Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-497 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-497 Sample Questions:

Q: 1
Which is the default isolation level in Oracle Database 12c?
A. serializable
B. read-only
C. read committed
D. read uncommitted
Answer: C

Q: 2
Your customer is planning for a maximum-availability architecture at their data center to address their planned downtime, unplanned downtime, and replication needs.
Consider these options:
- Instance, site recovery, and heterogeneous setup
- Inter-region and intra-region load balancing across replicated databases
- Fine-grained error investigation of incorrect results
- Integrated client and application failover
- Fastest and simplest database replication
Which four options would you recommend?
A. Oracle GoldenGate
B. Global Data Services
C. Oracle Data Guard
D. Data Recovery Advisor
E. Oracle Flashback technology
F. Oracle Advanced Queuing
Answer: A,B,C,E

Q: 3
Which two statements are true about Oracle Data Pump?
A. EXPDP and IMPDP are the client components of Oracle Data Pump.
B. DBMS_DATAPUMP PL/SQL packages can be used independently of Data Pump clients.
C. Oracle Data Pump export and import operations can be performed only by users with the SYSDBA privilege.
D. Oracle Data Pump imports can be done from the export files generated in Original Export Release 9.x.
E. EXPDP and IMPDP use the procedures provided by DBMS_METADATA to execute export and import commands.
Answer: A,B

Q: 4
Which two statements correctly distinguish between undo and redo data?
A. Undo reverses a change, whereas redo re-creates a change.
B. Redo reverses a change, whereas undo re-creates a change.
C. Undo protects against inconsistent reads, whereas redo protects against data loss.
D. Redo protects against inconsistent reads, whereas undo protects against data loss.
Answer: A,C

Q: 5
After a ___________ statement is issued, a transaction ends.
A. COMMIT
B. ROLLBACK
C. SAVEPOINT
D. SELECT
E. CREATE
Answer: A,B

Q: 6
You create a CDB with four containers: the loot, the seed, and two pluggable databases PDB1 and PDB2. Which four items can reside In PDB1, but not in the root?
A. shared UNDO and default database temporary tablespace
B. Oracle-supplied metadata
C. shared Oracle-supplied data
D. CDB views providing information across PDBs
E. application tablespaces
F. local temporary tablespaces
G. local users and local roles
H. non-shared local metadata
Answer: E,F,G,H

Q: 7
Which two statements are true when you execute an invoker's rights procedure?
A. The owner must have the INHERIT PRIVILEGES object privilege on the invoking user, or the INHERIT ANY PRIVILEGES privilege.
B. Invoking users can control who can access their privileges when they run an invoker's rights procedure.
C. The calling user must be granted the INHERIT PRIVILEGES object privilege on the user owner of the procedure.
D. The calling user must grant the INHERIT PRIVILEGES object privilege on the user owner of the procedure.
Answer: A,B

Q: 8
Which parameter can be changed by explicitly re-creating the control file or by using the DBNEWID utility?
A. db_name
B. maxdatafiles
C. control_files
D. instance_name
Answer: A

Q: 9
Which statement about Online Move Data file is true?
A. Moving a data file online prevents DML operations on segments stored in the data file.
B. Flashing back a database to a point in time before a data file had been renamed online retains the new name.
C. Moving a data file online can be performed if the data file is in OFFLINE mode.
D. Moving a data file online cannot be performed if the data file is under BEGIN BACKUP.
Answer: A

Q: 10
A DBA informs you that an Oracle instance has started. What does this imply?
A. Users can access the data in the database.
B. Only SGA has been allocated for the database.
C. Only background and user processes are running.
D. Memory areas have been allocated and background processes have been started.
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved