Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Lotus 190-846 Exam - Cheat-Test.com

Free 190-846 Sample Questions:

Q: 1 Sofie intends to deploy a component to users who speak two languages, so would like to support each in their native language. How can she best accomplish this?
A. Use an IBM WebSphere Translation Server as a front-end to the component
B. Create external files for text localization for each language using component options
C. Write separate pages for each language, computing the correct starting page based on a cookie
D. Write two components, one in each language, and ask users to select the language they desire on a single page in Portal
Answer: B

Q: 2 Jason has developed a component and discovered that in rare circumstances, a user can cause an error to occur in the application. While he works on correcting the problem, he would like to make sure that a friendly error message is displayed when this happens. How can he accomplish this?
A. Create the page, then set the Error page in Component Options
B. Create an external page, then reference the URL in Component Options
C. Create an external page, then reference the URL in the Preferences dialog
D. Create the page, then set the default error page in the Preferences dialog
Answer: A

Q: 3 As Will is developing a component with sensitive data, he needs to set access control on the database. Where can he perform this task?
A. Page Properties
B. Component Options
C. Preference dialog
D. Deployment Profile
Answer: B

Q: 4 As Jeremy prepares to deploy his component as part of a composite application, he discovers that only a single portlet is displayed in WebSphere Portal. He had created many pages in the component with the intent of deploying more portlets. What is the problem?
A. The administrator does not have rights to the other pages in the component
B. The deployment profile needs to be modified to generate portlets for pages
C. The default portlet was created automatically, he needs to define other portlets in component options
D. Each page that is the default view for a portlet needs the portlet definition options set in the Properties panel
Answer: C

Q: 5 What is a difference between the Editor and Author Roles in Lotus Component Designer?
A. Editors can create new documents, Authors cannot.
B. There is no difference between the two in Lotus Component Designer.
C. Authors can create, edit, and delete documents, Editors may only edit them.
D. Authors can only read other peoples' documents and create and edit their own; Editors can read, create, and edit any document.
Answer: D

Q: 6 Jill's WebSphere Portal administrator has informed her that it is the administrator's job to use the WebSphere Portal Portlet Wiring Tool to wire portlets. However in order to transfer instances of these properties and their values to and from portlets to initiate actions, Jill must work with which design element in Lotus Component Designer?
A. Roles
B. Wiring properties
C. Action properties
D. Script properties
Answer: B

Q: 7 Iona is readying her composite application for deployment. In addition to defining portlets and setting parameters on source and target portlets, what other activity is required in order for the portlets in her application to cooperate?
A. Wiring the portlets
B. Setting property broker actions
C. Writing a composite application script
D. Modifying the deployment profile for multiple portlets
Answer: B

Q: 8 Once Xavier has completed his composite application and deployed it to the WebSphere Portal server, he discovers that it would be better to have some configurable parameters for the Portal administrator to manage, like the header text for the portlet(s). How would he accomplish this development task?
A. Modify the deployment profile to add administration parameters
B. Add composite application parameters from the menu or Designer Navigator
C. Modify the role for composite applications to the exact text "Administrator"
D. Modify the Deployment Descriptor Language (DDL) file prior to delivering the application
Answer: B

Q: 9 Heather is going to create item a template for her WebSphere Portal environment. However when she logs into the server she does not see the Template's button from the window top menu. What is the most likely reason?
A. The environment does not support templates.
B. She needs to Authenticate as an administrator.
C. The environment already has a template deployed.
D. She does not have access to create Templates for her environment.
Answer: D

Q: 10 Paul is deploying a composite application and would like to define a script that is run when the application instance is created - not when it is first accessed or a portlet is used, but on creation. Which of the following is the correct event he should be concerned with?
A. newInstance
B. createInstance
C. createComponent
D. createApplication
Answer: B

Q: 11 Before users can generate an application from a template on the WebSphere Portal server, Matt must first add them to Template Users. Where can he get a list of available users?
A. From the server's Directory.
B. From the defined Template Roles
C. Each user must be entered manually
D. From the Administrators provisioning page
Answer: A

Q: 12 Monica needs to set the roles for her component. Where will she need to do this?
A. In Lotus Component Designer under the Roles component
B. In Lotus Component Designer by creating a Roles control
C. On the WebSphere Portal server on the Applications page
D. In Lotus Component Designer under Composite Applications - Roles, and also in WebSphere Portal if more than User and Administrator roles are required
Answer: D

Q: 13 What control would Harry use if he wanted to provide the ability to view and edit data from a data repository inside a control, assuming the control accepts input?
A. Panel Container
B. Edit Area Control
C. Data Table Control
D. Multiline Edit Box Control
Answer: C

Q: 14 Which UI Control would allow Darius to place the contents of an computed-text-only page at the foot of other pages, so he does not have to repeat the work each time he wants to make a change?
A. Base Text Control
B. Include Page Control
C. Header and Footer Control
D. Shared HTML Source Control
Answer: B

Q: 15 George has completed his schema definitions, and a new requirement has surfaced to add default values to several edit controls. Where can this option be found?
A. Only in the XSD text editor
B. In the list of schema elements
C. On each page where the element is used
D. On the schema element properties palette and also in the controls data properties panel
Answer: D

Q: 16 Melissa wishes to create a new page in Lotus Component Designer. Which three options of associating the page with data are available to her?
A. Start without creating a data source, create an XML schema, or use an existing XML schema
B. Start without creating a data source, import a Domino form, or inherit a page design from a schema
C. Start without creating a data source, import an ASP application, or inherit a form design from a schema
D. Import a Domino form, inherit a form design from a schema, or extract a form design from a deployed component
Answer: A

Q: 17 Zoe needs to use a style sheet that resides on a company web server and is under the control of another development group. How can she accomplish this while not missing any changes the other developers may make to the style sheet?
A. Enable frequent resource update checks in Preference dialog
B. Add the style sheet as an external style sheet by using "Link to a style sheet from a URL"
C. Import the style sheet programmatically on a regular basis using a scheduled server script library
D. Provide the other development team with a WAR file with instructions on how to update the CSS file it encapsulates
Answer: B

Q: 18 When Melissa creates a new schema element, there are options for the relationship of the element to the schema or other elements. Which of the following are valid schema element relationships?
A. Child only
B. Sibling only
C. Descendent or parent
D. Parent, child or sibling
Answer: D

Q: 19 Troy wants very granular control of the data elements he places on his pages. Which of the following describes the properties he can control using the schema Properties panel?
A. Basic, Connections, Constraints, and Values
B. Basic, XSD Validation, Security and Connections
C. Basic, Security, Enumerate Values and Constraints
D. Basic, Enumerate Values, Constraints, and Annotation
Answer: D

Q: 20 Julian wishes to create a new Portal application using Lotus Component Designer. Which of the following sets of design elements best describes the high-level design elements in a component?
A. Forms, views, images and buttons
B. Pages, images, schemas and templates
C. Forms, templates, schemas, view queries, and UI design controls
D. Pages, XML schemas, external data, view queries, resources and composite application elements
Answer: D

Q: 21 Kaylee is working on a complex page in Lotus Component Designer. Where can she find a hierarchical list of all the design elements on her page?
A. Outline view
B. Properties panel
C. Designer navigator
D. Database schema view
Answer: A

Q: 22 As Mitch is developing his schema, he wishes to make sure a data element is never entered with extra spaces. Where can this be accomplished?
A. Using Annotation
B. Using a JavaScript script library
C. On the Basic tab of the Properties panel
D. Using the Transform whitespace property on the Constraints tab of the Properties panel
Answer: D

Q: 23 Pavel wishes to define the characteristics of his component's page data elements using a schema. Which of the following can be defined in a schema?
A. Field name, type, properties, values, constraints, and annotation
B. Field name, placement, page association, constraints, and values
C. Field name, initial value, page association, view placement, and type
D. Field name, page association, type, constraints, values and placement
Answer: A

Q: 24 As George is building a new schema, he creates an element of the type Integer. He has several options for its properties. Which of the following is a valid development activity
for the element as defined at the schema level?
A. Set the display type
B. Set the text color and style
C. Associate with a data entry control
D. Define element events and program them using the Script Editor
Answer: C

Q: 25 When selecting File-Export from the menu bar to export Component or Deployable File, what option is NOT available in Lotus Component Designer?
A. Components as a WDC file
B. Components as a ZIP file
C. Deployable files as a WAR file
D. Component data store information as a DDL file
Answer: B

Q: 26 Carl is not able to see his recently deployed component. What is the most likely reason why?
A. Carl does not have the appropriate role as defined in the component.
B. Carl deployed the components using a WAR file instead of a JAR file.
C. Carl's component uses client side JavaScript and is not available from the server.
D. Carl needs to have the WebSphere Portal administrator provision the component to him.
Answer: A

Q: 27 Hugo is looking for the deployment profiles he created over time. Where can he find a listing of these within Lotus Component Designer?
A. In the Component Navigator
B. Under the Profiles menu bar option
C. The deployment profiles reside outside of Lotus Component Designer in DDL files
D. In the Preferences dialog under the IBM Lotus Component Designer - Deployment item
Answer: D

Q: 28 What Document Store database type option is NOT available when creating a Deployment Profile?
A. XML
B. Derby
C. Oracle
D. Microsoft SQL Server
Answer: A

Q: 29 Andy is ready to deploy his component to the WebSphere Portal server. What step can he to take in Lotus Component Designer to do this?
A. Right click on the component and select Export
B. From the file menu, click on Component - Export
C. From the file menu, click on Component ?Deploy
D. From the file menu, click on Server - Deploy - Component
Answer: C

Q: 30 To see a deployed component from the WebSphere Portal server, what must you do first?
A. Add the component to a page
B. Add the component to a portlet
C. Add the component to an application template
D. Deploy portlets with the same name as the component
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved