Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-574 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-574 Sample Questions:

Q: 1
Which of the following are ORA Engineering logical categories?
A. Integrated Development Environment
B. Quality Manager
C. Asset Manager
D. Monitoring and Management
Answer: A,B
Explanation: The Engineering logical view shows the logical components of the Engineering environment and
show how they are connected to each other. T
The primary logical categories as shown are:
*Modeler
*Integrated Development Environment (IDE)
*Quality Manager
*Deployment Manager
*Metadata Repository
*Asset Repository
Reference: Oracle Reference Architecture, Software Engineering, Release 3.0, Engineering Logical View

Q: 2
Which of the following options best describes the concept of data-driven testing?
A. Data-driven testing is a strategy used to perform load testing.
B. Data-driven testing is used to perform functional tests by iterating through data sets in a databank.
C. Data-driven testing uses a single predefined data set to perform repeated testing.
D. Data-driven testing uses database triggers to initiate and run test cases.
Answer: B
Explanation: One of the best ways to perform functional testing is through data-driven testing, in which a databank is created to cover the various functional use cases and is used to drive the testing. This requires the ability to iterate through a list of data sets in the databank, substitute them for the input values, and run the tests.
Reference: Oracle Reference Architecture, Software Engineering, Release 3.0, Data driven testing

Q: 3
As part of a company-wide IT Initiative to simplify and rationalize the technology and products used you have been tasked with defining an Enterprise Architecture. The Enterprise Architecture will be used to communicate the desired future state where redundant, deprecated, and undesired technology and products have been eliminated. Oracle products will be included. In the Enterprise Architecture, it will be products from other vendors, including products that directly compete with Oracle products.
Which option best describes how IT Strategies from Oracle (ITSO) material can be used while creating the Enterprise Architecture?
A. The ITSO material cannot be used because ITSO applies to Oracle products only.
B. The ITSO material can be used without modification because it has no Oracle product dependencies.
C. The ITSO material can be used as reference material but will require customization to reflect specific products selected by the company.
D. The Oracle Reference Architecture component of ITSO can be readily applied, but the Rest of ITSO cannot, because of product dependencies.
E. The Oracle Reference Architecture component of ITSO cannot be applied due to pre dependencies, but the rest of ITSO can be applied.
F. The ITSO material is not applicable to rationalization of IT asset
Answer: C
Explanation: IT Strategies from Oracle (ITSO) is a series of documentation and supporting collateral designed to enable organizations to develop an architecture-centric approach to enterprise-class IT initiatives. ITSO presents successful technology strategies and
solution designs by defining universally adopted architecture concepts, principles, guidelines, standards, and patterns.
ITSO is made up of three primary elements:
* Oracle Reference Architecture (ORA) defines a detailed and consistent architecture for developing and integrating solutions based on Oracle
technologies. The reference architecture offers architecture principles and guidance based on recommendations from technical experts across Oracle. It covers a broad spectrum of concerns pertaining to technology architecture, including middleware, database, hardware, processes, and services.
* Enterprise Technology Strategies (ETS) offer valuable guidance on the adoption of horizontal technologies for the enterprise.They explain how to successfully execute on a strategy by addressing concerns pertaining to architecture, technology, engineering, strategy, and governance. An organization can use this material to measure their maturity, develop their strategy, and achieve greater levels of success and adoption. In addition, each ETS extends the Oracle Reference Architecture by adding the unique capabilities and components provided by that particular technology. It offers a horizontal technology-based perspective of ORA.
* Enterprise Solution Designs (ESD) are industry specific solution perspectives based on ORA. They define the high level business processes and functions, and the software capabilities in an underlying technology infrastructure that are required to build enterprise-wide industry solutions. ESDs also map the relevant application and technology products against solutions to illustrate how capabilities in Oracle’s complete integrated stack can best meet the business, technical and quality of service requirements within a particular industry.
Reference: IT Strategies from Oracle, An Overview, Release 3.0

Q: 4
The three common goals of Information security are known as the CIA triad. CIA stands for:
A. Confidentiality, Integrity and Auditing
B. Confidentiality, Integrity and Availability
C. Confidentiality, Integrity and Access Control
D. Confidentiality, Integrity and Authentication
E. Confidentiality,Integrity and Authorization
Answer: B
Explanation: For over twenty years, information security has held confidentiality, integrity and availability (known as the CIA triad) to be the core principles of information security.
There is continuous debate about extending this classic trio.
Note:
Confidentiality is the term used to prevent the disclosure of information to unauthorized individuals or systems.
In information security, integrity means that data cannot be modified undetectably.
For any information system to serve its purpose, the information must be available when it is needed.

Q: 5
Which statements best describe how architecture principles are used within the Oracle Reference Architecture (ORA)?
A. The architecture principles for Oracle products are identified whenever an Oracle product
incorporated into the architecture.
B. ORA uses multiple architecturalviews where each view has its own architecture principles.
C. ORA documents describe the architectural principles upon which the architecture is based.
D. Architecture principles provide recommendations (based on industry best practices) that should be followed.
E. Architecture principles are rules that must be followedin order to comply with the documented architecture.
Answer: C
Explanation: The purpose of ORA is to provide a reference architecture for designing, building, and integrating solutions based on modern technology from Oracle and other vendors. The reference architecture offers architecture principles and guidance based on recommendations from Oracle product development architects and field experts. Information provided by ORA gives architects an understanding of how to design solutions for the Oracle environment and best leverage its capabilities.
Note:Oracle Reference Architecture (ORA) defines a detailed and consistent architecture for developing and integrating solutions based on Oracle technologies. The reference architecture offers architecture principles and guidance based on recommendations from technical experts across Oracle. It covers a broad spectrum of concerns pertaining to technology architecture, including middleware, database, hardware, processes, and services.
Reference: IT Strategies from Oracle, An Overview, Release 3.0

Q: 6
Which statement best describes the relationship between a SOA Service and service Infrastructure?
A. Service infrastructure is a primary part of an SOA Service.
B. Service Infrastructure exposes the Service Interface and may satisfy some capabilities of the Service Implementation.
C. Service infrastructure fulfills the Service Contract.
D. A SOA Service depends on the service infrastructure to satisfy some required capabilities.
E. A SOA Service uses the service infrastructure to generate the Service Interface.
Answer: B
Explanation: The Service Infrastructure side typically provides the Service enablement capabilities for the implementation. These capabilities may include, exposing the interface as a Web Service, handling SLA enforcement, security, data formatting, and others. Service
infrastructure should be utilized when possible, as it reduces the burden on Service providers, from an implementation standpoint.
Reference: Oracle Reference Architecture,SOA Foundation, Release 3.1

Q: 7
Which WebCenter product Improves efficiency and productivity by enabling users to connect with others, regardless of their location, via web and voice conferencing, instant messaging, presence, and chat rooms?
A. Oracle WebCenter Intelligent Collaboration
B. Oracle WebCenter Anywhere
C. Oracle WebCenter Real-Time Collaboration
D. Oracle WebCenter Spaces
Answer: C
Explanation: Oracle WebCenter Real-Time Collaboration improves efficiency and productivity by enabling users to connect and collaborate with others via instant messaging, presence, chat rooms, and web and voice conferencing. It complements other Enterprise 2.0 services available in Oracle WebCenter by offering real-time collaboration capabilities to users who require direct interaction and immediate response.

Q: 8
Bottom-up service Identification analyzes existing systems to Identify SOA Services. Top-down service identification analyzes business processes to identify SOA services.
Which statement best describes the relationship between top down and bottom-up service identification in Service-Oriented Integration?
A. Only a bottom up approach shouldbe used because the goal of SOIis to provide SOA Services exposing existing systems.
B. Only a top-down approach should be used because the goal of SOI is composite application assembly.
C. A bottom-up approach should be used to identify which SOA Services are built; then a topdown approach should be used to determine which SOA Services are used by each composite application.
D. A top-down approach should be used to determine the needed SOA Services; then a bottom-up approach should be used to determine how existing source systems can meet the requirements top-down approach should be used by business, and a bottom-up approach should be used by IT.Theoverlap between the SOA Services Identified by the two methods are the ones that should
Answer: D
Explanation:
Note: There are three schools of thought around "how to build an Enterprise Service Oriented Architecture." They are:
* Top down - central group decides everything and the dev teams adopt them.
* Bottom up - central group provides a directory and dev teams make whatever services they want. Dev teams go to the directory to find services they can use.
* Middle out - central group provides key elements of the interface, including numbering schemes, message exchange patterns, standard communication mechanisms, and monitoring infrastructure, and encourages the dev teams to use it to build services that can be shared.

Q: 9
Which of the following are the key drivers for Grid computing?
A. Improved server utilization - Grid computing allows companies to lower costs through the efficient use of resources.
B. Better agility and flexibility - Businesses experience constant change and the underlying IT Infrastructure should be agile enough to support that kind of change.
C. OpEx model - Enterprises require pay-as-you-go services to reduce the dependency on capital expenditure and take advantage of the benefits of operational expenditure.
D. Lower Initial cost-There is a need to reduce the Initial investment at the cost of an increased operational cost.
Answer: A,B,D
Explanation: Using a grid computing architecture, organizations can quickly and easily create a large-scale
computing infrastructure from inexpensive, off-the-shelf components (D). Other benefits of grid
computing include
* Quick response to volatile business needs (B)
* Real-time responsiveness to dynamic workloads
* Predictable IT service levels
* Reduced costs as a result of improved efficiency and smarter capacity planning (A)
Note: One way to think about grid computing is as the virtualization and pooling of IT resources—compute power, storage, network capacity, and so on—into a single set of shared services thatcan be provisioned or distributed, andthen redistributed as needed.
As workloads fluctuate during the course of a month, week, or even through a single day, the grid computing infrastructure analyzes the demand for resources in real time and adjusts the supply accordingly.
Grid computing operates on three basic technology principles: Standardize hardware and software components to reduce incompatibility and simplify configuration and deployment; virtualize IT resources by pooling hardware and software into shared resources; and automate systems
management, including resource provisioning and monitoring.
Grid computing operates on these technology principles:
* Standardization.
* Virtualization.
* Automation.
Reference: Oracle Grid Computing, White Paper

Q: 10
Which of the following statements are true about an end-to-end security strategy?
A. End-to-end security and point-to-point security are virtually identical strategies proposed by different security vendors.
B. End-to-end security strives to protect data at rest, even in temporary queues.
C. End-to-end security often involves some form of message-level protection.
D. When end-to-end security is enabled. Point-to-point transport-level encryption should be disabledin order to avoid cryptography conflicts between layers.
E. End to-end security is highly beneficial for distributed computing environments where many point-point connections and intermediaries exist, because it offers seamless data protection.
Answer: B,C,E
Explanation: B:End to end security is an information-centric perspective of security where information is protected throughout the entire computing environment. That is, from the points where system interactions originate, through all points of integration,
processing, and persistence.
End to end security is often associated with the secure transmission, processing, and storage of data, where at no time are data unprotected
Note:
For a typical web-based application, end to end security generally begins at the client/browser, and ends at the application database and all external dependencies of the application.
A common challenge in providing end to end security is finding a suitable way to secure data in all states and points along the processing path that does not interfere with any transmission, routing, processing, and storage functions that need to occur along the way. Sensitive data will usually need to be decrypted at certain points in order for processing or message routing to occur.


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved