Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-853 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-853 Sample Questions:

Q: 1
Given:
1. d is a valid, non-null Date object
2. df is a valid, non-null DateFormat object set to the current locale
What outputs the current locale's country name and the appropriate version of d's date?
A. Locale loc = Locale.getLocale(); System.out.println(loc.getDisplayCountry()
+ " " + df.format(d));
B. Locale loc = Locale.getDefault(); System.out.println(loc.getDisplayCountry()
+ " " + df.format(d));
C. Locale loc = Locale.getLocale(); System.out.println(loc.getDisplayCountry()
+ " " + df.setDateFormat(d));
D. Locale loc = Locale.getDefault(); System.out.println(loc.getDisplayCountry()
+ " " + df.setDateFormat(d));
Answer: B

Q: 2
Given:
int[] myArray = new int[] {1, 2, 3, 4, 5};
What allows you to create a list from this array?
A. List myList = myArray.asList();
B. List myList = Arrays.asList(myArray);
C. List myList = new ArrayList(myArray);
D. List myList = Collections.fromArray(myArray);
Answer: B

Q: 3
Given:
1. public class Plant {
2. private String name;
3. public Plant(String name) { this.name = name; }
4. public String getName() { return name; }
5. }
1. public class Tree extends Plant {
2. public void growFruit() { }
3. public void dropLeaves() { }
4. }
Which statement is true?
A. The code will compile without changes.
B. The code will compile if public Tree() { Plant(); } is added to the Tree class.
C. The code will compile if public Plant() { Tree(); } is added to the Plant class.
D. The code will compile if public Plant() { this("fern"); } is added to the Plant class.
E. The code will compile if public Plant() { Plant("fern"); } is added to the Plant class.
Answer: D

Q: 4
Given:
1. package test;
2.
3. class Target {
4. public String name = "hello";
5. }
What can directly access and change the value of the variable name?
A. any class
B. only the Target class
C. any class in the test package
D. any class that extends Target
Answer: C

Q: 5
Given:
10. interface Data { public void load(); }
11. abstract class Info { public abstract void load(); }
Which class correctly uses the Data interface and Info class?
A. public class Employee extends Info implements Data {
public void load() { /*do something*/ }
}
B. public class Employee implements Info extends Data {
public void load() { /*do something*/ }
}
C. public class Employee extends Info implements Data {
public void load(){ /*do something*/ }
public void Info.load(){ /*do something*/ }
}
D. public class Employee implements Info extends Data {
public void Data.load(){ /*do something*/ }
public void load(){ /*do something*/ }
}
E. public class Employee implements Info extends Data {
public void load(){ /*do something*/ }
public void Info.load(){ /*do something*/ }
}
F. public class Employee extends Info implements Data{
public void Data.load() { /*do something*/ }
public void Info.load() { /*do something*/ }
}
Answer: A

Q: 6
Given:
11. class Animal { public String noise() { return "peep"; } }
12. class Dog extends Animal {
13. public String noise() { return "bark"; }
14. }
15. class Cat extends Animal {
16. public String noise() { return "meow"; }
17. }
...
30. Animal animal = new Dog();
31. Cat cat = (Cat)animal;
32. System.out.println(cat.noise());
What is the result?
A. peep
B. bark
C. meow
D. Compilation fails.
E. An exception is thrown at runtime.
Answer: E

Q: 7
Which two statements are true? (Choose two.)
A. An encapsulated, public class promotes re-use.
B. Classes that share the same interface are always tightly encapsulated.
C. An encapsulated class allows subclasses to overload methods, but does NOT allow overriding methods.
D. An encapsulated class allows a programmer to change an implementation without affecting outside code.
Answer: A, D

Q: 8
Given:
1. public class Base {
2. public static final String FOO = "foo";
3. public static void main(String[] args) {
4. Base b = new Base();
5. Sub s = new Sub();
6. System.out.print(Base.FOO);
7. System.out.print(Sub.FOO);
8. System.out.print(b.FOO);
9. System.out.print(s.FOO);
10. System.out.print(((Base)s).FOO);
11. } }
12. class Sub extends Base {public static final String FOO="bar";}
What is the result?
A. foofoofoofoofoo
B. foobarfoobarbar
C. foobarfoofoofoo
D. foobarfoobarfoo
E. barbarbarbarbar
F. foofoofoobarbar
G. foofoofoobarfoo
Answer: D

Q: 9
Given:
8. public class test {
9. public static void main(String [] a) {
10. assert a.length == 1;
11. }
12. }
Which two will produce an AssertionError? (Choose two.)
A. java test
B. java -ea test
C. java test file1
D. java -ea test file1
E. java -ea test file1 file2
F. java -ea:test test file1
Answer: B, E

Q: 10
Given:
31. // some code here
32. try {
33. // some code here
34. } catch (SomeException se) {
35. // some code here
36. } finally {
37. // some code here
38. }
Under which three circumstances will the code on line 37 be executed? (Choose three.)
A. The instance gets garbage collected.
B. The code on line 33 throws an exception.
C. The code on line 35 throws an exception.
D. The code on line 31 throws an exception.
E. The code on line 33 executes successfully.
Answer: B, C, E

Q: 11
Given:
11. public class Person {
12. private String name;
13. public Person(String name) {
14. this.name = name;
15. }
16. public boolean equals(Object o) {
17. if ( ! ( o instanceof Person) ) return false;
18. Person p = (Person) o;
19. return p.name.equals(this.name);
20. }
21. }
Which statement is true?
A. Compilation fails because the hashCode method is not overridden.
B. A HashSet could contain multiple Person objects with the same name.
C. All Person objects will have the same hash code because the hashCode method is not overridden.
D. If a HashSet contains more than one Person object with name="Fred", then removing another Person, also with name="Fred", will remove them all.
Answer: B

Q: 12
Given:
11. class Converter {
12. public static void main(String[] args) {
13. Integer i = args[0];
14. int j = 12;
15. System.out.println("It is " + (j==i) + " that j==i.");
16. }
17. }
What is the result when the programmer attempts to compile the code and run it with the command java Converter 12?
A. It is true that j==i.
B. It is false that j==i.
C. An exception is thrown at runtime.
D. Compilation fails because of an error in line 13.
Answer: D

Q: 13
Given:
1. import java.util.*;
2. public class Old {
3. public static Object get0(List list) {
4. return list.get(0);
5. }
6. }
Which three will compile successfully? (Choose three.)
A. Object o = Old.get0(new LinkedList());
B. Object o = Old.get0(new LinkedList<?>());
C. String s = Old.get0(new LinkedList<String>());
D. Object o = Old.get0(new LinkedList<Object>());
E. String s = (String)Old.get0(new LinkedList<String>());
Answer: A, D, E

Q: 14
Given:
22. StringBuilder sb1 = new StringBuilder("123");
23. String s1 = "123";
24. // insert code here
25. System.out.println(sb1 + " " + s1);
Which code fragment, inserted at line 24, outputs "123abc 123abc"?
A. sb1.append("abc"); s1.append("abc");
B. sb1.append("abc"); s1.concat("abc");
C. sb1.concat("abc"); s1.append("abc");
D. sb1.concat("abc"); s1.concat("abc");
E. sb1.append("abc"); s1 = s1.concat("abc");
F. sb1.concat("abc"); s1 = s1.concat("abc");
G. sb1.append("abc"); s1 = s1 + s1.concat("abc");
H. sb1.concat("abc"); s1 = s1 + s1.concat("abc");
Answer: E

Q: 15
Which two code fragments correctly create and initialize a static array of int elements? (Choose two.)
A. static final int[] a = { 100,200 };
B. static final int[] a;
static { a=new int[2]; a[0]=100; a[1]=200; }
C. static final int[] a = new int[2]{ 100,200 };
D. static final int[] a;
static void init() { a = new int[3]; a[0]=100; a[1]=200; }
Answer: A, B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved