Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Symantec 250-240 Exam - Cheat-Test.com

Free 250-240 Sample Questions:

Q: 1 What is the virtual object that Volume Manager uses to represent the structured or ordered collection of subdisks?
A. volume
B. plex
C. vmdisk
D. disk group
Answer: B

Q: 2 In this volume layout the mirroring occurs below the striping or concatenation in order to mirror each column of the stripe or each chunk of the concatenation. This type of layout is called a layered volume. What is the correct RAID level for a volume layout that combines mirroring with striping or concatenation?
A. RAID-1+0
B. RAID-0+1
C. RAID-5
D. RAID-2
Answer: A

Q: 3 Which two virtual objects are components of a Volume Manager volume? (Choose two.)
A. VM disk
B. subdisk
C. plex
D. physical disk
Answer: B, C

Q: 4 Which three are characteristics of a disk group? (Choose three.)
A. collection of Volume Manager disks
B. eases the use of resources in a high availability environment
C. allows Volume Manager objects to span multiple disk groups
D. represents a management and configuration boundary
Answer: A, B, D

Q: 5 Which three plex types are valid in Volume Manager? (Choose three.)
A. complete
B. partial
C. log
D. sparse
E. partition
Answer: A, C, D

Q: 6 Which area of a disk is used by Volume Manager to store information such as disk headers, configuration copies, and kernel logs?
A. the public region
B. the private region
C. the virtual region
D. the CDS region
Answer: B

Q: 7 When using Volume Manager, what is considered the correct definition for RAID-5?
A. Combines mirroring with striping or concatenation where the mirroring occurs below the striping or concatenation in order to mirror each column of the stripe or each chunk of the concatenation
B. Refers to mirroring where data from one disk is duplicated on another disk to provide redundancy and enable fast recovery.
C. Refers to simple concatenation or striping where disk space is combined sequentially from two or more disks or striped across two or more disks. RAID-0 does NOT provide data redundancy.
D. Refers to a striped layout that includes the calculation of parity information and the striping of that parity information across the disks.
Answer: D

Q: 8 You have a disk group named testdg, which you want to rename to engdg. To rename the disk group from the command line, you __________.
A. must destroy the disk group and then re-create the disk group using the new name
B. must use the vxdg change command, which performs a deport and an import in a single step
C. use vxdg deport followed by vxdg import, and the volumes are automatically started in the disk group after the import
D. use vxdg deport followed by vxdg import, then you must manually start volumes in the disk group by using the vxvol command
Answer: D

Q: 9 You have used the vxprint command with the appropriate options to save information about the volume layouts on your system. Now, you want to use vxprint to provide useful information that can be used later as input for the vxmake command to help rebuild your volume configurations. Which option must be used with vxprint?
A. -r
B. -t
C. -a
D. -m
Answer: D

Q: 10 In order to resize an existing volume and its file system in Volume Manager while it remains online, the file system must be _____.
A. in the bootdg disk group
B. checked before the process
C. shared across disk groups
D. mounted during the process
Answer: D

Q: 11 Which command is used to move the contents of the volumes from one disk to another?
A. vxremove
B. vxevac
C. vxdg move
D. vxdg evac
Answer: B

Q: 12 When using the New Volume Wizard in VEA, what are the two layout options available to create a layered volume? (Choose two.)
A. Concatenated Mirrored
B. Striped Mirrored
C. Mirrored Striped
D. Mirrored Concatenated
Answer: A, B

Q: 13 The Volume View window in VEA displays the characteristics of the volumes on the disks.
After selecting a volume or disk group in VEA, how is the Volume View window displayed?
A. Tools -> Volume View
B. Tools -> Volume -> View
C. Actions -> Volume -> View
D. Actions -> Volume View
Answer: D

Q: 14 You are analyzing the output of the vxdisk alldgs list command. There are no entries in the DISK and GROUP columns; however, you see "online" in the output of the STATUS column.
Which three explain the "online" status of the disk in this scenario? (Choose three.)
A. The disk is in the free disk pool.
B. The disk has been initialized or encapsulated.
C. The disk is NOT currently assigned to a disk group.
D. The disk is currently deported on another system.
Answer: A, B, C

Q: 15 You want to track changes to files and directories in a file system to improve performance of a search engine application. Which VERITAS File System feature do you enable?
A. the intent log
B. the file change log
C. the object location table file
D. the quotas file
Answer: B

Q: 16 What are three advantages of a properly configured traditional mirrored volume layout? (Choose three.)
A. improved reliability and availability
B. decreases the need for Volume Manager disks
C. improved read performance
D. fast recovery through logging
Answer: A, C, D

Q: 17 What are three advantages of a concatenated volume layout? (Choose three.)
A. removes size restrictions
B. provides load balancing
C. better usage of space
D. simplifies administration
Answer: A, C, D

Q: 18 What must be performed before creating an empty concatenated volume in a new disk group?
A. encapsulate the volume and assign a disk group
B. initialize the disks and assign them to a disk group
C. create an empty subdisk in the disk group and assign the volume
D. in VEA, select Actions -> Volume -> Disk Group -> New
Answer: B

Q: 19 Which two commands can be used to remove a mirror from a volume? (Choose two.)
A. vxassist remove mirror
B. vxdisk
C. vxremove mirror
D. vxplex
Answer: A, D

Q: 20 You want to remove the datavol volume from the datadg disk group by using the command line. A file system is currently mounted on the volume. You are sure that you do NOT need the data in the volume.
What is the appropriate sequence of steps to remove the volume and avoid system errors?
A. remove the volume by using the vxremove command (The file system will be unmounted automatically, and the file system table file will be automatically updated to remove the entry for the file system.)
B. unmount the file system, then remove the volume using vxassist remove, and then manually edit the file system table file to remove the entry for the file system
C. remove the volume by using the vxassist remove command (The file system will be unmounted automatically; however, you must then manually edit the file system table file to remove the entry for the file system.)
D. unmount the file system, then remove the volume using vxremove, and then manually edit the file system table file to remove the entry for the file system
Answer: B

Q: 21 Which menu option within the vxdiskadm utility can be used to create a new disk group?
A. add or initialize one or more disks
B. Mirror volumes on a disk
C. Make a disk available for hot-relocation use
D. Enable access to (import) a disk group
Answer: A

Q: 22 Which statement is true about adding a mirror to an existing striped volume?
A. A concatenated plex is added to the volume by default.
B. You can use any disks in the disk group to contain the new plex.
C. Synchronization of the new plex is required.
D. You should add the new plex to a different disk group for redundancy.
Answer: C

Q: 23 Which option is used with the vxassist command to change the layout of a layered volume to a nonlayered volume?
A. mirror
B. relayout
C. convert
D. layered
Answer: C

Q: 24 Which Volume Manager script can be run before an upgrade of Volume Manager to check for potential problems?
A. vx_upgrade -check
B. vxvm_upgrade -check
C. upgrade_start -check
D. upgrade_finish -check
Answer: C

Q: 25 After initializing a disk for use in Volume Manager, which command is used to create a disk group named newdg on a device shown as <device_tag> and using a disk media name of newdg01?
A. vxnewdg create newdg newdg01=<device_tag>
B. vxdg create newdg newdg01=<device_tag>
C. vxdg init newdg newdg01=<device_tag>
D. vxassist newdg init <device_tag>=newdg01
Answer: C

Q: 26 You resized your hardware LUNs, and now you want to update the disk headers and other VxVM structures to match the new LUN sizes. Which command enables you to resize a Volume Manager disk that corresponds to a LUN?
A. vxdisk resize
B. vxresize
C. vxassist resize
D. vxvol resize
Answer: A

Q: 27 You are analyzing the output of the vxdisk list command. There are no entries in the DISK and GROUP columns; however, you see "online invalid" in the output of the STATUS column.
The "online invalid" status in this scenario indicates that the disk ____.
A. is failing and needs to be replaced for future use in Volume Manager
B. is NOT compatible with the current release of Volume Manager
C. has neither been initialized nor encapsulated by Volume Manager (The disk is NOT under Volume Manager control.)
D. is available for use and has encapsulated data deported on another system
Answer: C

Q: 28 You are running Volume Manager 4.0. You have a disk group named datadg that has a disk group version of 50. What occurs when you run the vxdg upgrade datadg command with no other options?
A. The disk group is upgraded by one disk group version level, in this case, to version 60.
B. You receive an error stating that the disk group version must be specified.
C. The disk group is upgraded to the highest disk group version supported by the Volume Manager release.
D. The disk group is NOT upgraded. The version remains at 50.
Answer: C

Q: 29 Before initializing a disk under Volume Manager control, the disk must _______.
A. contain the free disk tag
B. be detected by the Operating System
C. have CDS partitions
D. have a private region on slice five
Answer: B

Q: 30 Which command displays the contents of the volboot file?
A. volboot -list
B. vxcat volboot
C. vxdctl list
D. vxconfig volboot
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved