Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-877 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-877 Sample Questions:

Q: 1
You have installed a package called SUNWvts onto your system.
Where is the information about every file and directory contained in this package stored?
A. /var/sadm/messages
B. In your home directory.
C. /var/spool/SUNWvts
D. /var/sadm/install/contents
E. /var/adm/installed/contents
F. /etc/default/installed/packages/information
Answer: D

Q: 2
You just installed Solaris on your x86 server and you cannot get your system to boot to the Solaris 10 OS. When rebooting, you get three options in the GRUB menu:
Solaris
Solaris Serial Console ttya
Solaris Serial Console ttyb
You select Solaris from the menu and another menu appears:
1. Solaris Interactive
2. Custom JumpStart
3. Solaris Interactive Text (Desktop Session)
4. Solaris Interactive Text (Console Session)
5. Apply driver update
6. Single User Shell
You check the BIOS settings on the server and the boot device priority is as follows:
First Boot Device [FLOPPY]
Second boot device [CDROM]
Third Boot Device [HARD DISK]
Fourth Boot Device [LAN]
Which option can you use to fix the problem?
A. The boot device priority is fine, your hard drive must be faulty or the boot block is missing.
Boot to CDROM, open a shell and run fsck on the Hard Disk.
B. Change the boot device priority so that the CDROM is the third boot device and the HARD DISK is second.
C. Make the First boot device = LAN, Second boot device= CDROM, Third boot device = HARD DISK, remove the fourth boot device.
D. You did not set the fdisk boot partition to ACTIVE and the system cannot boot to the hard disk. Boot from CDROM, open a shell and use fdisk to set the partition to ACTIVE.
E. The GRUB menu is not correct and Solaris is not pointing to the hard disk that you've installed the Solaris OS on. Edit the GRUB menu and modify the default boot device so that it points to the correct boot drive.
Answer: B

Q: 3
On your x86-based system, what does the Boot Solaris Menu in the Device Configuration Assistant allow you to choose?
A. the boot timeout value
B. the default networking port
C. alternate boot disks or CD-ROM/DVD drives
D. verbose mode to view detail booting messages
Answer: C

Q: 4
Given these settings on your x86-based server:
kbd-type=US-English
ata-dma-enabled=1
atapi-cd-dma-enabled=0
ttyb-rts-dtr-off=false
ttyb-ignore-cd=true
ttya-rts-dtr-off=false
ttya-ignore-cd=true
ttyb-mode=9600,8,n,1,-
ttya-mode=9600,8,n,1,-
lba-access-ok=1
prealloc-chunk-size=0x2000
bootpath=/pci@0,0/pci-ide@1f,1/ide@0/cmdk@0,0:a
console=text
You connected a console to the serial port (COM1) and you want to setup your server so that it uses the console that you connected. Which describes how to make the system recognize the console for bootup and not the VGA monitor and keyboard?
A. Set the console property to ttya as follows:
kernel /platform/i86pc/multiboot -B console=ttya
B. The x86 platform does not support booting from a serial port.
C. Select to boot from the Solaris Serial Console ttya in the GRUB menu.
D. Change the PROM settings so that kbd-type=serial, ttya-mode matches the port settings for the new console, and console=ttya
E. No changes to the PROM are required. Shutdown the system and disconnect the VGA monitor and keyboard before booting. The system console will default to the serial port.
Answer: A

Q: 5
You are informed that an unprivileged user has executed commands as the superuser. You decide to look at the log file for the su(1) command. The contents in the log file are:
SU 12/07 11:50 + pts/6 gv1123-root
SU 12/07 11:54 - pts/5 fb12-root
SU 12/07 11:54 + pts/3 gv1123-root
SU 12/07 12:03 + pts/1 jjj-gv1123
You know the file has NOT been tampered with.
Which two statements are true? (Choose two.)
A. User jjj is not a suspect.
B. The commands might have been executed on pts/1.
C. The commands might have been executed on pts/3.
D. User fb12 is suspected of having executed the commands.
E. User gv1123 is suspected of having executed the commands.
Answer: C,E

Q: 6
To investigate the login problems experienced by user fred, you use su(1) to assume the identity for fred.
Which command can you use to verify that you have actually assumed the identity for fred?
A. /usr/bin/id
B. /usr/bin/who
C. /usr/bin/last
D. /usr/bin/finger
Answer: A

Q: 7
Given:
id
uid=101(user1) gid=0(user1)
su user2
and
tail -2 /etc/passwd
user1:x:101:10:/export/home/user1:/bin/ksh
user2:x:102:11:/export/home/user2:/bin/ksh
What is the EUID and the EGID of the new user?
A. 101 and 10
B. 102 and 10
C. 101 and 11
D. 102 and 11
Answer: D

Q: 8
The do_stuff file has been created so that when users execute it, the GID of the process that is created is the same as the group owner of the file, but the owner of the process is the user that started it.
Which command will set the group ID on this file?
A. chmod 2444 do_stuff
B. chmod 6555 do_stuff
C. chmod 2544 do_stuff
D. chmod 2555 do_stuff
Answer: D

Q: 9
The printer1 printer has malfunctioned and it will be some time before it can be repaired.
Another printer, printer2, is available and functional.
Which command or command sequence will shift the pending jobs from printer1 to printer2, and will leave the queue for printer1 rejecting requests?
A. lpmove printer2 printer1
B. lpadmin -x printer1; reject printer1
C. lpmove printer1 printer2; reject printer1
D. lpadmin -m printer1 printer2; reject printer1
Answer: C

Q: 10
You want to set a system's default destination printer, so you run the command:
# lpadmin -d printerE
What file stores this information?
A. /etc/printers.conf
B. /var/sadm/printers
C. /etc/default/printerE
D. /etc/default/printers.conf
Answer: A

Q: 11
One of your users has a large file called bigfile to print and needs to get it printed as soon as possible. The default printer is down for scheduled maintenance and will not be back online for another hour.
You suggest that the user send bigfile to the sys-47 print server (printer speedy), which is online and not currently being used.
Which two commands can accomplish this? (Choose two.)
A. /usr/bin/lp -f bigfile
B. /usr/ucb/lpr bigfile:speedy:sys-47
C. /usr/lib/lpr -d sys-47:speedy bigfile
D. /usr/ucb/lpr -P sys-47:speedy bigfile
E. /usr/bin/lp -d sys-47:speedy bigfile
Answer: D,E

Q: 12
The automatic nightly backup of the /export3 file system failed because of a lack of space on the tape. You need to put in a fresh tape and manually restart the backup. To do this, you need to know which disk device holds the /export3 file system.
Which two commands provide this information? (Choose two.)
A. /usr/bin/ls
B. /usr/bin/du
C. /usr/sbin/df
D. /usr/sbin/disks
E. /usr/sbin/mount
Answer: C,E

Q: 13
You need to do a restore of a damaged /usr file system on your x86-based server running Solaris 10 OS.
Which procedure do you complete to get into single user mode on your system to perform the restore?
A. Boot from the DCA and select Hard Disk as your boot device.
B. Boot from the hard disk into single user mode.
C. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the Current Boot Paremeters menu, type b -s.
D. Boot from the CD-ROM or DVD, and when prompted at the ok prompt, type boot -s.
Answer: C

Q: 14
Your x86-based server will not boot Solaris 10 OS. You discover that you need to restore your pboot and boot block on the / (root) slice located on disk c0d0. You first boot off of the CD-ROM or DVD into single user mode.
What commands should you run to restore the pboot and boot block on the slice?
A. # cd /usr/lib/ufs
# installboot /dev/rdsk/c0d0s0
B. # cd /usr/platform/`uname -m`/lib/fs/ufs
# install -bootblock -pboot /dev/rdsk/c0d0s0
C. # cd /usr/platform/`uname -m`/lib/
# install-pboot /dev/rdsk/c0d0s2 -b bootblock /dev/rdsk/c0d0s2
D. # cd /usr/platform/`uname -m`/lib/fs/ufs
# installboot /usr/platform/`uname -i`/lib/fs/ufs/pboot \ /usr/platform/`uname -i`/lib/fs/ufs/bootblk
/dev/rdsk/c0d0s2
Answer: D

Q: 15
A file system has been corrupted and needs to be restored.
Which file contains the ufsdump levels for this file system?
A. /etc/backup
B. /etc/ufsdump
C. /etc/dumpdates
D. /etc/fsdumpdates
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved