Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-058 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-058 Sample Questions:

Q: 1
Which three actions would be helpful in determining the cause of a node reboot?
A. determining the time of the node reboot by using the update command and subtracting the up time from the current system time
B. looking for messages such as "Oracle CSSD failure. Rebooting for cluster integrity” in /var/log/messages
C. using the crsctl command to view tracing information
D. inspecting the ocssd log for "Begin Dump" or "End Dump" messages
E. inspecting the database alert log for reboot messages
Answer: A,B,D
Explanation: A – Determining the time of the node reboot by using the update command and subtracting the up time to the current system time
B – Looking for messages such as “Oracle CSSD failure. Rebooting for cluster integrity” in /var/log/messages
CRS fails after restart If the CRS fails to start up after boot up, check for the occurrence of the following strings in the /var/log/ messagesfile:
D – Inspecting the ocssd log for "Begin Dump" or "End Dump" messages

Q: 2
After Oracle Grid Infrastructure has been installed, you should take a few moments to verify the installation. Which two actions would be useful in verifying the installation?
A. Run the crsctl status resource –t command to confirm that all necessary cluster resources are online.
B. Use the operating system utilities to verify that your SCAN addresses are being properly resolved.
C. Start Oracle Enterprise Manager and check all monitored targets.
D. Run the cluvfy comp nodecon –n all –verbose command to verify the entire Grid Infrastructure installation.
Answer: A,D
Explanation: CRSCTL is an interface between you and Oracle Clusterware, parsing and calling Oracle Clusterware APIs for Oracle Clusterware objects. You can use CRSCTL commands to perform several operations on Oracle Clusterware, such as: Use the crsctl start resource command to start many idle resources on a particular server in the cluster. Specify the -t parameter to display the output in tabular form cluvfy comp nodecon -n all [-verbose]

Q: 3
Which two network addresses are required to be static, non-dhcp addresses when using the Grid Naming?
A. GNS VIP Address
B. SCAN VIP Address
C. Node VIP Address
D. Node Public Address
E. Node Private Address
Answer: A,D
Explanation: 2.6.2 IP Address Requirements Before starting the installation, you must have at least two network adapters configured on each
node: One for the private IP address and one for the public IP address.
You can configure IP addresses with one of the following options:
Dynamic IP address assignment using Oracle Grid Naming Service (GNS). If you select this option, then network administrators assign static IP address for the physical host name and dynamically allocated IPs for the Oracle Clusterware managed VIP addresses.
Oracle® Grid Infrastructure Installation Guide
Implementing GNS
To implement GNS, you must collaborate with your network administrator to obtain an IP address on the public network for the GNS VIP. DNS uses the GNS VIP to forward requests for access to the cluster to GNS. You must also collaborate with your DNS administrator to delegate a domain to the cluster. This can be a separate domain or a subdomain of an existing domain. The DNS
server must be configured to forward all requests for this new domain to the GNS VIP. Since each cluster has its own GNS, it must be allocated a unique domain of which to be in control.
Oracle® Clusterware Administration and Deployment Guide

Q: 4
You are in the planning stages for upgrading your Oracle RAC database from Oracle Database 10g Release 2 to Oracle Database 11g Release 2 to run under the Oracle Grid Infrastructure.
You decide to use an administrator-managed configuration because the cluster is fairly small.
Which statement is correct about this configuration?
A. A parent pool of the GENERIC server pool will be used.
B. You must define a new server pool called MANUAL.
C. A subpool of the GENERIC server pool will be used.
D. A subpool of the FREE server pool will be used.
Answer: C
Explanation: With Oracle RAC 11g Release 2, there is only a database resource define to Oracle Clusterware. This resource will contain the Oracle Home, the spfile, the server pool(s) and the ASM diskgroup(s) required for the database. The database resource will have a weak start dependency on the VIP which means it will try to start the VIP for the node when the instance starts however if the VIP does not start successfully, the instance will still be started. When reviewing the database resource for an administrator Managed database, you will see a server pool defined with the same name as the Oracle database. This pool will be part of a special Oracle defined server pool called Generic. The Generic server pool is managed by Oracle to support Administrator Managed databases. The server pools that are part of Generic will be automatically created or removed when you add or remove an Administrator Managed database. Oracle Database 11gR2 Upgrade Companion (Version 2.70)

Q: 5
The Instance Initialization parameters are set to:
DB_CREATE_FILE_DEST = +DATA
DB_CREATE_ONLlNE_LOG_DEST_l = +LOGS
DB_CREATE_ONLlNE_LOG_DEST_2 = + FRA
The SQL* Plus command “ALTER DATABASE ADD LOGFILE;” will create:
A. a new log file in the +DATA disk group, or a log file in the + FRA disk group, if +DATA is not available
B. a new log file in the +DATA disk group and a log file in the + FRA disk group
C. a new log file in the +LOGS disk group and a log file in the + FRA disk group
D. a new log file in the +LOGS disk group, or a log file in the +FRA dls* available
E. a new log file in the +DATA disk group, a log file in the +LOGS disk group, and a log file in the +FRA disk group
F. a new log file in the +LOGS disk group, or a log file in the +FRA disk group, if +LOGS is not available
Answer: C
Explanation: The following table lists the initialization parameters that enable the use of Oracle Managed Files.
Initialization Parameter
DB_CREATE_FILE_DEST
Defines the location of the default file system directory or Oracle ASM disk group where the database creates datafiles or tempfiles when no file specification is given in the create operation.
Also used as the default location for redo log and control files if DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n are not specified.
DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n Defines the location of the default file system directory or Oracle ASM disk group for redo log files
and control file creation when no file specification is given in the create operation. By changing n, you can use this initialization parameter multiple times, where n specifies a multiplexed copy of the redo log or control file. You can specify up to five multiplexed copies.
DB_RECOVERY_FILE_DEST Defines the location of the Fast Recovery Area, which is the default file system directory or Oracle ASM disk group where the database creates RMAN backups when no format option is used, archived logs when no other local destination is configured, and flashback logs. Also used as the default location for redo log and control files or multiplexed copies of redo log and control files if
DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n are not specified. Oracle® Database Administrator's Guide

Q: 6
Which three statements define a cluster?
A. is a group of independent, but interconnected computers that act as a single system
B. can be deployed to increase availability and performance
C. can be deployed to balance a dynamically changing workload
D. should appear to an application as multiple servers
Answer: A,B,C
Explanation: Oracle Real Application Clusters Computer cluster

Q: 7
You want to create an ACFS on an ADVM volume using a shell script and the appropriate command-line utilities. These are the requirements:
1. The dynamic volume file must use space in the VOLFILE disk group with a size of 500 M and be called prodvol.
2. The mount point called /acfs already exists.
Which four steps must be performed to achieve this?
A. As the Grid Infrastructure owner, run mount –t acfs /dev/asm/prodvol-417 /acfs to mount the file system.
B. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd volinfo –d VOLFILE prodvol to determine the volume information.
C. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd voicreate –d VOLFILE –s 500M prodvol to create the volume file.
D. As the Grid Infrastructure owner, run mkfs –t acfs /dev/asm/prodvol -417 to create the file system.
E. As root, run mount –t acfs /dev/asm/prodvol -417 /acfs to mount the file system.
F. As root, run mkfs –t acfs /dev/asm/prodvol -417 to create the file system.
Answer: B,C,E,F
Explanation: Creating an Oracle ACFS File System
Start ASMCMD connected to the Oracle ASM instance. You must be a user in the OSASM
operating system group.
To create a volume:
ASMCMD [+] > volcreate -G data -s 10G volume1
You can determine the volume device name with the ASMCMD volinfo command or from the VOLUME_DEVICE column in the V$ASM_VOLUME view. The root privilege is required
For example:
ASMCMD [+] > volinfo -G data volume1
Diskgroup Name: DATA
Volume Name: VOLUME1
Volume Device: /dev/asm/volume1-123
State:ENABLED
Create a file system using an existing volume device.
For example:
$ /sbin/mkfs -t acfs /dev/asm/volume1-123
The root privilege is not required. The ownership of the volume device file dictates who can run this command. <<Since /ACFS it's already created, answer with root it's the correctly one>>>
For example:
# /bin/mount -t acfs /dev/asm/volume1-123 /u01/app/acfsmounts/myacfs
The root privilege is required to run the mount command and the Windows Administrator privilege is required to run the acfsmountvol command

Q: 8
Some new non-ASM shared storage has been made available by the storage administrator and the Oracle Grid Infrastructure Administrator decides to move the voting disks, which do not reside in ASM, to this new non-ASM location. How can this be done?
A. by running crsctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by crsctl delete css votedisk <path_to_old_location>
B. by running crsctl replace css votedisk <path_to_old_location/path_to_new_location>
C. by running srvctl replace css votedisk <path_to_old_location,path_to_new_location>
D. by running srvctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by srvctl delete css votedisk <path_to_old_location>
Answer: B
Explanation: crsctl replace votedisk: Uses the crsctl replace votedisk command to move or replace the existing voting disks. This command creates voting disks in the specified locations, either in Oracle ASM or some other storage option. Oracle Clusterware copies existing voting disk information into the new locations and removes the voting disks from the former locations.
Usage Notes
Examples
Example 1
To replace a voting disk that is located within Oracle ASM:
$ crsctl replace votedisk +diskgroup1
Example 2
To replace a voting disk that is located on a shared file system:
$ crsctl replace votedisk /mnt/nfs/disk1 /mnt/nfs/disk2
Oracle® Clusterware Administration and Deployment Guide


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved