Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Lotus 190-273 Exam - Cheat-Test.com

Free 190-273 Sample Questions:

1. Jason finds that his script is not working. He gets an error message at run time. His code is as follows:
Dim con As ODBCConnection ======>Line 1
Dim qry As New ODBCQuery ======>Line 2
Dim res As New ODBCResultSet ======>Line 3
Dim qrytxt As String ======>Line 4
con.ConnectTo("Suppliers")
set qry.Connection=con
qrytxt="SELECT * From EastSupplies"
qry.SQL=qrytxt
Set res.Query=qry
res.Execute
Which one of the following lines causes the error?
A. Line 1
B. Line 2
C. Line 3
D. Line 4
Answer: A

2. Consider the following code fragment:
Dim s As NotesSession
set s=New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db=s.CurrentDatabase
Dim acl As NotesACL
Set acl=db.GetACL
Acl.Addrole("[Enablers]")
Which one of the following does this code do?
A. Updates the ACL with the Enablers group
B. Changes all roles in the ACL to Enablers.
C. Adds the Enablers role to the ACL of the current database.
D. Returns the Enablers role to the code as a NotesACL Entry.
Answer: C

3. Which one of the following properties allows Jim to change the title on an object of the NotesDatabase class?
A. The Title property on the NotesDatabase class
B. The MakeTitle method on the NotesSession class
C. The IsTitle property on the NotesDatabase class
D. The MakeTitle method on the NotesDatabase class
Answer: A

4. Which one of the following would Brian use to access a replica of a database on a server?
A. New on the NotesDatabase class
B. OpenSame on the NotesSession class
C. Open method on the NotesDatabase class
D. OpenByReplicaID method on the NotesDatabase class
Answer: D

5. In order to work with an ODBC source, a result set must be created. How is this done?
A. Use the Execute method on the ODBCResultSet object only.
B. Use the ODBCQuery object to define the query and connection.
Use the ODBCResultSet object, Execute method to generate the ODBC data in memory.
C. Use the ODBCConnection object, Connectoo method to establish the connection.
Use the ODBCQuery object to define the query and connection.
Use the ODBCResultSet object, Execute method to generate the ODBC data in memory.
D. Use the ODBCConnection object, Connection property to establish the connection.
Use the ODBCQuery object to define the query and connection.
Use the ODBCResultSet object, Execute method to generate the ODBC data in memory.
Answer: C

6. Jason uses script to create documents in a Domino database from a dBase database. He has created an ODBCResultSet object called res in his code. He would like to create documents with two items, Name and City. The item names are the same as the column names in res. He has created a vendor form which contains these fields. Which one of the following will generate this result? (Assume the object db represents the current database.)
A. Dim doc As NotesDocument
res.FirstRow
Do until res is nothing
Set doc=New NotesDocument(db)
doc.Form="vendor"
doc.Name=res.GetValue("Name")
doc.City=res.GetValue("City")
doc.Save True,True
res.GetNextRow
Loop
B. Dim doc As NotesDocument
Dim emptyrow As Integer
emptyrow=res.FirstRow
Do until emptyrow=False
Set doc=New NotesDocument(db)
doc.Form="vendor"
doc.Name=res.Name
doc.City=res.City
doc.Save True,True
emptyrow=res.GetNextRow Loop
C. Dim doc As NotesDocument
emptyrow=view.GetFirstDocument
Do until emptyrow=False
Set doc=New NotesDocument(db)
doc.Form="vendor"
doc.Name=res.GetValue("Name")
doc.City=res.GetValue("City")
doc.Save True,True
emptyrow=view.GetNextDocument
Loop
D. Dim doc As NotesDocument
Dim emptyrow As Integer
emptyrow=res.FirstRow
Do until emptyrow=False
Set doc=New NotesDocument(db)
doc.Form="vendor"
doc.Name=res.GetValue("Name")
doc.City=res.GetValue("City")
doc.Save True,True
emptyrow=res.GetNextRow
Loop
Answer: D

7. Marilyn is writing code which prompts users to specify a database to copy. She wants to make sure the database name specifies is correct before a copy is made. Which one of the following sets of properties and methods should she use on the NotesDatabase object?
A. New method, Open property
B. IsOpen property, Open method
C. IsOpen method, Open property
D. Created property, Open method
Answer: B

8. Which one of the following is needed to use ODBC in Lotus Domino?
A. The data source must be identified.
B. The ODBC driver must be available.
C. The data source must be identified using a supported ODBC driver at the machine using the driver
D. The data source must be identified using a supported ODBC driver at the server to which the machine connects.
Answer: C

9. Jane is creating a script which deletes a database. The script prompts the user for the location of the database to be deleted, then deletes it.
What must she do in order to ensure the NotesDatabase Object (db) is representing a database?
A. Use the Open property on the NotesDatabase object
B. Use the IsOpen property on the NotesDatabase object
C. Use the CreatedDate property on the NotesDatabase object
D. Open the database using the constructor Sub (New) on the NotesDatabase object.
Answer: B

10. Emily wants to report on documents in a database. She will use an action button in a view to count documents. The database name is CLIENTS.NSF and it resides on the HUB_DUNN/Dunn server. The button is in the same database on which she is reporting. She wants to implement script that is operational from any replica copy of the database. Which one of the following would be the best method of representing the database in her script?
A. Dim db As New NotesDatabase("","CLIENTS.NSF")
B. Dim db As New
NotesDatabase("HUB_DUNN/Dunn","CLIENTS.NSF")
C. Dim db As NotesDatabase
db.Open("HUB_DUNN/Dunn","CLIENTS.NSF")
D. Dim s As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db=s.CurrentDatabase
Answer: D

11. In order to generate a result set, which one of the following must be established in an ODBCQuery object?
A. SQL property
B. SQL method and Connection property
C. SQL property and Connection property
D. GetError method and Connection property
Answer: C

12. Victor is creating a script that will generate multiple values to be put into a single field. Which one of the following strategies should he follow?
A. Define the field on the form to be multivalue.
B. Create a scalar identifier, and use a loop which writes the identifier's value to the field.
C. Create a string identifier which separates values with a carriage return, and write the identifier to the field.
D. Create an array to contain the values, and assign the array to the item in the document using the extended class syntax
Answer: D

13. Consider the following:
Dim s As New NotesSession
Dim db As NotesDatabase
Set db=s.CurrentDatabase
Dim col As NotesDocumentCollection
Set col=db.AllDocuments
Dim doc As NotesDocument
Set doc=col.GetFirstDocument
fld=doc.docnumber(0)
If docnumber is a field defined as text in Domino, which one of the following is the datatype of fld?
A. Single
B. Double
C. String
D. Variant
Answer: C

14. Which one of the following properties or methods indicates whether a NotesItem contains rich text?
A. Text property
B. Type property
C. Name property
D. Contains method
Answer: B

15. Ben is creating an agent which will create documents containing document links to documents which match a search result. To create the doclinks, he will use the NotesNewsletter class. For each document, he would like to have the value in the field descriptor appear. Which nine of the following sets of properties and methods on a newsletter object will accomplish this task?
A. The DoScore method, FormatMsgWithDoclinks method
B. The DoSubject property, SubjectItemName property, FormatDocuments method
C. The DoSubject method, SubjectItemName property, FormatMsgWithDoclinks method
D. The DoSubject property, SubjectItemName property, FormatMsgWithDoclinks method
Answer: D

16. Jim is creating an action which will use documents based on a user-selected value. This value will be compared with the Region field on documents in the Sales database, residing on the HUB_Dunn/Dunn server. The user-entered value is referred to in the Rlookup identifier in the code.
The code so far is:
Dim col As NotesDocumentCollection
Dim db As New NotesDatabase("HUB_Dunn/Dunn", "SALES.NSF")
Dim dt As New NotesDateTime("01/01/90")
Dim srchstr As String
Which one of the following lines of code will return the correct collection?
A. srchstr=Rlookup
set col=db.search(srchstr,dt,0)
B. srchstr="Region="+Rlookup
set col=db.search(srchstr,dt,0)
C. srchstr="Region="+""""+Rlookup+""""
set col=db.search(srchstr,dt,0)
D. srchstr="Select region= "+""""+Rlookup+""""
set col=dbsearch(srchstr,dt,0)
Answer: C

17. Amanda wants to create a script which will copy the list of managers in one document to a new document.
1. The field in the original document is called "managers".
2. The field in the new document is also called "managers".
3. The orgdoc object is pointing to the original document.
4. The newdoc object is pointing to the new document.
5. The managers field in the original document is in the Notesltem object called mitem.
6. The object reference variable trgitem has been declared of the class Notesltem.
Which one of the following will accomplish her goal?
A. mitem.CopyItemToDocument newdoc,"managers"
B. trgitem.CopyItemToDocument newdoc,"managers"
C. Set trgitem=mitem.CopyItemToDocument(newdoc,"managers")
D. Set trgitem=trgitem.CopyItemToDocument(newdoc,"managers")
Answer: C

18. Andy is developing a scheme in which he wants to limit access to some of the documents which appear in the ByCustomer view. Which one of the following events would he use?
A. Query0pen
B. QueryDragAndDrop
C. QueryOpenDocument
D. RegionDoubleClick
Answer: C

19. Sam is creating a script which will return a list of managers into a field on the current document. The list of managers is in the HR.NSF database on the HUB_DUNN/Dunn server. The Managers view lists documents containing manager. Which one of the following will create an object to access the value?
A. Dim v As New NotesView("Managers")
B. Dim s As New NotesSession
Dim v As NotesView
Set v=s.GetView("Managers")
C. Dim db As New NotesDatabase("HUB_DUNN/Dunn", "HR.NSF")
Dim v As NotesView
Set v=db.GetView("Managers")
D. Dim db As New NotesDatabase("HUB_DUNN/Dunn", "HR.NSF")
Dim v As NotesView
Set v=db.GetView("M")
Answer: C

20. Jamie wants to determine how many documents are in a database. Which one of the following can she use to do this?
A. The All property on the NotesDatabase Class
B. The Views property on the NotesDatabase Class
C. The AllDocuments method on the NotesDatabase Class
D. The AllDocuments property on the NotesDatabase Class
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved