Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-591 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-591 Sample Questions:

Q: 1
When a customer wants to get sales numbers by day, how is data stored in the Star Schema, if the data is loaded nightly?
A. The lowest level of aggregation
B. The highest level of aggregation
C. Multiple levels of aggregation
D. Independently from aggregation level
Answer: B
Explanation: Aggegated by days.

Q: 2
The highest sales amount for this year is $10,000. If you create a rank measure for sales this year and display it on a report, the value will be________.
A. $10,000
B. 0
C. 1
D. Year
Answer: C
Explanation: The rank measure is numbered from 1. The highest sales amount will be ranked 1.

Q: 3
Which two components are required for all OBIEE installations?
A. Admin Server
B. RCU Schema
C. Managed Server
D. Node Manager
E. Oracle 11g
Answer: B,E
Explanation: B: Before you can run Oracle Business Intelligence 11g Installer, you must first create required Oracle Business Intelligence schemas in an unhardened database. You use a tool called the Repository Creation Utility (RCU) to create these schemas with
the appropriate permissions and data.
E: The database 11gR2 is required if you want to run the Oracle Business Intelligence Enterprise Edition Plus Samples One Oracle Database Preinstalled and not hardened to host the schemas.

Q: 4
The administration tool is the developer's interface to the repository file. It allows the development of and changes to the metadata repository file. Which statement is true?
A. Changes to the repository can only be carried out in offline mode.
B. Multiple developers can work on one repository at the same time.Results can be merged later on.
C. All aspects of security are being held in the repository file.
D. Opening the rpd.filein online mode results in performance Issues for the application user.
Answer: B
Explanation: The Oracle BI repository development process adheres to the classic Software Configuration Management (SCM)process, which utilizes a three-way merge to manage concurrent development.
The merge process involves three repositories:
In a multiuser environment (MUDE), Developers check out the file and make changes locally.
Then, these changes are automatically reconciled and merged into the master repository.

Q: 5
Which installation option is used to install into an existing Fusion Middleware Home?
A. Software Only Install
B. Simple Install
C. EnterpriseInstall
D. Cannot installinto an existing Fusion Middleware Home
Answer: A
Explanation: The Software Only Install type installs the Oracle Business Intelligence software binary
files in an Oracle home for later configuration as part of a Fusion Middleware deployment.

Q: 6
What are the two methodologies that are followed within an OBIEE implementation?
A. Do not use prototypes
B. Use an iterative approach
C. Start with a small model and then enhance the repository
D. Start with a big repository and trim it down with the requirements
Answer: B,C

Q: 7
Which option describes how OBIEE Integrates with Planning?
A. OBIEE primarily accesses Planning using standard Essbase integration techniques.
B. OBIEE provides complete access to all Planning data through the Analytic Data Model (ADM) layer.
C. Planning is not a supported OBIEE source.
D. OBIEEintegrates with Planning directly through relational database access.
Answer: A,B
Explanation: A:
* Combining Relational and OLAP Data Sources: Oracle’s Common Enterprise Information Model allows users to combine data from a relational system and an OLAP source in a single calculation.
For example, a user can compare sales forecasts from an Oracle CRM System with budget data from an Oracle Essbase planning application. To clients of the Common Enterprise Information Model, the forecast and budget data appear to be from the same logical source.
* The Essbase server provides advanced multi-user read and write capabilities, including data update and multi-user recalculation. Business users with front-end tools can write data back to a server and recalculate the data on a server using calculation scripts—key functionality to support sophisticated modeling and planning applications.
* Using aggregate storage, Essbase serves a wide range of analytic needs—financial analysis, planning, budgeting, sales analysis, marketing analysis, supply-chain analysis, and profitability analytics—all from a single analytic infrastructure.
B:
Note: The Analytic Data Model (ADM) is an API used to access OLAP data and metadata. ADM is similar to JDBC, providing a single common API that hides most differences between OLAP data sources.
Note 2: Data model for business intelligence
The most important component of business intelligence is the concept of 'data model'. data model determinde what kind of analysis that end user could do with the data. It is also an independant concept that could span across different vendor 's product.
Unlike data model of the transaction system, the typical analytic data model is often denormalized and store extra data for analytic query and better query performance while transaction data model use is often normalized and optimized for a few data read and write, which is implemented by jointing many tables.
The most common used analytic data model in business intelligence is call the 'Star schema' data model.
With the Oracle business intelligence system, We could define star schema and dimension data model in the 'logical layer' in the admin tools. The data model in OBIEE could span different data source in physical layer, which means OBIEE have the capability of building one logical data model which is actually connect to different database in the backend

Q: 8
What is an example of a Session Variable?
A. ETL Load Date
B. User Organization
C. OLAP DSN
D. Top Customers by Revenue
Answer: B
Explanation:
Note 1: There are four types of variables that you can use:
Session
Repository
Presentation
Request
Note 2: Session Variables
A session variable is a variable that is initialized at login time for each user. When a user begins a session, the Oracle BI Server creates a new instance of a session variable and initializes it.
There are as many instances of a session variable as there are active sessions on the Oracle BI Server. Each instance of a session variable could be initialized to a different value.
There are two types of session variables:
System — A session variable that the Oracle BI Server and Oracle BI Presentation Services use for specific purposes.
System session variables have reserved names that cannot be used for other kinds of variables (such as static or dynamic repository variables and non-system session variables).
Non-system — A system variable that the administrator creates and names. For example, the administrator might create a SalesRegion non-system variable that initializes the name of a user's sales region.
The administrator creates non-system session variables using the Oracle BI Administration Tool.

Q: 9
What would you use to customize the text elements that appear on BI Analysis, Delivers and Dashboard pages?
A. Cascading Style Sheets
B. DHMLMessage files
C. XMLMessage Files
D. BI Presentation services web template
Answer: A
Explanation: You can control the way that the interface for Oracle BI EE is displayed to users bycreating skins and styles.
While skins and styles are typically used to customize the look and feel of analyses and dashboards by providing logos, color schemes, fonts, table borders, and other elements, they can also be used to control the position and justification of various elements by including specialized
style tags in the relevant style sheet (.css) file.
You can check the directory skin location with a right click on a OBIEE dashboard page, select show source code and search “custom.css”.

Q: 10
In the Oracle Data Warehouse Reference Architecture, which term is not a layer in the data warehouse?
A. Access and Performance Layer
B. Master Data Layer
C. Staging Data Layer
D. Presentation DataLayer
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved