Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Oracle 1Z0-020 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Z0-020 Sample Questions:

1. Which two statements are true? (Choose two)
A. Dimensions are based on summaries.
B. The ALTER MATERIALIZED VIEW CONSIDER FRESH statement directs Oracle to consider the materialized view fresh, and therefore eligible for query rewrite in the TRUSTED or STALE_TOLERATED mode only.
C. Summaries without dimensions are used for faster aggregation.
D. Additional query rewrites at a higher level of aggregation can take place if summaries are created at the lowest level of aggregation.
Answer: AD

2. Which two statements are true? (Choose two)
A. Composite partitioning supports local indexes.
B. Composite partitioning supports hash-partitioned global indexes.
C. Composite partitioning supports range-partitioned global indexes
D. Composite partitioning supports composite-partitioned global indexes.
Answer: AC

3. Which tool, integrated with Oracle universal installer, can be used by third-party vendors to install their products as art of an Oracle installation?
A. Oracle Software Packager.
B. Java Run-Time environment.
C. Database migration assistant.
D. Optimal flexible architecture.
Answer: A

4. Which two options are valid for LOBs during their creation? (Choose two)
A. REDO
B. NOREDO
C. LOGGING
D. NOLOGGING
E. RECOVERABLE
F. UNRECEOVERABLE
Answer: AC

5. You set the PARALLEL_AUTOMATIC_TUNING initialization parameter to FALSE. What happens? (Choose two)
A. Parallel execution buffers are allocated from the large pool.
B. Parallel execution buffers are allocated from the shared pool.
C. Only tables with a degree of parallelism specified will be scanned in parallel.
D. A load balancing algorithm will be used to distribute evenly load across nodes
in a multi instance PQ environment.
Answer: AC

6. Which parameter would you use to set up archiving to a remote machine?
A. LOG_ARCHIVE_DEST
B. LOG_ARCHIVE_DEST_2
C. LOG_ARCHIVE_REMOTE_DEST
D. ARCHIVE_REMOTE_DEST
Answer: A

7. Which two factors can influence the time taken for instance recovery? (Choose two)
A. Size of the redo log buffer.
B. Value of FAST_START_TO_TARGET
C. Size of the system tablespace.
D. Value of RECOVERY_PARALLELISM
E. The number of archived redo logs that have to be read.
F. The number of tables stored in the database buffer cache at the moment of failure.
Answer: BD

8. Examine this command:
ALTER SYSTEM SET USESTORED_OUTLINE = TRUE;
Which outline category will be used?
A. SYS
B. OUTLINE
C. TRUE
D. DEFAULT
Answer: D

9. Which tablespace stores the segment of a temporary table?
A. The default tablespace for user SYS.
B. The temporary tablespace for user SYS.
C. The default tablespace for the current user.
D. The temporary tablespace for the current user.
Answer: D

10. In your environment, you want the procedure to use the user’s own tables. In defining your procedure, you should include a clause after the following code:
CREATE PROCEDURE local_update (table_name in VARCHAR2)
Type in the correct key word to begin the clause. Type only your answer. Do not type any extra words or characters.
Answer: invoker_rights_clause

11. What can you see when querying V$LOGMNR_CONTENTS?
A. The SQL statement run and the old image.
B. The SQL statement run, and the new image.
C. Only the redo generated by the current schema.
D. The SQL statement run, and the relevant undo SQL statement.
E. The old image and the new image of the row that was modified.
Answer: E

12. What happens during a complete refresh of a materialized view?
A. The materialized view is dropped and recreated.
B. Changes in the materialized view are applied to the underlying table.
C. Changes captured in the materialized view log are applied to the materialized view.
D. The materialized view is truncated or deleted and repopulated by re-executing the materialized view query.
Answer: D

13. Examine this execution plan:
Execution Plan
0 SELECT STATEMENT Optimizer = CHOOSE
1 0 COUNT (STOPKEY)
2 1 VIEW
3 2 SORT (ORDER BY STOPKEY)
4 3 TABLE ACCESS (FULL) OF ‘CLASSES’
Which statement generated this execution plan?
A. SELECT COUNT (*)
FROM classes
ORDER BY stopkey;
B. SELECT COUNT (*)
FROM classes
ORDER BY start_date;
C. SELECT *
FROM (SELECT * FROM classes
ORDER BY start_date DESC)
WHERE ROWNUM < 11;
D. SELECT *
FROM (SELECT * FROM classes
WHERE ROWNUM< 11)
ORDER BY start_date DESC;
Answer: A

14. What is the maximum number of archival destinations allowed in Oracle 8i?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 5
E. 7
Answer: D

15. What is true about creating indexes for a index-organized table?
A. Indexes cannot be added to index-organized tables.
B. An index can be created only for the primary key values.
C. An index can be created for any column or set of columns in the table.
D. At most, one index can be created for the primary key values and one for nonprimary key values.
Answer: C

16. Which command will no longer be supported after Oracle 8.1?
A. CONNECT INTERNAL
B. CONNECT/ AS SYSDBA
C. CONNECT/ AS SYSTEM
D. CONNECT/ AS SYSOPER
Answer: A

17. In which tablespace are temporary LOBs stored?
A. In the SYSTEM tablespace.
B. In the user’s temporary tablespace.
C. In the user’s default tablespace.
D. Any tablespace depending on the temporary LOBs’ definition.
Answer: B

18. Which type of LOBs cannot be declared as temporary?
A. CLOB
B. NCLOB
C. BLOB
D. BFILE
Answer: D

19. Which command will open a standby database in read-only mode?
A. AFTER DATABASE OPEN READ ONLY;
B. STARTUP READ ONLY;
C. ALTER DA MOUNT READ ONLY;
D. ALTER DATABASE READ ONLY;
Answer: A

20. Which two statements about dimensions are true? (Choose two)
A. A hierarchy can consist of multiple levels.
B. A dimension can be based on multiple tables.
C. A dimension can contain only a single hierarchy.
D. No special privileges are required to create a dimension.
Answer: AB

21. What does using the package DBMS_RESOURCE_MANAGER enable you to do?
A. Dynamically change profiles assigned to sets of users.
B. Limit the degree of parallelism on a given set of tables.
C. Guarantee a minimum degree of parallelism to a set of users.
D. Distribute available processing resources among sets of users.
E. Guarantee certain sets of users a minimum amount of disk space.
Answer: C

22. Which two statements are true? (Choose two)
A. Composite partitioning supports partition-wise dumps.
B. Composite partitioning improves performance for parallel DML.
C. Composite partitioning is used primarily in OLTP environments.
D. Composite partitioning allows more granular partition elimination.
Answer: AB

23. Which two statements are true for materialized views? (Choose two)
A. They must be built in the SYSTEM tablespace.
B. They can reduce the aggregation required for a query.
C. They are rebuilt with the ALTER VIEW . . . REBUILD command.
D. They can be created in a different tablespace than the base tables.
E. A container table stores the data for multiple materialized view objects.
Answer: BD

24. Which statement is true?
A. Materialized view based on prebuilt tables are eligible for selection by query rewrite, provided that the QUERY_REWRITE_INTEGRITY parameter is set to TRUSTED or STALE_TOLERATED.
B. Query rewrites occur only if dimensions are present.
C. Materialized views are eligible for fast refresh even if the defining query contains an analytic function in 8.1.6
D. Query rewrites occur only if summaries are created at the lowest level of aggregation.
Answer: A

25. Which would you use to create a multiple databases with the same configuration?
A. ORAINST
B. Enterprise manager
C. Universal installer
D. Database Replication Assistant
E. Database configuration Assistant
Answer: E

26. What is characteristic of autonomous transactions?
A. They share resources with the calling transaction.
B. Committed changes in an autonomous transaction are visible to other transactions (except possibly the calling transaction) regardless of whether the calling transaction commits or rolls back.
C. Deadlocks between the autonomous transaction and its calling transaction are previewed.
D. Savepoint names need to be unique between the calling transaction and the autonomous transaction.
Answer: B

27. A stored outline uses which database feature when creating an execution plan for a SQL statement?
A. SQL statement hints.
B. Statement pinning in the large pool.
C. Statement pinning in the shared pool.
D. Automatic analysis of objects to collect current statistics.
Answer: A

28. Which action can be performed on a composite index partition?
A. Dropping the partition.
B. Splitting the partition.
C. Modifying the partition of a global index.
D. Rebuilding the partition of a local index.
Answer: C

29. Which statement is true for locally managed tablespaces?
A. A free list contains information about free blocks in the file.
B. A set of blocks in the system tablespace tracks space usage.
C. Dictionary tables in the system tablespace track space usage.
D. A file bitmap contains information about free blocks in the file.
E. A dictionary table contains information about free blocks in the file.
Answer: D

30. When creating plans with database resources management, the pending area is used to _______.
A. Roll back a transaction
B. Store resource usage statistics
C. Facilitate validation before committing
D. Hold rows inserted into temporary tables.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved