Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Lotus 190-824 Exam - Cheat-Test.com

Free 190-824 Sample Questions:

1.After working with a builder for several days, it is decided that John must consume some data from a Lotus Domino database. How can he most easily enhance his project to include data from Domino?
A.Use the Notes ODBC driver to consume Domino data
B.Add the Lotus Collaboration Integration Extension to his project
C.Export the Domino data to Excel, then add an Excel Integration Extension to the project
D.Integrate Domino with a relational database using Domino Enterprise Connection Services (DECS), then consume the data using a native JDBC driver
Answer: B

2.Will has used Eclipse for several RCP and plugin projects and is beginning his first WebSphere Portlet Factory WebApp. In order to provide a clean environment for the complexities of his WebApp, what action should he take with Eclipse before creating the new WebApp Project?
A.Open a new perspective
B.Define and use a new workspace
C.Start Eclipse with the "clean" option
D.Clear the warnings from the Problems view, and add a Servers view for running the project
Answer: B

3.Jerry returns from a vacation to his shared development machine, and when launching Eclipse discovers a Profiling Monitor where his project's navigation used to be. What does he need to do to return to his WebSphere Portlet Factory project, assuming that he selected the correct workspace?
A.Run a search for the base entry of his WebApp Tree
B.Change the perspective to the WebSphere Portlet Factory perspective
C.Use the File Open File menu to return to one of his models
D.Use the Run menu choice to change to his old run configuration
Answer: B

4.Angie has created several builder calls in a model and wishes to see the model's raw form for educational purposes. Where can she do this?
A.In the generated code pane
B.In the Model XML model view
C.In the WebApp Tree model view
D.By navigating to the initial Comment in the Navigator pane
Answer: B

5.Which builder can Ellen use to add a form to her WebApp for the collection of data?
A.Form Builder
B.Data Page Builder
C.HTML Page Builder
D.Data Class Builder
Answer: B

6.To get a better understanding of a data service provider, Gene would like his provider model to automatically create some documentation. In which builder call can he generate documentation, and how?
A.SQL Call builder, by selecting "Include Documentation"
B.Comment builder, by adding appropriate comments to the model
C.Service Definition builder, by selecting "Generate Main" and "Include Documentation"
D.SQL DataSource, by defining data that has embedded comments as one of the columns to return
Answer: C

7.Jerald is working with detail input pages (forms) and wishes to give them similar colors and fonts as the summary pages developed by another programmer. The styles can easily be modified by doing which of the following?
A.Use the "!important" tag in the summary page CSS definition
B.Modify the style manually in the HTML generated by the page automation builder call
C.Include a CSS file as part of the project, referencing it in the detail page's builder call
D.Use a modifier builder call to change the tag associated with the element that needs a new style
Answer: C

8.Francois is familiar with the generation of WSDL in a data provider model using the Service Definition builder. However, for his current project, he has created several service consumer models and is performing complex operations on the result sets. It is these operations, not necessarily the raw data, which he would like to expose as web services. How can he define a new WSDL without involving the provider model?
A.Use the WSDL Generator builder at the end of any model
B.Append Action!ViewWSDL to the URL of any model as it runs
C.Use the Web Service Enable builder to expose one or more methods
D.Use a Web Service builder as a modifier after using a View & Form builder
Answer: C

9.Leanna intends to share certain values (variables) across different models in a particular user session for later use in event processing. Which of the following types of interportlet communication describes what she needs to do?
A.Generate Property Brokers
B.Add ClicktoAction builders
C.Add Portlet Factory events with shared inputs
D.Add Shared Variables for coupling with an event mechanism
Answer: D

10.Using the Data Page builder, Lance can map data to named HTML tags on a page. The data can be rendered in form fields, as readonly fields, or in some combination of both. How does he generate form fields for data input and modification?
A.By referencing an HTML file in the Input Control Settings
B.By reading a schema file with form definition elements and field validation
C.By generating sample HTML and modifying it inline with the builtin editor
D.By first choosing the Page Type as data entry, then choosing a Page or Imported Page builder call that has already been defined
Answer: D

11.For faster iterative development and testing, Johan would like to test his models without continually republishing them to a portal server, logging into the portal server and loading the correct page. Which of the following steps should he take to accomplish this?
A.Create a configuration to run the model standalone
B.No actions are necessary as models run in the Eclipse or RAD IDE by default
C.Create a run configuration to run to run the models on an embedded test server
D.Open the model files in a browser after associating the extension .model with the browser
Answer: A

12.Elise has been working on a model and realizes that a new builder call is required in the middle of two others. How can she add the builder call in the right place?
A.Move the builder calls using drag and drop in the Navigator pane
B.Select the builder call before the position desired, then click on the new builder call icon
C.Create the builder call using the new builder call icon, but use "Save As..." to position it
D.Either use the rightclick menu to insert the builder call or add it to the end, then drag it to the correct position
Answer: D

13.John is developing a multiportlet application and will be using Events to handle interportlet communications and actions. He wants to make sure certain information is supplied to the Event Handler of "target" portlets when they communicate. How is this accomplished?
A.Use arguments as an input
B.Define the events as locally fired events
C.Use indirect references to a method call that returns the information
D.Encode both the event name and declaration data in the event handler's inputs
Answer: A

14.In order to make a SQL Call return data, Pauline is defining a Service Operation. Which action should she call in the Service Operations properties?
A.Fetch
B.Invoke
C.Execute
D.Activate
Answer: C

15.Denise is adding Page Automation to her service consumer, and has a need to treat certain data in the detail data set as readonly, even if she is in edit mode. How is this accomplished?
A.Use a Data Column Modifier
B.Use a Data Hierarchy modifier
C.Use a Data Field Modifier builder
D.Use the hidewhen input on the Page Automation builder
Answer: C

16.The Navigator pane provides Heather with navigation among the source files in a project. How can she navigate the components of her web application such as its Data Services, Linked Java Objects, Methods and Pages?
A.Load the model's XML schema
B.Use the Outline for each model
C.Use the WebApp Tree for each model
D.Add a view in Eclipse or RAD to specifically navigate these elements
Answer: C

17.Sam wants to exploit the Data Page builder's ability to generate the bulk of the HTML code for his portlet, but not lose control over the individual page elements. What should he do to accomplish this goal?
A.Use an HTML Template for page formatting
B.Hard code HTML tags, tying your code to the underlying data
C.Create a base page and stylesheet, used in conjunction with Data Modifier builders
D.Import HTML forms, then use Data Field Modifiers to automate and tie the forms to the Data Page builder calls
Answer: A

18.Gwen has successfully implemented a default Edit display for users of her portlet. However now she would like to add disclaimer text to the default Edit page as users see it, warning them of the ramifications of their changes. What approach should she use?
A.Modify the Portlet Adapter to include a text Variable
B.Handedit the generated HTML produced by the Portlet Adapter builder
C.Use the Imported Page builder call to replace the Edit page at runtime
D.Create an HTML page including entry_prompt, entry_value, and submitbutton attributes, and refer to its path in the Portlet Adapter
Answer: D

19.Jorge has exposed backend data using an SQL DataSource, SQL Calls and a Service Definition with WSDL being generated. Now for another model to use this data, which builder must be used to define the provider model?
A.SQL Consumer
B.Service Client
C.Service Consumer
D.Web Service Call
Answer: D

20.Alexis wishes to display one "readonly" field on a form. This field is a date field, and while the rest of the application uses one format, for this specific form it should use another format (the form is for a business unit located in another region that uses a unique date format). How can she accommodate this requirement, assuming the defaults are being used everywhere else in the application?
A.Use JavaScript to reformat the field prior to displaying it
B.Profile the field, choosing the DateTime Profile Handler to set the format
C.Use a Data Field Modifier Builder to control the format of the specific date
D.Use a global Method Call builder to provide translation information to the Data Field Modifier Builder call
Answer: C

21.Sally has created a simple "Hello World" model and wishes to edit one of the builders. How does she begin editing?
A.Rightclick the builder and choose "Edit"
B.Copy the builder and edit from the copy, then reimport the builder into the model
C.Doubleclick the builder or rightclick and Open, then edit in the Builder Call Editor
D.Locate the builder call in the Navigator, then use "Open With..." to edit in a text editor
Answer: C

22.Bill is developing a user interface for a result set of data using View & Form. He wishes to present the user with 20 rows of results at a time. What does he need to enable?
A.Paged Data Display
B.Navigation controls
C.A More button control
D.Back and Next button controls
Answer: A

23.Allison has accessed a data source, and added builders that make several SQL calls to the data source. She has also added service operation calls to transform data. Now to make the result sets available to a service consumer, what builder call must she add?
A.SQL Publisher
B.Service Publisher
C.Service Definition
D.Service Externalization
Answer: C

24.Daniel has created and deployed a portlet, then realized it needed a different name for presentation in WebSphere Portal. Which builder and field needs to be modified?
A.The first Page builder, Name field
B.The Action List builder, Name field
C.The Portlet Adapter builder, Name field
D.The Portlet Adapter builder, Portlet Title field
Answer: D

25.Alex wishes to expose profile values for customization when his model is used as a portlet. Which builder should he use to accomplish this?
A.Action List
B.Portlet Adapter
C.Profile Adapter
D.Attribute Setter
Answer: B

26.While preparing to import an HTML page into a model, Vern is reviewing the HTML for compliance with best practices and the highest level of compatibility with WebSphere Portlet Factory. Which of the following is a recommended step during his review?
A.Use nested form tags for embedding form calls, for instance to a search form
B.Avoid the use of a tag, as it is stripped out of the HTML during import
C.Place all attribute values in double quotes ("), such as
D.Use implied closing tags whenever possible (e.g. instead of content), as Page builders do this as well
Answer: C

27.Jeremy is trying to decide between importing an existing HTML page and modifying it with builder calls, or creating the page by hand with the Page builder call. Which of the following are criteria that will help him with the decision?
A.The names of the HTML pages, specifically the use of spaces
B.The amount of JavaScript on the pages, assuming it is correct
C.The number of tables on the HTML pages and the number and kind of tags on those pages
D.The HTML pages' compliance with W3C XHTML recommendations, the level of variability by user required, and the need to consume data on the pages
Answer: D

28.Troy is designing an application that will have multiple builder calls performing several different tasks, with several modifiers to his views, pages, and HTML tags. In what way can he separate the builder calls to make them more readable and give them a clean, orderly presentation?
A.Add expand/collapse sections to the model's outline section
B.Insert blank builder calls to provide separation between the sections
C.Insert Comment builder calls above each major section, documenting the builder calls that follow
D.Develop a separate model for each section, tying them together with new builder calls at the top of each model
Answer: C

29.Melissa has been tasked with branding portlets according to corporate standards. In order to override a CSS class definition used as part of the default Page Automation style, Melissa should:
A.Remove the tag from the default HTML template file
B.Modify the default_layouts_and_stylesheets model definition
C.Use WebSphere Portal skins to override classes wherever possible, using the "!important" syntax
D.Copy or rename the default HTML template file, then remove the JavaScript and use the new HTML template file
Answer: D

30.Troy is creating a new Factory WebApp Project. Which of the following is a valid project name?
A.MyNewProject
B.My New Project
C.My.New.Project.
D.eclipse\MyNewProject\
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved