Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

LPI 117-101 Exam - Cheat-Test.com

Free 117-101 Sample Questions:

1. What command line redirection characters instruct the shell to read from the current input source until a specific word, on a separate line and without and trailing spaces, is reached?
A. <<
B. <|
C. !<
D. &<
Answer: A

2. Which of the following commands will change all CR LF pairs in an imported text file, userlist.txt, to Linux standard LF characters and store it as newlist.txt
A. tr '\r\n' '' < userlist.txt > newlist.txt
B. tr c '\n\r' '' < newlist.txt > userlist.txt
C. tr d '\r' < userlist.txt > newlist.txt
D. tr '\r' '\n' userlist.txt newlist.txt
E. tr s '^M' '^J' userlist.txt newlist.txt
Answer: C

3. Where can lilo place boot information?
A. The boot ROM
B. The boot RAM
C. The /boot partition
D. The MBR on a hard drive
Answer: D

4. What command will print a list of usernames (first column) and their corresponding user id (uid, third column) from /etc/passwd
A. cut d: f1,3 /etc/passwd
B. chop c 1,3 /etc/passwd
C. tac 1 3 /etc/passwd
D. fmt u /etc/passwd
Answer: A

5. User Joseph has successfully extracted and compiled a program from source code. Installing the binaries produces errors. What is the most likely reason?
A. The source code was compiled for a different CPU.
B. The permissions set in the /usr/bin directory are wrong.
C. The binaries require root privileges to be installed.
D. The wrong prefix was used during configuration of the source code.
Answer: C

6. How can you turn off the group quota in /pub
A. quotaoff /pub
B. quotaoff gv /pub
C. quotadown /pub
D. rm /pub/quota.group
Answer: B

7. The ___________ partition is used for virtual memory.
Answer: swap

8. When reading man pages, a lot of extra characters are shown on screen. Which of the following commands can help to deal with this problem?
A. col
B. grep
C. more
D. pg
E. row
Answer: A

9. In GRUB's configuration file you find the line root (hd1,4) What is corresponding device name on a Linux system?
A. /dev/hda4
B. /dev/hda5
C. /dev/hdb4
D. /dev/hdb5
Answer: D

10. You logged in as user tux1, but now you want to switch users to tux2 with tux2's environment. How would you do this?
A. su tux2
B. su e tux2
C. su tux2
D. su m tux2
E. su f tux2
Answer: C

11. You have read/write permission on an ordinary file foo. You have just run ln foo bar. What would happen if you ran rm foo
A. foo and bar would both be removed.
B. foo would be removed while bar would remain accessible.
C. foo would be removed. bar would still exist but would be unusable.
D. Both foo and bar would remain accessible.
E. You would be asked whether bar should be removed.
Answer: B

12. You enter the command date +%M. What does the output show you?
A. the current year
B. the current month
C. the current hour
D. the current minute
E. the current second
Answer: D

13. The command echo $! will produce what output?
A. the process id of last background command
B. the exit status of the last command
C. the exit status of the last background command
D. the process id of the current shell
E. the name of the command being executed
Answer: A

14. What command can put suspended jobs into the background?
Answer: bg

15. You wish to kill a process with a PID of 123. Select the command which will allow the process to "clean up" before exiting.
A. kill 1 123
B. kill 9 123
C. kill 15 123
D. kill 17 123
Answer: C

16. While using the vi editor, you wish to move ahead one page. You should press the control key and:
A. A
B. D
C. F
D. U
Answer: C

17. The command mkfs t ext3 T largefile /dev/hdb1 creates what size of inode?
A. 4 kilobyte
B. 1 megabyte
C. 2 megabyte
D. 4 megabyte
Answer: B

18. According to the File System Hierarchy Standard, the lost+found directory is used for:
A. files with unknown owners.
B. missing device files found by /proc.
C. unknown binary files found by find.
D. unlinked files found by fsck.
Answer: D

19. You are formatting a single hard disk for a Linux install. What is the maximum number of primary partitions you can create?
Answer: 4 or four

20. In order to save and restore your sound card's configuration between sessions, the ALSA sound system uses what program?
A. setalsa
B. setsound
C. soundctl
D. alsactl
E. alsaset
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved