Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-858 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-858 Sample Questions:

Q: 1
To take advantage of the capabilities of modern browsers that use web standards, such as XHTML and CSS, your web application is being converted from simple JSP pages to JSP Document format. However, one of your JSPs, /scripts/screenFunctions.jsp, generates a JavaScript file. This file is included in several web forms to create screen-specific validation functions and are included in these pages with the following statement:
10. <head>
11. <script src='/scripts/screenFunctions.jsp'
12. language='javascript'
13. type='application/javascript'> </script>
14. </head>
15. <!-- body of the web form -->
Which JSP code snippet declares that this JSP Document is a JavaScript file?
A. <%@ page contentType='application/javascript' %>
B. <jsp:page contentType='application/javascript' />
C. <jsp:document contentType='application/javascript' />
D. <jsp:directive.page contentType='application/javascript' />
E. No declaration is needed because the web form XHTML page already declares the MIME
type of the /scripts/screenFunctions.jsp file in the <script> tag.
Answer: D

Q: 2
Given the JSP code:
10. <html>
11. <body>
12. <jsp:useBean id='customer' class='com.example.Customer' />
13. Hello, ${customer.title} ${customer.lastName}, welcome
14. to Squeaky Beans, Inc.
15. </body>
16. </html>
Which three types of JSP code are used? (Choose three.)
A. Java code
B. template text
C. scripting code
D. standard action
E. expression language
Answer: B, D, E

Q: 3
You have built a collection of custom tags for your web application. The TLD file is located in the file:
/WEB-INF/myTags.xml. You refer to these tags in your JSPs using the symbolic name: myTags.
Which deployment descriptor element must you use to make this link between the symbolic name and the TLD file name?
A. <taglib>
<name>myTags</name>
<location>/WEB-INF/myTags.xml</location>
</taglib>
B. <tags>
<name>myTags</name>
<location>/WEB-INF/myTags.xml</location>
</tags>
C. <tags>
<tags-uri>myTags</taglib-uri>
<tags-location>/WEB-INF/myTags.xml</tags-location>
</tags>
D. <taglib>
<taglib-uri>myTags</taglib-uri>
<taglib-location>/WEB-INF/myTags.xml</taglib-location>
</taglib>
Answer: D

Q: 4
Which implicit object is used in a JSP page to retrieve values associated with <context-param> entries in the deployment descriptor?
A. config
B. request
C. session
D. application
Answer: D

Q: 5
You have created a JSP that includes instance variables and a great deal of scriptlet code.
Unfortunately, after extensive load testing, you have discovered several race conditions in your JSP scriptlet code. To fix these problems would require significant recoding, but you are already behind schedule. Which JSP code snippet can you use to resolve these concurrency problems?
A. <%@ page isThreadSafe='false' %>
B. <%@ implements SingleThreadModel %>
C. <%! implements SingleThreadModel %>
D. <%@ page useSingleThreadModel='true' %>
E. <%@ page implements='SingleThreadModel' %>
Answer: A

Q: 6
A developer for the company web site has been told that users may turn off cookie support in their browsers. What must the developer do to ensure that these customers can still use the web application?
A. The developer must ensure that every URL is properly encoded using the appropriate URL rewriting APIs.
B. The developer must provide an alternate mechanism for managing sessions and abandon the HttpSession mechanism entirely.
C. The developer can ignore this issue. Web containers are required to support automatic URL rewriting when cookies are not supported.
D. The developer must add the string id=<sessionid> to the end of every URL to ensure that the conversation with the browser can continue.
Answer: A

Q: 7
You are building a web application that will be used throughout the European Union; therefore, it has significant internationalization requirements. You have been tasked to create a custom tag that generates a message using the java.text.MessageFormat class. The tag will take the resourceKey attribute and a variable number of argument attributes with the format, arg<N>.
Here is an example use of this tag and its output:
<t:message resourceKey='diskFileMsg' arg0='MyDisk' arg1='1247' />
generates:
The disk "MyDisk" contains 1247 file(s).
Which Simple tag class definition accomplishes this goal of handling a variable number of tag attributes?
A. public class MessageTag extends SimpleTagSupport implements VariableAttributes { private Map attributes = new HashMap(); public void setVariableAttribute(String uri, String name, Object value) { this.attributes.put(name, value);
}
// more tag handler methods
}
B. The Simple tag model does NOT support a variable number of attributes.
C. public class MessageTag extends SimpleTagSupport
implements DynamicAttributes {
private Map attributes = new HashMap();
public void putAttribute(String name, Object value) {
this.attributes.put(name, value);
}
// more tag handler methods
}
D. public class MessageTag extends SimpleTagSupport implements VariableAttributes {
private Map attributes = new HashMap();
public void putAttribute(String name, Object value) {
this.attributes.put(name, value);
}
// more tag handler methods
}
E. public class MessageTag extends SimpleTagSupport implements DynamicAttributes {
private Map attributes = new HashMap();
public void setDynamicAttribute(String uri, String name, Object value) {
this.attributes.put(name, value);
}
// more tag handler methods
}
Answer: E

Q: 8
Given the JSP code:
<% request.setAttribute("foo", "bar"); %>
and the Classic tag handler code:
5. public int doStartTag() throws JspException {
6. // insert code here
7. // return int
8. }
Assume there are no other "foo" attributes in the web application.
Which invocation on the pageContext object, inserted at line 6, assigns "bar" to the variable x?
A. String x = (String) pageContext.getAttribute("foo");
B. String x = (String) pageContext.getRequestScope("foo");
C. It is NOT possible to access the pageContext object from within doStartTag.
D. String x = (String) pageContext.getRequest().getAttribute("foo");
E. String x = (String) pageContext.getAttribute("foo", PageContext.ANY_SCOPE);
Answer: D

Q: 9
Which two statements about tag files are true? (Choose two.)
A. Classic tag handlers and tag files CANNOT reside in the same tag library.
B. A file named foo.tag, located in /WEB-INF/tags/bar, is recognized as a tag file by the container.
C. A file named foo.tag, bundled in a JAR file but NOT defined in a TLD, triggers a container translation error.
D. A file named foo.tag, located in a web application's root directory, is recognized as a tag file by the container.
E. If files foo1.tag and foo2.tag both reside in /WEB-INF/tags/bar, the container will consider them part of the same tag library.
Answer: B, E

Q: 10
The sl:shoppingList and sl:item tags output a shopping list to the response and are used as follows:
11. <sl:shoppingList>
12. <sl:item name="Bread" />
13. <sl:item name="Milk" />
14. <sl:item name="Eggs" />
15. </sl:shoppingList>
The tag handler for sl:shoppingList is ShoppingListTag and the tag handler for sl:item is ItemSimpleTag. ShoppingListTag extends BodyTagSupport and ItemSimpleTag extends SimpleTagSupport. Which is true?
A. ItemSimpleTag can find the enclosing instance of ShoppingListTag by calling getParent() and casting the result to ShoppingListTag.
B. ShoppingListTag can find the child instances of ItemSimpleTag by calling super.getChildren() and casting each to an ItemSimpleTag.
C. It is impossible for ItemSimpleTag and ShoppingListTag to find each other in a tag hierarchy because one is a Simple tag and the other is a Classic tag.
D. ShoppingListTag can find the child instances of ItemSimpleTag by calling getChildren() on the PageContext and casting each to an ItemSimpleTag.
E. ItemSimpleTag can find the enclosing instance of ShoppingListTag by calling findAncestorWithClass() on the PageContext and casting the result to ShoppingListTag.
Answer: A

Q: 11
Servlet A receives a request that it forwards to servlet B within another web application in the same web container. Servlet A needs to share data with servlet B and that data must not be visible to other servlets in A's web application. In which object can the data that A shares with B be stored?
A. HttpSession
B. ServletConfig
C. ServletContext
D. HttpServletRequest
E. HttpServletResponse
Answer: D

Q: 12
Your web site has many user-customizable features, for example font and color preferences on web pages. Your IT department has already built a subsystem for user preferences using the Java SE platform's lang.util.prefs package APIs, and you have been ordered to reuse this subsystem in your web application. You need to create an event listener that constructs the preferences factory and stores it in the application scope for later use.Furthermore, this factory requires that the URL to a database must be declared in the deployment descriptor like this:
42. <context-param>
43. <param-name>prefsDbURL</param-name>
44. <param-value>
45. jdbc:pointbase:server://dbhost:4747/prefsDB
46. </param-value>
47. </context-param>
Which partial listener class will accomplish this goal?
A. public class PrefsFactoryInitializer implements ContextListener {
public void contextInitialized(ServletContextEvent e) { ServletContext ctx = e.getContext();
String prefsURL = ctx.getParameter("prefsDbURL"); PreferencesFactory myFactory =
makeFactory(prefsURL); ctx.putAttribute("myPrefsFactory", myFactory);
}
// more code here
}
B. public class PrefsFactoryInitializer implements ServletContextListener {
public void contextCreated(ServletContext ctx) {
String prefsURL = ctx.getInitParameter("prefsDbURL"); PreferencesFactory myFactory =
makeFactory(prefsURL); ctx.setAttribute("myPrefsFactory", myFactory);
}
// more code here
}
C. public class PrefsFactoryInitializer implements ServletContextListener {
public void contextInitialized(ServletContextEvent e) { ServletContext ctx =
e.getServletContext();
String prefsURL = ctx.getInitParameter("prefsDbURL"); PreferencesFactory myFactory =
makeFactory(prefsURL); ctx.setAttribute("myPrefsFactory", myFactory);
}
// more code here
}
D. public class PrefsFactoryInitializer implements ContextListener {
public void contextCreated(ServletContext ctx) { String prefsURL =
ctx.getParameter("prefsDbURL");
PreferencesFactory myFactory = makeFactory(prefsURL);
ctx.putAttribute("myPrefsFactory", myFactory);
}
// more code here
}
Answer: C

Q: 13
A developer wants a web application to be notified when the application is about to be shut down. Which two actions are necessary to accomplish this goal? (Choose two.)
A. include a listener directive in a JSP page
B. configure a listener in the TLD file using the <listener> element
C. include a <servlet-destroy> element in the web application deployment descriptor
D. configure a listener in the application deployment descriptor, using the <listener> element
E. include a class implementing ServletContextListener as part of the web application deployment
F. include a class implementing ContextDestroyedListener as part of the web application deployment
G. include a class implementing HttpSessionAttributeListener as part of the web application deployment
Answer: D, E

Q: 14
You want to create a filter for your web application and your filter will implement javax.servlet.Filter. Which two statements are true? (Choose two.)
A. Your filter class must implement an init method and a destroy method.
B. Your filter class must also implement javax.servlet.FilterChain.
C. When your filter chains to the next filter, it should pass the same arguments it received in its doFilter method.
D. The method that your filter invokes on the object it received that implements javax.servlet.FilterChain can invoke either another filter or a servlet.
E. Your filter class must implement a doFilter method that takes, among other things, an HTTPServletRequest object and an HTTPServletResponse object.
Answer: A, D

Q: 15
Which three are true about the HttpServletRequestWrapper class? (Choose three.)
A. The HttpServletRequestWrapper is an example of the Decorator pattern.
B. The HttpServletRequestWrapper can be used to extend the functionality of a servlet request.
C. A subclass of HttpServletRequestWrapper CANNOT modify the behavior of the getReader method.
D. An HttpServletRequestWrapper may be used only by a class implementing the javax.servlet.Filter interface.
E. AnHttpServletRequestWrapper CANNOT be used on the request passed to the RequestDispatcher.include method.
F. An HttpServletRequestWrapper may modify the header of a request within an object implementing the javax.servlet.Filter interface.
Answer: A, B, F

Q: 16
A developer wants to make a name attribute available to all servlets associated with a particular user, across multiple requests from that user, from the same browser instance.
Which two provide this capability from within a tag handler? (Choose two.)
A. pageContext.setAttribute("name", theValue);
B. pageContext.setAttribute("name", getSession());
C. pageContext.getRequest().setAttribute("name", theValue);
D. pageContext.getSession().setAttribute("name", theValue);
E. pageContext.setAttribute("name", theValue, PageContext.PAGE_SCOPE);
F. pageContext.setAttribute("name", theValue, PageContext.SESSION_SCOPE);
Answer: D, F

Q: 17
Given the definition of MyServlet:
11. public class MyServlet extends HttpServlet {
12. public void service(HttpServletRequest request,
13. HttpServletResponse response)
14. throws ServletException, IOException {
15. HttpSession session = request.getSession();
16 session.setAttribute("myAttribute","myAttributeValue");
17. session.invalidate();
18. response.getWriter().println("value=" +
19. session.getAttribute("myAttribute"));
20. }
21. }
What is the result when a request is sent to MyServlet?
A. An IllegalStateException is thrown at runtime.
B. An InvalidSessionException is thrown at runtime.
C. The string "value=null" appears in the response stream.
D. The string "value=myAttributeValue" appears in the response stream.
Answer: A

Q: 18
You need to store a Java long primitive attribute, called customerOID, into the session scope.
Which two code snippets allow you to insert this value into the session? (Choose two.)
A. long customerOID = 47L;
session.setAttribute("customerOID", new Long(customerOID));
B. long customerOID = 47L;
session.setLongAttribute("customerOID", new Long(customerOID));
C. long customerOID = 47L; session.setAttribute("customerOID", customerOID);
D. long customerOID = 47L;
session.setNumericAttribute("customerOID", new Long(customerOID));
E. long customerOID = 47L;
session.setLongAttribute("customerOID", customerOID);
F. long customerOID = 47L;
session.setNumericAttribute("customerOID", customerOID);
Answer: A, C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved