Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-045 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-045 Sample Questions:

1.Identify four uses of the Oracle Scheduler. (Choose four.)
A.Enables you to set idle time limits for a resource plan.
B.Enables you to schedule job execution based on time.
C.Enables you to execute jobs in a clustered environment.
D.Enables you to assign priorities to the consumer groups.
E.Enables you to map a consumer group to an Oracle user.
F.Enables you to create a job that makes use of saved programs and schedules.
G.Enables you to periodically execute operating system script files located on the same server as the database.
Answer: B, C, F, G

2.You define the Warning threshold for the tablespace usage metric for the USERS tablespace to
be 35%. Because of this, several alerts are being raised. After observing this, you decide to increase the Warning threshold and clear all old alerts related to tablespace usage metric. Where would you find the information about cleared alerts?
A.the alert.log file
B.the DBA_ALERT_HISTORY data dictionary table
C.the DBA_ALERT_ARGUMENTS data dictionary table
D.the DBA_TAB_STATS_HISTORY data dictionary table
E.the DBA_OUTSTANDING_ALERTS data dictionary table
F.the V$ACTIVE_SESSION_HISTORY data dictionary table
Answer: B

3.You have three temporary tablespace groups named G1, G2, and G3 in your database. You are creating a new temporary tablespace as follows: CREATE TEMPORARY TABLESPACE TEMP1
TEMPFILE '/u1/data/temp1.dbf' SIZE 10M TABLESPACE GROUP ''; Which statement regarding the above command is correct?
A.It will create the tablespace TEMP1 in group G1.
B.It will create the tablespace TEMP1 in group G3.
C.It will not add the tablespace TEMP1 to any group.
D.It will create the tablespace TEMP1 in the default group.
E.It will throw an error with message 'specified group is not available'.
F.It will create a new group with a system­generated name and add the tablespace TEMP1 to it.
Answer: C

4.Character large object (CLOB) data is represented in Oracle database 10g as the ________ character set.
A.UCS2
B.US7ASCII
C.AL16UTF16
D.WE8ISO8859P1
E.D7SIEMENS9780X
F.same character set as the database character set
Answer: C

5.Examine the statement: SQL> CREATE TABLESPACE user_data 2> EXTENT MANAGEMENT LOCAL 3> SEGMENT SPACE MANAGEMENT AUTO; Which two assumptions must be true for this statement to execute successfully? (Choose two.)
A.Oracle Managed Files are used for this instance.
B.The USER_DATA tablespace is managed using FET$/UET$ tables.
C.The database will manage the free space of segments in the tablespace using a bitmap.
D.Space within segments in the USER_DATA tablespace is managed with freelists.
Answer: A, C

6.You need to ensure that the database users should be able to use the various flashback query features in order to go back in time by four hours. What would you do to achieve this? (Choose two.)
A.set SQL_TRACE=True
B.set UNDO_RETENTION=14400
C.set FAST_START_MTTR_TARGET=240
D.set LOG_CHECKPOINT_INTERVAL=240
E.set DB_FLASHBACK_RETENTION_TARGET=14400
F.issue ALTER DATABASE FLASHBACK ON; command
G.set the RETENTION GUARANTEE clause for the undo tablespace
Answer: B, G

7.You need to create a schedule that will run a job on the second Friday of each month. What should the repeat interval of the schedule be set to?
A.FREQ = MONTHLY; BYDAY = 2FRI;
B.FREQ = MONTHLY; BYDAY = FRI2;
C.FREQ = MONTHLY; BYDAY = ­2FRI;
D.FREQ = MONTHLY; BYDAY = FRI(2);
Answer: A

8.Examine this startup script called startmydb.sql: CONNECT myid/mypwd AS SYSDBA STARTUP EXIT In Oracle8i, you could have executed this script by invoking Server Manager with the command: svrmgrl @startmydb.sql Which alternative command could you use to run the startmydb.sql script with SQL*Plus to start your Oracle 10g database?
A.sqlplus @startmydb.sql
B.sqlplus ­Sstartmydb.sql
C.sqlplus ­S @startmydb.sql
D.sqlplus /NOLOG @startmydb.sql
Answer: D

9.When WORKAREA_SIZE_POLICY is set to AUTO, the work areas are sized to accomplish which two goals? (Choose two).
A.To tune memory using the existing *_AREA_SIZE parameters.
B.To allocate memory to work areas in order to optimize throughput only.
C.To allocate memory to work areas in order to optimize response time only.
D.To allocate memory to work areas in order to optimize both throughput and response time.
E.To ensure that the overall size of the PGA will never exceed the value of PGA_AGGREGATE_TARGET.
Answer: D, E

10.Which three file types are managed by Data Pump jobs? (Choose three.)
A.out files
B.log files
C.alert files
D.SQL files
E.error files
F.dump files
Answer: B, D, F

11.Which process performs the rebalance data extent movements across ASM disk groups in ASM?
A.Checkpoint (CKPT)
B.System Monitor (SMON)
C.ASM Rebalance (ARBn)
D.Process Monitor (PMON)
E.ASM Background (ASMB)
F.ASM Rebalance Master (RBAL)
Answer: C

12.You decide to activate the resumable space allocation feature for all your database users by enabling the feature in a logon trigger. This causes a statement that requires space beyond a user's quota .
A.to wait indefinitely for the quota to be increased, regardless of the timeout setting for other space allocation problems.
B.to fail because quota limits do not activate the resumable space allocation feature
C.to wait in a suspended state until the quota is increased or until the timeout value is reached
D.to invoke the default trigger that resets user quota, if there is free space in the related tablespace
Answer: C

13.You want to retain the job entries for the last five days and purge all job entries from the job log that are older than five days. Select the command that will enable you to do the job.
A.EXECUTE DBMS_SCHEDULER.PURGE_LOG( log_history => 5, which_log =>'JOB_LOG');
B.EXECUTE DBMS_SCHEDULER.PURGE_LOG();
C.EXECUTE DBMS_SCHEDULER.PURGE_LOG( log_history => 5, job_name => 'JOB_LOG');
D.EXECUTE DBMS_SCHEDULER.PURGE_LOG( log_history => 5, which_log => 'WINDOW_LOG');
Answer: A

14.Which three files can be managed using an ASM Instance? (Choose three.)
A.Data files
B.Audit files
C.Trace files
D.Export files
E.Alert log files
F.Archived log files
G.Change tracking files
Answer: A, F, G

15.You have three production databases, HRDB, FINDB, and ORGDB, that use the same ASM instance. At the end of the day, you execute the following command on the ASM instance to shut down: SQL> shutdown immediate; What is the result of executing this command?
A.All the instances, including the ASM instance, are shut down in the ABORT mode.
B.The ASM instance is shut down, but the other instances are still running.
C.The ASM instance is still functional, but the other instances are shut down.
D.All the instances, including the ASM instance, are shut down in the IMMEDIATE mode.
E.HRDB, FINDB, and ORGDB instances are shut down in the ABORT mode and the ASM instance is shut down in the IMMEDIATE mode.
F.HRDB, FINDB, and ORGDB instances are shut down in the NORMAL mode and the ASM instance is shut down in the IMMEDIATE mode.
Answer: D

16.Examine the following commands of Data Pump to import objects to new non­existent users hr1 and oe1. $ expdp system/manager schemas = hr,oe directory = EXP_DIR dumpfile = export.dat include = table $ impdp system/manager schemas = hr1,oe1 directory = EXP_DIR dumpfile = export.dat remap_schema = hr:hr1, oe:oe1 Which objective would be achieved by the above command sets?
A.expdp will fail because no path has been defined for the dumpfile.
B.expdp will succeed but Impdp will fail because users do not exist.
C.impdp would create two schemas called hr1 and oe1 and copy the schema objects to the new users.
D.impdp would create two schemas called hr1 and oe1 and import tables owned by hr and oe schemas to hr1 and oe1 schemas, respectively.
Answer: B

17.Which statements are true regarding the new Persistent Configuration feature in RMAN? (Choose two.)
A.It allows you to set the retention period of backups.
B.It remembers the last backup command you used so that you can reschedule it easily.
C.It enables you to store your Channel attribute settings in the Recovery Catalog with each script.
D.It enables you to store the settings for Channel attributes so that you do not have to specify them in each backup or restore command.
Answer: A, D

18.While observing database statistics, you find that the Automatic Workload Repository (AWR) snapshots are being purged after each day. You want the snapshots to be purged on a weekly basis. Which two options would you use to increase the purge interval? (Choose two.)
A.Enterprise Manager
B.DBMS_JOB.INTERVAL
C.DBMS_SCHEDULER.CHANGE
D.DBMS_SCHEDULER.INTERVAL
E.DBMS_WORKLOAD_REPOSITORY.MODIFY_SNAPSHOT_SETTINGS
Answer: A, E

19.Which two statements regarding unusable indexes are correct? (Choose two.)
A.You can set SKIP_UNUSABLE_INDEXES to true to skip unusable indexes.
B.You can check the alert log file to get a message recorded about unusable indexes.
C.You do not need to set any parameter because unusable indexes are skipped automatically.
D.Your Data Definition Language (DDL) statement shows a warning message when an index is made unusable.
Answer: A, B

20.You performed an incomplete recovery and opened the database with the RESETLOGS option. The LOG_ARCHIVE_FORMAT parameter is set to 'ora_%t_%s_%r.log'. Which statement regarding the archived redo log files, created in an earlier incarnation of the database, is true?
A.The archived redo log files cannot be used.
B.The archived redo log files will be overwritten.
C.The archived redo log files are deleted automatically.
D.The archived redo log files should be moved to some other location.
E.The archived redo log files are still maintained because the file names are unique.
Answer: E

21.You created a locally managed tablespace by using the following SQL statement: CREATE TABLESPACE hr_tbs DATAFILE 'data.dat' SIZE 1M REUSE AUTOEXTEND ON MAXSIZE 100M; The warning and critical tablespace usage threshold values are set to 85% and 97%, respectively. Which two statements regarding the threshold­based alerts generation for the HR_TBS tablespace are correct? (Choose two.)
A.A critical alert will be generated when 97 MB space is used.
B.A critical alert will be generated when 970 KB space is used.
C.A warning alert will be generated when 85 MB space is used.
D.A warning alert will be generated when 850 KB space is used.
E.A critical alert will be generated when 970 KB is left as free space.
F.A warning alert will be generated when 850 KB is left as free space.
G.No critical alert will be generated because it is a small file tablespace.
H.No warning alert will be generated because the tablespace is autoextensible.
Answer: A, C

22.The database was started up using a text parameter file. What will be the default scope of
changes made by using the SET clause of the ALTER SYSTEM statement?
A.Only MEMORY is updated.
B.Only SPFILE values are updated.
C.Only init.ora parameters are updated.
D.Both SPFILE and MEMORY memory values are updated.
E.Both init.ora parameters and SPFILE values are updated.
Answer: A

23.Online table redefinition includes which three features? (Choose three).
A.Tables without primary keys are supported.
B.Parallel support can be added or removed.
C.Storage parameters for the table can be modified.
D.The redefinition can be done across different schemas.
E.User­defined data types, BFILES or LONG columns are supported.
F.Organization can be changed from heap­organized to IOT structure, or vice versa.
Answer: B, C, F

24.What should you look at first to compute the number of undo blocks that are consumed and estimate the size of the undo tablespace needed to handle the workload on your system?
A.V$UNDOSTAT
B.V$ROLLSTAT
C.V$TRANSACTION
D.DBA_UNDO_EXTENTS
E.DBA_ROLLBACK_SEGS
Answer: A

25.Which two statements regarding the Flashback Table feature are correct? (Choose two.)
A.Flashback Table can be performed on system tables.
B.Flashback Table operation does not shrink the segments.
C.Flashback Table uses log mining to extract SQL_REDO and SQL_UNDO statements.
D.Flashback Table operation acquires exclusive data manipulation language (DML) locks.
Answer: B, D

26.Which four tablespaces can be renamed? (Choose four.)
A.an undo tablespace
B.an offline tablespace
C.a read­only tablespace
D.a temporary tablespace
E.the SYSTEM tablespace
F.the default permanent tablespace for the non­SYSTEM users
Answer: A, C, D, F

27.At 6:00 p.m. you noticed that the database performance was slow between 2:00 p.m. and 6:00 p.m. due to a series of interrelated problems. You plan to use the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) findings for the time period 2:00 p.m. to 6:00 p.m. to resolve the performance issue. The Automatic Workload Repository (AWR) snapshots are made every 30 minutes. What would you do?
A.Look at the latest ADDM report
B.Check the alert log to see if it contains ADDM advice
C.Modify the time interval by using the DBMS_JOB.INTERVAL procedure
D.Check for the ADDM advice trace file in the BACKGROUND_DUMP_DEST directory
E.Modify the Automatic Workload Repository (AWR) snapshot retention period to four hours
F.Create a custom ADDM task over the period defined by the snapshots taken at 2:00 p.m. and 6:00 p.m.
Answer: F

28.Which three statements regarding resumable statements are correct? (Choose three.)
A.Resumable statements cannot contain a distributed transaction.
B.Resumable statements can only be enabled at the system level.
C.Resumable statements can be enabled at the system level as well as the session level.
D.RESUMABLE_TIMEOUT = 0 disables resumable space allocation for all sessions.
E.The ALTER SESSION ENABLE RESUMABLE command is obsolete in Oracle Database10g.
F.Only the local instance is affected when changing the resumable timeout parameter in a distributed transaction.
Answer: C, D, F

29.You executed the following SQL statement to shrink the EMPLOYEES table segment stored in the EXAMPLE tablespace: ALTER TABLE employees SHRINK SPACE CASCADE; Which statement
is correct in this scenario?
A.The data in the segment will be compacted but the high water mark will not be adjusted.
B.The EMPLOYEES table will be changed to read­only mode during the shrink operation.
C.The indexes created on the EMPLOYEES table will need to be rebuilt after the shrink operation is over.
D.The shrink behavior will be cascaded to all dependent segments of the table that support a shrink operation.
E.Data manipulation language (DML) operations will not be possible on the EMPLOYEES table during the
COMPACTION phase of the shrink operation.
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved