Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Symantec 250-265 Exam - Cheat-Test.com

Free 250-265 Sample Questions:

Q: 1 Which statement is true about the relationship between a master server and an EMM server?
A. An EMM server supports only one master server.
B. An EMM server supports more than one master server.
C. A master server may use more than one EMM server.
D. A master server may use an EMM server one major version behind.
Answer: B

Q: 2 Attempts to remotely install NetBackup client software on a new UNIX client fail. What are possible solutions for this problem? (Choose two.)
A. Turn on universal access in the /etc/services file.
B. Add the user MASTER_SERVER on the client.
C. Enter the master server and root in the .rhosts file in the root directory.
D. Type the master server's name and IP address in the client's hosts file.
E. Update the /etc/inetd file on both machines.
Answer: C, D

Q: 3 What should you do after NetBackup media server is installed?
A. Make sure you have restarted services on the EMM server.
B. Make sure you have a server license key.
C. Make sure you have enough disk space for the catalogs.
D. Make sure you can communicate with the tape devices.
Answer: D

Q: 4 Which statements are true about installing multiple media servers? (Choose two.)
A. All media server installations require a server license key.
B. All media server installations must be pushed from the master server.
C. All media server installations should be performed as root/administrator.
D. All media server installations can be pushed from a media server with the same OS.
E. All media server installations require a tape drive be configured on the system.
Answer: A, C

Q: 5 When installing NetBackup 6.5, which documents should be reviewed before installing the application? (Choose three.)
A. Release Notes
B. Hardware Compatability Guide
C. Hardware Supported List
D. Operating System Compatability Guide
E. Operating System Supported List
Answer: A, B, D

Q: 6 Which component must be installed before you can complete the NetBackup installation on a master or media server?
A. NetBackup Operations Manager (NOM)
B. Authentication (AT)
C. Private Branch Exchange (PBX)
D. Authorization (AZ)
Answer: C

Q: 7 Consider the following:
A heavily-used file server must be configured as a NetBackup client.
The server is in production around-the-clock.
Backups must have little effect on client disk I/O and CPU.
The client data exists on SAN-attached disks.
Which NetBackup method would best fit this scenario?
A. Raw partition
B. Off-host backup
C. Copy on write snapshot
D. Mirror snapshot
Answer: B

Q: 8 Which statements are true about upgrading an existing NetBackup installation to NetBackup 6.5? (Choose two.)
A. All master and media servers must be on the same revision level.
B. All clients must be on the same revision level as their media servers.
C. A media server may be one major revision level lower than the master server.
D. A client may be one major revision level lower than the master server.
E. A master server may be one major revision level lower than a media server.
Answer: C, D

Q: 9 Which Symantec shared component is required for the installation of NetBackup Operations Manager?
A. Symantec Private Authorization Service
B. Symantec Private Authentication Service
C. Symantec Product Authorization Service
D. Symantec Product Authentication Service
Answer: D

Q: 10 In the NetBackup Administration console, where do you specify user administration permissions?
A. Master Server Properties-->Security
B. Master Server Properties-->Authentication
C. Master Server Properties-->Permissions
D. Master Server Properties-->Authorization
Answer: D

Q: 11 Which processes are found on a NetBackup UNIX client? (Choose three.)
A. bpbkar
B. bpbrm
C. tar
D. bpcompatd
E. bpcd
Answer: A, C, E

Q: 12 What is the name of the Netbackup service running after installation of a Windows client?
A. NetBackup Windows Service
B. NetBackup Client Service
C. NetBackup Remote Service
D. NetBack File System Service
Answer: B

Q: 13 As part of a hot catalog backup, which NetBackup components are backed up? (Choose three.)
A. EMM database
B. Image database
C. NOM database
D. configuration files
E. hosts file
Answer: A, B, D

Q: 14 After successfully installing three UNIX clients, all backups for those clients fail with Status Code 59: access to the client was not allowed. What should the system administrator do to resolve this problem?
A. Reboot the UNIX clients.
B. Restart the master server daemons.
C. Verify that the media server is listed in the bp.conf file.
D. Edit the .rhosts file on the client and add the master server name.
Answer: C

Q: 15 Which statements are true about legacy logging? (Choose three.)
A. Legacy logs should always be enabled.
B. Processes or services must be restarted to activate some legacy logging.
C. Log folders or directories must be created for each process to be logged.
D. Logging levels are set in the host properties.
E. Legacy logs are written in the same format as unified logs.
Answer: B, C, D

Q: 16 Which command is used to verify that NetBackup and Media Manager daemons are running?
A. bpps -a
B. bpdbm -a
C. bpbackup -a
D. bpprocess -a
Answer: B

Q: 17 A job fails with Status Code 96: unable to allocate new media. What causes this error? (Choose two.)
A. The tape device is down.
B. The robot is incorrectly defined.
C. The media server is offline.
D. The density of available media is invalid.
E. The scratch pool is empty.
Answer: D, E

Q: 18 A recovery of your NetBackup catalogs has failed. Which location contains a log of the recovery?
A. /usr/openv/netbackup/logs/bprecover
B. /usr/openv/db/log
C. /usr/openv/netbackup/logs/user_ops/root/logs
D. /usr/openv/logs (unified logs)
Answer: C

Q: 19 What is the default location for unified logs?
A. /usr/openv/logs
B. /usr/openv/bin/logs
C. /usr/openv/netbackup/logs
D. /usr/openv/netbackup/bin/logs
Answer: A

Q: 20 Your tape library has just had the robot firmware upgraded and now the robot is reading the bar codes with additional characters.
Which rule can be set up to have NetBackup use the same characters as before the firmware upgrade occured?
A. MediaID generation rule
B. MediaID creation rule
C. MediaID barcode rule
D. MediaID setup rule
Answer: A

Q: 21 Which command can be used to display information about the tape library?
A. scan -changer
B. scan -tape
C. tpconfig -changer
D. tpconfig -tape
Answer: A

Q: 22 You want to keep master server debug logs for five days. Which host properties tab do you use to configure the duration to retain logs?
A. Servers
B. Logging
C. Global Attributes
D. Universal Settings
E. Clean-up
Answer: E

Q: 23 You are performing a disaster recovery of a NetBackup master server to a new system. Another person has configured the system to run the NetBackup database recovery.
The recovery is run and you receive the following error message:
The following DR media could not be located in NetBackup database.
Please insert the following media and run the volume configuration wizard or the vmupdate command to update the NetBackup database.
Host   MediaID   Barcode
train1   GBP847   GBP847S1
You locate the barcode in NetBackup and find the media ID has been set to P847S1. All media IDs are in a similar format. The library has 200 tapes and you do not know how many DR tapes you need.
What can you do to guarantee the tapes will be found?
A. Note the slot number of GBP847S1, delete it and add it back in manually as media ID GBP847, and then run the recovery.
B. Delete all of the tapes and set the Media ID generation rule, reinventory the library, and then run the recovery.
C. Use robtest to mount the media and run the recovery manually.
D. Use tpreq to mount the media and run the recovery manually.
Answer: B

Q: 24 You review your backup reports and find that last night, a large number of backup jobs failed with status code 196. What could cause this status code?
A. The supply of available media was exhausted.
B. One or more clients failed to respond.
C. Heavy network congestion caused timeouts.
D. The backup window closed before all backups completed.
Answer: D

Q: 25 You have recovered all of your NetBackup catalogs using the GUI, which has used the only two catalog backup tapes. The recovery has been successful. A number of backups have taken place and a catalog backup is run automatically. The catalog backup fails with an error code 96. You investigate and find that all of the tapes have been allocated.
What is the cause of this error?
A. The catalog recovery freezes the tapes.
B. The catalog recovery suspends the tapes.
C. The catalog recovery places them into a different volume pool.
D. The catalog recovery expires the tape within Media Manager.
Answer: A

Q: 26 What is the NetBackup client process on a UNIX server?
A. bprd
B. bpbkar
C. bpbrm
D. bpbkar32
Answer: B

Q: 27 You have the following configuration:
NBU master server: Mas-server
NBU media server: Med-server
Mas-server and Med-server are configured to share four tape drives. Mas-server is the robot control host. There is a problem with the tape library and you need to run robtest.
On which system would you run robtest?
A. Mas-server only
B. Med-server only
C. EMM server only
D. Mas-server or Med-server
Answer: A

Q: 28 Which commands can help resolve NetBackup network problems? (Choose three.)
A. ping
B. bpverify
C. nbclntcmd
D. nslookup
E. bpclntcmd
Answer: A, D, E

Q: 29 Which NetBackup process is responsible for reading data from the client during a backup?
A. bprd
B. bpcd
C. bpbkar
D. tar
Answer: C

Q: 30 You receive Status Code 1: the requested operation was partially successful.
How do you analyze this result?
A. Review the bpdbjobs log file on the master server.
B. Review All Log Entries under Reports on the master server.
C. Review the bpdbm log file on the master server.
D. Review the bpcd log on the master server.
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved