Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-040 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-040 Sample Questions:

1. You have three temporary tablespace groups named G1, G2, and G3 in your database.
You are creating a new temporary tablespace as follows:
CREATE TEMPORARY TABLESPACE TEMP1 TEMPFILE '/u1/data/temp1.dbf' SIZE 10M TABLESPACE GROUP '';
Which statement regarding the above command is correct?
A. It will create the tablespace TEMP1 in group G1.
B. It will create the tablespace TEMP1 in group G3.
C. It will not add the tablespace TEMP1 to any group.
D. It will create the tablespace TEMP1 in the default group.
E. It will throw an error with message 'specified group is not available'.
F. It will create a new group with a system-generated name and add the tablespace TEMP1 to it.
Answer: C

2. You want to perform the database backup when user activity on your system is low, such as between 12:00 a.m. and 2:00 a.m.
Which command terminates with an error if the backup is not complete at the end of the specified duration?
A. RMAN> BACKUP DURATION 2:00 MINIMIZE LOAD DATABASE;
B. RMAN> BACKUP DURATION 2:00 PARTIAL FILESPERSET 1 DATABASE;
C. RMAN> BACKUP DURATION 2:00 PARTIAL MINIMIZE TIME DATABASE;
D. RMAN> BACKUP AS COPY DURATION 2:00 PARTIAL MINIMIZE LOAD DATABASE;
Answer: A

3. Which two statements regarding the FLASHBACK_TRANSACTION_QUERY view are correct? (Choose two.)
A. You can find information about only active transactions from the view.
B. You can find information about read only transactions from the view.
C. You require the SELECT ANY TRANSACTION system privilege to access the view.
D. You can find information about both active and committed transactions from the view.
E. You require the SELECT ON FLASHBACK_TRANSACTION_QUERY object privilege to access the view.
Answer: CD

4. You have three production databases, HRDB, FINDB, and ORGDB, that use the same ASM instance. At the end of the day, you execute the following command on the ASM instance to shut down:
SQL> shutdown immediate;
What is the result of executing this command?
A. All the instances, including the ASM instance, are shut down in the ABORT mode.
B. The ASM instance is shut down, but the other instances are still running.
C. The ASM instance is still functional, but the other instances are shut down.
D. All the instances, including the ASM instance, are shut down in the IMMEDIATE mode.
E. HRDB, FINDB, and ORGDB instances are shut down in the ABORT mode and the ASM instance is shut down in the IMMEDIATE mode.
F. HRDB, FINDB, and ORGDB instances are shut down in the NORMAL mode and the ASM instance is shut down in the IMMEDIATE mode.
Answer: D

5. Which two statements regarding the Policy Framework in Enterprise Manager (EM) are correct? (Choose two.)
A. Policy violations are prioritized as High, Medium, or Informational by category.
B. Policies can be disabled completely, or flagged as ignored, for the specified target.
C. Policies can be flagged as ignored, but never completely disabled, for the specified target.
D. Policy violations must be corrected, otherwise the database will shut down until corrective action occurs.
Answer: AB

6. You plan to create an external table from the EMPLOYEES, DEPARTMENTS, and LOCATIONS database tables. Which method or command should you use to create and populate the external table?
A. the expdp and impdp commands
B. conventional export and import
C. CREATE TABLE.. and SQL*Loader
D. CREATE TABLE.. and INSERT INTO.. SELECT.. FROM..
E. CREATE TABLE.. ORGANIZATION EXTERNAL ..AS SELECT.. FROM..
Answer: E

7. You need to ensure that the database users should be able to use the various flashback query features in order to go back in time by four hours. What would you do to achieve this? (Choose two.)
A. set SQL_TRACE=True
B. set UNDO_RETENTION=14400
C. set FAST_START_MTTR_TARGET=240
D. set LOG_CHECKPOINT_INTERVAL=240
E. set DB_FLASHBACK_RETENTION_TARGET=14400
F. issue ALTER DATABASE FLASHBACK ON; command
G. set the RETENTION GUARANTEE clause for the undo tablespace
Answer: BG

8. You created a locally managed tablespace by using the following SQL statement:
CREATE TABLESPACE hr_tbs
DATAFILE 'data.dat' SIZE 1M REUSE
AUTOEXTEND ON MAXSIZE 100M;
The warning and critical tablespace usage threshold values are set to 85% and 97%, respectively. Which two statements regarding the threshold-based alerts generation for the HR_TBS tablespace are correct? (Choose two.)
A. A critical alert will be generated when 97 MB space is used.
B. A critical alert will be generated when 970 KB space is used.
C. A warning alert will be generated when 85 MB space is used.
D. A warning alert will be generated when 850 KB space is used.
E. A critical alert will be generated when 970 KB is left as free space.
F. A warning alert will be generated when 850 KB is left as free space.
G. No critical alert will be generated because it is a small file tablespace.
H. No warning alert will be generated because the tablespace is autoextensible.
Answer: AC

9. You are checking every 10 minutes for alerts regarding the violation of tablespace usage threshold. Some of the tablespaces' fullness was not detected on time. As a result the transactions were aborted before you had a chance to resolve the space issue. What would you do to avoid transaction failures?
A. use bigfile tablespaces (BFTs)
B. enable resumable space allocation
C. modify the background process PMON settings
D. modify the LOG_CHECKPOINT_TIMEOUT parameter
E. reduce the default tablespace usage threshold values for the database
Answer: B

10. You explicitly specified the tablespace usage threshold values while creating a tablespace. You need to revert to the database-wide default tablespace usage threshold values for the tablespace. Which PL/SQL package would you use?
A. DBMS_STATS
B. DBMS_ALERT
C. DBMS_SPACE
D. DBMS_MONITOR
E. DBMS_SERVER_ALERT
F. DBMS_SPACE_ADMIN
Answer: E

11. An online tablespace, TEST_TBS, is full and you realize that no server-managed tablespace threshold alerts were generated for the TEST_TBS tablespace. What could be the reason, if the TEST_TBS tablespace does not include autoextensible data files?
A. TEST_TBS is a small file tablespace.
B. TEST_TBS is a bigfile tablespace (BFT).
C. TEST_TBS is the default temporary tablespace.
D. TEST_TBS is a dictionary-managed tablespace.
E. Threshold values for the TEST_TBS tablespace are not explicitly specified.
Answer: D

12. View the Exhibit and examine the SQL statement used to create the EMP table.
CREATE TABLE emp
( employee_id NUMBER(6),
first_name VARCHAR2(20),
last_name VARCHAR2(25)
CONSTRAINT emp_last_name_nn NOT NULL,
salary NUMBER(8,2),
manager_id NUMBER(6),
department_id NUMBER(4)
) TABLESPACE example;
CREATE UNIQUE INDEX emp_id_pk ON emp(employee_id);
You need to shrink the EMP table segment. Which SQL statement would you execute as a prerequisite before you execute the ALTER TABLE emp SHRINK SPACE; command?
A. ALTER TABLESPACE emp OFFLINE;
B. ALTER TABLESPACE emp READ ONLY;
C. ALTER TABLE emp DEALLOCATE UNUSED;
D. ALTER TABLE emp ENABLE ROW MOVEMENT;
E. ALTER TABLE emp DISABLE ALL TRIGGERS;
F. ALTER TABLE emp ENABLE NOVALIDATE CONSTRAINT emp_last_name_nn;
Answer: D

13. You executed the following SQL statement to shrink the EMPLOYEES table segment stored in the EXAMPLE tablespace:
ALTER TABLE employees SHRINK SPACE CASCADE;
Which statement is correct in this scenario?
A. The data in the segment will be compacted but the high water mark will not be adjusted.
B. The EMPLOYEES table will be changed to read-only mode during the shrink operation.
C. The indexes created on the EMPLOYEES table will need to be rebuilt after the shrink operation is over.
D. The shrink behavior will be cascaded to all dependent segments of the table that support a shrink operation.
E. Data manipulation language (DML) operations will not be possible on the EMPLOYEES table during the COMPACTION phase of the shrink operation.
Answer: D

14. When you are performing a backup, the Flash Recovery Area is low on free space.
Under which two circumstances would warnings be issued to you? (Choose two.)
A. When the used space is at 85%, a warning is issued.
B. When the used space is at 90%, a warning is issued.
C. When the used space is at 95%, a warning is issued.
D. When the used space is at 95%, a critical warning is issued.
E. When the used space is at 99%, a critical warning is issued.
F. When the used space is at 97%, a critical warning is issued.
Answer: AF

15. You have 100 segments in the USERS tablespace. You get an alert that the USERS tablespace is running low on space. You decide to shrink some segments. Which option would you use to determine which segments to shrink?
A. Segment Advisor
B. SQL Tuning Advisor
C. SQL Access Advisor
D. Segment Resource Estimation
E. Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)
Answer: A

16. You have 100 segments in the USERS tablespace. You realize that the USERS tablespace is running low on space. You can use Segment Advisor to _____.
A. add data files to the tablespace
B. identify the segments that you should shrink
C. modify the storage parameters for the tablespace
D. automatically shrink the segments with unused space
E. check the alerts generated for the tablespace that is running low on space
Answer: B

17. Which are the three levels at which the Segment Advisor generates advice? (Choose three.)
A. block level
B. object level
C. schema level
D. segment level
E. tablespace level
Answer: BDE

18. View the Exhibit and examine the highlighted alert.
You have received an alert with the Category specified as Snapshot Too Old. Which page would you open from the Advisor Central page to determine the system recommendations to avoid such alerts in future?
A. ADDM
B. Memory Advisor
C. Segment Advisor
D. Undo Management
E. SQL Tuning Advisor
F. SQL Access Advisor
Answer: D

19. The system was running a normal workload during the last 24 hours. You need to ensure that with the same workload you should be able to flashback tables by three hours. What would you do to find the system recommendations for the undo retention period and the undo tablespace size?
A. set DB_FLASHBACK_RETENTION_TARGET=10800
B. create a new scheduler window for the time period of 24 hours and use the optimizer statistics
C. modify the Automatic Workload Repository (AWR) snapshot time interval to three hours and use ADDM findings
D. specify New Undo Retention as three hours and Analysis Time period as Last One Day in the Undo Advisor page and use its recommendations
Answer: D

20. Which four files are maintained in the Flash Recovery Area? (Choose four.)
A. control file
B. RMAN files
C. password file
D. parameter file
E. flashback logs
F. data file copies
G. core dump files
Answer: ABEF

21. Which three statements regarding the bigfile tablespace (BFT) are correct? (Choose three.)
A. BFT can be dictionary managed.
B. A BFT always contains a single file.
C. BFT is supported for locally managed tablespaces.
D. In BFT, the maximum file size ranges from 2 TB to 64 TB.
Answer: BC

22. You created a tablespace with the following statement:
CREATE BIGFILE TABLESPACE adtbs
DATAFILE '/proddb/data/adtbs.dbf' SIZE 10G;
There is now a requirement to increase the size of the tablespace.
Which two ALTER statements are correct in this scenario? (Choose two.)
A. ALTER TABLESPACE adtbs RESIZE 20G;
B. ALTER TABLESPACE adtbs ADD DATAFILE;
C. ALTER TABLESPACE adtbs AUTOEXTEND ON;
D. ALTER TABLESPACE adtbs ADD DATAFILE '/proddb/data/adtbs1.dbf' SIZE 10G;
E. ALTER TABLESPACE adtbs MODIFY DATAFILE '/proddb/data/adtbs.dbf' AUTOEXTEND ON;
Answer: AC

23. You are working on a database that was created using Oracle Database 10g; the default tablespace type property was not changed. You execute the following statement to create a tablespace, mytbs:
CREATE TABLESPACE mytbs DATAFILE '/u1/data/mytbs.dbf' SIZE 100M;
Which two statements are correct regarding the mytbs tablespace? (Choose two.)
A. It is a smallfile tablespace.
B. It is a bigfile tablespace (BFT).
C. It is a default bigfile tablespace.
D. It is a locally managed tablespace.
E. It is a dictionary-managed tablespace.
Answer: AD

24. Which three statements regarding the properties of a temporary tablespace group are correct? (Choose three.)
A. It is created explicitly.
B. It has the same namespace as tablespaces.
C. It contains at least one temporary tablespace.
D. It has to be removed manually after the last temporary tablespace is removed.
E. It is created automatically when the first temporary tablespace is assigned to it.
Answer: BCE

25. Which two statements regarding unusable indexes are correct? (Choose two.)
A. You can set SKIP_UNUSABLE_INDEXES to true to skip unusable indexes.
B. You can check the alert log file to get a message recorded about unusable indexes.
C. You do not need to set any parameter because unusable indexes are skipped automatically.
D. Your Data Definition Language (DDL) statement shows a warning message when an index is made unusable.
Answer: AB

26. You have a partitioned table called employee in USERS1 tablespace. You executed the following statement on the partition emp_d3 of the table:
ALTER TABLE employee MOVE PARTITION emp_d3 TABLESPACE USERS2;
Which two statements regarding the local index partition on the emp_d3 partition are correct? (Choose two.)
A. The local index partition cannot be rebuilt.
B. The local index partition remains USABLE.
C. The local index partition becomes UNUSABLE.
D. The local index partition must be dropped and re-created manually.
E. The local index partition gets dropped automatically when you move a partition of the table.
F. The local index partition will be rebuilt automatically if you use the UPDATE INDEX clause in the above command.
Answer: CF

27. You executed the following command on a partitioned table sales_test:
ALTER TABLE sales_test
MOVE PARTITION s_q3 TABLESPACE users2
UPDATE INDEXES
(sales_test_ix
(PARTITION s_q3 TABLESPACE example));
Which two statements regarding the above command are correct? (Choose two.)
A. The sales_test_ix index will be rebuilt automatically.
B. The UPDATE INDEXES clause is optional in the above command.
C. The UPDATE INDEXES clause is used only with the MOVE operation on a partition.
D. The UPDATE INDEXES clause without storage attributes will rebuild the index in the SYSTEM tablespace.
Answer: AB

28. A query on the sales table returned the following error :
Tue May 11 07:05:40 2004
Some indexes or index [sub]partitions of table
SCOTT.SALES have been marked unusable
Which statement caused this error to be returned when you issued the query?
A. DELETE FROM sales;
B. UPDATE sales SET prod_status='sold' WHERE prod_cat='pens';
C. ALTER TABLE sales MOVE PARTITION sal_q1 TABLESPACE EXAMPLE;
D. ALTER TABLE sales MOVE PARTITION sal_q1 TABLESPACE EXAMPLE UPDATE INDEXES;
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved