Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Citrix 1Y0-251 Exam - Cheat-Test.com

Free 1Y0-251 Sample Questions:

1. Scenario: The IT Director sent you an e-mail a few minutes ago that advised you to apply a Microsoft hotfix to the servers running MetaFrame Presentation Server 3.0 immediately. Your company's change management policy stringently follows the recommended Citrix protocol.
How should you proceed?
A. Deploy the hotfix right now, advise the Change Management Team of the change you have made, and then complete the change control documentation.
B. Advise the Change Management Team of the change you will be making, complete the change management documentation, and then deploy the hotfix.
C. Advise the Change Management Team of the change you will be making, deploy the hotfix, and then complete the change management documentation.
D. Complete the change control documentation, advise the Change Management Team of the change you will be making, and then deploy the hotfix.
Answer: D

2. Prior to applying a hot fix to the server running MetaFrame Presentation Server 3.0, an administrator should ________________ and _______________. (Choose two.)
A. Reboot the server
B. Perform a full back-up of the server
C. Test the hot fix in a pilot environment
D. Research for known issues relevant to implementing the hot fix
Answer: CD

3. Scenario: Your environment contains 100 different Hewlett-Packard printers. In order to avoid loading all 100 native drivers, how could you minimize the number of printer drivers?
A. Map drivers.
B. Implement a policy.
C. Disable the universal print drivers.
D. Allow all users to automatically install native drivers.
Answer: A

4. Which two items should be monitored in enterprise environments? (Choose two.)
A. User profiles
B. Network services
C. Hardware components
D. Application compatibility
Answer: BC

5. From this list of statements, choose two which are true. (Choose two.)
A. MetaFrame Presentation Server environments can only implement centralized monitoring.
B. MetaFrame Presentation Server environments can implement both centralized and decentralized monitoring.
C. Information on the overall operating system of a server running MetaFrame Presentation Server can be obtained by using Network Manager.
D. Centralized monitoring alerts MetaFrame Administrators about issues that can severely hamper the MetaFrame Presentation Server environment.
Answer: BD

6. Which MetaFrame Presentation Server management component can be used to manage multiple farms including session, user and processor data?
A. Event Viewer
B. Access Suite Console
C. Terminal Services Manager
D. Presentation Server Console
Answer: B

7. Scenario: The MetaFrame Presentation Server environment of your company consists of 20 servers, nearly half of which are older servers. You need to present data to your manager illustrating that the hardware performance of these servers will not support the additional planned load, based on the anticipated growth of the company, and should be upgraded.
Which two tools should you use? (Choose two.)
A. Load Manager
B. Network Monitor
C. Resource Manager
D. Access Suite Console
Answer: CD

8. Scenario: Your company is planning to deploy either HP OpenView or IBM Tivoli for centralized monitoring.
Which Citrix tool could be used to capture MetaFrame Presentation Server-related data within the centralized console?
A. Load Manager
B. Network Manager
C. Resource Manager
D. Installation Manager
Answer: B

9. Which three major resources should be measured when establishing a baseline? (Choose three.)
A. Memory
B. Threads
C. Processor
D. Logical Disk
E. Physical Disk
Answer: ACE

10. Scenario: An administrator for a large enterprise environment actively monitors the Active Sessions counter in Resource Manager to determine how many sessions are running on the servers.
What other counter would be useful in gauging the number of sessions using resources on the servers?
A. % Usage
B. Total User Time
C. Total Session Users
D. % Total Interrupt Time
Answer: C

11. Scenario: When using Resource Manager to monitor a server running MetaFrame Presentation Server, you notice that the Processor counter for % Interrupt Time is at the yellow threshold.
What does this indicate? (Choose two.)
A. The processor is busy.
B. The system is about to crash.
C. The system is under a heavy load.
D. The system requires more memory.
Answer: AC

12. When monitoring the environment, which two counters are available in Resource Manager that are not available in Performance Monitor? (Choose two.)
A. % Processor Time
B. Context Switches/sec
C. Data Store connection failure
D. License Server connection failure
E. Terminal Services Active Sessions
Answer: CD

13. When monitoring the environment, which statement is correct?
A. Administrators should accept the defaults for counters.
B. Administrators should wait until user complaints come in before making changes to the production environment.
C. Administrators should modify the default event logs to prevent them from being overwritten or running out of space.
D. Administrators should run several Performance Monitor sessions to ensure that all servers are effectively monitored.
Answer: C

14. What are two benefits of using Resource Manager to monitor the MetaFrame Presentation Server environment? (Choose two.)
A. Resource Manager stores user data for 72 hours.
B. Resource Manager is included with MetaFrame Presentation Server, Advanced Edition.
C. Resource Manager includes a summary database that can be used to monitor user activity.
D. Resource Manager shows the correlation between users and the resources being used on a server.
Answer: CD

15. What are two primary reasons for having a change management process? (Choose two.)
A. Tracking
B. Communications
C. Documentation time
D. Technical certification
Answer: AB

16. What are two purposes of an effective change management process? (Choose two.)
A. It decreases the need for technical support in the environment.
B. It minimizes the need to implement emergency changes in the environment.
C. It ensures that errors are easy to troubleshoot due to the single point of failure that is created by the process.
D. It ensures that changes are documented, communicated, and implemented in a manner that promotes instability of the environment.
Answer: AB

17. Which three aspects should be considered prior to scheduling a change? (Choose three.)
A. Lead time
B. Resources
C. Potential risk
D. Post-mortem analysis
E. Third-party tracking tool
Answer: ABC

18. Which two situations warrant a standard change? (Choose two)
A. A new service pack needs to be added to all servers.
B. A new server needs to be added because server loads have increased during off peak times.
C. A production server has gone down and users in a remote office are no longer able to access published applications.
D. An alert was issued by your CIO that states that there is a security hole in the customer credit card database that requires patching.
Answer: AB

19. Scenario: The Manager of Corporate Security has advised you that a Microsoft hotfix released this morning needs to be applied today to all of the servers in the MetaFrame Presentation Server environment that have Microsoft IIS loaded, including the Web Interface servers and Citrix Licensing server.
Which type of change management process should you pursue in order to comply with your company's change management process?
A. Make changes now and complete the standard change management documentation later today.
B. Make changes now and complete the emergency change management documentation later today.
C. Complete the standard change management documentation and make changes after approvals are received.
D. Complete the emergency change management documentation and make changes after approvals are received.
Answer: D

20. Scenario: You are monitoring the MetaFrame Presentation Server farm. Because a virus infiltrated the system, the security on the server running Web Interface is compromised. The Web Interface site is the main access point from which users access the environment.
Because of this, a second Web Interface server is built. The existing Secure Gateway configuration must also be changed to direct connections to the new Web Interface site. Existing company policy requires that all changes, including emergency changes, go through the company change management process.
Which statement best describes the course of action you should take to implement this change?
A. Bypass the testing phase and implement the change.
B. Fill out a change control form and notify all appropriate parties.
C. Schedule the change during the standard maintenance window.
D. Implement the change and fill out forms afterwards since it is an emergency.
Answer: B

21. Scenario: You are preparing change management documentation as you plan to apply a hotfix to your MetaFrame Presentation Server environment.
According to Citrix best practices, which three items are required? ( Choose three.)
A. Hotfix release date
B. Implementation date
C. Management sign-off
D. Rollback procedures
E. Post-mortem analysis
Answer: BCD

22. Scenario: You have been asked to implement three registry changes on your eight servers running MetaFrame Presentation Server to address an application issue. Which of the following is the best way to make these changes?
A. Making all registry changes manually on each server during the next maintenance window
B. Making all registry changes manually on each server just before that night's scheduled reboot
C. Packaging the registry changes into a batch file for distribution by an automated tool during the next maintenance window
D. Packaging the registry changes into a batch file and apply it to each server individually during the next maintenance window
Answer: C

23. Scenario: You have been asked to deploy a mandatory application security upgrade that is in an executable file. The vendor has advised that the upgrade is not reversible.
When filling out the change control documentation, which two steps should be recorded? (Choose two.)
A. Indicate that the required upgrade is low risk.
B. Test the implications of the application upgrade thoroughly.
C. Indicate that no rollback procedures exist without reverting to backups.
D. Indicate that the upgrade should be delayed until the vendor releases a reversible version.
Answer: BC

24. Which two memory object counters should be monitored to determine whether and when a server running MetaFrame Presentation Server should be rebooted? (Choose two.)
A. Pages/sec
B. Available Bytes
C. Bytes Total/sec
D. Committed Bytes
Answer: BD

25. As a best practice, when disk fragmentation reaches __________, defragmentation should be done.
A. 50%
B. 10%
C. 20%
D. 15%
Answer: D

26. Scenario: MetaFrame Presentation Server was deployed at a large company. A new administrator has just been hired.
Which two steps should the administrator perform to ensure that backups are done appropriately and that full restoration of the data store is possible? (Choose two.)
A. Perform a full backup of the data store monthly.
B. Perform periodic tests of the backups to ensure that they are usable.
C. Implement incremental backups and perform full backups only when absolutely necessary.
D. Implement full backups at least weekly for all servers and components in the environment.
Answer: BD

27. Scenario: AJM, Inc. runs MetaFrame Presentation Server at their corporate headquarters. They are attempting to establish a protocol for backing up their systems.
Which statement describes a Citrix best practice for backing up data?
A. Backup the data store on a daily basis.
B. Backup the servers running MetaFrame Presentation Server on a weekly basis.
C. Use the verification test built into the backup software to verify the validity of the backed up data.
D. Examine the Event Log to determine whether a backup was successful and whether the data is intact.
Answer: A

28. Scenario: Ichiro, the MetaFrame Administrator for a large automotive firm in Japan, has been tasked with creating a plan that will ensure business continuity in the event of natural disaster. The data store database for the firm is located in the Tokyo office.
Ichiro implements a disaster recovery plan. He also ensures that backups are stored in the Osaka office.
Which additional step should he take to ensure that full restoration of the data store database could be done successfully if needed?
A. Implement monthly incremental backups.
B. Create one copy of the server images and store them off site.
C. Test the backups at least several times a year to ensure they are usable.
D. Implement weekly full backups of all servers and components in the environment.
Answer: C

29. Scenario: In your enterprise, there are three load managed groups. Each group has four servers for a total of 12 servers in the farm.
In order to implement N+1 redundancy correctly, how many additional servers will you need to add to the farm?
A. one
B. two
C. three
D. four
Answer: C

30. Scenario: At your company the MetaFrame Presentation Server 3.0 environment contains 50 servers in a single farm with a dedicated data collector. All servers in the farm host sessions with the exception of the dedicated data collector. The servers hosting sessions are running at 60% capacity.
In order to minimize the impact that could occur in the event of the loss of your data collector, which best practice should be applied?
A. Image the data collector.
B. Set all servers to be your back up data collectors.
C. Set any server to be your back up for your data collector.
D. Reduce the load on one server and dedicate it as the backup data collector.
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved