Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-140 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-140 Sample Questions:

1.The Oracle Application Server is installed on your machine. In Forms Builder, you open the
HResource form and connect to the HR database. You also edit your Forms Builder run­time preferences and click Set Default. To test the HResource form module, you click Run Form and receive the error message FRM­10142 (The HTTP listener is not running). What action should you take?
A.Start an OC4J instance.
B.Start the Oracle HTTP Server.
C.Run the batch file STOPINST.BAT.
D.Start the browser before clicking Run Form.
E.Generate the form and move the .fmx file to the Oracle Application Server deployment directory.
Answer: A

2.How is the user interface of an Oracle Forms application displayed?
A.An embedded Forms applet renders the user interface in the user's Web browser.
B.OC4J sends the Forms Runtime Engine user interface back to the user's Web browser as an HTML page.
C.A downloaded Forms applet communicates with a separate Forms Listener to obtain user interface metadata.
D.OC4J sends the Forms Listener Servlet user interface back to the user's Web browser as an HTML
page.
E.OC4J sends the Forms Servlet user interface back to the user's Web browser as an HTML page.
Answer: A

3.How does the Oracle HTTP Server handle a request for a Forms application?
A.It routes the request by the Jserv component to OC4J.
B.It routes the request by the mod_oc4j component to OC4J.
C.It routes the request by the mod_oc4j component to the Forms CGI.
D.It routes the request by the Jserv component to Forms Listener Servlet.
E.It routes the request by the Jserv component to Oracle Application Server Forms Services.
Answer: B

4.Which statement about the Java Design­Time API (JDAPI) is true?
A.It is built on top of the C Forms API.
B.It replaces the C Forms API (CFAPI) that was available in Forms 6i.
C.It enables invocation of the C Forms API from a Java program.
D.It is unrelated to the C Forms API because its functionality is completely different.
Answer: A

5.You are using Pluggable Java Components to modify the appearance and behavior of certain input items. These modifications cannot be done in the Property Palette of these items. Which built­in can you use to accomplish this task?
A.SET_ITEM_INSTANCE_PROPERTY
B.FBEAN.SET_PROPERTY
C.SET_ITEM_PROPERTY
D.SET_CUSTOM_PROPERTY
Answer: D

6.Which Oracle Forms built­in can be used to change the display of a single DATETIME value from one time­zone region to another without affecting other DATETIME items?
A.DISPLAY_ITEM
B.ADJUST_TZ
C.SET_APPLICATION_PROPERTY with the BUILTIN_DATE_FORMAT argument
D.SET_APPLICATION_PROPERTY with the DATETIME_LOCAL_TZ argument
E.SET_APPLICATION_PROPERTY with the PLSQL_DATE_FORMAT argument
Answer: B

7.You have enabled debug­level Servlet Logging for the Forms Servlet for all users of an application. At the end of the work day, you want to analyze the log file. Which file do you examine?
A.SERVER.LOG
B.APPLICATION.LOG
C.DEFAULT­WEB­ACCESS.LOG
D.GLOBAL­APPLICATION.LOG
Answer: B

8.Which three tasks can be performed by the XML2Forms utility? (Choose three.)
A.generating an XML schema file
B.parsing of XML using Oracle XDK SAXParser
C.creating a Forms object for each XML element
D.validating XML against the Forms XML schema
Answer: B, C, D

9.There are several forms in your Forms 6i application that perform SELECT statements in triggers and program units to extract some information from an ARCHIVES table. As part of the upgrade to the latest version of Oracle Forms, you have split the ARCHIVES table by year. The current table is now called ARCHIVES2001, so you want to change all occurrences of ARCHIVES in your PL/SQL code to ARCHIVES2001. Which file would you modify so that the Oracle Forms Migration Assistant performs the substitution when you use this tool to upgrade your application?
A.RULES.PROPERTIES
B.FORMS90.PROPERTIES (or FORMS.PROPERTIES)
C.CONVERTER.PROPERTIES
D.LOCALSTRINGS.PROPERTIES E.SEARCH_REPLACE.PROPERTIES
Answer: E

10.A user runs, and then exits, the Payroll forms session over the Web. The same user then starts a Sales forms session over the Web. The Sales forms application uses two form modules and two custom menu modules. How many Forms applets are required?
A.One Forms applet is required to run any Oracle Application Server Forms Services application.
B.Five Forms applets are required. Separate Forms applets must be deployed for each Oracle Application Server Forms Services form or menu module.
C.Three Forms applets are required. A Forms applet is required for each form module in a multiple­form Oracle Application Server Forms Services session.
D.Two Forms applets are required. Separate Forms applets must be deployed for each Oracle Application Server Forms Services application.
E.Four Forms applets are required. One Forms applet is used to start each Oracle Application Server Forms Services application. Additional Forms applets are required for each form module using a custom menu.
Answer: A

11.What happens when you click Run Form Debug in Forms Builder?
A.The form runs on your local machine using a debug executable client.
B.The form runs in a three­tier environment using the application server URL that you specify in run­time preferences.
C.The form runs in a three­tier environment using the application server URL that you specify in debug preferences.
D.The form runs in a simulated three­tier environment using an applet viewer that is included with the product to enable debugging.
Answer: B

12.You are designing a menu that attaches to multiple forms in your application, and you want to add a menu item that enables remote debugging of the application. Which built­in must you include in the menu item code?
A.BREAK
B.MESSAGE
C.DEBUG_MODE
D.DEBUG.ATTACH
E.DEBUG.SUSPEND
F.DEBUG.INTERPRET
Answer: D

13.You are running a multiple­form application. The Customers form invokes the Orders form. When the Orders form launches, it displays orders for only the active customer from the Customers form. Forms exchange data with the :GLOBAL.CUSTOMER_ID variable. The Orders form should query orders for a customer only once after being launched from the Customers form. Which built­in helps you do this by setting the ONETIME_WHERE property to refer dynamically to
the GLOBAL.CUSTOMER_ID?
A.SET_APPLICATION_PROPERTY
B.SET_FORM_PROPERTY C.SET_BLOCK_PROPERTY
D.SET_RECORD_PROPERTY
Answer: C

14.Which list contains only those methods for using Java in Forms?
A.JavaBeans, PJCs, Java Importer, JDAPI
B.JavaBeans, PJCs, Java Stored Procedures, JDAPI
C.JDAPI, PJCs, Java Importer, Java Stored Procedures
D.JavaBeans, PJCs, Java Importer, Java Stored Procedures
Answer: D

15.Your Oracle HTTP Server is configured for the default port. You want to ensure that your Forms Listener Servlet can manage communication between the Forms Java Client and Oracle Application Server Forms Services. What action is required?
A.Configure Forms Listener Servlet to listen on the default port 7000.
B.Configure Forms Listener Servlet to listen on the default port 1949.
C.Configure Forms Listener Servlet to listen on the default port 80.
D.No action is required.
Answer: D

16.You are upgrading a Forms 6i application that was originally written in Forms 2.3. It uses LOVs extensively, many of which are the old­style LOVs that are not supported in the latest version of Oracle Forms. Which statement about this upgrade is true?
A.The upgrade process automatically converts each old­style LOV by creating a record group and basing the LOV on that record group.
B.You should convert the old­style LOVs in Forms6i prior to upgrading the application to the latest version of Oracle Forms.
C.You can upgrade the application to the latest version of Oracle Forms and then manually convert the LOVs to record group LOVs so that the forms can compile successfully.
D.You should have converted the old­style LOVs in Forms 4.5, because they cannot be edited in Forms 6i and will prevent the application from upgrading successfully.
Answer: A

17.On Windows platforms, which two programs in the \BIN directory enable you to upgrade applications from Forms 6i to the latest version of Oracle Forms? (Choose two.)
A.IFCMP90.EXE (or FRMCMP.EXE)
B.IFWEB90.EXE (or FRMWEB.EXE)
C.D2SCV90.EXE (or D2SCV.EXE)
D.FNCHK90.EXE (or FNCHK.EXE)
E.IFXML2F90.BAT (or FRMXML2F.BAT)
F.RWBUILDER.EXE
G.RWCONVERTER.EXE
H.IFPLSQLCONV90.BAT (or FRMPLSQLCONV.BAT)
Answer: A, H

18.Which statement describes LOVs in forms that were developed in Forms 6i (or earlier versions)?
A.LOVs required that a condition be specified before record retrieval.
B.LOVs did not allow users to specify a condition before record retrieval.
C.LOVs were not cancelable in cases where it was taking a long time to retrieve records.
D.Validation on the item could not be performed to force the user to enter only those values retrieved by the LOV.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved