Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-151 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-151 Sample Questions:

Q: 1
When tabbing through items in the Employees form, users should not be able to navigate to the Salary text item. If they need to update the item, they will have to explicitly navigate to it by using the mouse.
Which property setting accomplishes this requirement?
A. Enabled = Yes; Keyboard Navigable = No
B. Enabled = No; Keyboard Navigable = Yes
C. Enabled = Yes; Keyboard Navigable = Yes
D. Enabled = No; Keyboard Navigable = No
E. Automatic Skip = Yes
Answer: C
Explanation: * Keyboard Navigable property
Description
Determines whether the end user or the application can place the input focus in the item during default navigation. When set to Yes for an item, the item is navigable. When set to No, Form Builder skips over the item and enters the next navigable item in the default navigation sequence. The default navigation sequence for items is defined by the order of items in the Object Navigator.
Applies to all items except chart items and display items* Default Yes
Usage Notes
If Enabled or Visible is set to No (PROPERTY_FALSE for runtime), then the items’ or item instance’s Keyboard navigable property is effectively false. At runtime, when the Enabled property is set to PROPERTY_FALSE, the Keyboard_Navigable property is also set to
PROPERTY_FALSE. However, if the Enabled property is subsequently set back to PROPERTY_TRUE, the keyboard Navigable property is NOT set to PROPERTY_TRUE, and must be changed explicitly.

Q: 2
You have a text item in your form named Object1. You want to create Object2 as an exact duplicate of Object1. You want to be able to change the properties of Object2. However if you change Object1, you do not want Object2 to change. Which method of reusing Object1 would be best for these requirements?
A. Copying Object1
B. Subclassing Object1
C. Creating a property class from Object1
D. Putting Object1inan Object library
E. Referencing Object1ina PL/SQL library
Answer: A
Explanation: When you copy an object, a separate, unique version of that object is created in the target module. Any objects owned by the copied object also get copied. Changes made to a copied object in the source module do not affect the copied object in the target module.

Q: 3
The Orders form has four blocks. The Orders and Order_items block are on the CV_Order content canvas; the inventories block items are on the CV_inventories content canvas; and Control block buttons are on the CV_Buttons toolbar canvas. All buttons have mouse Navigate set to No.
The Order_Items block is a detail of Orders. The inventories block is a detail of Order_Items, showing the stock of the selected product.
There is a button in the Control block with a When-Button-Pressed trigger:
IF GET_CANVAS_PROPERTY(:SYSTEM.cursor_item, item_canvas) = 'CV_ORDER' THEN
GO_BLOCK ('inventories')
ELSE
GO_BLOCK('orders');
END IF;
When you run the form and click the button, navigation does not occur, and the form displays the runtime error “FRM-41053: Cannot find Canvas: invalid ID.” What should you do to correct this problem?
A. Change the sequence of blocksinthe Object Navigator
B. Chang the Mouse Navigator property of the button to yes
C. inthe first line of code, change the built-into GET_ITEM_PROPERTY
D. inthe first line of code, change the system variable to: SYSTEM.CURSOR_CANVAS.
E. inthe first line of code, change the CV_ORDER to lowercase
F. Chang the argument to the GO_BLOCK built-ins to uppercase
Answer: D
Explanation:
Note:
GET_CANVAS_PROPERTY built-in
Description
Returns the given canvas property for the given canvas. .
Syntax
FUNCTION GET_CANVAS_PROPERTY(
canvas_id
Canvas
,property
NUMBER);FUNCTION GET_CANVAS_PROPERTY(
canvas_name
VARCHAR2
,property
NUMBER)

Q: 4
Which four types of variables must have their names preceded by a colon when they are referenced in trigger code?
A. PL/SQL variables
B. Form items
C. global variables
D. system variables
E. parameters
Answer: A,B,C,D
Explanation:
D: Example:
On calling the raiseEvent method, a trigger named WHEN-CUSTOM-JAVASCRIPT-EVENT is fired
on the server side.
declare
event_val varchar2(300):= :system.javascript_event_value;
begin
if (:system.javascript_event_name='show') then
handleShowEvent(event_val);
elsif(:system.javascript_event_name='grab') then
handleGrabEvent(event_val);
else
null;
end if;
end;

Q: 5
The Order Entry application contains several forms. The inventories form uses an LOV that is based on a record group that queries the Warehouses table to return a warehouse ID.
Several of the forms use LOVs that are based on the same query. You decide to centralize the creation of the record group to the entry form of the application, which opens all the other forms, for example, to open the inventories form, there is a When-Button Pressed trigger on the
inventories button with the following code;
OPEN _FORM ('inventories');
in a When-New-Form-instance trigger for the entry form, you create the warehouse_rg record
group by using the CREATE_GROUP_QUERY built in with the following arguments:
('warehouse_rg' , 'SELECT ALL WAREHOUSE.WAREHOUSE_ID,
WAREHOUSE.WAREHOUSE_NAME FORM WAREHOUSE order by warehouse_name);
You also populate the record group in this trigger.
What must you do to make this record group available to the inventories form and the other forms?
A. inthe When-New-Form-instance trigger for the entry form, add a values for the SCOPE argument of CREATE_GROUP_QUERY.
B. inthe entry form, move the record group code to the end of the When-Button-Pressed triggers for the buttons that open other forms, so that the record group is created and populated immediately after OPEN_FORM is called.
C. inthe entry form, move the record group code to the beginning of the When-Button-Pressed triggers for the button that open other forms, so that the record group is created and populated just before OPEN_FORM is called.
D. inthe When-Button_Pressed triggers of the entry from the buttons that open other forms, add a value for the SESSION argument of OPEN_FORM.
E. inthe other forms, refer to the record group as: global.warehouse_rg.
Answer: A
Explanation:
Note: The CREATE_GROUP_FROM_QUERY built-in is a function and must be invoked as part of an expression. For example:
DECLARErg_id RecordGroup;BEGIN rg_id := CREATE_GROUP_FROM_QUERY ('employee_rg', 'SELECT id,first_name,last_name,sal
FROM employee');
END;

Q: 6
You are implementing a JavaBean in a form, the bean has no visible component on the form when invoked, the bean displays an input text where users enter a zip code, the bean has a single method that returns a short weather forecast for that zip code as a character value.
How can you retrieve that value so that you can display it to the user?
A. Use FBEAN.ENABLE_EVENT to register a listener for the bean event. Obtainthe value of SYSTEM.CUSTOM_ITEM_EVENTina When-Custom item Event trigger, and then use that value as an argument to the MESSAGE builtin.
B. Use FBEAN.REGISTER_BEAN as an argument to the MESSAGE builtintoinvoke the bean's method and return the value as a message displayed to the user.
C. Use FBEAN.REGISTER_BEAN to register the bean, so that when the user enters a zip codeinto the bean sinput text, the value is automatically displayedinthe bean area item.
D. Use FBEAN.ENABLE_EVENT to register a listener for the bean event. Obtainthe value of SYSTEM.CUSTOM_EVENT_PARAMETERina When_Custom-item-Event trigger, and then use that value as an argument to the MESSAGE built-in.
Answer: D
Explanation: When a user interacts with a JavaBean at run time, it usually causes an event to occur.
You can use FBEAN.ENABLE_EVENT to register a listener for the event, so that when the event occurs Forms will fire the When-Custom-Item-Event trigger. In this trigger, you can code a response to the event. The :SYSTEM.CUSTOM_ITEM_EVENT and SYSTEM.CUSTOM_EVENT_PARAMETERS variables contain the name of the event and information the bean is sending to the form.

Q: 7
The Orders database table uses Order_id as its primary key. You have written the following code to use in the Orders block of a form:
SELECT orders_seq.NEXTVAL
INTO :orders.order_id
FROM SYS.dual;
Which statement is true about this code?
A. If you place thisCodeina trigger that fires when the record isinsertedinto the database, you will likely have more gapsinOrderIDs than if you use the sequence as a default value for the item.
B. If you place this codeina trigger, you should ensure that Order_Id hasitsrequiredproperty set to Yes.
C. If you place this codeina trigger, you should ensure that Order_Id has its Database Item property set to No.
D. If the named sequence does not exist, it is automatically created the first time the code is called.
E. You should place this code aina database trigger to minimize the gapsinOrder IDs.
F. You should place this codeinPre-insert trigger to minimize the gapsinOrder IDs.
G. You should place this codeina Post_insert trigger to minimize the gapsinOrder IDs.
Answer: F
Explanation: Assigning Sequence Numbers to Records
You will recall that you can assign default values for items from an Oracle sequence, to automatically provide unique keys for records on their creation. However, if the user does not complete a record, the assigned sequence number is “wasted.”
An alternative method is to assign unique keys to records from a Pre-Insert trigger, just before their insertion in the base table, by which time the user has completed the record and issued the Save.
Assigning unique keys in the posting phase can:
* Reduce gaps in the assigned numbers
* Reduce data traffic on record creation, especially if records are discarded before saving
Example
This Pre-Insert trigger on the ORDERS block assigns an Order ID from the sequence ORDERS_SEQ, which will be written to the ORDER_ID column when the row is subsequently inserted.
SELECT ORDERS_SEQ.nextval
INTO :ORDERS.order_id
FROM SYS.dual;

Q: 8
In Forms Builder, the iconic buttons on the form are blank, but when you click Run Form the form appears in the browser with Images in the iconic buttons.
What are two things that you can check to track the source of this problem?
A. forms Builder runtime preferences
B. the UI_ICON settinginthe operating system
C. the iconpath settinginthe Forms registry file
D. the UI_ICOM_EXTENSION settinginthe operating system
E. the iconextension settinginthe Forms registry file
F. the FORMS_PATH settinginthe Forms environment file
G. the classpath settinginthe operating system
Answer: B,C
Explanation:
C:assume you put your gif in a directory /icon under your /forms on server, then in the registry.dat file, find the section containing sth below
xxx.xxx.iconpath=
xxx.xxx.iconextension =,
set above iconpath=/icon
iconextension =gif

Q: 9
You want to display employee records in tabular format, but the form is not wide enough to display all the items in the Employees block. The employee IDs and names of displayed records should always be visible, but you want to scroll the additional information as users tab through the Items, the form should look like a spreadsheet with the first two columns frozen.
Which canvas types would be most appropriate in this scenario?
A. content canvasina window with a horizontal scroll bar
B. content canvas and multiple tab canvases
C. content canvas and a tab canvas with multiple tab pages
D. content canvas and a stacked canvas with a horizontal scroll bar
E. multiple content canvases
Answer: C
Explanation: After an entity is divided into groups, if all groups cannot be displayed simultaneously, it becomes necessary for two or more regions to be displayed in the exact same space, one at a time, using a Tab control. The user can jump to a specific region by selecting a
tab or by progressing continuously through all fields of all Tab regions. A set of fields, minimally the primary key fields, should remain visible so the user can maintain context at all times. There, "frozen" fields must be placed inside the Tab control on the left side.
When best to use Tab regions:
* When the user must see all fields of a record in a single window, but they do not need to see them all simultaneously.
* When entire regions need to be hidden from a user due to security restrictions, the current state of data, or other product installations.

Q: 10
Yon have created a list item for the Credit__Rating field in the Customers form, the Finance department usually determines a range of scores that pertain to the customer, the values in the list are Excellent, Good, Fair, and Poor, corresponding to the ranges provided by Finance. The
default value Fair, because that is the range that applies to most customers.
Sometimes, Finance can provide an exact credit score; so users must be able to enter the exact numerical value if it is known. Often clerks enter the customer data before the performance of a credit check, so they must be able to enter a blank value if the credit rating is not yet determined.
Users want to be able to select a blank value from the list, but the list does not display a blank line for them to select. How can you meet this requirement without changing the default value of the list item?
A. Add a blank line to the list item when you define the static values.
B. Set Mapping of other Values for the Credit_Rating Item to NULL.
C. Set the Required property of the Credit_Rating item to No.
D. Delete the NOT NULL constraint for the Credit_Rating Columninthe database.
E. You cannot change this type of list item to display a blank value; users must delete the default value records if the credit rating is not known.
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved