Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sun 310-202 Exam - Cheat-Test.com

Free 310-202 Sample Questions:

1.Which three are processes and daemons started by the /usr/lib/netsvc/yp/ypstart script on an NIS master server? (Choose three.)
A. ypcat
B. ypbind
C. ypinit
D. ypserv
E. ypxfrd
F. yprefont
Answer: B, D, E

2.A user is having LDAP client problems. The profile with which the client was configured was updated overnight. Error messages indicate that the daemon on the client responsible for updating the profile might NOT have started.
Which daemon on the client is responsible for updating the profile?
A. ldap_client
B. ldap_update
C. ldap_profile
D. ldap_cachemgr
Answer: D

3.A junior administrator is attempting to configure a server as an NIS client to the abc.com NIS domain and is running into difficulty. Upon boot, the system displays this error message:
SunOS Release 5.10 Version Generic 64-bit Copyright 1983-2005 Sun Microsystems, Inc. All rights reserved.
Use is subject to license terms. Hostname : prefontaine
SUNW,eri0: 100 Mbps full duplex link up
Jan 25 15:09:16 svc.startd[7]: svc:/network/ nis /client:default: Method “/lib/svc/method/yp” failed with exit status 96.
[network/nis/client:default misconfigured (see ‘svcs –x’ for details) ]
prefontaine console login:
The administrator provided the following additional information:
# svcs –x
svc:/network/ nis /client:default (NIS (YP) client)
State: maintenance since Tue 25 Jan 2005 03:09:16 PM CST Reason: Start method exited with $SMF _EXIT _ERR _CONFIG. See: http://sun.com/msg/SMF-800-KS
See: ypstart (1M)
See: /var/svc/log/network-nis-client:default.log
Impact:This service is not running.
#tail /var/svc/log/network-nis-client:default.log
[ Jan 25 10:53:42 disabled. ]
[ Jan 25 10:53:42 Rereading configuration. ]
[ Jan 25 15:09:15 Executing start method (“/lib/svc/method/yp”) ]
/lib/svc/method/yp: domainname not set
[ Jan 25 15:09:16 Method “start” exited with status 96 ]
which three commands are required to permanently fix this error? (Choose three.)
A. ypinit –s abc.com
B. domainname abc.com
C. echo abc.com > /etc/ypdomain
D. echo abc.com > /etc/defaultdomain
E. svcadm clear svc:/network/ nis /client:default
F. svcadm disable svc:/network/ nis /client:default
Answer: B, D, E

4.The system administrator wants to configure user-attr(4) sources in the /etc/nsswitch.conf file. Which line needs
to be configured?
A. passwd
B. user_attr
C. passwd, auth_attr, prof_attr
D. passwd, shadow and user_attr
E. passwd, user_attr, auth_attr, prof_attr
Answer: A

5.You administer a growing network of systems, each using an /etc/inet/hosts file to identify IP addresses of other systems. You find that it is difficult to keep each system's /etc/inet/hosts file up to date.
What are three solutions to this problem? (Choose three.)
A. configure your network to use NIS
B. configure your network to use FTP
C. configure your network to use NFS
D. configure your network to use DNS
E. configure your network to use LDAP
F. configure your network to use Solaris Volume Manager software
Answer: A, D, E

6.A user's LDAP client is not authenticating when the user tries to access the LDAP server. The file that contains
the proxy agent authentication information should be checked. Which file contains this information?
A. ldap_proxy_cred
B. ldap_proxy_agent
C. ldap_client_auth
D. ldap_client_cred
Answer: D

7.You receive a HelpDesk ticket from a user who is unable to access the host server6.bigcorp.com from the workstation clinet4.bigcorp.com.The user has issued a ping command and sends you the output:
% ping server6.bigcorp.com
ping: unknown host server6.bigcorp.com
Big Corp has recently transitioned from using DNS. It now uses LDAP exlusively and has decommissioned all of their internal DNS servers. With the exception of the primary LDAP server, no client has access to a dns server.
The client4.bigcorp.com was reconfigured to be an LDAP client, as were all other hosts in the department. A
check of the contents of the /etc/inet/hosts file on client4.bigcorp.com reveals that it does NOT contain an entry
for server6.bigcorp.com. You discover that all of the other systems in the department can access server6.bigcorp.com, even though they do NOT contain an /etc/inet/hosts entry for server6.bigcorp.com.
You run the nslookup command on client4.bigcorp.com and receive the following:
# nslookup server6.bigcorp.com
;;conncetion timed out; no servers could be reached
When running ldapsearch from client4.bigcorp.com, it returns the correct IP address for server6.big.corp.com. Which file on client4.bigcorp.com is misconfigured and must be modified to correct the user's issue?
A. the /etc/ipnodes file
B. the /etc/ldap.conf file
C. the /etc/resolv.conf file
D. the /etc/nsswitch.conf file
Answer: D

8.A user is unable to access the system deep-six.overthere. The revolve.conf file on the user's system contains the following lines:
# cat /etc/resolv.conf
domainname yourdept.yourcompany.com domain yourdept.yourcompany.com nameserver 129.147.62.1
nameserver 129.147.62.14
And nslookup generates the following error message:
# nslookup deep-six.overthere
Server: 129.147.62.1
Address: 129.147.62.1#53
** Server car't find deeep-six.overthere:NXDOMAIN
What can be done to resolve this problem while keeping the user's system in the yourdept,yourcompany.com domain?
A. add another name server to resolv.conf
B. add search overthere.yourcompany.com to resolv.conf
C. ask the users to use deep-six.overthere.yourcompany.com
D. change resolv.conf to have domainname overthere.yourcompany.com instead of domainname corp.yourcompany.com
Answer: B, C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved