Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Lotus 190-955 Exam - Cheat-Test.com

Free 190-955 Sample Questions:

Q: 1 Which of the following statements correctly describes how WebSphere Portal's functionality is implemented on the WebSphere Application Server?
A. WebSphere Portal is deployed as a stand-alone Java application using WebSphere Application Server client libraries.
B. WebSphere Portal is deployed as an Enterprise Application on the WebSphere Application Server
C. WebSphere Portal is a stand-alone web server framework and is not related to WebSphere Application Server
D. WebSphere Portal is deployed as a portlet to WebSphere Application Server's Portlet Container
Answer: B

Q: 2 Matt is creating a Portal solution for a client who mentions that they would like to expose information from their mainframe system to Web users. What should Matt do?
A. Ignore the question because WebSphere Portal does not support mainframe systems
B. Agree with the requirement because WebSphere Portal supports mainframe systems such as System Z
C. Proceed cautiously because mainframe integration could affect the performance of other portal applications
D. Explain that portal is an interface service in his larger Service Oriented Architecture design and should be used to expose data from backend systems such as the mainframe
Answer: D

Q: 3 When setting up security for a standalone WebSphere Portal instance that will become part of a cluster, which of the following statements is correct?
A. Security should be set up on the standalone node prior to joining the deployment manager cell.
B. Security should be set up on the deployment manager cell after the node is added.
C. It makes no difference whether security is setup before or after the WebSphere Portal node joins the deployment manager cell.
D. WebSphere Administrative Console interfaces, not WebSphere Portal security tasks, should be used to configure security.
Answer: B

Q: 4 George is gathering requirements for a WebSphere Portal 6.1 implementation. Among the requirements is that the Portal remembers the name of the most recently logged in user from a particular browser, so that he or she is not required to log in each time the visit the site. How would George best implement this requirement?
A. George will have to create a custom login portlet which reads and writes from a cookie that he will have to define.
B. George will have to develop a trust association interceptor which will bypass the portal login.
C. George will have to implement a third-party authentication mechanism.
D. George can use the out-of-the-box remember me functionality.
Answer: D

Q: 5 Which of the following best describes the difference between horizontal and vertical clustering?
A. Vertical clustering takes full advantage of the resources of a multiprocessor system; horizontal clustering provides fault-tolerance and scalability by adding additional servers
B. Vertical clustering allows for users to authenticate against multiple LDAP sources; horizontal clustering allows multiple servers to act as one server
C. Horizontal clustering replicates the back-end database in real-time; vertical clustering takes advantage of multiple Websphere servers as a single cell
D. Horizontal clustering allows multiple HTTP servers to serve in a failover scenario; vertical clustering allows Portal servers to combine processor and memory into one virtual server
Answer: A

Q: 6 In case that we need to integrate WebSphere Portal with a WebSphere Process Server that is in a different cell and uses a different user registry, which of the following should we do in order to ensure the authenticated connection between the portal and the process application server?
A. We should use CSIv2 identity assertion and specify the trusted identity in the CSIv2 Outbound
Authentication.
B. We should use LTPA with Inbound Identity Mapping.
C. We should use Credential Vault.
D. We should use SSO with LTPA.
Answer: A

Q: 7 Composite applications can be defined by which of the following?
A. A group of applications that share a common theme
B. A list of applications available to the personalization server
C. A cluster of WebSphere Portal servers that share a common database
D. A compiled set of components that address a particular business need
Answer: D

Q: 8 Which of the following statements is true about Client Side Aggregation?
A. Client Side Aggregation is generally slower than Server Side Aggregation since more processing happens on the client machine, which is generally less powerful than the server.
B. Client Side Aggregation is used by default on all pages using the out-of-the-box theme named portalWeb2
C. Client Side Aggregation can be enabled for all existing portlets.
D. Client Side Aggregation cannot be used on Firefox browsers.
Answer: B

Q: 9 As the Portal administrator, you are exporting and transferring a document library from a staging system to a production system. You have successfully created an empty shared directory to hold the exported document library. Both the staging and production servers have write access to the shared directory. When you move the document library from the staging system to the production system, which of the following occurs to private drafts?
A. They are converted to submitted drafts
B. They are transferred without modifications
C. They will all be converted to the same UUID
D. They are appended a new document version number
Answer: B

Q: 10 Mark has applied a fixpack which includes portlets and configuration changes on the primary portal server of their clustered environment. He is going to apply the same fixpack on the secondary portal server of their clustered environment. Which of the following is correct for his task?
A. He needs to follow the same procedure as he did for applying the fixpack on the primary portal server.
B. He needs to follow the same procedure he did for applying the fixpack on the primary portal server except that he does not need to run the portal configuration tasks required for the fixpack.
C. He needs to follow the same procedure he did for applying the fixpack on the primary portal server except that he does not need to redeploy the updated portlets required for the fixpack.
D. He does not need to apply the fixpack to the secondary server because all the changes will be able to be synchronized to the secondary server.
Answer: B

Q: 11 After completing a new installation of WebSphere Portal with IBM HTTP Server, it is decided that the default URL of http://<hostname>/wps/myportal should be changed to http://<hostname>/wps/myhome. Which command will allow an administrator to accomplish this task?
A. WPSconfig update-portal-uri
B. WPSconfig update-servlet-uri
C. WPSconfig modify-servlet-path
D. xmlaccess -in <wps_root>\scripts\update-uri.xml -user <portal admin> -password <password> -url http://localhost:/wps/config http://localhost/wps/myhome
Answer: C

Q: 12 When creating names that can be mapped to contexts for portal pages, which of the following roles must they have?
A. User
B. Manager
C. Creator
D. Administrator
Answer: A

Q: 13 What is the most appropriate way to change the logo in a Portal 6.1 theme using the Theme Customizer portlet?
A. Update the banner.jspf file
B. Update the styles_banner.css file
C. Upload an image file via the Banner tab
D. Use the out-of-the-box Image Creator portlet
Answer: C

Q: 14 Jack is experimenting with creating a portal page and wants 5 columns of portlets. He does not see this among the pre-defined page layouts. What must he do in order to customize the page layout?
A. Jack can select one of the pre-defined page layouts and press the Add Column button, which appears by default, until he sees 5 columns.
B. Jack can add 5 portlets to a single container, which will automatically align the portlets into horizontal columns.
C. Jack must first enter Edit mode of the portlet and check the option named Show toggle link for "Show layout tools/hide layout tools".
D. Jack must select from among the pre-defined page layouts because those are the only options.
Answer: C

Q: 15 WebSphere Portal can use the WebSphere Application Server capabilities to support HTTP session failover, which enables one node in a cluster to access information from the existing HTTP session in case of a failure in the cluster node originally handling that session. This is called?
A. cluster affinity
B. distributed sessions
C. plug-in cluster failover
D. node management
Answer: B

Q: 16 Meredith manages a portal with a very large number of users and groups. She is concerned about the system experiencing time outs while searching for users and groups. How can she reduce the length of time spent searching and limit the number of results returned by a search?
A. Modify the maxResults and timeOut parameters in the User Management service
B. Modify the maximumSearchResults and timeOut parameters in the User Administration portlet on the Users and Groups page
C. Modify the maximumSearchResults and searchTimeOut parameters in the wimconfig.xml file
D. Modify the maximumSearchResults and searchTimeOut parameters in the pumaconfig.xml file
Answer: C

Q: 17 Richard has enabled parallel portlet rendering on the server. He specified the following parallel portlet rendering service parameter:
parallelRenderingWaitTimeOut=0
Which of the following will occur with this setting?
A. Portlets will wait sequentially for each previous portlet to render its data
B. Portlets will have no timeout and the main thread will wait for all portlets to finish rendering
C. Portlets will be set to not render parallel globally on the WebSphere Portal server with this value
D. Portlets will not be able to finish rendering if the data is not accessible immediately. This speeds up rendering
Answer: B

Q: 18 Stephan wishes for anonymous users to search public pages of the portal by using a portal search portlet. He has made a Search and Browse portlet on a public page of the company portal. However, public users are still not able to perform a search with the portlet. Which of the following will assist in resolving this issue?
A. After enabling the portlet for public access, the portal server must be restarted
B. Disable SSL on the Portal server as anonymous users may not access the serve over SSL
C. You must deploy publicaccess.war onto the portal server offering the Browse and Search portlet
D. Enable public sessions by setting the parameter public.session to true in the portal Navigator Service
Answer: D

Q: 19 What are the steps required to delete a portlet that is common across clusters?
A. Delete the portlet using xmlaccess and run the <WP_ROOT>/ConfigEngine/ConfigEngine.[bat|sh]
update-configuration task
B. Uninstall the EAR file using the WebSphere Administration console
C. Delete the portlet using the WebSphere Portal Administration page
D. Delete the portlet using xmlaccess then uninstall the EAR file
Answer: D

Q: 20 John is administering a WSRP Producer portal in which he doesn't want the content of a consumed portlet to be cached. What value should he set for expiration in the portlet definition?
A. -1
B. 0
C. nocache
D. always
Answer: B

Q: 21 To which of the following can skins and themes be applied to maintain a consistent look-and-feel in the portal environment?
A. Pages
B. Portal
C. Images
D. Screens
Answer: A

Q: 22 By default, which of the following has common access rights across all virtual portals that share the same realm and is given the Privileged User role on resources of all those virtual portals?
A. All Authenticated Users
B. Default Portal Managers
C. Portal Privileged Editors
D. Virtual Realm Administrators
Answer: A

Q: 23 Frank wants to enable security on search results when using a remote search service, Frank should choose which type of search service during configuration?
A. EJB
B. Web services via SOAP
C. Web services via WSDL
D. Add security user parameter to the search service configuration page
Answer: A

Q: 24 Kristyn used the Site Management portlet to publish and promote a new page for her portal last week. This week, she has made a few changes to the page and would like to publish those new changes for review, prior to being promoted. Immediately after publishing the new page, how does the target server look to users?
A. Users see the new changes but lose any customizations they have made.
B. Users see the new changes and any customizations they have made are retained.
C. Users do not see any new changes until after the page has been promoted.
D. Users do not see the page because it is inactive.
Answer: C

Q: 25 Portlet wires can be created across which of the following two types of portlets?
A. JSR 168 and JSR 286
B. JSR 168 and IBM API
C. JSR 286 and IBM API
D. None of the above
Answer: A

Q: 26 Which of the following is true about custom unique names?
A. A custom unique name must not exceed 128 characters in length.
B. A custom unique name must be unique among other resources of the same type (for example, pages) but may be duplicated across resources of different types (for example, a page and a portlet can use the same custom unique name).
C. A custom unique name must be unique across all resources in the portal.
D. A custom unique name must be globally unique across all Portal server environments that may interact, for example a page in a staging environment must have a different custom unique name than the same page in a production environment.
Answer: C

Q: 27 What are the basic set of steps to create a dynamic cluster with WebSphere Extended Deployment?
A. Prepare primary node for federation, federate primary node to a Network Deployment cell, federate secondary nodes, create a static clusterand convert to a dynamic cluster using WebSphere Extended Deployment Cluster Manager
B. Prepare primary node for federation, configure node to use security settings from a Deployment Manager cell, create the dynamic cluster in WebSphere Extended Deployment Manager, add the node using the cluster-node-config-dynamic-cluster-setup task, and add subsequent nodes
C. Add all nodes to a WebSphere Extended Deployment node group and install WebSphere portal into federated nodes
D. Prepare the primary node for federation, create the dynamic cluster in WebSphere Extended Deployment Manager, add the node to the dynamic cluster and use Extended Deployment Manager to create subsequent dynamic nodes
Answer: B

Q: 28 Multiple realms are being established to support virtual portals. A Lotus Domino Directory and Windows 2003 Active Directory have been selected as the directory sources.
Which of the following must be ensured when bringing these realms together?
A. Ensure that each LDAP source shares the same organization value
B. Ensure that each LDAP source contains users from the same domain
C. Ensure that the binding login is identical for each LDAP directory
D. Ensure that the distinguished names and the logon attributes are unique
Answer: D

Q: 29 After installing a WebSphere Portal v6.1 server as a primary server, which of the following needs to be done in order to add the primary portal server node to a WebSphere Extended Deployment cluster?
A. Run the addNode command to add the node to the WebSphere Extended Deployment cell, and run the ConfigEngine tasks to create and setup the cluster
B. Run the ConfigEngine tasks to add the node to the WebSphere Extended Deployment cell, and run the ConfigEngine tasks to create and setup the cluster
C. Run the addNode tasks to add the node to the WebSphere Extended Deployment cell, create the dynamic cluster using WebSphere Extended Deployment administrative console, and run the ConfigEngine tasks to setup the cluster
D. Run the ConfigEngine tasks to add the node to the WebSphere Extended Deployment cell, create the dynamic cluster using WebSphere Extended Deployment administrative console, and run the ConfigEngine tasks to setup the cluster
Answer: D

Q: 30 In case of preparing a clustered WebSphere Portal server into an existing WebSphere Network Deployment cell, which one of the following is the correct approach supported in WebSphere Portal v6.1?
A. install and configure WebSphere Portal as a standalone node on each portal node that participates in the cluster, federate the each portal server node to the Network Deployment cell using addNode, create the portal cluster and add each of the portal servers to the cluster using ConfigEngine tasks
B. create a managed node for the each portal node that participates in the cluster, federate the each portal server node to the Network Deployment cell using addNode, install and configure WebSphere Portal on each portal server node, create the portal cluster and add each of the portal servers to the cluster using ConfigEngine tasks
C. install and configure WebSphere Portal as a standalone node on the primary portal node that participates in the cluster, federate the primary node to the Network Deployment cell using ConfigEngine tasks, create the portal cluster and add the primary portal server to the cluster using ConfigEngine tasks, install WebSphere Portal on each additional node, federate each node to the Network Deployment cell using ConfigEngine tasks, and add each additional node to the cluster using ConfigEngine tasks
D. create a managed node for the primary portal node that participates in the cluster, federate the primary portal server node to the Network Deployment cell using addNode, install and configure WebSphere Portal on the primary portal server node, create the portal cluster and add each of the portal servers to the cluster using ConfigEngine tasks, install WebSphere Portal on each additional node, federate each node to the Network Deployment cell using ConfigEngine tasks, and add each additional node to the cluster using ConfigEngine tasks
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved