Sample Questions:

Q: 1
The control failings involving Barings and Daiwa highlight the critical importance of what operational risk management practice?
A. the taping of conversations between counterparties
B. model signing-off and implementation controls
C. the separation between front/back office duties
D. the existence of contingency plans
Answer: C

Q: 2
The maximum term for which a London Certificate of Deposit may be issued is:
A. 1 year
B. 3 years
C. 5 years
D. 10 years
Answer: C

Q: 3
A collateral pool can be defined as:
A. assets lent by members of a payment system collectively available to the system as collateral to enable them to obtain funds in specific circumstances
B. liabilities owned by members of a payments system collectively available to the system as collateral to enable them to obtain funds in specific circumstances
C. assets owned by members of a payment system collectively available to the system as collateral to enable them to obtain funds in specific circumstances
D. assets swapped by members of a payment system collectively available to the system as collateral to enable them to obtain funds in specific circumstances
Answer: C

Q: 4
The prompt sending and checking of confirmations is considered a best practice when dealing in:
A. amounts higher than USD 10,000,000.00 or the equivalent in other currencies
B. amounts higher than USD 1,000,000.00 or the equivalent in other currencies
C. any amount unless dealt via a broker
D. any amount by any counterparty
Answer: D

Q: 5
When should discrepancies between front-office and back-office systems be resolved?
A. by the end of the trading day
B. on the next business day
C. on the value date
D. as soon as they become apparent
Answer: D

Q: 6
What is a nostro bank account?
A. an account held with another bank
B. an account another bank holds with you
C. a trust account
D. a suspense account
Answer: A

Q: 7
What is a feature of multilateral netting?
A. there are no more than two participants involved in the netting process
B. there is no redistribution of default risk
C. there is a central clearing house
D. no legal entity is required
Answer: C

Q: 8
You have two nostro accounts in USD, one account is long USD 5 million and the other is short USD 5 million. What action should be taken to reconcile the accounts?
A. No action is required. The credit interest earned on the credit balance will offset the debit interest incurred on the short balance
B. You should borrow USD 5 million to cover the short balance and leave the long balance as it is
C. You should lend the surplus USD 5 million in order to overdraft charges on the short balance with the interest earned on the loan
D. You should instruct the bank with the long balance to pay USD 5 million to the other bank
Answer: D

Q: 9
Physical securities reconciliation software packages are based on:
A. SWIFT message type 5XX
B. SWIFT message type 2XX
C. SWIFT message type 320
D. SWIFT message type 400
Answer: A

Q: 10
Which of the following is the main objective of position-keeping?
A. measuring market exposure
B. defining capital adequacy
C. evaluating country risk
D. monitoring counterparty credit risk
Answer: A

Q: 11
How many characters does a BIC have? (Under ISO standard 9362, 2nd edition)
A. 6 or 9 characters
B. 9 or 12 characters
C. 7 or 10 characters
D. 8 or 11 characters
Answer: D

Q: 12
You have just opened a position in EUR/USD that you run overnight. What risk is present?
A. settlement, counterparty and equity risk
B. only counterparty risk
C. only currency and interest rate risks
D. settlement, counterparty and market risk
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved