Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Sun 310-052 Exam - Cheat-Test.com

Free 310-052 Sample Questions:

1. What are the three primary roles in a web service interaction? (Choose three.)
A. Broker
B. Facade
C. Provider
D. Decorator
E. Requestor
F. Interceptor
Answer: A, C, E

2. A stock trading company is writing a new application for stock market forecasting. A significant portion of the work required by the business logic involves navigating through the persistent object model. As lead architect on this project, you have chosen JPA over EJB2 entity beans to implement these persistent objects. You have done this to maximize performance when navigating through the model. Why does JPA offer better performance for this task?
A. JPA guarantees referential integrity at the object level.
B. JPA allows the application to specify lazy or eager retrievals.
C. JPA simplifies the source code that implements the object model.
D. The guaranteed referential integrity in EJB2 entity beans is expensive.
Answer: B

3. A developer creates a Java web service to be used by consumers in an SOA. This SOA uses a UDDI service registry. How can the developer make the new service available to consumers?
A. deploy to the registry using JAXR
B. publish to the registry using JAXR
C. query the registry using JAX-RPC
D. target the registry using JAX-RPC
Answer: B

4. With the release of a new product line, there has been a significant increase in the volume of transactions on your web site. You need to scale your application and manage session failover. What is the best option for scalability?
A. add additional web servers and application servers
B. introduce a High Availability pair and utilize sticky sessions
C. add additional application servers and implement DNS round robin
D. add additional application servers and use clustered HttpSession
Answer: D

5. You are asked to architect an SOA solution that leverages Java web services. The architecture needs to be flexible and allow for the SOAP 1.1, SOAP 1.2, and REST implementations. Which Java EE technology should you use?
A. JAXP
B. JAXB
C. JAX-WS
D. JAX-RPC
Answer: C

6. You are architecting an online ordering application with these requirements: Users access the system over the Internet using HTML.
An email message is sent to the user confirming the order. Users must log in and are validated using LDAP.
The product catalog is stored in a relational database.
All orders are logged to the internal fulfillment system. Orders must not be lost.
Which Java EE technology should be used to send orders to the fulfillment system?
A. JNDI
B. JMS
C. JAX-WS
D. RMI-IIOP
Answer: B

7. An online sporting goods store's web application uses HTTPSession to store shopping carts. When the application is initially deployed, the business plan predicts only a few customers will access the site. Over time, the store projects a steady increase in volume.
The deployment plan calls for a single web container in the initial deployment. As demand increases, the plan calls for multiple web containers on separate hardware with clustered HTTPSession objects.
Which two principles will help the application meet the requirements and optimize performance? (Choose two.)
A. The application should store as much as possible in HTTPSession objects.
B. The application should NOT make frequent updates to HTTPSession objects.
C. The application should make coarse-grained updates to HTTPSession objects.
D. The application should create new HTTPSession objects instead of updating existing objects.
Answer: B, C

8. You are writing a utility that searches for existing web services provided by large companies through UDDI. Your web site allows the user to input search criteria using event-driven, state-managed GUI screens, performs the search, and displays them in a formatted HTML page. Which technologies would you use for this application?
A. JSP and JAXB
B. JSF and JAXR
C. JSF and JAX-WS
D. JSP and JAX-WS
Answer: B

9. A company has a web service that provides the most recent price for stocks, mutual funds, and commodities. The company has the only web service that allows a person to check prices on all three financial assets with one call. Its system does not store this information but sends individual calls to each of the primary vendors for an asset and then aggregates the response to the requester. The company has committed to support a non-functional requirement (NFR) for performance that states it must process all requests within three seconds and each of the three vendors is obligated to support the NFR as dictated by the company. Where, in the message flow, is it appropriate to measure whether all the NFRs are met?
A. when a request is received and a response is sent to the requester
B. when a request is received, first call to vendor, last response from vendors, response is sent to a requester
C. when a requester sends a request, the request is received, each call to vendor, each response from vendor, requester receives response
D. when a request is received, each call to vendor, each response from a vendor, a response is sent to a requester
Answer: D

10. A Java web component, EJB component, or another web service can be a client to a web service. Which Java
API can the client use to access the web service through a Service Endpoint Interface?
A. JAXB
B. JAXR
C. JDBC
D. JAX-WS
Answer: D

11. Which three are parts of a SOAP message? (Choose three.)
A. SOAP body
B. SOAP endpoint
C. SOAP headers
D. SOAP handlers
E. SOAP attachments
Answer: A, C, E

12. You are integrating with a single legacy Enterprise Information System. You are interested in the transaction management capabilities of the Java Connector Architecture. This new system needs the capability to invoke multiple operations against this single legacy system. These operations succeed together or fail together as a group.
To which minimum level of transaction management are you going to set your resource adapter?
A. No transaction
B. Local transaction
C. Distributed transaction
D. Container Managed transaction
Answer: B

13. What is an advantage of XML over HTTP, as compared to SOAP over HTTP, for web services?
A. guaranteed delivery
B. more security options
C. smaller message size
D. strongly typed parameters
Answer: C

14. An application needs to invoke a service on a remote system over a low latency connection, and then wait for a response. Which two are best for this type of invocation? (Choose two.)
A. JMS topic
B. JMS queue
C. RMI over IIOP
D. synchronous web service
E. asynchronous web service
Answer: C, D

15. Your new architecture needs to access the business logic of an Enterprise Information Solution (EIS). What are three benefits of using the Java Connector Architecture to connect to EIS instead of implementing a proprietary solution? (Choose three.)
A. security
B. performance
C. loose coupling
D. connection pooling
E. Common Client Interface
Answer: A, D, E

16. Your web application requires access to several different services, so you created a Service Locator class to be used by the UI developers on the team. New services with different interfaces are occasionally added. Unfortunately, the caching benefits of the Service Locator class are NOT being realized because a new instance of this class is being created in every backing bean method that requires a service. Which pattern should you apply to eliminate this problem?
A. Bridge
B. Singleton
C. Prototype
D. Factory Method
E. Business Delegate
Answer: B

17. What are two benefits of using the Value List Handler pattern? (Choose two.)
A. improves network performance
B. facilitates exposing existing services
C. provides an alternative to potentially inefficient EJB finders
D. facilitates post-processing across heterogeneous requests
E. provides a mechanism to support shared elements of composite views
Answer: A, C

18. What are two capabilities of the Abstract Factory pattern? (Choose two.)
A. creates whole-part hierarchies
B. creates families of related objects
C. enforces dependencies between concrete classes
D. specifies the types of objects to create using a sample instance
E. separates the construction of a complex object from its representation
Answer: B, C

19. A teenage fashion web site, includes a set of pages for displaying and browsing their catalog, as well as pages
for making fashion suggestions that also display tables of catalog entries. Currently, the JSP code uses scriptlets that perform database SELECT statements and format the results in HTML tables. You have been hired to help reduce the maintenance overhead when either the look is modified or the database schema changes. Which two patterns, used together, do you apply to reduce this maintenance overhead? (Choose two.)
A. View Helper
B. Front Controller
C. Composite View
D. Data Access Object
Answer: A, D

20. A new security feature has been requested for an existing web application with the following requirements:
All requests must be logged to a secure database.
Each request must be time-stamped with the start and completion times.
Each request must contain the IP address of the client that made the request. Which pattern is most applicable for this new feature?
A. Strategy
B. Front Controller
C. Abstract Factory
D. Intercepting Filter
E. Model View Controller
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved