Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-052 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-052 Sample Questions:

1. Note the functionalities of various background processes:
1: Perform recovery at instance startup.
2: Free the resources used by a user process when it fails.
3: Cleanup the database buffer cache when a process fails.
4: Dynamically register database services with listeners.
5: Monitor sessions for idle session timeout.
6: Cleanup unused temporary segments.
7: Record the checkpoint information in control file.
Which option has the correct functionalities listed for a background process?
A.Checkpoint (CKPT): 1, 2, 5
B.System Monitor (SMON): 1, 6
C.Process Monitor (PMON): 4, 6, 7
D.Database Writer (DBWR): 1, 3, 4
Answer: B

2. Which two statements are true about the Automatic Workload Repository (AWR)? (Choose two.)
A.All AWR tables belong to the SYSTEM schema.
B.The AWR contains systemwide tracing and logging information.
C.The snapshots collected by the AWR are accessible through data dictionary views.
D.The snapshots collected by the AWR are used by self­tuning components in the database.
Answer: C, D

3. While observing the index statistics, you find that an index is highly fragmented, thereby resulting in poor database performance. Which option would you use to reduce fragmentation without affecting the users who are currently using the index?
A.Validate the index structure using the ANALYZE...INDEX command.
B.Rebuild the index using the ALTER INDEX..REBUILD ONLINE command.
C.Change the block space utilization parameters using the ALTER INDEX command.
D.Deallocate the unused space in the index using the ALTER INDEX..DEALLOCATE UNUSED command.
Answer: B

4. Your test database is running in NOARCHIVELOG mode. Which statement is true regarding the type of backups that can be performed on the database?
A.You can perform online whole database backups.
B.You can perform offline whole database backups.
C.You cannot perform schema­level export/import operations.
D.You can perform the backup of only the SYSTEM tablespace when the database is open.
Answer: B

5. Which two statements about the background process of the database writer are true? (Choose two.)
A.It is possible to have multiple database writers in an Oracle instance.
B.It writes dirty buffers, if any, to data files whenever a checkpoint occurs.
C.It writes dirty buffers, if any, to data files whenever a transaction commits.
D.It writes dirty buffers, if any, to data files before the log writer (LGWR) writes.
Answer: A, B

6. Note the following points describing various utilities in Oracle Database 11g:
1: It enables the high­speed transfer of data from one database to another.
2: It provides a complete solution for the backup, restoration, and recovery needs of the entire database.
3: It enables the loading of data from an external file into an Oracle database.
4: It provides a tape backup management for the Oracle ecosystem. Which point describes Oracle Secure Backup?
A.1
B.2
C.3
D.4
E.1, 2, and 4
F.1, 2, 3, and 4
Answer: D

7. You have issued a SHUTDOWN ABORT command to bring down your database instance. Consider the steps that will be performed later when you open the database:
1: SGA is allocated.
2: Control file is read.
3: Redo log files are read.
4: Instance recovery is started.
5: Background processes are started.
6: Data files are checked for consistency.
7: Server parameter file or the initialization parameter file is read. Which option has the correct order in which these steps occur?
A.7, 1, 5, 2, 3, 6, 4
B.1, 2, 3,7, 5, 6, 4
C.7, 1, 4, 5, 2, 3, 6
D.1, 7, 5, 4, 2, 3, 6
Answer: A

8. Observe the information in the columns:
1: The SGAa. Text and parsed forms of all SQL statements
2: The cursor stateb. Run­time memory values for the SQL statement, such as rows retrieved
3: User­session datac. Security and resource usage information
4: The stack spaced. Local variables for the process
Which option has the correct match between the memory areas and their contents?
A.1­c, 2­b, 3­d, 4­a
B.1­c, 2­b, 3­d, 4­a
C.1­a, 2­b, 3­c, 4­d
D.1­a, 2­b, 3­d, 4­c
Answer: C

9. Note the following functionalities of various background processes:
1: Record the checkpoint information in data file headers.
2: Perform recovery at instance startup.
3: Cleanup unused temporary segments.
4: Free the resources used by a user process when it fails.
5: Dynamically register database services with listeners.
6: Monitor sessions for idle session timeout.
Which option has the correct functionalities listed for a background process?
A.Archiver Process (ARCn): 1, 2, 5
B.System Monitor Process (SMON): 1, 4, 5
C.Process Monitor Process (PMON): 4, 5, 6
D.Database Writer Process (DBWn): 1, 3, 4
Answer: C

10. Examine the following statement that is used to modify the constraint on the SALES table: SQL> ALTER TABLE SALES MODIFY CONSTRAINT pk DISABLE VALIDATE;
Which three statements are true regarding the above command? (Choose three.)
A.The constraint remains valid.
B.The index on the constraint is dropped.
C.It allows the loading of data into the table using SQL *Loader.
D.New data conforms to the constraint, but existing data is not checked.
E.It allows the data manipulation on the table using INSERT/UPDATE/DELETE SQL statements.
Answer: A, B, C

11. Identify the memory component from which memory may be allocated for:
1: Session memory for the shared server
2: Buffers for I/O slaves
3: Oracle Database Recovery Manager (RMAN) backup and restore operations
A.Large Pool
B.Redo Log Buffer
C.Database Buffer Cache
D.Program Global Area (PGA)
Answer: A

12. Which is the correct description of a pinned buffer in the database buffer cache?
A.The buffer is currently being accessed.
B.The buffer is empty and has not been used.
C.The contents of the buffer have changed and must be flushed to the disk by the DBWn process.
D.The buffer is a candidate for immediate aging out and its contents are synchronized with the block contents on the disk.
Answer: A

13. You have executed this command to change the size of the database buffer cache: SQL> ALTER SYSTEM SET DB_CACHE_SIZE=2516582;
System altered.
To verify the change in size, you executed this command:
SQL> SHOW PARAMETER DB_CACHE_SIZE
NAME TYPE VALUE
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­
db_cache_size big integer 4194304
Why is the value set to 4194304 and not to 2516582?
A.because 4194304 is the granule size
B.because 4194304 is the standard block size
C.because 4194304 is the largest nonstandard block size defined in the database
D.because 4194304 is the total size of data already available in the database buffer cache
Answer: A

14. These are points that describe the contents of different memory components:
1: Descriptive information or metadata about schema objects that are queried by using SQL statements
2: The run­time area for data manipulation language (DML) or data definition language (DDL) statements
3: Results of SQL queries and PL/SQL functions
4: Executable forms of SQL cursors, PL/SQL programs, and Java classes
5: The information necessary to reconstruct changes made to the database by a transaction
Which of these will be stored in the Shared Pool if the necessary configurations are done?
A.1 and 2
B.2 and 5
C.1, 3, and 4
D.3, 4, and 5
E.1, 2, 3, and 4
Answer: C

15. Which two statements are true about Shared SQL Area and Private SQL Area? (Choose two.)
A.Shared SQL Area will be allocated in the shared pool.
B.Shared SQL Area will be allocated when a session starts.
C.Shared SQL Area will be allocated in the large pool always.
D.Private SQL Area will be allocated in the Program Global Area (PGA) always.
E.Shared SQL Area and Private SQL Area will be allocated in the PGA or large pool.
F.The number of Private SQL Area allocations is dependent on the OPEN_CURSORS parameter.
Answer: A, F


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved