Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-301 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-301 Sample Questions:

1. Which two protocols are used to communicate directly to an OC4J instance that is deployed as part of an Oracle9iAS instance? (Choose two.)
A. ORMI
B. HTTPS
C. HTTP
D. AJP12
E. AJP13
Answer: A, E

2. An application developer provides you with the LoginServlet.class file and informs you that the servlet needs to connect to your production database.
As a Web Administrator, you are responsible for configuring the appropriate data source. No data sources have been configured up to now. Which three are true regarding enabling the servlet to connect to the database? (Choose three.)
A. You can use the preinstalled data source and customize it appropriately for your needs.
B. To use the preinstalled data source you first need to delete the <data­source> entries.
C. If it is a global data source that applies to all applications, the data source is configured at the application level for this application.
D. Global data sources are specified in the data­sources.xml file and applications can refer to that.
E. If it is a local data source that applies to only this application, the data source is configured at the application level for this application.
F. Data sources are defined in the application.xml file and your application can know about those data sources only if the data­sources.xml file knows about it.
Answer: A, D, E

3. Documents matching the following regular expression are defined as being cacheable in the cacheability rules for your Web Cache:/.html?$
Your site has many .htm and .html files that are presented to Web visitors. Which file types will be cached?
A. The .html files would be cached, but not the.htm files.
B. The .htm files would be cached, but not the .html files.
C. Both the .html files and the .htm files would be cached.
D. Neither the .html files nor the .htm files would be cached.
Answer: C

4. The machine hosting your Oracle9iAS Infrastructure has been stopped and the operating system has been restarted. Which three steps do you need to take to get Oracle Internet Directory working? (Choose three.)
A. Start Enterprise Manager daemon.
B. Start the Oracle9iAS metadata repository and the database listener.
C. Start Oracle Management Server in order to get connected to OEM Web site.
D. Navigate to the infrastructure homepage, select Oracle Internet Directory, and then click Start.
E. Navigate to the Farm page, select the Oracle9iAS Infrastructure instance, and click Start All to start Oracle9iAS metadata repository and the database listener and all OID components.
F. Navigate to the Oracle Internet Directory home page and start the Distributed Administration Service.
Answer: A, B, D

5. The Web Cache Web site's invalidation messages can be sent to the target Web Cache's invalidation port through which two methods? (Choose two.)
A. AJP
B. HTTP GET
C. HTTP POST
D. Oracle Net
E. HTTP GET WITH STRING
Answer: B, C

6. Why would you run the ssocfg.sh script in the $ORACLE_HOME/sso/bin directory?
A. to change all references of HTTP in Single Sign­On URLs to HTTPS
B. to enable multiple Single Sign­On server processes
C. to configure the administrative user for Single Sign­On
D. to enable additional listener ports for Single Sign­On server
Answer: A

7. During an installation you need to be prepared to enter some information. Which two are required for a successful Oracle9iAS Infrastructure installation? (Choose two.)
A. the database administration password for the metadata repository
B. the username and password to log on to Oracle9iAS Single Sign­On Server
C. the location from which the Enterprise Manager daemon should be started
D. the database character set that should be used for the metadata repository
E. to specify which Oracle9iAS repositories should be stored in the metadata repository
F. the unique name for the Oracle9iAS Infrastructure instance and the ias_admin password
Answer: D, F

8. The number of users working with the OID server increases suddenly. Which two actions can you take
to immediately maintain the performance of the OID server? (Choose two.)
A. Allocate more space to the underlying database.
B. Increase the size of the memory of the OID server.
C. Increase the number of server process by increasing the value of ORCLSERVERPROCS and restart the instance.
D. Increase the number of database connections for each server process by increasing the value of ORCLMAXCC and restart the instance.
Answer: C, D

9. Your company is planning to develop an Enterprise Portal. Your management is also asking for enhanced report functionality to analyze the access and connection statistics. You want to follow the suggestions of the Installation Guide in the case of assigning machines and to install the appropriate installation type.
Which two steps must you take to have the desired functionality? (Choose two.)
A. Install Oracle9iAS Infrastructure first, and then Portal and Wireless.
B. Install Business Intelligence and Forms only and then Oracle9iAS Infrastructure.
C. Install Oracle9iAS Infrastructure first, and then Business Intelligence and Forms.
D. Assign one machine to host both the application server and Oracle9iAS Infrastructure.
E. Assign one machine to be the Oracle9iAS Infrastructure host and a second machine to be the application server hosting J2EE and Web Cache.
F. Assign one machine to be the Oracle9iAS Infrastructure host and a second machine to host the application server.
Answer: C, F

10. Which directive ensures that accesses to applications that are Single Sign­On enabled use SSL?
A. AuthType
B. SetHandler
C. SSLRequireSSL
D. Deny from all
Answer: C

11. Which three files are found by default in the $ORACLE_HOME/j2ee/home/config directory? (Choose three.)
A. server.xml
B. internal.xml
C. targets0.xml
D. principals.xml
E. data­sources.xml
Answer: A, D, E

12. Which three security solutions are used to harden a service? (Choose three.)
A. Use single sign­on
B. Remove unused services
C. Test in­house development
D. Delegate security authority
E. Apply all security patches and workarounds
Answer: B, C, E

13. A user authenticated to a partner application by Oracle9iAS Single Sign­On accesses another partner application in the same session. What does the second application do?
A. checks the htaccess file to authenticate the user
B. uses the mod_osso cookie to authenticate the user
C. rewrites the URL and stores it in the SSO database
D. checks for the correct URL from the Single Sign­On server
Answer: B

14. Which two are files that Oracle9iAS Web Cache reads at startup? (Choose two.)
A. httpd.conf
B. mod_oc4j.xml
C. internal.xml
D. webcache.xml
E. webcacheroot.orc
Answer: C, D

15. You want to use Basic Authentication to protect access to your web site using Oracle HTTP Server password files. To accomplish this, you will use a <Location> or <Directory> block container in your httpd.conf configuration file. Which three Require directives are correct? (Choose three.)
A. Require valid­user
B. Require valid_user
C. Require user <user_list>
D. Require group <group_list>
Answer: A, C, D

16. You are managing a catalog Web site for your company. An important cacheable document, sale_items.html, has been updated by the Web developers. The correct version of this document needs to
be presented to your many Web customers as quickly as possible. You verify that the document is in the cache and the status is valid.
Using the Oracle9iAS Web Cache home page, what could be done to achieve this?
A. No action is necessary. The updated document will automatically be reloaded the next time it is requested.
B. Use the content invalidation mechanism, enter the path, and remove it from the cache so it will be reloaded the next time it is requested.
C. Select the old version of the document in the cache and click on the Reload Now command button.
D. Update the Cacheability Rules and mark the document as Not Cacheable, so that the current version
of the document will be read from the file system the next time it is requested.
Answer: B

17. In which two directories would you typically find the mod_plsql configuration files? (Choose two.)
A. $ORACLE_HOME/network/admin
B. $ORACLE_HOME/Apache/Apache/conf
C. $ORACLE_HOME/Apache/dads/conf
D. $ORACLE_HOME/Apache/modplsql/conf
E. $ORACLE_HOME/Apache/Apache/htdocs
Answer: B, D

18. How is the failure of an OPMN process handled?
A. Dcmctl is responsible for monitoring OPMN, and restarts the process if it fails.
B. If the OPMN process fails it must be started manually, or you must configure an OEM event to check and restart it.
C. There is a shadow process to the OPMN process that is responsible for checking its health and restarting OPMN in case of a failure.
D. OC4J instances ping the OPMN process monitoring them. In case of the failure of the OPMN process, the OHS instance that was the first installed on this node attempts to restart OPMN.
E. Oracle HTTP Server instances ping the OPMN process monitoring them. In case of the failure of the OPMN process, the OHS instance that was the first installed on this node attempts to restart OPMN.
Answer: C

19. You are at the Oracle9iAS Instance Home Page for the Application Server IAS­1. The Current Status for this instance is 'Partially Up.' You click the command button labeled 'Restart IAS­1'. How will the components associated with IAS­1 be affected?
A. All currently running components continue to run, and all stopped components will be started.
B. All currently running components will be stopped gracefully, and only those components will be started.
C. All currently running components will be stopped gracefully, and all configured components will be started.
D. All currently running components will be terminated, and only those components will be started.
E. All currently running components will be terminated, and all configured components will be started.
Answer: C

20. When stopping the Infrastructure instance, which option is correct?
A. Stopping the Infrastructure will stop all of the Oracle9iAS Application Server instances that use it.
B. You should stop the Infrastructure first, and then stop all of the Oracle9iAS Application Server instances that use it.
C. You should first stop all of the Oracle9iAS Application Server instances that use the Infrastructure, then stop the Infrastructure.
D. Stopping the Infrastructure does not affect the Oracle9iAS Application Server instances that use it.
Answer: C

21. Which mod_plsql directive enables you to provide access to a specific PL/SQL procedure without specifying it in the URL?
A. PlsqlDefaultPage
B. PlsqlDatabaseName
C. PlsqlDatabaseUsername
D. PlsqlDatabasePassword
Answer: A

22. Which Oracle9iAS capabilities require an Infrastructure? (Choose all that apply.)
A. Single Sign­On
B. Application Server Clusters
C. All Oracle9iAS installation types
D. Oracle9iAS Web Cache Clusters
E. Invoking PL/SQL code via Database Access Descriptors
Answer: A, B

23. Where is metadata information of the OID server stored?
A. Attribute options
B. Application attribute
C. Operational attribute
D. Structural object class
Answer: C

24. Which mod_plsql directive protects procedures, packages, or schemas from being directly executed from a browser?
A. PlsqlDefaultPage
B. PlsqlPathAliasProcedure
C. PlsqlExclusionList
D. PlsqlBeforeProcedure
Answer: C

25. Which two commands can be used to start the Oracle HTTP Server (OHS)? (Choose two.)
A. httpdsctl start
B. dcmctl start ­ohs
C. dcmctl start ­ct ohs
D. dcmctl start ­co ohs
E. dcmctl start ­i instance that contains the OHS
Answer: C, E

26. Which four security terms correctly match the item to its description? (Choose four.)
A. Integrity uses a password to identify the user.
B. Confidentiality ensures that data is kept private.
C. Authentication determines the identity of the user.
D. Availability can be accomplished using grouped privileges.
E. Access control works with authorization to give the user access to data.
F. Authorization determines if the user has the appropriate privileges to access the data.
Answer: B, C, E, F

27. Which tool do you use to delete the entire naming context or terminal entry node from the OID server?
A. ldapdelete
B. catalog.sh
C. ldapmodifymt
D. bulkdelete.sh
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved