Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-050 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-050 Sample Questions:

1.Identify the two direct sources from where SQL plans can be loaded into the SQL plan baselines. (Choose two.)
A.Cursor cache
B.Stored outline
C.SQL Tuning Set
D.Automatic Workload Repository (AWR) snapshots
Answer: A, C

2.Which two statements about workload capture and replay operations are true? (Choose two.)
A.The clients must be created manually on the test machines to perform more realistic testing.
B.Restart the database in RESTRICTED mode before beginning workload replay to enable a clean state for workload replay.
C.Restart the database in RESTRICTED mode before beginning workload capture to enable a clean state for capturing the workload.
D.The application state of the capture system must be identical to the application state of the replay system when the workload replay begins.
Answer: C, D

3.Which tasks can be accomplished using the Enterprise Manager Support Workbench in Oracle
Database 11g? (Choose all that apply.)
A.Generate reports on data failure such as data file failures.
B.You can package and upload diagnostic data to Oracle Support.
C.You can track the Service Request (SR) and implement repairs.
D.You can manually run health checks to gather diagnostic data for a problem.
Answer: B, C, D

4.Which statement describes the effect of table redefinition on the triggers attached to the table?
A.All triggers on the table remain valid.
B.All triggers on the table are invalidated and are automatically revalidated with the next DML execution on the table.
C.All triggers on the table are invalidated and must be manually recompiled before the next DML execution on the table.
D.Only triggers that are affected by the changes to the structure of the table are invalidated and automatically revalidated with the next DML execution on the table.
Answer: B

5.USER_DATA is a nonencrypted tablespace that contains a set of tables with data. You want to convert all existing data in the USER_DATA tablespace and the new data into the encrypted format. Which methods would you use to achieve this? (Choose all that apply.)
A.Use Data Pump to transfer the existing data to a new encrypted tablespace.
B.Use ALTER TABLE..MOVE to transfer the existing data to a new encrypted tablespace.
C.Use CREATE TABLE AS SELECT to transfer the existing data to a new encrypted tablespace.
D.Enable row movement for each table to be encrypted and then use ALTER TABLESPACE to encrypt the tablespace.
E.Encrypt the USER_DATA tablespace using the ALTER TABLESPACE statement so that all the data in the tablespace is automatically encrypted.
Answer: A, B, C

6.Evaluate the following block of code: BEGIN DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN.CREATE_ACL ( acl
=> 'mycompany­com­permissions.xml', principal => 'ACCT_MGR', is_grant => TRUE, privilege =>
'connect'); DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN.ASSIGN_ACL ( acl =>
'mycompany­com­permissions.xml', host => '*.mycompany.com'); END; What is the outcome of the above code?
A.It produces an error because a fully qualified host name needs to be specified.
B.It produces an error because the range of ports associated with the hosts has not been specified.
C.It creates an access control list (ACL) with the user ACCT_MGR who gets the CONNECT and
RESOLVE privileges.
D.It creates an access control list (ACL) with the user ACCT_MGR who gets the CONNECT privilege but not the RESOLVE privilege.
Answer: C

7.Which steps are mandatory to enable Direct NFS? 1. Mount all required file systems using the kernel NFS driver. 2. Create an oranfstab file containing the attributes for each NFS server to be accessed using Direct NFS. 3. Replace the ODM library libodm11.so_stub with libodm11.so.
A.2 and 3
B.1 and 3
C.1 and 2
D.1, 2 and 3
Answer: B

8.Which statements are true regarding the concept of problems and incidents in the fault diagnosability infrastructure for Oracle Database 11g? (Choose all that apply.)
A.The problem key is the same as the incident number.
B.Every problem has a problem key, which is a text string that describes the problem.
C.The database makes an entry into the alert log file when problems and incidents occur.
D.The database sends an incident alert to the Oracle Enterprise Manager Database Home page.
E.Only the incident metadata and dumps are stored in the Automatic Diagnostic Repository (ADR).
Answer: B, C, D

9.You are managing an Oracle Database 11g database. You want to take a backup on tape drives of the USERS tablespace that has a single data file of 900 MB. You have tape drives of 300 MB each.
To accomplish the backup, you issued the following RMAN command: RMAN>BACKUP SECTION SIZE 300M TABLESPACE users; What configuration should be effected to accomplish faster and optimized backups by using the above command?
A.The SBT channel must be configured, with the MAXPIECESIZE set to 300 MB.
B.The SBT channel must be configured, with the parallelism setting for the SBT device set to 3.
C.The COMPATIBLE initialization parameter for the database instance must be set to at least 10.0.
D.The SBT channel must be configured, with the default parallelism setting for the SBT device set to 1.
Answer: B

10.When executing a SQL workload, you choose to generate execution plans only, without collecting execution statistics. Which two statements describe the implications of this? (Choose two.)
A.It produces less accurate results of the comparison analysis.
B.It automatically calls the SQL Tuning Advisor for recommendations.
C.It shortens the time of execution and reduces the impact on system resources.
D.Only the changes in the execution plan, and not performance regression, are detected.
Answer: A, C

11.You are managing an Oracle Database 11g database with the ASM storage. The database is having big file tablespaces. You want files to open faster and less memory to be used in the shared pool to manage the extent maps. What configuration would you effect to achieve your objective? (Choose all that apply.)
A.Set the ASM compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0.
B.Set the RDBMS compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0.
C.Set the COMPATIBLE initialization parameter for the ASM instance to 11.1.0.
D.Set the COMPATIBLE initialization parameter for the database instance to 11.1.0.
Answer: A, D

12.You want to take the backup of the USERS tablespace. It has a single data file of 900 MB.. You have tape drives of 300 MB each. The SBT channel is configured for the RMAN. To accomplish the backup, you issued the following RMAN command: RMAN> BACKUP SECTION SIZE 300M TABLESPACE users; Which two statements are true regarding the execution of the above command? (Choose two.)
A.The backup piece size will be limited to 300 MB.
B.The operation is accomplished using the default channel available.
C.The RMAN parallelizes the backup although the parallelism is not set for a channel.
D.Three channels for the tape drive must be configured by setting the parallelism to three.
Answer: A, B

13.Which statement is true regarding the VALIDATE DATABASE command?
A.It checks the database for intrablock corruptions only.
B.It checks for block corruption in the valid backups of the database.
C.It checks the database for both intrablock and interblock corruptions.
D.It checks for only those corrupted blocks that are associated with data files.
Answer: A

14.Which two are the prerequisites to enable Flashback Data Archive? (Choose two.)
A.Undo retention guarantee must be enabled.
B.Database must be running in archivelog mode.
C.Automatic undo management must be enabled.
D.The tablespace on which the Flashback Data Archive is created must be managed with Automatic
Segment Space Management (ASSM).
Answer: C, D

15.You installed Oracle Database 11g and are performing a manual upgrade of the Oracle9i database. As a part of the upgrade process, you execute the following script: SQL>@utlu111i.sql
Which statement about the execution of this script is true?
A.It must be executed from the Oracle Database 11g environment.
B.It must be executed only after the SYSAUX tablespace has been created.
C.It must be executed from the environment of the database that is being upgraded.
D.It must be executed only after AUTOEXTEND is set to ON for all existing tablespaces.
E.It must be executed from both the Oracle Database 11g and Oracle Database 9i environments.
Answer: C

16.Which three statements about performance analysis by SQL Performance Analyzer are true? (Choose three.)
A.It detects changes in SQL execution plans.
B.It produces results that can be used to create the SQL plan baseline.
C.The importance of SQL statements is based on the size of the objects accessed.
D.It generates recommendations to run SQL Tuning Advisor to tune regressed SQLs.
E.It shows only the overall impact on workload and not the net SQL impact on workload.
Answer: A, B, D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved