Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

BEA Systems 0B0-102 Exam - Cheat-Test.com

Free 0B0-102 Sample Questions:

1. Which two statements are true about creating a custom Ant build script for a Workshop project? (Choose two.)
A. Workshop has some proprietary extensions to Ant that cannot be used in a custom Ant build script.
B. You can call wlwBuild from your custom Ant build script to generate an .ear file for your application.
C. You can export the build script used within Workshop to use as a starting point for your custom Ant build script.
D. If your custom Ant build script contains new task definitions unknown to Workshop, the script must be executed outside of the IDE.
Answer: BC

2. Which three conditions can be used to dynamically evaluate a visitor's inclusion in a user segment? (Choose three.)
A. The current date is later than a specific date.
B. A content type has a specific value.
C. The visitor has specific characteristics.
D. The visitor is granted a specific entitlement.
E. The visitor's HTTP request has specific properties.
Answer: ACE

3. If a user clicks an image or link, which tag generates a behavior event?
A. <ContentTracking:clickContent>
B. <ContentTracking:displayContent>
C. <ContentTracking:clickContentEvent>
D. <BehaviorTracking:clickContentEvent>
E. <BehaviorTracking:displayContentEvent>
Answer: D

4. A JSP contains this line:
<render:writeAttribute name="id" value="<%= button.getPresentationId() %>"/>
Which statement is true about render?
A. render is a prefix.
B. render is the name of a TLD file.
C. render is the name of a tag handler.
D. render is an alias, set previously in a page import directive.
E. render is a Java object, defined previously in a declaration or scriptlet.
Answer: A

5. When developing custom skins, which action prevents the loss of changes during product upgrades?
A. Add new entries anywhere in the skin.properties file.
B. Add new entries at the end of the skin.properties file.
C. Create a skin_custom.properties file in the same directory as the skin.properties file.
D. Create a new skin_custom.properties file, under a new directory, for your skin.properties file.
Answer: C

6 Which two are child tags of the <netui-template:template /> tag? (Choose two.)
A. name
B. section
C. setAttribute
D. defaultPage
E. parameterName
Answer: BC

7. A theme that is represented by one theme file can be shared by which constructs?
A. Skins and shells
B. Skins and layouts
C. Skeletons and shells
D. Skins and skeletons
Answer: D

8. What determines the header and footer content of a portal desktop?
A. The desktop
B. The shell file
C. The portal file
D. The Look and Feel file
Answer: B

9. Consider the following code:
<render:????? var="maxhelpurl" windowLabel="helpwindow" state="MAXIMIZED" mode="HELP" />
To create a URL to a help window in a maximized display, with which tag should you replace the "?????" string?
A. pageUrl
B. windowUrl
C. renderChild
D. jspContentUrl
Answer: B

10. Which three values are attributes that can be specified by the <i18n:localize> element? (Choose three.)
A. Locale
B. Language
C. Message Name
D. Base Bundle Name
E. Resource Bundle Reload Interval
Answer: ABD

11. Which tag is used to retrieve and display localized static text or messages from a JspMessageBundle?
A. <i18n:localize>
B. <i18n:getMessage>
C. <i18n:getLocalizedText>
D. <i18n:getResourceBundle>
Answer: B

12. A developer creates a Portal application and launches the test browser from Workshop to begin testing. Immediately, the developer decides that a font color needs to be changed in one of the skin's CSS files.
After changing the CSS file, what is the least amount of work that the developer must do, to test the effects of the change?
A. The developer must refresh the page in the browser.
B. The developer must only close the test browser and restart it from within Workshop.
C. Because a skin file was changed, the developer must rebuild the entire Portal application, then restart the test browser.
D. Because a skin file was changed, the developer must rebuild the Portal Web Project (but not the entire Portal application), then restart the test browser.
Answer: A

13. A JSP produces unexpected results in the test browser, by generating invalid HTML due to an error in the logic of a loop. To detect the exact cause of the problem, the developer sets a breakpoint in the JSP and steps through the code, watching each line of HTML that is generated.
Which debug window enables the developer to display this?
A. Local
B. Watch
C. Streams
D. Callstack
E. Immediate
Answer: C

14. Using Workshop's interactive debugging windows, how can you evaluate expressions, dynamically?
A. Open the Watch window, enter the expression, and select Evaluate
B. Open the Locals window, enter the expression, and select Evaluate
C. Open the Streams window, enter the expression, and select Evaluate
D. Open the Immediate window, enter the expression, and select Evaluate
E. Open the Expressions window, enter the expression, and select Evaluate
Answer: D

15. A layout includes which two files? (Choose two.)
A. A .laf file
B. A .menu file
C. A .theme file
D. A .layout file
E. An .html.txt file
Answer: DE

16. A Web application is developed with the capability for debug messages to be turned on or off through a setting in the deployment descriptor (<context-param>).
How can the value of the setting be retrieved from a JSP?
A. <% String debugString = page.getAttribute("DEBUG"); %>
B. <% String debugString = config.getAttribute("DEBUG"); %>
C. <% String debugString = pageContext.getInitParameter("DEBUG"); %>
D. <% String debugString = application.getInitParameter("DEBUG"); %>
Answer: D

17. The WebLogic Administration Console allows the user to customize (filter) the local server log based on message fields.
Consider the code fragment below. A user could display only "MyApp" messages if a filter was put on which log field?
mylogger = new
weblogic.logging.NonCatalogLogger("MyApp");
mylogger.info("Application started.");
A. User
B. Application
C. Subsystem
D. Timestamp
E. CustomSetting
Answer: C

18. To display debugging messages from your code, or to display debugging output for WebLogic Portal classes, which file do you put in your domain root directory, to be used with the com.bea.p13n.util.debug.Debug class?
A. debug.out
B. System.err
C. debug.properties
D. weblogic.properties
Answer: C

19. Which three tasks can be performed using the Application Properties feature of Workshop? (Choose three.)
A. Set breakpoints for debugging.
B. Specify a source control system.
C. Specify server connection information.
D. Specify the font used to display your source code.
E. Export an Ant script that can be used to build your application.
Answer: BCE

20. Consider the following code:
/**
* @common:control
*/
private com.bea.p13n.controls.login.UserLoginControl myControl;
Which action, in Workshop, generates this code?
A. Insert a new EJB control
B. Insert a new pageflow control
C. Drag and drop a Web service control
D. Drag and drop the corresponding portal control onto the Page Flow Design view
Answer: D

21. When creating a Database control, how does the developer ensure that database connection pooling will be used?
A. When creating the control, the developer is prompted to choose a connection pool.
B. Connection pooling must be enabled for each control individually through the Portal Administration console.
C. The developer must specify that a connection pool (rather than a dataSource) is used, when the control is created in Workshop.
D. When creating the control, the developer must select a dataSource that is already associated with a connection pool.
E. The developer must click on the Database control and select a connection pool from a pull-down menu in the Property Editor.
Answer: D

22. In Java page flow technology, the @jpf:catch annotation can be used in which two locations? (Choose two.)
A. In the Global.app file
B. Before an action method
C. Before the "begin" action method only
D. Before any method in a.jpf file, with the @jpf:exception-handler annotation
Answer: AB

23. What are three ways to enable error pages within Portal applications? (Choose three.)
A. Associate a JSP page with an error page, through a JSP directive
B. Associate HTTP error codes with error pages, in the deployment descriptor
C. Associate Java exception classes with error pages, in the deployment descriptor
D. Associate a JSP page with an error page, through a JavaDocs documentation comment
Answer: ABC

24. How do you deploy a new Portal application in exploded directory format, while the WebLogic Server is running in production mode?
A. Using WebLogic Workshop
B. Using the wlwBuild command
C. Using the Portal Administration tool
D. Using the WebLogic Administration Console
Answer: D

25. Which three statements are true about the Portal Cache mechanism? (Choose three.)
A. Caches are scoped to the Web application.
B. You can set the time-to-live and a maximum cache size for each cache.
C. Developers can define their own caches using the portal cache framework.
D. You can flush an entire cache or invalidate a specific key in the cache using the Portal Administration Tool.
Answer: BCD

26. When using the WebLogic Administration Console, which of the following actions would result in a deployed and activated Portal application? (Choose two.)
A. Uploading the .ear file through the WebLogic Administration Console
B. Turning on auto-deployment and copying your .ear file to the administration server's stage folder
C. Using the location directory navigator select your .ear file, followed by targeting and naming the application.
D. Using the location directory navigator, select the portal application root folder, followed by targeting and naming the application.
Answer: CD

27. You completed your development; you want to test your Portal application .ear file in a separate WLS domain before progressing to the administrative tuning phase. The target domain and your development domain do not share a common database.
What action should you perform with respect to the Workshop ApplicationRoot/data folder?
A. Deploy the Portal application .ear file, unchanged.
B. Click the synchronize button in Workshop.
C. Copy the Portal database to the target system and then deploy the application .ear file.
D. Create a desktop using the Portal administrative interface before deploying the application .ear file.
Answer: A

28. Consider the following Java code:
/*
* A class representing a window on the screen.
*
* @version 1.2 12 June 2004
* @author J. Bilthian
*/
class Window extends BaseWindow { ... }
To make the comment a valid JavaDocs comment, what is required?
A. the mandatory JavaDocs tag @file
B. the mandatory JavaDocs tag @class
C. two slashes, at the beginning of the comment
D. another asterisk, at the beginning of the comment
E. two forward slashes, at the beginning of each line
Answer: D

29. The JspBacking interface can be implemented to create a backing file. Which is a method on this interface?
A. preRender
B. preInstigate
C. preVerifyData
D. preBackupData
E. preEventGeneration
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved