Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

LPI 117-102 Exam - Cheat-Test.com

Free 117-102 Sample Questions:

1. You have a file /etc/resolv.conf, but the computer does not use the configured DNS servers to look up host names. What is most likely the problem?
A. The hosts entry in your /etc/nsswitch.conf does not list dns.
B. You do not have a /etc/named.conf file.
C. The localhost hostname is not properly configured in /etc/hosts.
D. The named daemon is not running on your computer.
Answer: A

2. The hosts.allow file is used by
A. tcpd
B. inetd
C. fingerd
D. mountd
E. xinetd
Answer: A

3. Which of the following commands is used to test if the syntax of Apache's configuration files are correct?
A. apacheconftest -a
B. apachectl configtest
C. ab -ct
D. httest -c
Answer: B

4. You want to add an alias for an existing DNS record. What type of DNS record could you use?
A. CNAME
B. MX
C. SOA
D. NS
Answer: A

5. Your senior system administrator asked you to edit the /etc/inetd.conf file in order to disable the time service. After doing so, what would be the next thing to do?
A. Reboot the machine.
B. Restart the inetd.
C. Find the PID of inetd and kill it with kill -15.
D. Find the PID of inetd and send it a SIGHUP.
Answer: D

6. You are a junior administrator of a high-traffic production web server. Which of the following commands would you run to restart the Apache web service without aborting existing connections?
A. apachectl reload
B. apachectl restart
C. apachectl -k stop; apachectl start
D. apachectl graceful
E. /etc/init.d/httpd reload
Answer: D

7. Which configuration option can you use to prevent the root user from logging directly onto a machine using ssh?
A. NoRootLogin
B. PermitRootLogin No
C. NoRootLogin Yes
D. RootLogin = No
E. ProhibitRootLogin No
Answer: B

8. The user bob complains that he cannot access his email. In which directory would you look to see if there is any delivered email for him?
A. /var/spool/mail
B. /var/mail/mqueue
C. /var/spool/mqueue
D. /home/bob/.mail
Answer: A

9. These lines are taken from /etc/smb.conf:
workgroup = group1
guest account = nobody
What else is needed for this to work?
A. nobody must be a valid group on the server.
B. nobody must be a user name listed in /etc/passwd.
C. group1 must be a valid group on the server.
D. workgroup must be a valid group on the server.
Answer: B

10. Which configuration file would you edit to change default options for outbound ssh sessions?
A. /etc/ssh/sshd_config
B. /etc/ssh/ssh
C. /etc/ssh/client
D. /etc/ssh/ssh_config
E. /etc/ssh/ssh_client
Answer: D

11. You are using iptables to protect your private network but allow it to access the Internet. What command do you run to view the current list of rules for masquerading?
A. iptables -L masquerade
B. iptables -t filter -L
C. iptables -t block -L
D. iptables -t nat -L
Answer: D

12. Which of the following find commands will print out a list of suid root files in /usr?
A. find /usr -uid 0 -perm +4000
B. find -user root +mode +s /usr
C. find -type suid -username root -d /usr
D. find /usr -ls \*s\* -u root
E. find /usr -suid -perm +4000
Answer: A

13. Which of the following commands can be used to customize all kernel compilation options? (select THREE)
A. make config
B. make menuconfig
C. make xconfig
D. make kernelconfig
E. make configure
Answer: ABC

14. How can you list the parameters that you can use on an specific module?
A. modinfo -p
B. modinfo -list
C. lsmod
D. modprobe -p
E. cat /etc/modules.conf
Answer: A

15. You found these lines in the modules.dep file:
/lib/modules/2.2.5-15smp/fs/msdos.o:
/lib/modules/2.2.5-15smp/fs/fat.o
Which of the following is true?
A. The msdos module is dependent upon fat.
B. The fat and msdos modules cannot be loaded manually.
C. The fat and msdos modules are automaticaly loaded at startup.
D. The fat module is a submodule to the msdos sub-module.
Answer: A

16. Which command would you use to apply the changes in a diff file to your existing kernel source?
A. up2date
B. patch
C. rpm
D. dpkg
E. diff
Answer: B

17. After rebooting a machine with a recompiled new kernel and its modules a lot of "Can't locate module" errors appear on screen. Which of the following is most likely to be the source of the problem?
A. make modules_install wasn't executed.
B. make modules install wasn't executed.
C. The kernel wasn't configured to use modules.
D. This kernel version does not support modules.
E. depmod wasn't run before rebooting.
Answer: A

18. Which of the following commands shows ONLY the user id of Bob? (Select TWO)
A. cat /etc/passwd | grep Bob | cut -d: -f3
B. cat /etc/passwd | grep Bob | cut -f: -d3
C. grep Bob /etc/passwd | awk -F: '{ print $3 }'
D. grep Bob /etc/passwd | awk -f: '{ print $3 }'
E. grep Bob /etc/passwd | cut -F: -d3
Answer: AC

19. Which of the following is the best way to list all defined shell variables?
A. env
B. set
C. env -a
D. echo $ENV
Answer: B

20. When a change is made to the file controlling what files are made available by NFS, what command must be run to make the changes effective? (Provide only the command name, not the path or any command switches.)
Answer: EXPORTFS


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved