Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Lotus 190-737 Exam - Cheat-Test.com

Free 190-737 Sample Questions:

Q: 1 Which of the following is a characteristic of the web services design object?
A. Web services in LotusScript must be written as Classes
B. Only Java can be used to create web services, not LotusScript
C. LotusScript web services can only be used by other Domino servers
D. All current LotusScript agents can be converted to web services by changing their design element type from "agent" to "web service"
Answer: A

Q: 2 Given the following piece of code, where "doc" is a NotesDocument:
fieldValue = doc.GetItemValue("Title")
Print "This document's title is " & fieldValue(0)
Which of the following is a correct example of using the "Extended class" syntax to replace the example code above?
A. Print "This document's title is " & doc.Title
B. Print "This document's title is " & doc.Title(0)
C. Print "This document's title is " & doc.GetField.Title
D. Print "This document's title is " & doc.GetField.Title(0)
Answer: B

Q: 3 LS2J is a technology that allows you to access Java classes and libraries directly from LotusScript. Part of this technology is that certain Java data types are mapped directly to
LotusScript data types. What does a Java String map to in LotusScript?
A. String
B. JavaString
C. Array of Bytes
D. Array of Strings
Answer: A

Q: 4 User-defined classes in LotusScript are defined in what section of the script?
A. Options
B. Initialize
C. Declarations
D. Classes can be defined anywhere in the script
Answer: C

Q: 5 Avery has been asked to write a web service in his Domino application. The web service will allow an Oracle application to query the Movie Rental database with a member identification number and receive a list of all movies the member has rented in the last 30 days. What are
the language options available to Avery for writing this web service?
A. LotusScript and Java
B. LotusScript, but not Java
C. Java, but not LotusScript
D. LotusScript, Java, and @Formula
Answer: A

Q: 6 For agents that run on new and modified documents, newly received mail documents, pasted documents, or newly modified documents, what method can you use to mark each document as "processed" to ensure that a document gets processed by the agent only once (unless it's
modified, mailed, or pasted again)?
A. NotesView.UpdateAll
B. NotesDocument.SetProcessed
C. NotesDocumentCollection.Stamp
D. NotesSession.UpdateProcessedDoc
Answer: D

Q: 7 Marvin wants to export a given Notes document to a DXL text file. How would he accomplish this?
A. He would use the NotesXMLTransformer class to copy the document directly to a text file
B. He would use the ExportDXL method of the NotesDocument class to send the document to a NotesStream that writes to a text file
C. He would create a NotesDXLExporter object, set the input to the Notes document in question, and set the output to a NotesStream that writes to a text file
D. He would create a NotesDXLExporter object, set the input to the Notes document in question, and set the output to a String that indicates the path of the text file he wants to create
Answer: D

Q: 8 Aitana is working in the company's Inventory database. She wants to create an array called 'Assembly' that will be used to reference 10 instances of the Part class. Aitana can create
a single instance of the Part class using code like this:
Dim myPart As New Part
But she is having a problem creating the 'Assembly' array. What is wrong with the following line of
code?
Dim Assembly(9) As New Part
A. The New keyword cannot be used to declare an array of object reference variables.
B. 'Assembly' is a reserved word in LotusScript, and cannot be used as a variable name.
C. If an array declared as Assembly(9) is to hold 10 elements, Option Base 0 must be used.
D. An array cannot be used to hold multiple Class instances.
Answer: A

Q: 9 Ichiro needs to write an agent to read a comma-delimited ASCII file of data concerning parts that his company uses when building computers. The data is from one of the parts suppliers, and includes 10 fields in each record. Ichiro needs to extract the Part Number, Part Description, and Price from each input record and update his company's Inventory database with the current data. How should Ichiro proceed?
A. Create a user-defined Data Type to represent a Part. Write a 'getter' method for each of the 3 fields that need to be accessed from the Data Type.
B. Create a user-defined Class to represent the ASCII file. Write a 'getter' method to retrieve each record, and use the NotesStream.SplitText method to extract the fields.
C. Create a user-defined Class to represent the Parts data. Use notesDOMTextNode.SplitText( "," ) to parse each field into the appropriate member variable.
D. Create a user-defined Data Type to represent the structure of the Parts data. Each field of a given input record can be referenced using the appropriate member variable.
Answer: D

Q: 10 Andrew is developing LotusScript that will return field values from documents based on user-selected criteria. Which one of the following strategies will meet his requirements?
A. Use the GetView method on the database object to access a view that meets the criteria.
B. Use the Search method on the database object to generate a collection based on the criteria.
C. Use the EvaluateSearch method on the database object to generate a collection based on the criteria
D. Use the CreateUserView method on the database object to create a view with the appropriate documents
Answer: B

Q: 11 The following code will print the file names of all the databases on a given server:
Dim dblist As New _________________("MyServer")
Dim db As NotesDatabase
Set db = dblist.GetFirstDatabase(DATABASE)
While Not(db Is Nothing)
Print db.FileName & " = " & db.Title
Set db = dblist.GetNextDatabase
Wend
What is the missing Notes class type of the "dblist" variable above?
A. NotesDbDirectory
B. NotesDatabaseList
C. NotesServerDirectory
D. NotesDatabaseCollection
Answer: A

Q: 12 Marilyn is writing code that prompts users to specify a database to copy.
She wants to make sure the database name specified is correct before a copy is made. Which one of the following sets of properties and methods should she use on the NotesDatabase object?
A. New method, Open property
B. IsOpen property, Open method
C. IsOpen method, Open property
D. Created property, Open method
Answer: B

Q: 13 Which of the following CANNOT be searched using the full-text index of a database:
A. NotesView
B. NotesDatabase
C. NotesNoteCollection
D. NotesDocumentCollection
Answer: C

Q: 14 A Notes view can have one or more aliases, that allow it to be referenced by multiple names. How would you get a list of all the aliases of a given view?
A. By using the NotesView.Aliases property for that view
B. You cannot access a view's aliases using standard LotusScript calls.
C. By using the NotesView.Name property for that view, and accessing every element in the array of names after the first one
D. By getting the UniversalID of the view, and then opening it as a NotesDocument and examining the contents of the $$Aliases field
Answer: A

Q: 15 Which of the following methods will always return a collection that are in the SAME order that the documents appear in the view?
A. NotesView.Search
B. NotesView.GetCategory
C. NotesView.GetAllEntriesByKey
D. NotesView.GetAllDocumentsByKey
Answer: C

Q: 16 At Halim's company, the "Bulletin Board" databases are used quite heavily. Employees use the databases to list items for sale, to post general notices, and to ask for feedback about various subjects. Halim has written an agent to update some settings on the databases on the
BulletinBoard server. The agent runs and does not generate any errors, but the databases remain
unchanged.
-------- Code snippet --------
Set db = dir.GetFirstDatabase(NOTES_DATABASE)
Do Until (db Is Nothing)
Set rep = db.ReplicationInfo
rep.Priority = DB_REPLICATION_PRIORITY_LOW
rep.CutOffDelete = True
rep.CutOffInterval = 10
Set db = dir.GetNextDatabase
Loop
End Sub
--------
What is the problem?
A. Halim did not include a folder parameter in the GetFirstDatabase call. If the top level data folder is empty, the agent skips the loop.
B. Halim must call the Save method after updating any properties of the NotesReplication class; otherwise, changes are lost.
C. ReplicationInfo is a read-only property that includes information such as replication history. Halim needs to highlight a target database in the Notes client, and select File > Replication > Settings to make these changes.
D. The call to dir.GetNextDatabase does not include a (db) parameter. This is the same as passing a null argument, which results in the call fetching the first database in the directory again and again. The agent eventually times out, and so no changes are saved.
Answer: B

Q: 17 Chris has imported a number of documents into a Notes database that contain MIME data. He now needs to write an agent that will display the type of MIME encoding for the data. What code fragment below will get the MIME entry and display the encoding type?
A. Set mime = doc.GetAllMIMEEntries
Messagebox "Encoding type: " + mime.Encoding
B. Set mime = doc.GetMIMEEntity
Messagebox "Encoding type: " + Cstr(mime.Encoding)
C. Set mime = doc.GetFirstItem(mime)
Messagebox "Encoding type: " + mime.Encoding
D. Set mime = doc.GetFirstMIMEEntry
Messagebox "Encoding type: " + Cstr(mime.Encoding)
Answer: B

Q: 18 Which one of the following can be used to create a new document in a database?
A. The Set method on the NotesDocument class
B. The constructor sub in the NotesDatabase class
C. The constructor sub (New) on the NotesDocument class
D. The CreateDocument method on the NotesDocument class
Answer: C

Q: 19 Given the following LotusScript Agent:
Sub Initialize
Dim session As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Dim doc As NotesDocument
Set db = session.CurrentDatabase
Set doc = New NotesDocument(db)
doc.Subject = "New Document"
Call doc.ComputeWithForm( False, False )
End Sub
What will happen after this Agent is run?
A. A new document will exist in the database, with no Form associated with it
B. A new document will exist in the database, using the Default Form in the database
C. No new document will exist in the database because the NotesDocument was never saved
D. No new document will exist in the database because ComputeWithForm will fail with no Form defined on the document
Answer: C

Q: 20 What is represented by returnVal in the code below?
Set view = db.GetView("By Category")
Set returnVal = view.GetAllEntriesByKey( "Manager" )
A. A NotesDocumentCollection of all documents in the "By Category" view that have a value of "Manager" in the first sorted column.
B. A NotesViewEntryCollection of all entries in the "By Category" view; each entry must have a value equal to "Manager" in the first sorted column.
C. A NotesDocumentCollection of all documents in the "By Category" view that have a value that begins with the string "Manager" in the first sorted column.
D. A NotesViewEntryCollection of all entries in the "By Category" view; each entry must have a value that begins with the string "Manager" in the first sorted column.
Answer: D

Q: 21 Devin's canonical Notes name is CN=Devin Smith/OU=Accounting/O=ACME.
When he clicks an action button in an email he received, a messagebox appears that includes this text:
Devin Smith is running Notes 7.0
What is the underlying code that produces this message?
A. Dim session As New NotesSession
Messagebox session.UserName + " is running " + session.NotesVersion
B. Dim session As New NotesSession
Messagebox session.CommonUserName + " is running " + session.NotesVersion
C. Dim session As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db = session.CurrentDatabase
Messagebox db.UserName + " is running " + db.NotesVersion
D. Dim session As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db = session.CurrentDatabase
Messagebox db.CommonUserName + " is running " + db.NotesVersion
Answer: B

Q: 22 Customer documents all include a field called DocKey, which is a computed field populated with this formula: @Text(@DocumentUniqueID). SalesOrder documents all include a CustomerKey field that holds the value of the DocKey for the Customer who placed the order. Leilani is trying to use the following line of code to retrieve a Customer document but her code is not working.
What is the problem?
Set CustomerDoc = db.GetDocumentByID( SalesOrder.CustomerKey(0) )
A. Leilani needs to include a second parameter of True if she wants to retrieve just a single document.
B. The GetDocumentByID method retrieves a document from a database based on the NoteID, which is not a string value.
C. The GetDocumentByID method retrieves a document from a database based on the NoteID, which is a maximum of 8 characters.
D. The @Text(@DocumentUniqueID) formula will return a value that includes a colon in the middle of the string. The GetDocumentByID method requires a parameter without the colon.
Answer: C

Q: 23 Shamir needs to write a script that accesses all of the doclinks in a given rich text field. What LotusScript class will he need to use in order to do this?
A. NotesRichTextSection
B. NotesRichTextNavigator
C. NotesEmbeddedObject
D. NotesRichTextDoclinkCollection
Answer: B

Q: 24 Miriam needs to email a button to her users to open the user's Personal Address Book(s) and update Connection documents, but the code produces an error at the line indicated
below. What is causing the error?
Dim session As New NotesSession
Dim view As NotesView
Dim doc As NotesDocument
Dim addrBooks As Variant
addrBooks = session.AddressBooks
Forall book In addrBooks
If book.IsPrivateAddressBook Then
Set view = book.GetView( "Connections" ) <== Error is thrown here
' -- code continues
A. Connections documents and other special notes from a Personal Address Book cannot be modified via script while the Personal Address Book is open.
B. A Personal Address Book is a special design. Miriam needs to use NotesAddressBook.GetConnections, and then cycle through the returned NotesDocumentCollection
C. NotesSession.AddressBooks returns a collection of the Domino Directories and directory catalogs known to the current session. Personal Address Books are not part of this collection. Miriam must use NotesDatabase.Open( "", "names.nsf" )
D. NotesSession.AddressBooks returns a collection of Domino Directories and Personal Address Books, including directory catalogs, known to the current session. A database retrieved from this collection is closed. Miriam needs to open the database.
Answer: D

Q: 25 Melanie wants to build a script that e-mails a document to the people in the domain's Managers group. There is no need to store the form since it is available in all mail files. Given that doc is the document object, which one of the following will accomplish this goal?
A. doc.Send True,Managers
B. doc.Send True,"Managers"
C. doc.Mail False,"Managers"
D. doc.Send False,"Managers"
Answer: D

Q: 26 Which one of the following properties allows Jim to change the title on an object of the NotesDatabase class?
A. The Title property on the NotesDatabase class
B. The MakeTitle method on the NotesSession class
C. The IsTitle property on the NotesDatabase class
D. The MakeTitle method on the NotesDatabase class
Answer: A

Q: 27 What will the following code accomplish?
Dim s As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db=s.CurrentDatabase
db.UpdateFTIndex(True)
A. If the current database is local, it will create the full text index only.
B. If the current database is on the server, it will create the full text index and update it.
C. If the current database is on the server, it will replace the current index with a new one.
D. If the current database is local, it will update the full text index and create it if necessary.
Answer: D

Q: 28 What does the following code do?
Dim session As New NotesSession
Dim location As String
location = session.GetEnvironmentString("ENVLoc")
A. Gets the value of the Notes.ini variable called "ENVLoc"
B. Gets the value of the Notes registry entry called "ENVLoc"
C. Gets the value of the Notes.ini variable called "$ENVLoc"
D. Gets the value of the DOS environment variable called "ENVLoc"
Answer: C

Q: 29 Victor is creating a script that will generate multiple values to be put into a single field. Which one of the following strategies should he use?
A. Define the field on the form to be multivalue.
B. Create a scalar identifier, and use a loop that writes the identifier's value to the field.
C. Create a string identifier that separates values with a carriage return, and write the identifier to the field.
D. Create an array to contain the values, and assign the array to the item in the document using the extended class syntax
Answer: D

Q: 30 What is the correct way to get a reference to the current web document in a script that is called from a WebQueryOpen event?
A. NotesSession.WebDocument
B. NotesUIDocument.Document
C. NotesAgent.CurrentDocument
D. NotesSession.DocumentContext
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved