Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Symantec 250-250 Exam - Cheat-Test.com

Free 250-250 Sample Questions:

Q: 1 Which command removes the datadg02 disk from the datadg disk group?
A. vxassist datadg rmdisk datadg02
B. vxdg datadg rmdisk datadg02
C. vxassist datadg remove disk datadg02
D. vxdg datadg remove datadg02
Answer: B

Q: 2 Which states are displayed in the output of vxprint? (Choose two.)
A. Data
B. Kernel
C. File System
D. Volume
E. User
Answer: B, D

Q: 3 Which statements are true about renaming the disk object? (Choose two.)
A. New disk names must be unique within the disk group.
B. All subdisks will be renamed together with the disk.
C. The disk group needs to be offline.
D. The new disk name must be unique within the system.
E. Subdisks names will remain the same.
Answer: A, E

Q: 4 What are valid mount options for a Veritas file system? (Choose two.)
A. nolargefiles
B. shared
C. logtmp
D. delaylog
E. logdelay
Answer: A, D

Q: 5 Which command grows the datavol volume by an additional 30 MB and resizes the file system at the same time?
A. vxassist -g datadg growby datavol 30m
B. vxresize -g datadg datavol 30m
C. vxresize -g datadg datavol +30m
D. vxassist -g datadg growto datavol 30m
Answer: C

Q: 6 Which vxassist parameter is used to set the number of data plexes in a non-layered mirrored volume?
A. nplex
B. numplex
C. nummirror
D. nmirror
Answer: D

Q: 7 After initializing a disk for use in Volume Manager, which command is used to create a disk group named datadg on a device shown as device_tag and using a disk media name of datadg01?
A. vxassist create datadg datadg01=device_tag
B. vxdg create datadg datadg01=device_tag
C. vxdg init datadg datadg01=device_tag
D. vxassist datadg init datadg01= device_tag
Answer: C

Q: 8 Which command upgrades the datadg disk group from version 50 to the current disk group version?
A. vxdg -T 50 upgrade datadg
B. vxdg upgrade datadg
C. vxdg currvers datadg
D. vxdg 50 currvers datadg
Answer: B

Q: 9 What occurs when you add an initialized disk to an existing disk group? (Choose two.)
A. The public and private regions are created on the disk.
B. An empty volume is created on the disk by default.
C. The disk group configuration database is updated.
D. Volume Manager performs a rescan to recognize all newly configured disks.
E. The disk is stamped with the system host ID.
Answer: C, E

Q: 10 Which statement is true about adding a mirror to an existing striped volume?
A. A concatenated plex is added to the volume by default.
B. You can use any disks in the disk group to contain the new plex.
C. Synchronization of the new plex is required.
D. You should add the new plex to a different disk group for redundancy.
Answer: C

Q: 11 Which commands display plex, volume, and kernel states? (Choose two.)
A. vxcat
B. vxdisplay
C. vxinfo
D. vxprint
E. vxstate
Answer: C, D

Q: 12 The upgrade scripts are being used to upgrade Volume Manager. Which file's existence would indicate that the upgrade_start script had been run, but the upgrade_finish has yet to be run?
A. /UPGRADE_START/.start_runed
B. /VXVM5.0-UPGRADE/.start_runed
C. /etc/vx/.start_runed
D. /etc/vx/.upgrade_runed
Answer: B

Q: 13 Which command displays the amount of free space in the configuration database of the datadg disk group?
A. vxdg -g datadg free
B. vxdg -g datadg list
C. vxdg free datadg
D. vxdg list datadg
Answer: D

Q: 14 Which command is used to change the stripe unit size and number of columns for the datavol volume in the datadg disk group?
A. vxvol datadg convert datavol stripeunit=32k ncol=5
B. vxassist datadg convert datavol stripeunit=32k ncol=5
C. vxvol datadg relayout datavol stripeunit=32k ncol=5
D. vxassist datadg relayout datavol stripeunit=32k ncol=5
Answer: D

Q: 15 Which command can be used to remove a mirror from a volume? (Choose two.)
A. vxedit
B. vxassist
C. vxremove
D. vxevac
E. vxmirror
Answer: A, B

Q: 16 Which command displays the number of paths to the datadg01 disk?
A. vxdisk list datadg01
B. vxdg list datadg01
C. vxpath list datadg01
D. vxdmpadm list datadg01
Answer: A

Q: 17 Which vxsnap command option recreates a space-optimized instant snapshot?
A. restore
B. reattach
C. refresh
D. reassociate
Answer: C

Q: 18 When creating a new volume with the New Volume Wizard in VEA, which layout options are available to create a layered volume? (Choose two.)
A. concatenate-mirror
B. stripe-mirror
C. mirror-stripe
D. mirror-concatenate
E. concatenate-stripe
F. stripe-concatenate
Answer: A, B

Q: 19 Which statements are true about deporting a disk group? (Choose two.)
A. The volumes are unavailable.
B. The disk group is available for importing.
C. The disk group is deported and online.
D. The file systems are destroyed.
E. The file systems are accessible.
Answer: A, B

Q: 20 In the output of the vxdisk list command, there are no entries in the DISK and GROUP columns. However, you see online invalid in the output of the STATUS column. What does the online invalid status indicate?
A. The disk is failing and needs to be replaced for future use in Volume Manager.
B. The disk is incompatible with the current release of Volume Manager.
C. The disk is available for initialization or encapsulation by Volume Manager.
D. The disk is available for use and has encapsulated data deported on another system.
Answer: C

Q: 21 Which command enables you to upgrade the file system layout?
A. vxlayout
B. vxtunefs
C. vxupgrade
D. vxfsupgrade
Answer: C

Q: 22 The datadg disk group is defined as the default disk group for a system.
Which disk group name would you specify with the vxdctl defaultdg command to clear this default?
A. nulldg
B. nodg
C. remove
D. delete
Answer: B

Q: 23 Which point-in-time copy solution provided by Veritas Storage Foundation requires an amount of free disk space equal to that of the original volume?
A. full file system snapshot
B. full-sized instant snapshot
C. full buffer-optimized instant snapshot
D. storage checkpoint
Answer: B

Q: 24 Which command deletes the datadg disk group?
A. vxdg remove datadg
B. vxdg destroy datadg
C. vxdg -g datadg destroy
D. vxdg -g datadg remove
Answer: B

Q: 25 When using vxassist to create a volume, what is the default unit of the parameter length?
A. bit
B. byte
C. sector
D. cylinder
Answer: C

Q: 26 Which command creates a new disk group that is compatible with cross-platform data sharing (CDS)?
A. vxdg -g datadg init datadg01=c1t0d0s2
B. vxdg init datadg set cds=true datadg01=c1t0d0s2
C. vxdg init datadg datadg01=c1t0d0s2
D. vxdg init datadg cds=true datadg01=c1t0d0s2
Answer: C

Q: 27 Which statements are true about an online relayout operation? (Choose two.)
A. It can create a snapshot.
B. Log plexes remain unchanged.
C. The number of mirrors can be changed.
D. It can be performed on a sparse plex.
E. It can be reversed at any time.
Answer: B, E

Q: 28 You resized your hardware LUNs and now you want to update the disk headers and other VxVM structures to match the new LUN sizes. Which command enables you to resize a Volume Manager disk that corresponds to a LUN?
A. vxdisk resize
B. vxresize
C. vxassist resize
D. vxvol resize
Answer: A

Q: 29 Which disk configuration method brings a previously used disk with existing information under Volume Manager control while preserving the data?
A. activation
B. initialization
C. retention
D. encapsulation
Answer: D

Q: 30 Output from vxprint -g diskgroup -htr shows a plex with a state of NODEVICE. What does this indicate?
A. The private region is accessible.
B. The private region is inaccessible.
C. The disk media is in a FAILING state.
D. The subdisks are relocated.
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved