Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-033 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-033 Sample Questions:

1. You executed the following SQL statement to change the goal of the cost-based optimizer (CBO):
What will be the result of this statement?
A. The goal of the CBO for the current session is set to best throughput.
B. The optimizer uses a cost-based approach for all SQL statements in the session provided the statistics are available.
C. It will result in an error because the goal of the CBO cannot be changed at the session level.
D. The goal of the CBO for the current session is set to find the best plan for fast delivery of all the rows while using a mix of cost and heuristics.
Answer: A

2. Which two statements are true regarding the statistics used by the optimizer to generate an optimal plan? (Choose two.)
A. The statistics collected through a histogram are not useful for better selectivity estimates of unevenly distributed data.
B. Dynamic sampling is preferred when the cost of collecting the sample statistics outweighs the advantage of a better execution plan.
C. The maximum and minimum values collected by the column statistics leads to an optimal plan if there is an even distribution of data between those two values.
D. The statistics collected through a histogram are useful if the data distribution is skewed between minimum and maximum values.
Answer: C, D

3. Which statement correctly describes the purpose of the REFRESH COMPLETE option when used with materialized view?
A. truncates the materialized view and repopulates it with the data from the base table in the query
B. populates the materialized view with the data from the base tables that has changed since the last refresh
C. populates the materialized view with the data from the base tables after each commit to any of the base tables
D. truncates the materialized view and populates it with the data from the base tables that has changed since the last refresh
Answer: A

4. You are working on the performance tuning of your database. Which two types of performance tuning-related information would an alert log file provide? (Choose two.)
A. mean time to recover
B. latch contention information
C. instance recovery start and complete times
D. SQL statements that are consuming maximum resources
E. the top five sessions that are consuming maximum resources
Answer: A, C

5. What is the effect of setting the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter?
A. A higher value for the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter results in less time spent on reading redo during instance startup.
B. A lower value for the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter results in more time spent on reading redo during instance startup.
C. A lower value for the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter results in an increase in the frequency of the DBWRn process writing dirty buffers.
D. A higher value for the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter results in the LGWR process writing redo log buffers faster.
Answer: C

6. You have reserved memory within the Shared Pool by using the SHARED_POOL_RESERVED_SIZE parameter to accommodate large space allocations while compiling PL/SQL blocks and database triggers.
While observing the performance of the reserved area, you find that the value of the REQUEST_FAILURES column in the V$SHARED_POOL_RESERVED view is continuously increasing.
Which statement is true in this scenario?
A. The parsing of the statement fails due to invalidations.
B. The execution of the statement fails due to invalidations.
C. The space allocated for the reserved area is not enough.
D. The syntax in the PL/SQL blocks is causing the compilation failure.
Answer: C

7. You have objects that have a variable reference pattern. These are referenced vigorously for some time, and then not referenced at all for a long time. As a result, these objects are being aged out from Oracle memory buffers frequently.
Which two strategies would you recommend to avoid aging out of erratically accessed objects? (Choose two.)
A. increasing PGA size
B. increasing large pool size
C. increasing buffer cache size
D. creating RECYCLE cache using the DB_RECYCLE_CACHE_SIZE parameter
E. creating a KEEP cache using the DB_KEEP_CACHE_SIZE parameter and altering the objects to that cache
Answer: C, E

8. Which two statements are correct regarding users in a shared server environment? (Choose two.)
A. Connections can share dispatcher processes.
B. Multiplexing and pooling can be used for user connections.
C. It is advantageous for sessions performing batch operations.
D. The CPU overhead is reduced for each individual user request.
E. Multiple users cannot share the dispatcher processes to access the Oracle server.
Answer: A, B

9. ABC Corp. has an online transaction processing (OLTP) system that has just gone into production. The system was rigorously tested during the development phases.
What is the first recommended activity that the DBA should perform before starting to monitor the performance of the system on a regular basis?
A. running SQL*Trace
B. collecting baseline statistics
C. analyzing indexes and user tables
D. arranging meetings with users once each two weeks to discuss performance
Answer: B

10. When tuning a database server, which three goals should you focus on? (Choose three.)
A. minimize response time for OLTP users
B. maximize throughput for batch processing
C. minimize response time for batch processing
D. increase load capability for the decision-support systems
E. minimize parallelism for online transaction processing (OLTP) systems
Answer: A, B, D

11. Smith is a DBA with ABC Corp. He is in the process of tuning the database. He has received various problem statements from the customers. Identify three appropriately defined problem statements that Smith can use to tune the database correctly. (Choose three.)
A. The system is too slow.
B. Online response is very slow.
C. Sometimes the batch process throws errors.
D. The weekly backup took 30 minutes, and earlier it used to take 5 minutes.
E. The batch process is taking 2 hours, whereas it should take only 30 minutes.
F. The system currently has 100 users. We wish to increase the number of users to 250. The users' response time should not be affected.
Answer: D, E, F

12. Smith is a DBA with XYZ Corp. There are 500 data entry users in an online transaction processing (OLTP) environment. The current response time is 15-20 seconds. The company wants the response time to be brought down to 10 seconds or less.
What is the first thing that Smith should do to diagnose the cause of the slow response time?
A. determine whether there is contention for locks
B. determine whether the file system is fast enough
C. determine whether more memory needs to be allocated to PGA
D. determine whether more memory needs to be allocated to SGA
E. determine whether the slow response is wait bound or CPU bound
Answer: E

13. Which two activities would adversely affect database performance? (Choose two.)
A. doing a soft parse
B. performing archiving
C. less frequent checkpointing
D. defining multiple buffer pools
E. taking online back up of data files
Answer: B, E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved