Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sun 310-200 Exam - Cheat-Test.com

Free 310-200 Sample Questions:

1. You need to quickly obtain the physical and logical device names for the disks attached to the server.
Which command achieves this?
A. config
B. format
C. devices
D. prtconf | grep name
Answer: B

2. A disk has been returned from the accounts department for reformatting using their predefined disk layout. Which two commands in the partition sub-menu will load the predefined table and commit it to the disk? (Choose two.)
A. label
B. name
C. choose
D. modify
E. select
Answer: A, E

3. The security policy for the company is that volume managment is disabled for all the systems. A user has brought a DOS-formatted diskette with files that need to be transferred to that user's home directory. Which command mounts the diskette?
A. mount -F pcfs /dev/rdiskette /pcfs
B. mount -F pcfs /dev/diskette /pcfs
C. mount -F pcfs /floppy/floppy0 /pcfs
D. mount /floppy/floppy0 /pcfs
Answer: B

4. As system administrator, you are asked to install an additional internal disk into a SPARC-based workstation that is needed to store application data.
Which two procedures will present the new disk to the Solaris 10 OS? (Choose two.)
A. 1) Execute # touch /reconfigure.
2) Execute # init 5.
3) Install the new disk into the workstation.
4) Power on the workstation.
B. 1) Execute # devsfadm -C disk.
C. 1) Excute # init 0.
2) At the ok prompt, type setenv auto-boot? false.
3) Power off the workstation.
4) Install the new disk into the workstation.
5) Power on the workstation.
6) At the ok prompt, type setenv auto-boot? true.
7) At the ok prompt, type boot -r.
D. 1) Execute # halt.
2) Power off the workstation.
3) Install the new disk into the workstation.
4) Power on the workstation.
5) At the ok prompt, type boot -x.
E. 1) Execute # init 5.
2) Install the new disk into the workstation.
3) Power on the workstation.
4) Using vi, manually edit the /etc/path_to_inst file and add an entry for the new disk.
5) Execute # init 6.
Answer: A, C

5. Every user's home directory is located in the /export/home file system as /export/home/<username>. The output from df -h shows the user's home file system filling up:
Filesystem size used avail capacity Mounted on
/dev/dsk/c0t0d0s5 7.9G 7.5G 0.4G 95% /export/home
Which command would display disk usage by user?
A. du -h /export/home
B. df -k /export/home/*
C. ls -lR /export/home
D. du -sh /export/home/*
Answer: D

6. You have installed a package called SUNWvts onto your system. Where is the information about every file and directory contained in this package stored?
A. /var/sadm/messages
B. In your home directory.
C. /var/spool/SUNWvts
D. /var/sadm/install/contents
E. /var/adm/installed/contents
F. /etc/default/installed/packages/information
Answer: D

7. The Solaris OS supports a standard set of file types that are found in nearly all UNIX based systems. Of
the different types of files that exist in the Solaris OS, which three represent a particular file type? (Choose three)
A. Directory
B. Hard link
C. Device file
D. Symbolic link
Answer: A, C, D

8. As system administrator, you are asked to remove the SUNWaudd package from a user's workstation. When you run the command to remove this package, you see the following messages on your console:
## Verifying package dependencies. WARNING:
The <SUNWauddx> package depends on the package currently being removed.
WARNING:
The <SUNWusb> package depends on the package currently being removed. Dependency checking failed.
What happens to the files associated with the SUNWauddx and SUNWusb packages if you continue with the removal operation?
A. The files are removed.
B. The files remain on the system.
C. Only the files shared with the SUNWaudd package are removed.
D. The files are marked for removal, but are only removed after the next reboot.
Answer: B

9. The IT manager, who wants to prevent anyone from accessing the CD-ROM drive and installing unauthorized software, asks you, as the system administrator, to disable the volume management service from starting upon reboot on a production server. Which of the following actions should you take to secure your system in this way?
A. Using vi, edit the /etc/inittab file and comment out the /etc/rc3.d/S81volmgt entry.
B. Run the rm /etc/rc3 command.
C. Rename the /etc/rc3.d/S81volmgt script to /etc/rc3.d/s81volmgt.
D. Run the svcadm disable /etc/rc3_d/S81volmgt command.
Answer: C

10. After a power outage, a user's workstation in your department will no longer mount the user's home directory. You believe that the superblock in the /dev/dsk/c0t0d0s7 file system has become corrupt. Which command will display the alternative backup superblocks?
A. fsck -sb /dev/dsk/c0t0d0s7
B. newfs -sb /dev/dsk/c0t0d0s7
C. fsck -N /dev/rdsk/c0t0d0s7
D. newfs -N /dev/rdsk/c0t0d0s7
Answer: D

11. You are installing Solaris 10 OS on a SPARC-based system with a graphical monitor and keyboard, but
the installation starts up in CLI mode. Assuming you have typed the correct installation command, what is
the cause?
A. You used the DVD.
B. The monitor is monochrome.
C. Solaris OS is a text-only installation.
D. The system has less than 384 megabytes of RAM. E. The system has less than 128 megabytes of RAM.
Answer: E

12. You are going to install a remote system using a WAN boot installation. Which two items are true of a
WAN boot and must be part of your pre-installation checklist? (Choose two.)
A. WAN boot is supported on machines with SPARC and x86 CPUs.
B. You cannot use WAN boot on machines running the Solaris OS for x86 platforms.
C. A CDROM is required to access the wanboot program and WAN boot miniroot.
D. The system must have WAN boot support in the OBP or PXE support in the BIOS.
E. An HTTP server must be available on the network.
Answer: B, E

13. When setting up your server, you want these network services configured on the fresh installation of
Solaris 10, before the first reboot:
syslogd - limited to local connections NFS server daemons - disabled dtlogin - limited to local connections fingerd - disabled
ssh - enabled
Which method is used to configure these services?
A. Run the netservices limited command.
B. Install the Reduced Network Support software group during the installation of the OS.
C. Boot to the multi-user milestone; Do NOT boot to the multi-user-server milestone.
D. After the first boot, use the svcadm command to disable or enable each of these services.
E. Answer NO to enabling network services for remote clients during the installation of the OS
Answer: E

14. You have been requested to supply a list of the Solaris software cluster groups for a project. Which command produces the required information?
A. cat /etc/cluster
B. cat /var/sadm/install_data
C. grep METACLUSTER /etc/release
D. cat /var/sadm/system/admin/CLUSTER
E. grep METACLUSTER /var/sadm/system/admin/.clustertoc
Answer: E

15. As the Solaris OS administrator in your department, you have been asked to upgrade a SPARC-based server currently running Solaris 8 OS to the latest Solaris 10 OS release. This server is critical to the department's productivity, so this upgrade must be done with minimal downtime and must allow for rollback to the previous version. Which installation method should you use?
A. Live Upgrade
B. Flash Archive
C. Custom JumpStart
D. WAN boot installation
Answer: A

16. A client has asked you to install a Solaris 10 OS, SPARC-based workstation in a LAN that hosts no other Solaris OS workstations. Which two protocols allow for a web server to respond to this new workstation's WAN boot client requests? (Choose two.)
A. NFS
B. TFTP
C. HTTP
D. RARP
E. HTTPS
Answer: C, E

17. The BIOS on your x86-based system has this Boot Device Priority settings: First boot device [Hard Disk]
Second boot device [LAN]
Third boot device [ ]No operating system is currently loaded on the disk and you want to install Solaris 10 on this system.
Without making any changes to the BIOS settings, which installation method must you use?
A. Use the WAN boot installation.
B. Use PXE with custom JumpStart.
C. Boot off from a Solaris PXE diskette.
D. Solaris cannot be installed on this hardware configuration.
E. You must boot off from a Solaris 10 Device Configuration Assistant Diskette.
Answer: B

18. The boot disk on your x86-based server has been corrupted and you just finished restoring the root (/) file system to c1d0. Which describes the command(s) that you will use to install the GRUB programs from the Solaris OS DVD?
A. /usr/sbin/installboot /usr/platform/`uname \
-i`/lib/fs/ufs/bootblk /dev/rdsk/c1d0s0
B. /usr/sbin/installboot /dev/dsk/c1d0s0 /a
/sbin/installgrub /a/boot/grub/stage1 /a/boot/grub/stage2 \
/dev/rdsk/c1d0s0
C. /sbin/installgrub /boot/grub/stage1 /boot/grub/stage2 /dev/rdsk/c1d0s0
D. /usr/sbin/installboot /boot/grub/stage1 /boot/grub/stage2 \ /dev/rdsk/c1d0s0
E. /usr/sbin/mount /dev/dsk/c1d0s0 /a; /sbin/installgrub \ /a/boot/grub/stage1 /a/boot/grub/stage2
/dev/rdsk/c1d0s0
Answer: C

19. The /export/home file system is running out of space on c0t0d0s7. You added a new disk to the system and it is named c1t1d0. You need to move the /export/home file system to slice 7 on the new disk. Which command is used to move the data from /export/home to the new disk after booting the server to the single-user milestone?
A. mount /dev/dsk/c1t1d0s7 /mnt ; ufsdump 0ucf - \ /dev/rdsk/c0t0d0s7 | (cd /mnt; ufsrestore xf - )
B. ufsdump 0ucf - /dev/rdsk/c0t0d0s7 | ufsrestore xf - \ /dev/rdsk/c1t1d0s7
C. ufsdump 0ucf - /dev/rdsk/c0t0d0s7| ufsrestore xf - \ /dev/rdsk/c1t1d0s7
D. mount /export/home; ufsdump 0ucf - /export/home | \ ufsrestore xf - /dev/dsk/c1t1d0s7
Answer: A

20. You need to do a restore of a damaged /usr file system on your x86-based server running Solaris 10 OS. Which procedure do you complete to get into single user mode on your system to perform the restore?
A. Boot from the DCA and select Hard Disk as your boot device.
B. Boot from the hard disk into single user mode.
C. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the Current Boot Paremeters menu, type b -s.
D. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the ok prompt, type boot -s.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved