Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-235 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-235 Sample Questions:

1. You receive the following error while connecting to an Oracle9i database instance:
ORA-12523 TNS:listener could not find instance appropriate for the client connection
Which action would be appropriate in the context of investigating the cause of error?
A. checking the listener.ora file to verify that the protocol specified in ADDRESS is supported by the database server
B. checking the sqlnet.ora file to verify that the NAMES.DIRECTORY_PATH = (TNSNAMES,HOSTNAME)parameter is set
C. executing the lsnrctl services command to verify that the instances are registered with the listener, and have the READY status.
D. checking the tnsnames.ora file to verify that the net service name specified in your connect string is mapped to a connect descriptor
Answer: C

2. You are using rollback segments in your database. To ease transaction management, you want to implement automatic undo management by using the following steps:
1. creating an undo tablespace
2. setting the UNDO_MANAGEMENT parameter to AUTO in the parameter file
3. changing the tablespace that has the rollback segments to an undo tablespace by using the ALTER TABLESPACE command
4. setting the UNDO_TABLESPACE parameter to the tablespace that has the rollback segments
5. dropping the rollback segments and create undo segments in the same tablespace that has the rollback segments
Which option would you use?
A. 3 only
B. 1 and 2 only
C. 2 and 3 only
D. 3 and 5 only
E. 2 and 5 only
Answer: B

3. You specified extent management as local for a tablespace. How will this affect space management in the
tablespace?
A. Bitmap will be used to record free and allocated extents.
B. Free extents will be managed by the data dictionary tables.
C. The tablespace can have extents containing blocks of different sizes.
D. The tablespace will be system managed and the users cannot specify the extent size.
Answer: A

4. Which statement regarding the KEEP buffer pool is true assuming that it is sized correctly?
A. The buffer pool can be used for data blocks of standard size only.
B. The buffer pool can be used for data blocks of both standard and nonstandard sizes.
C. The buffer pool eliminates data blocks from memory when they are no longer needed.
D. The buffer pool holds data blocks from schema objects that are not assigned to any buffer pool.
Answer: A

5. Which two statements are true regarding object privileges? (Choose two.)
A. The privileges cannot be granted to a user in the form of a role.
B. The object owner can grant the privileges to any other user in the database.
C. Any user that has the GRANT ANY OBJECT PRIVILEGE can grant the privileges on behalf of the object owner.
D. The grantee of the privileges with WITH GRANT OPTION can revoke the same privileges from any other user irrespective of its grantor.
Answer: B, C

6. Which two statements are true regarding the temporary tablespace? (Choose two.)
A. Used for sort operations
B. Can contain permanent objects
C. Cannot be shared by multiple users
D. Cannot be created with nonstandard block size specification
Answer: A, D

7. You want to reuse all the existing data files, control files, and redo log files to re-create your test database. You
execute the following command to create the database:
CREATE DATABASE testdb
DATAFILE
'/u01/oradata/testdb/system01.dbf' SIZE 100M REUSE
LOGFILE
GROUP 1 ('/u01/oradata/testdb/log1a.rdo',
'/u02/oradata/testdb/log1b.rdo') SIZE 50K REUSE,
GROUP 2 ('/u01/oradata/testdb/log2a.rdo',
'/u02/oradata/testdb/log2b.rdo') SIZE 50K REUSE
MAXLOGFILES 5
MAXLOGHISTORY 100
MAXDATAFILES 10;
The command fails to create the database successfully. What could be the reason?
A. You have set MAXLOGFILES to a very low value.
B. You cannot reuse the online redo log files.
C. You have omitted the CONTROLFILE REUSE clause.
D. You cannot reuse the data file belonging to the SYSTEM tablespace.
Answer: C

8. Which three statements are correct regarding the listener process? (Choose three.)
A. A listener can be configured to listen for multiple protocols.
B. Multiple listeners cannot listen on behalf of a single database.
C. The name of the listener should be unique per listener.ora file.
D. A listener can listen for a single database only and not multiple databases.
E. The listener transfers the connection request to a dispatcher in a Shared Server configuration.
F. The listener transfers the connection request to the Connection Manager in a Dedicated Server configuration.
Answer: A, C, E

9. You executed the following command to create an index on CUSTOMER_ID and ITEMS_ID columns in the
ORDERS table:
SQL> CREATE INDEX orders_prim_indx
ON orders (customer_id, items_id);
In which two conditions would a query use this index? (Choose two.)
A. when both the columns are used in the WHERE clause of the query
B. when both the columns are used in the SELECT clause of the query
C. when the CUSTOMER_ID column is used in the WHERE clause of the query
D. when the ITEMS_ID column is used with a single row function in the WHERE clause of the query
Answer: A, C

10. You are working in a dedicated server environment. You require the PMON process to register with a local listener, lsnr1, which does not use TCP/IP, port 1521. The protocol address of lsnr1 is available in the listener.ora file. What would you do?
A. configure the LOCAL_LISTENER parameter in the initialization parameter file
B. configure the SID_LIST_LSNR1 parameter in the listener.ora file
C. execute the lsnrctl set command with the appropriate parameter to set the correct instance names
D. no explicit action required because the protocol address of the listener is available in the listener.ora file
Answer: A

11. You executed the following command to grant the CONNECT role to the USER01 user: SQL> GRANT connect to USER01
WITH ADMIN OPTION; Which statement is true?
A. The user can grant the role to any database user but cannot revoke it.
B. The user can grant or revoke the role to or from any database user.
C. The user can revoke the role from any database user but cannot grant it.
D. The statement fails because the CONNECT role cannot be granted with WITH ADMIN OPTION.
E. The user can grant or revoke the role to or from any database user except the SYS and SYSTEM users.
Answer: B

12. Which Oracle data type should you use to store data in a database that uses multiple languages to store data?
A. LONG
B. CHAR
C. VARCHAR
D. VARCHAR2
E. NVARCHAR2
Answer: E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved